2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Gözün aydın
Rabbim analı babalı büyütsün. Güzel yazılar yazsın

Çok da erken olmamış. Doğum kaderdir zaten. Bi dk erken yada geç olamaz.

Sütün de gelecek. Artacak. Endişe etme. Zor da olsa emzirmeye devam. Tutmuyorsa sağ. Ki meme bosalsın yeni süt üretilsin. Bu aşamada bebeğinin ac kaldığını düşünüyorsan mama takviyesi yap. Sen annesin. Üstesinden geleceksin

Öğleden sonra özellikle ikindi vakti, benim oğlana bi güncelleme geliyor. Devamlı ağlama modu. Meme istiyor. Veriyorum emmiyor vuruyor. Tekmeler gani. Arada minicik bi pırt geliyor. Az rahatlıyor. Sonra yine devam.

Kucakta ev içinde geziyoruz. Akşamdan beri ondan da tatmin olmuyor. Mama verdim. Ondan da mutmain olmadı. Simdi banyo yaptırdım. Bakalım kandili kaçta söndüreceğiz bu gece..

İnşallah ya. Annem sallama alismasin diyor. Sen işe başladığında kimse baş edemez diyor. Anlamaz şuan zaten boşa sallıyon diyor da bilemedim
Aksine işe başlayınca bakıcı için sallamak daha kolay olur bence büyük oğlumda memeyi bırakınca nasıl uyutacağımızı bilememiştik benim annem de sallamaya alıştırmadığım için söylenmişti ee çocuk yanağına dokununca uyuyordu niye sallayarak kendime iş yükü çıkarsaydım. Bakalım kardeşi nasıl olcak

Aynı gün doğurmuşuz

Merhaba kızlar,
Benim bebeğim karnımdayken geceleri hep uyurdu hiç uyandırmadı hatta. Ben uyuduğum an o da uyur ve ben uyandıktan birkaç dk sonra uyanırdı. Şimdi 11 günlük olduk ve gece beslenmesini kabul etmiyor uyumak istiyor. 3te uyandırmaya çalıştım olmadı 4te denedim olmadı 5'te zorla hırpalaya hırpalaya bir şekilde tam uyandırdım dedim onda da sinirden mememi ısırarak 5 dk anca emmiştir. Bu sırada da elleriyle yüzünü yanaklarını gözünü vs sıkıyor elleri hiç durmuyor açtıramıyorum ellerini. Sinirinden hem bana kendine zarar veriyor.
5 dk emdikten sonra rüyalar görerek uyumaya devam etti. Açlık yoktu, keyfi yerindeydi, gülerek rüyalar gördü uykusuna devam etti.
Herkes 2 saatte bir kesinlikle emzir diyor diye zorla uyandırmaya çalışıyorum ama bunun bebeğime iyi geldiğini düşünmüyorum. Bütün gece uykusunu bölmeye çalışıyorum rahat vermiyorum ve sonucunda zorla 5 dk emip tekrar uyuyor. Vicdan azabı duyuyorum uyandırmaktan vazgeçtiğimde ama uyandırınca da vicdan azabı duyuyorum. Çünkü gerçekten uyandığında beslenmiyor ve sinirinden kendini de beni de mahvediyor.
Doktora söylesem ezberden konuşacağı için kesinlikle 2 saatte kaldıracaksın gibi bir tepkiyle karşılaşacağımı biliyorum. Ama her bebek bir değildir ve sizlerin de fikrinizi almak istiyorum. Zorla uyandırabildiğim bebeğimin zorla sinirle 5 dk emebilmesi için saatlerce uykusunu bölmeye çalışmak uykusuyla oynamak mı, yoksa aralıksız keyifle uyumasını bekleyip hava aydınlanınca emzirmeye başlamak mı?

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi
Teşekkür ediyorum, hepimiz inş
Ay sen daha doğurmadın mı kızzz
20 temmuza beklerken 29 Temmuz da geldi bebiş, o da zorla
Geriden geliyormuşum ben gözün aydın canım
Teşekkür ederim
Hayırlı olsun, hepsi düzelir sen kendi moralini yüksek tutmaya çalış

Kızlar ben de buranın saatine göre gece doğum yaptım. Sabah da her şey yolunda olduğu için çıkış yaptık. Yarın da 24 saatlik testleri yaptıracağız sarılık topuk kanı vs. Neyse bu bebiş bugün kusmata başkadı ve rengi de sarı. Chat gpt ye sorayım dedim sormaz olaydım neyse gittik acile, bebek anne karnında kakasını yaptığı için onu temizliyır vücudu dedi. Bir şeyi yokmuş yani öyle geldik. Ben ikincide biraz daha rahat olurdum sanıyordum hiç öyle olmadı ya neden olmadı ki acaba

Çok moral oldunuz teşekkür ederim

çok teşekkür ederim

çişli kakalı bez satısında sıkıntımız yok dün ebe ile konuştum, henüz gaz sıkıntısı yaşamazlar dedi bana ama bugün gaz ihtimali üzerinde duracağım biraz daha
sezaryen sonrası korse kullandınız mı kızlar? benim doktorum önermedi sizler naptınız? bu göbek nasıl gidecek bilmiyorum
benim doktorum sezaryenden hemen sonra kulanabilirsin demişti, 1 hafta kontrolünde de bırakabilirsin zaten yalnızca beli desteklemek içindi dedi. göbek/ rahim toparlama özelliklerini yoksaydı yani. vardır bir bildiği herhalde
yüzüstü nasıl yatırıyorsunuz? ben deneyemedim hiç sırt üstü yatırın dedikleri için sürekli
Kizlar 7. Gunumuz gunde kac kez kaka yapiyo bebeleriniz
benimki bazen 2 bazen 4 kez yapıyor gün içinde

Benim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
Benimkisi de ilk günler hemen hemen aynıydı zar zor uyandırıp emziriyordum 1,5-2 saatte bir. Gece gündüz ayırt etmeksizin. Ama bazen de bir oluyor uykuya dalmak memeden ayrılmak istemiyor anlamadım bu işi
Kizlar 7. Gunumuz gunde kac kez kaka yapiyo bebeleriniz
Bizim kızın adı kakalı kalacak yakında kakasız bez sayımız günde 1 belki 2 tane. 6-7 kez yapıyor dr 8-10 normal demişti

Aa masallah sipsak olmus
Hic bi ameliyatim o kadar kısa sürmedi. Tam Ayilma, su içme, beslenme, yürüme vs demeden yapistiriyorlar bebegi o zaman

(Aa yok spinal, epidural vb yasak bana zaten. Gecen seneki minik dedikleri operasyonun şişliği bile hala duruyor.. tum hamilelik bel agrisiyla gecti.)

Rahatlattiniz, cok teşekkür ederim

Bu yazıyı görünce ben de şimdi emzik verdim. Aslında hiç taraftar değildir en azından 1-2 aylıktan önce ama gerçekten hiç hiç uyumuyor. Ve açlıktan değil tamamen meme bağımlılığından Umarım doğru yapıyoruzdur

kızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Ben ilk defa az önce verdim. İçim pek rahat değil ama gündüzleri asla yatağında uyumuyor kucağımda memede uyuyor yerine yatırdığım an fırlıyor. Şimdi yine tam uyandığı vakit emziği verdim 5-6 dk içinde uykuya daldı , ağzından çıkardım

Birşeyi olmamasına sevindim canım valla bebekler birbirinden o kadar farklı ki birinciyle ikincinin alakası yok bunda daha stresliyim emzirirken bile tedirginim ilkinde ne kadar rahatmışım diyorum bu tamamen bebekle alakalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…