2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Canım benim de 3280 doğdu . 15. Gün 3550 olmuş 1. Ay 1 kilo alır diyorlar da anlayamadım doğum kilosunun 1 kilo fazlası mı oluyorlar yoksa ,şişlik indikten sonraki haline göre mi 1 kilo alır diyorlar

Benim de çatı muayenem yarın inşallah hayırlı haberler alırım kapası doğum kanalına girmiştir hayırlısıyla

Rabbim sanada kolay doğumlar nasip etsin kendi sancın gelirde işlem yapmalarına gerek kalmaz
Amin amin inş, dua beklerim
Benim bebişim 200 gr filan ödem gtti 40 haftada dogum yaptım
Kaç kilo doğdu peki
Ben ilk doğumda nasıl ıkınılır tarzı videolar izlemiştim Banu çiftçiden falan bana baya yardımcı olmuştu. Epidurale rağmen güzelce ıkınmıştım

Ben de sadece emzirmeye uğraşıyorum onda da kucağıma veriyorlar inşallah bir an önce toparlanırız...
İğne var bende de. Küçücük zaten diyerek vurmuşlardı hastanede ama yine de çok yakmıştı. Şimdi de buradaki arkadaşlar sağolsun evde de vurulabileceğini söylediler. İki gündür eşim vuruyor ama daha çok yakıyor. En azından dışarı çıkmak zorunda kalmadığıma seviniyorum. 6. Katta oturuyorum asansör yok maalesef ve evden çıkmam gerekmedi neyseki.

Canım benim de 3280 doğdu . 15. Gün 3550 olmuş 1. Ay 1 kilo alır diyorlar da anlayamadım doğum kilosunun 1 kilo fazlası mı oluyorlar yoksa ,şişlik indikten sonraki haline göre mi 1 kilo alır diyorlar
Doğum kilosunun üstüne 1 kg alması çok zor ya bence zaten verdiğini 15 günde anca toparlıyor kalan 15 te de diğer kiloyu alıyordur bence yani çok bi bilgim yok ama daha tecrübeli annelere sormak lazım bunu birde. Ama maşallah bence iyi kilo almış bebeğiniz.

Şimdi ben yapay zekaya sordum bu cevabı verdi
1. Kilo Takibi Nereden Başlar?
Bebek doğduktan sonra genellikle ilk birkaç gün içinde %5–10 oranında kilo kaybı yaşar. Bu, doğum sırasında alınan ödemin ve sıvının atılmasından kaynaklanır ve normaldir.

Kilo artış hesabı doğum kilosundan yapılır, ödemli kilodan değil. Ancak bebeğin:

• Doğumdan sonraki 10-14 gün içinde doğum kilosunu geri kazanması gerekir.
  • Sonrasında ise doğum kilosunun üzerine çıkması beklenir.

Benlm bebeğin bu durumda en az 4.400 olması lazım ama bence imkansız yani çocuğunda bir mide kapasitesi var nasıl o kadar alacak günlük 70/90 gram diyor en az 20 zaten alım çok zor bu kiloya ulaşması bakalım yarın göreceğiz.

Anladım canım çok teşekkür ederim ama o para nasıl ödenecek onu nereden göreceğiz bilmiyorum. Eşim pttden diyor yatarsa msj gelir falan diyor ama bilmiyorum gelir mi..
Ufff bu dikişler böyle kaşınıyor muydu ya tatlı tatlı
Hemde ne kaşınmak ne kaşınmak tatlı tatlı. Benimki baya geçti kaşıntısı hatta baktım dikiş bile kalmamış olmuş ben hastalıkla boğuşurken düştüğünü bile farketmemisim demek ki
Canım güzelce bebeğine kavusmana çok sevindim. İnşallah bir daha ameliyata gerek kalmaz inşallah çok çabuk iyilesirsin. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah

İki çocuklu hayatta zorlanmak +1 kızlar..

Akıntım da bitmedi bu sıcakta ped iyice rahatsız ediyor, kaşıntı desen beynime vurdu iyice, sürekli bı huzursuzluk rahatsizlik... Bı dikişim düştü dün, var daha da düşmeye başladı şükür, sürekli yikansam rahatım kuru kaldikca, yoksa hafiften bı sizi kaşıntı oluyor, kasindikca tırnak atasm geliyor

Ay cidden öyleydi benim de öyleydi nasıl kasiniyordu deli gibi zor tutuyordum kendimi şükür geçti inşallah senin de en kısa zamanda geçer canım benim benim akıntım bir ara kesildi gibi olmuştu 12 günlükken falan sonra tekrar yoğunlaştı yoğun az şeklinde gitti. Dünden beri pek bir şey yok dünden önceki gün bile coktu. Bakalım daha gelir mi bilmiyorum. Sıcakta ped ayrı dert zaten yazın adet olmak da ayrı yük gelir bana sıcak olunca insan yıkandıkca rahatlıyor ama gerçekten iyileşiyor vücudu hem süt de çoğalıyor su iyi geliyor.

Benim de öyle tam 14gun oldu da, bitti gibi oluyor ertesi gün geliyor biraz oluyor gidiyor, böyle gider artık bı süre

Canım ben o yazıya hiç dikkat etmedim.
Biz kullanmaya başladik hatta . D vitamini damla zaten her çocuğa doğumdan itibaren başlatıyorlar o nedenle ona da başladık.

Çocuk doktoru olarak başka bir hastaneden doktoru tercih ettik. Bugün ilk muayenemizi olduk ona. D vitamini başladınız dimi dedi o da bıgün . Yani alıp kullanmaya başladık biz.

İğne üzdü beni gerçekten, bana da eşim vuruyor. Koldan vurduruyorum . Evden çıkmamak büyük rahatlık bu havada hele.

Bu arada ben de hiç baş ağrısı olmadı .
Belki de ben epidermal anestezi olduğumu sanıyordum. Spiral olduğumu 1 gün sonra hemşireden öğrendim Belki de o yüzden plesebo etkisi ile başım ağrımadı

Antibiyotik yazmadı mı peki canım sana

Geçecek bu günlerde her geçen gün daha kolaylaşıyor .Bugün ilk korse deneyimi yaptım. 2 saat kadar taktım.Beni çok rahatlattı .belki kullanmayı düşünebilirsin sen de. ben doktora sordum (Benim kontrolü 2. Gün Ayşenur hoca yapamadı,yoğunluktan Pınar hoca idi sanırım ona pasladı ona sordum.)yara üstüne gelmeyecek şekilde kullanabilirsin dedi.Emzirirken kullanıyorum, hem dik durmamı sağlıyor, hem güç sağlıyor. Gün içinde ara ara çıkar tak yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…