- 26 Eylül 2018
- 613
- 1.870
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.001
Biraz önce anne dışarı gidelim dedi gidemedim içime oturdu vaktimizin çoğu dışarda geçerdi.. Eşim hala işten gelmedi her akşam o çıkarıyordu. Fiziksel olarak çok yorgunum ama beni en çok duygusallık yoruyor nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum yanlış bir tepki verir miyim diye korkuyorum. Psikolog randevusu aldım ona danışacağım bazı durumları.İki çocuklu hayatta zorlanmak +1 kızlar..
Ben ilk bikac gün sinirliydim, sonra bol aglamali bikac gün daha geçirdim, şimdi küçüğü uyutup büyüğe sarılıp konuşuyorum, oynuyorum pek başka şeyle ilgilenmiyorum, alışana kadar bı süre yıpratıcı geçecek sanırım, halledecegizBiraz önce anne dışarı gidelim dedi gidemedim içime oturdu vaktimizin çoğu dışarda geçerdi.. Eşim hala işten gelmedi her akşam o çıkarıyordu. Fiziksel olarak çok yorgunum ama beni en çok duygusallık yoruyor nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum yanlış bir tepki verir miyim diye korkuyorum. Psikolog randevusu aldım ona danışacağım bazı durumları.
Sen nasıl oldun canım bu arada daha iyi misin?
Biz de alalım ilaçları bir an önce o zaman. Hangi doktor acaba? Hiç doktor bilmiyoruz belki biz de gideriz o doktora.Canım ben o yazıya hiç dikkat etmedim.
Biz kullanmaya başladik hatta . D vitamini damla zaten her çocuğa doğumdan itibaren başlatıyorlar o nedenle ona da başladık.
Çocuk doktoru olarak başka bir hastaneden doktoru tercih ettik. Bugün ilk muayenemizi olduk ona. D vitamini başladınız dimi dedi o da bıgün . Yani alıp kullanmaya başladık biz.
Evet antibiyotik var kullanıyorum. Demir ilacı var parol var o kadar sadece.İğne üzdü beni gerçekten, bana da eşim vuruyor. Koldan vurduruyorum . Evden çıkmamak büyük rahatlık bu havada hele.
Bu arada ben de hiç baş ağrısı olmadı .
Belki de ben epidermal anestezi olduğumu sanıyordum. Spiral olduğumu 1 gün sonra hemşireden öğrendimBelki de o yüzden plesebo etkisi ile başım ağrımadı
Antibiyotik yazmadı mı peki canım sana
Geçecek bu günlerde her geçen gün daha kolaylaşıyor .Bugün ilk korse deneyimi yaptım. 2 saat kadar taktım.Beni çok rahatlattı .belki kullanmayı düşünebilirsin sen de. ben doktora sordum (Benim kontrolü 2. Gün Ayşenur hoca yapamadı,yoğunluktan Pınar hoca idi sanırım ona pasladı ona sordum.)yara üstüne gelmeyecek şekilde kullanabilirsin dedi.Emzirirken kullanıyorum, hem dik durmamı sağlıyor, hem güç sağlıyor. Gün içinde ara ara çıkar tak yapıyorum.
Ay ne çabuk 14 gün oldu ya maşallahBenim de öyle tam 14gun oldu da, bitti gibi oluyor ertesi gün geliyor biraz oluyor gidiyor, böyle gider artık bı süre
Benim tek memeden 30 ml çıkıyor ne artıyor ne azalıyor. O kadar su, komposto içmeme rağmen artış yok gibi. Emzirdikçr gelir diyorlar ama ben emzirdikçe yara oluyor baya tahriş olmaya başladı.Kızlar elektrikli makine ile 20 dk da 50 ml zor çıkıyor . Sanki sütüm çok az gibi bu makinelerden kullanıyorsanız kaç cc çıkıyor acaba sizin
Emzirirken göğüs ucu koruyucu kullanmayı denediniz mi? Bende inanılmaz işe yaradı ve çok rahat ettimBenim tek memeden 30 ml çıkıyor ne artıyor ne azalıyor. O kadar su, komposto içmeme rağmen artış yok gibi. Emzirdikçr gelir diyorlar ama ben emzirdikçe yara oluyor baya tahriş olmaya başladı.
Bizimde salı günü 15.gündü doğum kilosundan 15 gr eksik çıktı.Selam canım ilk 15 gün bizim de emzirme olaylıydı 15 gün kontrolünde 25 g eksikti doğum kilosuna göre. Dr 1 hafta sonra kontrole çağırdı beslenme takibi için 3. Hafta iştahı baya arttı kilo alımı da iyi oldu. İnşallah kendiliğinden açılır bebişinin iştahı güçleniyorlar haliyle zaman geçtikçe. Bizim öyle ki ağzını açmıyordu, kaşıkla versek yutmuyordu. Tam 15 günlüktü 5 saat besleyememiştik.
Bu arada iki çocuklu hayat beni de çok zorladı
Benim de ikinci bebeğim ve araları 21 aya yakın aynı senin gibi ilk bebeğim mama+memeye rağmen hep sınırdan kilo aldı zaten düşük kiloda doğmuştu persentili şu an hala yüzde 25 hep az yiyen iştahsız bir bebek olduAllah kolaylık versin cnm. Bnm oğlumun doğum kilosunu yakalaması 20 günü buldu. Bebek büyüdükçe emme hızıda artıyor ön sütüde son sütüde içiyor. Birde biraz metabolizmayla alakalı bence. Bnm 1 numaram aktif 30-40 dk emerdi en minimum kiloyu alırdı her ay 2 numaram 7-10 dk emerdi tosuncuk gibiydi araları 17 ay bende iki bebekliydim iyi beslenemiyordum bile ama içtiği yarıyordu. Bu 3 numaramda büyük abisi gibi iştahlı ama kilo alımı baya az. Çocuk mutluysa doyuyorsa çok dert etmemek lazım sanki. Gerçi ven dert edip günde 1 kere mama vermeye başlamıştım ama dün hemşire aradı azalt ve bitir tamamen anne sütüne döndür yeterli çişli bez sayısı varsa dedi. Yeterli besleniyorsa kilo için mama verme ilk ay kilosunu bi görün dedi.
Biz ilk iki gün mama verdik ama memeden emerken veriyordum eve gelince kolostrumu sağdım verdim sonra sağım yaptıkça sütüm geldi mamayı kestik ama işte kilo alımı baya az bende senin gibi emdikten sonra doymazsa sağdığım sütlerden veriyorum ama doktorumuzun söylediği gibi son sütü alamadığı için kilo alımı da az olmuş.Benlm azdı canım
Emzirme+sağdığım süt+mama ile gittik. Mama önce 30 du sonra 60 a çıkardı. Yarın kontörlümüz var bakalım kilosu ne durumda göreceğiz. Ama bu şekilde beslenmek bazen çok gelebiliyor çocuğa ve aşırı huzursuz oluyor çok doyunca da. Yani şu an emzirme artı sağdığım süt ile gidiyorum sağdığım süt yoksa mama veriyorum 3 gündür. İnş güzel kilo almıştır. Biz 3.765 ile doğdu hastaneden 3424 çıktı 15. Gün3640 tı kilosu. Şimdi yarın 1 aylık kontrolü var inşallah doğum kilosunu geçmiştir.
İki çocuklu hayatta zorlanmak +1 kızlar..
Ben ilk bikac gün sinirliydim, sonra bol aglamali bikac gün daha geçirdim, şimdi küçüğü uyutup büyüğe sarılıp konuşuyorum, oynuyorum pek başka şeyle ilgilenmiyorum, alışana kadar bı süre yıpratıcı geçecek sanırım, halledecegiz
Bende acidan ağrıdan kalkamadigim.bi vakitte oğlum anne çok acıktım bı yumurta kırar misin demişti de, hemen kalkıp yapamadım, bebekte emiyordu birakamiyordum, sonra bikac kez daha söyledi yavaşça kalktım, o yumurtayı kırdım ama saatlerce ağladım, bazı şeyler nedense daha çok acıtıyor....
İki çocukla hem fiziken çok çok yoruldum daha şimdidenBiraz önce anne dışarı gidelim dedi gidemedim içime oturdu vaktimizin çoğu dışarda geçerdi.. Eşim hala işten gelmedi her akşam o çıkarıyordu. Fiziksel olarak çok yorgunum ama beni en çok duygusallık yoruyor nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum yanlış bir tepki verir miyim diye korkuyorum. Psikolog randevusu aldım ona danışacağım bazı durumları.
Sen nasıl oldun canım bu arada daha iyi misin?
Ay bu ara sürekli modum böyle, yeto gariSancı ve kasılmalardan uyuyamıyorum yaa ama bir türlü düzenli değil gibi sanki
Bendede ortalama o civarda çıkıyor düzenli sagima dikkat edin 2-3 saatte bur sagim yapin gece sagimlarinda daha fazla süt geliyor 80-90 olabiliyor gece 2 defa mutlaka sagim yapmaya çalışınKızlar elektrikli makine ile 20 dk da 50 ml zor çıkıyor . Sanki sütüm çok az gibi bu makinelerden kullanıyorsanız kaç cc çıkıyor acaba sizin
Canım bende öyleyim ve sığamıyorum rahat edemiyorum bi tuhaf haldeyim yine sabahlayacağım gibiSancı ve kasılmalardan uyuyamıyorum yaa ama bir türlü düzenli değil gibi sanki
Merhaba emzirdikten sonra mı sağım yapıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz sağımlarıBendede ortalama o civarda çıkıyor düzenli sagima dikkat edin 2-3 saatte bur sagim yapin gece sagimlarinda daha fazla süt geliyor 80-90 olabiliyor gece 2 defa mutlaka sagim yapmaya çalışın
Bende hala sancı yok, 3 cm açıklık var bekliyoruz.
Pazara kadar gelmezse suni sancı alacağım. Bu grupta sancısı gelmeyip suni sanci ile vajinal doğum yapan var mıydı ya da öyle planlayan?
Beeennnn,Selam kızlar nasılsınız, 40+3 ten selamlar şu an günü en ilerde ben kaldım galiba di mi.
Bende hala sancı yok, 3 cm açıklık var bekliyoruz.
Pazara kadar gelmezse suni sancı alacağım. Bu grupta sancısı gelmeyip suni sanci ile vajinal doğum yapan var mıydı ya da öyle planlayan?
Benim ilk doğumda kendi sancım gelmişti öyle güzeldi ama bu yeni bir deneyim olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?