2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Benlm azdı canım
Emzirme+sağdığım süt+mama ile gittik. Mama önce 30 du sonra 60 a çıkardı. Yarın kontörlümüz var bakalım kilosu ne durumda göreceğiz. Ama bu şekilde beslenmek bazen çok gelebiliyor çocuğa ve aşırı huzursuz oluyor çok doyunca da. Yani şu an emzirme artı sağdığım süt ile gidiyorum sağdığım süt yoksa mama veriyorum 3 gündür. İnş güzel kilo almıştır. Biz 3.765 ile doğdu hastaneden 3424 çıktı 15. Gün3640 tı kilosu. Şimdi yarın 1 aylık kontrolü var inşallah doğum kilosunu geçmiştir.
Canım benim de 3280 doğdu . 15. Gün 3550 olmuş 1. Ay 1 kilo alır diyorlar da anlayamadım doğum kilosunun 1 kilo fazlası mı oluyorlar yoksa ,şişlik indikten sonraki haline göre mi 1 kilo alır diyorlar

kızlarım bende doktordan geliyorum sancım çıkmadı Nst de daha doğrusu önemsiz dedi hoca Alttan açılmama baktı 3.5-4 cm dedi muayene doğumu tetikler 3 gün içinde doğumu bekleriz genelde dedi eve geldim şimdi açılma olsun diye herşeyi yapıcaö bakalım babada dua edin nolur hayırla kurtulayım zira çatala çıkınca tüm anılarım depreşti
Benim de çatı muayenem yarın inşallah hayırlı haberler alırım kapası doğum kanalına girmiştir hayırlısıyla

Rabbim sanada kolay doğumlar nasip etsin kendi sancın gelirde işlem yapmalarına gerek kalmaz 🤲
Amin amin inş, dua beklerim🙏🏻
Benim bebişim 200 gr filan ödem gtti 40 haftada dogum yaptım
Kaç kilo doğdu peki
selam bugün de doğurmadım kızlar :D en son muayenede çatı muayenesi oldum. az daha çataldan düşüyordum o neydi ya üfff. bu bu kadar acıdıysa normal dogumda ne yaparım Allah bilir. cumartesi kontrol var. dün bebek çok hareketsizdi, bugün daha hareketli. yeri daraldı diye herhalde. beklerken heyecanlanıyorum, korku da var. insallah sağlıklı dünyaya gelir oğlum.. doğum yapan herkesi tebrik ediyorum. normal dogum yapanlar bana önerileriniz neler olur? ilk dogum olcak. doktorum bu hafta içinde dogum baslar gibi diyor ama bilemiyor da tabi.
Ben ilk doğumda nasıl ıkınılır tarzı videolar izlemiştim Banu çiftçiden falan bana baya yardımcı olmuştu. Epidurale rağmen güzelce ıkınmıştım

Yaa çok yakınmışız 😁 biz de 2. Gün gece çıktık.
Benim de biraz ağrılarım var anca emzirmeye çalışıyorum.
Ne öyle gaz çıkarma, alt açma şu an yapamıyorum ben de :(
Sana da kan sulandırıcı iğne ve antibiyotik verdi mi hoca canım.
İğne canımı çok acıtıyor :(
Ben de sadece emzirmeye uğraşıyorum onda da kucağıma veriyorlar🥺 inşallah bir an önce toparlanırız...
İğne var bende de. Küçücük zaten diyerek vurmuşlardı hastanede ama yine de çok yakmıştı. Şimdi de buradaki arkadaşlar sağolsun evde de vurulabileceğini söylediler. İki gündür eşim vuruyor ama daha çok yakıyor. En azından dışarı çıkmak zorunda kalmadığıma seviniyorum. 6. Katta oturuyorum asansör yok maalesef ve evden çıkmam gerekmedi neyseki.

Canım benim de 3280 doğdu . 15. Gün 3550 olmuş 1. Ay 1 kilo alır diyorlar da anlayamadım doğum kilosunun 1 kilo fazlası mı oluyorlar yoksa ,şişlik indikten sonraki haline göre mi 1 kilo alır diyorlar
Doğum kilosunun üstüne 1 kg alması çok zor ya bence zaten verdiğini 15 günde anca toparlıyor kalan 15 te de diğer kiloyu alıyordur bence yani çok bi bilgim yok ama daha tecrübeli annelere sormak lazım bunu birde. Ama maşallah bence iyi kilo almış bebeğiniz.

Şimdi ben yapay zekaya sordum bu cevabı verdi
1. Kilo Takibi Nereden Başlar?
Bebek doğduktan sonra genellikle ilk birkaç gün içinde %5–10 oranında kilo kaybı yaşar. Bu, doğum sırasında alınan ödemin ve sıvının atılmasından kaynaklanır ve normaldir.

🟠 Kilo artış hesabı doğum kilosundan yapılır, ödemli kilodan değil. Ancak bebeğin:

• Doğumdan sonraki 10-14 gün içinde doğum kilosunu geri kazanması gerekir.
  • Sonrasında ise doğum kilosunun üzerine çıkması beklenir.

Benlm bebeğin bu durumda en az 4.400 olması lazım ama bence imkansız yani çocuğunda bir mide kapasitesi var nasıl o kadar alacak günlük 70/90 gram diyor en az 20 zaten alım çok zor bu kiloya ulaşması bakalım yarın göreceğiz.

Haziran annelerinde okudum halkbankasından kimlikle çekilçek yazmışlar
Oyüzden bende emin olamadım 😬
Emzirme için e devletten emzirme yazınca çıktı başvurdum , sonra hesabıma yatmıştı

4c hangisi oluyor bilmiyorum , ben normal özel sektör çalışanıyım 😬
Ama sadece çalışanlara mı yatıyor ona da emin değilim 🤨
Bir denesene e devletten
Anladım canım çok teşekkür ederim ❤️ ama o para nasıl ödenecek onu nereden göreceğiz bilmiyorum. Eşim pttden diyor yatarsa msj gelir falan diyor ama bilmiyorum gelir mi..
Ufff bu dikişler böyle kaşınıyor muydu ya tatlı tatlı 🥴
Hemde ne kaşınmak ne kaşınmak tatlı tatlı. 😂 Benimki baya geçti kaşıntısı hatta baktım dikiş bile kalmamış olmuş ben hastalıkla boğuşurken düştüğünü bile farketmemisim demek ki 😅
Kızlar hepinize selamlar. Ben dün doğum yaptım. Çok şükür bebişimiz sağlıklı. Benim plesentam yukarı çıkmıştı ancak yapışmış, o yüzden sezaryenim biraz zor geçti. Çok kanamam oldu. Doktorum mecburen her yeri dikip kapatacağım ama kanama durmazsa duruma göre tekrar ameliyata alabilirim dedi. Kanama da durmuş gibi görünüyor şimdilik 🥰 ama tabi kesi de büyük, içerisi de çok darbe aldığı için ağrın çok daha fazla olacak dedi. Gerçekten öyle. Umarım çabuk iyileşiriz. Hepinizi çok seviyoruz sanal dostlarımız 😍
Canım güzelce bebeğine kavusmana çok sevindim. İnşallah bir daha ameliyata gerek kalmaz ❤️🤲🏻 inşallah çok çabuk iyilesirsin. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥰 ❤️
Kızlar selam nasılsınız?
İki çocuklu hayata hızlı bir giriş yaptım ve asla buraya bakamıyorum🤦🏼‍♀️
Küçük kucakta uyumak istiyor abisi onu gördükçe anne beni de kucağına al diyor iki bebekle hayat cidden zormuş 🥲
Biz dün 15 günlük olduk ve doktor kontrolümüz vardı.
Çok şükür iyi ancak kilo alımı çok çok az 3060 gr ile taburcu olduk dün 3190 gr çıktı
Bebek memeyi iyi tutuyor sütüm de var ancak aktif ememiyor.
Doktor muhtemelen ön sütü emerken doyuyor son sütü ememediği için kilo alımı az öncesinde 30 ml kadar sütünü sağıp sonra emzir şu an mama başlamayalım 1 hafta takip edelim hala kilo alımı az olursa mama başlayacağım dedi.
Bebeğinin kilosu sınırdan ya da az olanlar uygulayıp memnun olduğunuz bir şey var mı?
Ne yapacağımı şaşırdım emzirme öncesi sağmak da çok zor oluyor 2 çocukla 🤦🏼‍♀️

Selam canım ilk 15 gün bizim de emzirme olaylıydı 15 gün kontrolünde 25 g eksikti doğum kilosuna göre. Dr 1 hafta sonra kontrole çağırdı beslenme takibi için 3. Hafta iştahı baya arttı kilo alımı da iyi oldu. İnşallah kendiliğinden açılır bebişinin iştahı güçleniyorlar haliyle zaman geçtikçe. Bizim öyle ki ağzını açmıyordu, kaşıkla versek yutmuyordu. Tam 15 günlüktü 5 saat besleyememiştik.
Bu arada iki çocuklu hayat beni de çok zorladı🤦🏼‍♀️
İki çocuklu hayatta zorlanmak +1 kızlar.. 🤦🏼‍♀️

Hemde ne kaşınmak ne kaşınmak tatlı tatlı. 😂 Benimki baya geçti kaşıntısı hatta baktım dikiş bile kalmamış olmuş ben hastalıkla boğuşurken düştüğünü bile farketmemisim demek ki 😅
Akıntım da bitmedi bu sıcakta ped iyice rahatsız ediyor, kaşıntı desen beynime vurdu iyice, sürekli bı huzursuzluk rahatsizlik... Bı dikişim düştü dün, var daha da düşmeye başladı şükür, sürekli yikansam rahatım kuru kaldikca, yoksa hafiften bı sizi kaşıntı oluyor, kasindikca tırnak atasm geliyor 🥴

Akıntım da bitmedi bu sıcakta ped iyice rahatsız ediyor, kaşıntı desen beynime vurdu iyice, sürekli bı huzursuzluk rahatsizlik... Bı dikişim düştü dün, var daha da düşmeye başladı şükür, sürekli yikansam rahatım kuru kaldikca, yoksa hafiften bı sizi kaşıntı oluyor, kasindikca tırnak atasm geliyor 🥴
Ay cidden öyleydi benim de öyleydi nasıl kasiniyordu deli gibi zor tutuyordum kendimi şükür geçti inşallah senin de en kısa zamanda geçer canım benim ❤️ 🥰 benim akıntım bir ara kesildi gibi olmuştu 12 günlükken falan sonra tekrar yoğunlaştı yoğun az şeklinde gitti. Dünden beri pek bir şey yok dünden önceki gün bile coktu. Bakalım daha gelir mi bilmiyorum. Sıcakta ped ayrı dert zaten yazın adet olmak da ayrı yük gelir bana sıcak olunca 🙄 insan yıkandıkca rahatlıyor ama gerçekten iyileşiyor vücudu hem süt de çoğalıyor su iyi geliyor. 🥰❤️

Ay cidden öyleydi benim de öyleydi nasıl kasiniyordu deli gibi zor tutuyordum kendimi şükür geçti inşallah senin de en kısa zamanda geçer canım benim ❤️ 🥰 benim akıntım bir ara kesildi gibi olmuştu 12 günlükken falan sonra tekrar yoğunlaştı yoğun az şeklinde gitti. Dünden beri pek bir şey yok dünden önceki gün bile coktu. Bakalım daha gelir mi bilmiyorum. Sıcakta ped ayrı dert zaten yazın adet olmak da ayrı yük gelir bana sıcak olunca 🙄 insan yıkandıkca rahatlıyor ama gerçekten iyileşiyor vücudu hem süt de çoğalıyor su iyi geliyor. 🥰❤️
Benim de öyle tam 14gun oldu da, bitti gibi oluyor ertesi gün geliyor biraz oluyor gidiyor, böyle gider artık bı süre

S sema987 bir de bir şey soracağım canım. Doğum dosyalarının içine hastane kendisi reçete koymuş anne sütü içeceği yazıyor bebeğe D vitamini damla yazıyor falan ama sağ alt köşeye "tekrar gelişte reçetenin getirilmesi rica olunur" yazmışlar. Bunları alıp kullanmaya başlayacak mıyız yoksa tekrar gidişte mi bilgi verecekler o yüzden mi istiyorlar tekrar reçeteyi. Napacağımızı bilemedik 🙁
Canım ben o yazıya hiç dikkat etmedim.
Biz kullanmaya başladik hatta . D vitamini damla zaten her çocuğa doğumdan itibaren başlatıyorlar o nedenle ona da başladık.

Çocuk doktoru olarak başka bir hastaneden doktoru tercih ettik. Bugün ilk muayenemizi olduk ona. D vitamini başladınız dimi dedi o da bıgün . Yani alıp kullanmaya başladık biz.

Ben de sadece emzirmeye uğraşıyorum onda da kucağıma veriyorlar🥺 inşallah bir an önce toparlanırız...
İğne var bende de. Küçücük zaten diyerek vurmuşlardı hastanede ama yine de çok yakmıştı. Şimdi de buradaki arkadaşlar sağolsun evde de vurulabileceğini söylediler. İki gündür eşim vuruyor ama daha çok yakıyor. En azından dışarı çıkmak zorunda kalmadığıma seviniyorum. 6. Katta oturuyorum asansör yok maalesef ve evden çıkmam gerekmedi neyseki.

İğne üzdü beni gerçekten, bana da eşim vuruyor. Koldan vurduruyorum . Evden çıkmamak büyük rahatlık bu havada hele.

Bu arada ben de hiç baş ağrısı olmadı .
Belki de ben epidermal anestezi olduğumu sanıyordum. Spiral olduğumu 1 gün sonra hemşireden öğrendim 😁 Belki de o yüzden plesebo etkisi ile başım ağrımadı 😁

Antibiyotik yazmadı mı peki canım sana

Geçecek bu günlerde her geçen gün daha kolaylaşıyor .🙏Bugün ilk korse deneyimi yaptım. 2 saat kadar taktım.Beni çok rahatlattı .belki kullanmayı düşünebilirsin sen de. ben doktora sordum (Benim kontrolü 2. Gün Ayşenur hoca yapamadı,yoğunluktan Pınar hoca idi sanırım ona pasladı ona sordum.)yara üstüne gelmeyecek şekilde kullanabilirsin dedi.Emzirirken kullanıyorum, hem dik durmamı sağlıyor, hem güç sağlıyor. Gün içinde ara ara çıkar tak yapıyorum.

Back
X