2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Bacimsular lohusa şerbeti de süt uretimini arttırdı ilk günler gece emzirmelerine kalkınca bile içtim sürekli baya indi süt haberiniz ola tahin helvasıni zaten biliyorsunuz dur ben bunları yaptım aklınızda olsun diye yazıyorum ❤️ benim ilk bebeğim tecrubelerimin çoğunu sizlerden öğrendim kendi bildiklerimide tecrübe ettiklerimide paylaşmak istedim ❤️ yalnız benim bebiş kolik olacak gibi görünüyor 9 da başlayan 12 de biten ağlama krizleri var asla çıkmıyor gaz o kadar uğraşıyoruz ki en son ağlarken sesi kisiliyo dün bende dayanamayıp ağladım onunla birlikte 3. Gün bugün artık için gidiyo o ağlarken yediklerime dikkat ediyorum rezene içiyorum varmı bı öneriniz tecrübeli anneler
Hep aynı saatte ağlıyorsa ve 3 saat kadar uzun sürüyorsa kolik olabilir diye okumuştum. Bir bak istersen o yüzden buna bir çare yok diye okudum. Bir masaj yağı var şnstagram da karşıma çıkıyor sürekli kolik, gaz sancısı ve uykuya rahat geçiş için dşye istersen onu dene bi.

Selam kızlar taburcu olduk evimizdeyiz bebişimi emziriyorum cocuk alt gazını çıkarıyor ama üst gazını çıkaramıyor sorun olur mu
Evet bir doktor paylaşmıştı ağızdan çık ayan her gaz bağırsağa iner ve çıkması 2 gün sürer çok sancılı olur dlyordu ve yaşandı inan çok zorlayıcı oluyor o yüzden napıp edip çıkartın gazı. Bize doktorumuz gaz damlası da verdi zorda kalınca veriyorum ben

Bacimsular lohusa şerbeti de süt uretimini arttırdı ilk günler gece emzirmelerine kalkınca bile içtim sürekli baya indi süt haberiniz ola tahin helvasıni zaten biliyorsunuz dur ben bunları yaptım aklınızda olsun diye yazıyorum ❤️ benim ilk bebeğim tecrubelerimin çoğunu sizlerden öğrendim kendi bildiklerimide tecrübe ettiklerimide paylaşmak istedim ❤️ yalnız benim bebiş kolik olacak gibi görünüyor 9 da başlayan 12 de biten ağlama krizleri var asla çıkmıyor gaz o kadar uğraşıyoruz ki en son ağlarken sesi kisiliyo dün bende dayanamayıp ağladım onunla birlikte 3. Gün bugün artık için gidiyo o ağlarken yediklerime dikkat ediyorum rezene içiyorum varmı bı öneriniz tecrübeli anneler
Duş aldırıp sonrasında gaz masajı yapmak iyi geliyor, emerken de rahatladıkları için gazı rahat çıkarıyorlar emzirmeyi de deneyebilirsin

Üstten çıktıktan sonra kasiliyorsa gazdan bacaklarını falan geriyorsa bacaklarini bük kurbağa gibi öyle pispisla yada tuvalet pozisyonunda tut, karnına yuvarlak masajlar yap ara ara tuvalet pozisyonunda tut bacakları büküp, iyice sıkışmadan çıkmış olur gazları şişmez çocuk,

Lohusa şerbeti bana da iyi geldi de çok şekerli, o yüzden kuru kayisi dut incir karanfil tarcindan komposto yaptım şekersiz, aynı etkiyi yapıyor, tahin de olmazsa olmazim
Üstten gaz cikarsa bile alt gazı çıkmıyor ayakları kasiyo dediğin gibi gaz alta inincede çıkarması çok zor oluyo haliyle zaten ordan sonra ağlama krizine giriyo o sırada dediklerini nerdeyse hepsini denedim zorlu bı gaz çıkarma süreci oluyo saatler sürüyor yani

Valla devletin halt etmesi. Futbol maçında heriflere “doğal olan normal doğumdur” pankartı açtırmakla olmuyor bu iş. :işsiz: Hem normal doğumu destekliyoruz. Yok sezaryen oranları Avrupa nın çok üstünde vs diyorlar. Ama tam teşekküllü 3. Kademe sağlık kuruluşu olan şehir hastanesinde bile sezaryen sonrası normal doğum olamıyor.

Akşama doğru sütümün azaldığını hissediyorum ben. Ikindi vakti bebeğim uyurken bi sagayım dedim. Zor bela iki göğüsten 60-70 ml çıktı çıkmadı. Son dakikalarda damla bile gelmiyordu. Boş boş çalışıyordu. Kapattım cihazı.

Bebeğim kalktı. Öyle mızıldadı ki, dedim boş göğsü vereyim de o sırada biberondaki süt ısınsın. Oğlum emmeye başladı. Pompanın bir damla alamadığı göğüsten epeyce süt çekti :KK57:
Neticei kelam; hiçbir pompa bebeğin emmesi gibi olmuyor . 🌺

Ay ben onu bu bebeğimde yaşadım. 🥹 hiç böyle bi sey bilmiyordum. Birinden emerken ötekinden damla damla geliyor.

Ama büyük kızımda daha çoktu sütüm. Çok güzel kilo alımı vardı. Onda hiç yaşamadım böyle bi şeyi. 🤔

Bence bu dediğimiz olay, sütun yetip yetmeme işareti olamaz. 🤔

Bende var. Güzel 👌🏼

Midedeki gazı henüz midedeyken çıkarmak gerek. Aksi halde, bağırsağa iniyor. Bagırsakta gezmesi ve çıkması 2 günü bulabilir. 😬 Sancısı, aglamasında cabas
Aman bu ara hangi iş duzgun ki LGS sınavındaki saibeler kızımı buldu milletin emeğine yazık

Hep aynı saatte ağlıyorsa ve 3 saat kadar uzun sürüyorsa kolik olabilir diye okumuştum. Bir bak istersen o yüzden buna bir çare yok diye okudum. Bir masaj yağı var şnstagram da karşıma çıkıyor sürekli kolik, gaz sancısı ve uykuya rahat geçiş için dşye istersen onu dene bi.
Öyle gözüküyor 2 gün önce druna sordum şuan olmaz daha çok küçük dedi ama bı gaz damlası verdi bugün icirdim daha rahat atlattık gaz saatini daha kolay çıktı en azindan
Duş aldırıp sonrasında gaz masajı yapmak iyi geliyor, emerken de rahatladıkları için gazı rahat çıkarıyorlar emzirmeyi de deneyebilirsin
Göbek düşmediği için dusda aldirmadim henüz sabırsızlıkla göbeği düşsün diye bekliyorum en azından dus masaj rahatlar diye emerken evet daha rahat ediyo gaz sıkıştırdı anda yani kriz anında memeyide almamaya diretiyo

Öyle gözüküyor 2 gün önce druna sordum şuan olmaz daha çok küçük dedi ama bı gaz damlası verdi bugün icirdim daha rahat atlattık gaz saatini daha kolay çıktı en azindan

Göbek düşmediği için dusda aldirmadim henüz sabırsızlıkla göbeği düşsün diye bekliyorum en azından dus masaj rahatlar diye emerken evet daha rahat ediyo gaz sıkıştırdı anda yani kriz anında memeyide almamaya diretiyo
Doktor mu aldırmamanızı söyledi? Büyük oğlumda doktoru göbeğin düşmesini beklemenize gerek yok demişti eve gelir gelmez duş aldırmıştık. Bu oğlumu da küvözdeyken yoğun bakımda birkaç kez yıkamışlar göbek bağı düşmeden. İnanılmaz rahatlıyorlar derin uyuyorlar banyo yapınca. Göbeğinin üstüne bez koyup yıkayabilirsin aslında için rahat etmiyorsa

İlk kızım 41 hafta içinde doğmuştu ve hastanede başlamıştı gaz sancısı 😢
ilk haftadan biogai ye başlamıştık , direk hiç birşey fayda etmedi ama zamanla düzeldi yada biz alıştık bilmiyorum 😅😂
Sonra bir gülüşü oldu herşeyi unuttuk 🤪

Kızlar eğer sadece anne sütü alıyorsa Bebek her emzirmeden sonra gaz çıkarmayabilir normal. Hatta bazen gaz çıkarmaya gerek de olmaz meme emiyorsa. Ama mamadan sonra mutlaka gaz çıkarmak gerekiyor. Biberon ucu ne kadar anne memesine benzerse benzesin hava tutmasına neden oluyor çünkü 🥰

hati hati hati hati benim oğlum da ilk doğduğu zaman 6 ile 9 arası ağlardı çok, sonra bir uyurdu üç saat. Bu küme beslenme diye bir şey var. Bebek sık sık emmek ister. Ama kısa kısa emer. Akşam saatlerinde olur genellikle. Gaz sancıları da eşlik edebilir.

Sık sık meme değiştirmek, kucakta bol bol gezdirmek, üstünü başını çıkarıp ten tene temas yapmak işe yarayabilir ❤️

Bu saatler aslında süt siparişi diye geçer bebek sık sık az az emerek anne sütünü arttırır. 3 ay sonra kendiliğinden biter ❤️

Ben de kolik sanmıştım ama kolik sanmıştım meğer kumelenkis beslenmeymis. Bebeği giymek de işe yarar ❤️ müzik açıp hafif salınımlar yapmak da iyi gelir ben sevdiğim şarkıları açıp dans ediyordum o ağlarken kucağımda bir 🤭

İyi geceler kızlar 🌸
Yarın öğle saatinde kızıma kavuşacağım inşallah. Çok heyecanlıyım, çok stresliyim, çok mutluyum bütün duygular bir arada 🥰
Sizlerden bol bol dua istiyorum dualarınızda bana da yer verirseniz çok mutlu olurum. Yarın bebeğim yanımda uyurken biz iyiyiz diye yazmayı hayal ediyorum allah nasip ederse inşallah🥰🌸💖

İyi geceler kızlar 🌸
Yarın öğle saatinde kızıma kavuşacağım inşallah. Çok heyecanlıyım, çok stresliyim, çok mutluyum bütün duygular bir arada 🥰
Sizlerden bol bol dua istiyorum dualarınızda bana da yer verirseniz çok mutlu olurum. Yarın bebeğim yanımda uyurken biz iyiyiz diye yazmayı hayal ediyorum allah nasip ederse inşallah🥰🌸💖
Kolaylıkla ve sağlıkla kavuşun inş🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Hangi gaz damlasını ve kaç damla kullanıyorsunuz arkadaşlar
Dr bize colinox yazmış günde 3 defa 10 ar damla ama ben 5 veriyorum çok küçük daha
Doktor mu aldırmamanızı söyledi? Büyük oğlumda doktoru göbeğin düşmesini beklemenize gerek yok demişti eve gelir gelmez duş aldırmıştık. Bu oğlumu da küvözdeyken yoğun bakımda birkaç kez yıkamışlar göbek bağı düşmeden. İnanılmaz rahatlıyorlar derin uyuyorlar banyo yapınca. Göbeğinin üstüne bez koyup yıkayabilirsin aslında için rahat etmiyorsa
Yoo her şeyi çok bilen kaynanam :kızgın: zaten çok kurudu bugün yarın düşer o yüzden bu kadar bekledim biraz daha beklerim diye düşünüyorum bez koyup yıkamak da mantikliymis aslında yarın da artık dusmesse yıkarım havalar çok sıcak yavrum rahat eder
İlk kızım 41 hafta içinde doğmuştu ve hastanede başlamıştı gaz sancısı 😢
ilk haftadan biogai ye başlamıştık , direk hiç birşey fayda etmedi ama zamanla düzeldi yada biz alıştık bilmiyorum 😅😂
Sonra bir gülüşü oldu herşeyi unuttuk 🤪
Aynen bizimki de 41 hafta içindeydi ve hastanede başladı gaz sancısı hemşireler geldiğinde söyledim ama yenidoğan da gaz olmaz deyip durdular inşallah bizde alisiriz ilk evlat onunla birlikte öğreniyoruz çoğu şeyi 😊
hati hati hati hati benim oğlum da ilk doğduğu zaman 6 ile 9 arası ağlardı çok, sonra bir uyurdu üç saat. Bu küme beslenme diye bir şey var. Bebek sık sık emmek ister. Ama kısa kısa emer. Akşam saatlerinde olur genellikle. Gaz sancıları da eşlik edebilir.

Sık sık meme değiştirmek, kucakta bol bol gezdirmek, üstünü başını çıkarıp ten tene temas yapmak işe yarayabilir ❤️

Bu saatler aslında süt siparişi diye geçer bebek sık sık az az emerek anne sütünü arttırır. 3 ay sonra kendiliğinden biter ❤️

Ben de kolik sanmıştım ama kolik sanmıştım meğer kumelenkis beslenmeymis. Bebeği giymek de işe yarar ❤️ müzik açıp hafif salınımlar yapmak da iyi gelir ben sevdiğim şarkıları açıp dans ediyordum o ağlarken kucağımda bir 🤭
Çok güzel öneriler hepsini deneyeceğim çok sağol canım inşallah kolik değildir benimkide ❤️

İyi geceler kızlar 🌸
Rabbim sağ sağlim kavuştursun ❤️

Evet bir doktor paylaşmıştı ağızdan çık ayan her gaz bağırsağa iner ve çıkması 2 gün sürer çok sancılı olur dlyordu ve yaşandı inan çok zorlayıcı oluyor o yüzden napıp edip çıkartın gazı. Bize doktorumuz gaz damlası da verdi zorda kalınca veriyorum ben
Modum düştü valla daha fazla çabalıcam çıkarsın diye

Back
X