- 27 Ekim 2023
- 7.483
- 20.538
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.681
Bı taşıyor bı yok gibi, on gün oldu benimde ama 7-8bez yapıyor kilo da alıyor, demek ki yetiyor, senin kaç bez çıkıyorKızlar benim ilk bebeğimde bir mememden emzirirken diğerinden akardı , bebeğim 19 günlük daha hiç yaşamadım :/ acaba yetmiyor mu sütüm diye endişeye düştüm.
2-3 çocuğu olanlar sizde durumlar nasıl?
Günde 5 çişli bez çıkıyorsa yetiyor demekmş doktor öyle söyledi bize.
Bol bol bezi çıkıyor 10 gün doğum kilosunuda yakaladı ama lohusalık sardı sanırım beniBı taşıyor bı yok gibi, on gün oldu benimde ama 7-8bez yapıyor kilo da alıyor, demek ki yetiyor, senin kaç bez çıkıyor
Boşluğuna bakma sen bebek emdikce süt üretilir, öyle süt oluşup göğüste bekliyor o kadar diye bı durum yok bebis emdikçe anlikta üretilen birşey, bezleri iyiyse kilo alıyorsa söylüyordur, biz lohusaliktan evhamliyizBol bol bezi çıkıyor 10 gün doğum kilosunuda yakaladı ama lohusalık sardı sanırım beni
Akmayınca bir endişeye düştüm sanki içleri boş gibi
Üstten çıktıktan sonra kasiliyorsa gazdan bacaklarını falan geriyorsa bacaklarini bük kurbağa gibi öyle pispisla yada tuvalet pozisyonunda tut, karnına yuvarlak masajlar yap ara ara tuvalet pozisyonunda tut bacakları büküp, iyice sıkışmadan çıkmış olur gazları şişmez çocuk,Bacimsular lohusa şerbeti de süt uretimini arttırdı ilk günler gece emzirmelerine kalkınca bile içtim sürekli baya indi süt haberiniz ola tahin helvasıni zaten biliyorsunuz dur ben bunları yaptım aklınızda olsun diye yazıyorumbenim ilk bebeğim tecrubelerimin çoğunu sizlerden öğrendim kendi bildiklerimide tecrübe ettiklerimide paylaşmak istedim yalnız benim bebiş kolik olacak gibi görünüyor 9 da başlayan 12 de biten ağlama krizleri var asla çıkmıyor gaz o kadar uğraşıyoruz ki en son ağlarken sesi kisiliyo dün bende dayanamayıp ağladım onunla birlikte 3. Gün bugün artık için gidiyo o ağlarken yediklerime dikkat ediyorum rezene içiyorum varmı bı öneriniz tecrübeli anneler
İlk zamanlar çok sert ve gergindi ama sağa sağa yumuşadı birazdan öyle deneyeyim keşke tutsa bir çileye döndü benim içinGöğsünüz çok doluysa gerginse alamaz bebek sıcak duş ve masaj en son sağımla biraz sütü sağıp sonra deneyebilirsiniz . Hafif uykuluyken almaya çok yatkın oluyorlar ten tene temas şeklinde deneyin bir de , ikinizin de üstü çıplak olucak şekilde.
Bendede ilk bebeğimde öyleydi baya fışkırırdı diğerinden bardağa doldururdum. Şimdi öyle değil. Biraz sızıyo yada çk zaman geçtiryse üstümü baya ıslatıyo. Sık emzirince yaşamıyorum .Kızlar benim ilk bebeğimde bir mememden emzirirken diğerinden akardı , bebeğim 19 günlük daha hiç yaşamadım :/ acaba yetmiyor mu sütüm diye endişeye düştüm.
Kusma olur yada gaz barsağa geçebilir cnm benim bebeğimde zor çıkarıyo 10-15 dk sğürüyo ama babasında daha rahat çıkarıyo sende eşinden yardım alabilirsin. Elini kürek gibi yapıp biraz sert vurmak gerekiyor mide arkasına. Birde yukardan aşağı sırtını sıvazlamak iyi geliyor. Çıkana kadar devam et.Selam kızlar taburcu olduk evimizdeyiz bebişimi emziriyorum cocuk alt gazını çıkarıyor ama üst gazını çıkaramıyor sorun olur mu
Üstten çıkmazsa alta iner alttan çıkar, biraz sancılı olur, aşağıdan yukarıya doğru pat pat vur karışık düzensiz değil, aşağıdan yukariya, ovala ovala pat pat pat yukarıya dogruSelam kızlar taburcu olduk evimizdeyiz bebişimi emziriyorum cocuk alt gazını çıkarıyor ama üst gazını çıkaramıyor sorun olur mu
Valla devletin halt etmesi. Futbol maçında heriflere “doğal olan normal doğumdur” pankartı açtırmakla olmuyor bu iş.Cevabın için teşekkür ederim canım hayırlı olsun benim gittiklerimde aynısını dedi esasen bundan bir beş yıl önce ssvd diye bişi yoktu şimdi millet doğuruyor yarın öbür gün de iki sezeryanla yaygınlaşır inanin Avrupa'da Amerika'da olsak normale teşvik ederlerdi yine olan bize olup sezeryan olup uzun süre vücut kendini toparlyamayack
Akşama doğru sütümün azaldığını hissediyorum ben. Ikindi vakti bebeğim uyurken bi sagayım dedim. Zor bela iki göğüsten 60-70 ml çıktı çıkmadı. Son dakikalarda damla bile gelmiyordu. Boş boş çalışıyordu. Kapattım cihazı.Bende edemiyorum bugün nerdeyse 1 saat emdi şimdi 2 saattir uyuyor annem aç olsa çocuk uyumaz kıyameti koparır diyor haklı artı emdikten sonra kaka da yaptı çişte artık bunlardan yola çıkarak yetiyor diyorum hatta bugün mama takviyesi yapmadım ilk defa sadece anne sütü ile duruyor. 5 gün sonra aylık kontrolü var bakalım o zaman anlaşılır kilodan beslenip beslenemediği. Ben dün 15 dk 15 dk sağdım 30 ml çıkardı
Ay ben onu bu bebeğimde yaşadım.Kızlar benim ilk bebeğimde bir mememden emzirirken diğerinden akardı , bebeğim 19 günlük daha hiç yaşamadım :/ acaba yetmiyor mu sütüm diye endişeye düştüm.
Bende var. GüzelKızlar lansinoh elektrikli pompa aldım nasıl acaba kullanan varmı memnun musunuz
Midedeki gazı henüz midedeyken çıkarmak gerek. Aksi halde, bağırsağa iniyor. Bagırsakta gezmesi ve çıkması 2 günü bulabilir.Selam kızlar taburcu olduk evimizdeyiz bebişimi emziriyorum cocuk alt gazını çıkarıyor ama üst gazını çıkaramıyor sorun olur mu
Her emzirmeden sonra gaz çıkarmaya çalışıyorum ama her sefer çıkmıyor.Selam kızlar taburcu olduk evimizdeyiz bebişimi emziriyorum cocuk alt gazını çıkarıyor ama üst gazını çıkaramıyor sorun olur mu
Bir iki defa geğirdi bugün o kadar bir kaç dakika deniyorum farklı pozisyonlarda yapmayınca yatırıyorum durmazsa alıp tekrar deneyip emzirip yatırıyorumHer emzirmeden sonra gaz çıkarmaya çalışıyorum ama her sefer çıkmıyor.
İnternetteki bilgilere göre 5-10 dk deneyin diyor ama günde 10 küsür kez emen ( her emmede iki göğüs için ayrı ayrı gazi çıkardığımızı dusunesek bu 20 sefer gaz çıkarma demektir) bebek için epey uzun bi süre. O kadar yapmıyorum.
Onu nasıl yapacağımValla devletin halt etmesi. Futbol maçında heriflere “doğal olan normal doğumdur” pankartı açtırmakla olmuyor bu iş.Hem normal doğumu destekliyoruz. Yok sezaryen oranları Avrupa nın çok üstünde vs diyorlar. Ama tam teşekküllü 3. Kademe sağlık kuruluşu olan şehir hastanesinde bile sezaryen sonrası normal doğum olamıyor.
Akşama doğru sütümün azaldığını hissediyorum ben. Ikindi vakti bebeğim uyurken bi sagayım dedim. Zor bela iki göğüsten 60-70 ml çıktı çıkmadı. Son dakikalarda damla bile gelmiyordu. Boş boş çalışıyordu. Kapattım cihazı.
Bebeğim kalktı. Öyle mızıldadı ki, dedim boş göğsü vereyim de o sırada biberondaki süt ısınsın. Oğlum emmeye başladı. Pompanın bir damla alamadığı göğüsten epeyce süt çekti
Neticei kelam; hiçbir pompa bebeğin emmesi gibi olmuyor .
Ay ben onu bu bebeğimde yaşadım.hiç böyle bi sey bilmiyordum. Birinden emerken ötekinden damla damla geliyor.
Ama büyük kızımda daha çoktu sütüm. Çok güzel kilo alımı vardı. Onda hiç yaşamadım böyle bi şeyi.
Bence bu dediğimiz olay, sütun yetip yetmeme işareti olamaz.
Bende var. Güzel
Midedeki gazı henüz midedeyken çıkarmak gerek. Aksi halde, bağırsağa iniyor. Bagırsakta gezmesi ve çıkması 2 günü bulabilir.Sancısı, aglamasında cabası
Deniyorum vurarak karın üstü yatırarak ama bir iki defa cıkardi bugün o kadarÜstten çıkmazsa alta iner alttan çıkar, biraz sancılı olur, aşağıdan yukarıya doğru pat pat vur karışık düzensiz değil, aşağıdan yukariya, ovala ovala pat pat pat yukarıya dogru
Babasına da deneteyim bende teşekkür ediyorumBendede ilk bebeğimde öyleydi baya fışkırırdı diğerinden bardağa doldururdum. Şimdi öyle değil. Biraz sızıyo yada çk zaman geçtiryse üstümü baya ıslatıyo. Sık emzirince yaşamıyorum .
Kusma olur yada gaz barsağa geçebilir cnm benim bebeğimde zor çıkarıyo 10-15 dk sğürüyo ama babasında daha rahat çıkarıyo sende eşinden yardım alabilirsin. Elini kürek gibi yapıp biraz sert vurmak gerekiyor mide arkasına. Birde yukardan aşağı sırtını sıvazlamak iyi geliyor. Çıkana kadar devam et.
Karın üstü yaptırınca zor çıkarıyor mide sikisiyor omzuna doğru daya midesi sikismasin kafa sık olsun bükülmesinDeniyorum vurarak karın üstü yatırarak ama bir iki defa cıkardi bugün o kadar
Aa benimde akşama doğru azalıyor bende fark ettim onu nedenin acaba. Evet bence de kesinlikle hiçbir pompa bebek gibi çekemez bende aynı şeyi düşünüyorum birde zaten şu an iyice kuvvetlendi çeneleri ben zor çekiyorum ağzından memeyi. Ama aşırı uyku problemimiz var yani gece olunca çocuğa bir şey oluyor asla uyumuyor uykuya direniyor. Aşırı yordu bu durum beni inşallah düzelir.Valla devletin halt etmesi. Futbol maçında heriflere “doğal olan normal doğumdur” pankartı açtırmakla olmuyor bu iş.Hem normal doğumu destekliyoruz. Yok sezaryen oranları Avrupa nın çok üstünde vs diyorlar. Ama tam teşekküllü 3. Kademe sağlık kuruluşu olan şehir hastanesinde bile sezaryen sonrası normal doğum olamıyor.
Akşama doğru sütümün azaldığını hissediyorum ben. Ikindi vakti bebeğim uyurken bi sagayım dedim. Zor bela iki göğüsten 60-70 ml çıktı çıkmadı. Son dakikalarda damla bile gelmiyordu. Boş boş çalışıyordu. Kapattım cihazı.
Bebeğim kalktı. Öyle mızıldadı ki, dedim boş göğsü vereyim de o sırada biberondaki süt ısınsın. Oğlum emmeye başladı. Pompanın bir damla alamadığı göğüsten epeyce süt çekti
Neticei kelam; hiçbir pompa bebeğin emmesi gibi olmuyor .
Ay ben onu bu bebeğimde yaşadım.hiç böyle bi sey bilmiyordum. Birinden emerken ötekinden damla damla geliyor.
Ama büyük kızımda daha çoktu sütüm. Çok güzel kilo alımı vardı. Onda hiç yaşamadım böyle bi şeyi.
Bence bu dediğimiz olay, sütun yetip yetmeme işareti olamaz.
Bende var. Güzel
Midedeki gazı henüz midedeyken çıkarmak gerek. Aksi halde, bağırsağa iniyor. Bagırsakta gezmesi ve çıkması 2 günü bulabilir.Sancısı, aglamasında cabası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?