- 8 Ağustos 2011
- 12.654
- 15.027
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.381
Gözün aydınKızlar ben ağustos annesiyim ama geçtiğimiz pazar günü doğum yaptım birden suyum geldi ve kızıma kavuştum rabbim isteyen herkese nasip etsin şu an da emzirme ile uğraşıyorumçok zor yetememek çok zor sütüm çok değil
Aksine işe başlayınca bakıcı için sallamak daha kolay olur bence büyük oğlumda memeyi bırakınca nasıl uyutacağımızı bilememiştik benim annem de sallamaya alıştırmadığım için söylenmiştiİnşallah ya. Annem sallama alismasin diyor. Sen işe başladığında kimse baş edemez diyor. Anlamaz şuan zaten boşa sallıyon diyor da bilemedim
Bizimki böyleydi 3. Hafta düzeldi iştahı arttıBenim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
Aynı gün doğurmuşuzKızlar hepinize selamlar. Ben dün doğum yaptım. Çok şükür bebişimiz sağlıklı. Benim plesentam yukarı çıkmıştı ancak yapışmış, o yüzden sezaryenim biraz zor geçti. Çok kanamam oldu. Doktorum mecburen her yeri dikip kapatacağım ama kanama durmazsa duruma göre tekrar ameliyata alabilirim dedi. Kanama da durmuş gibi görünüyor şimdilikama tabi kesi de büyük, içerisi de çok darbe aldığı için ağrın çok daha fazla olacak dedi. Gerçekten öyle. Umarım çabuk iyileşiriz. Hepinizi çok seviyoruz sanal dostlarımız
bugün 6dan 11 e kadar uyuyamadı mesela bir türlü uykuya geçemedi sanırım sıcaklar da bunaltıyorTeşekkür ederim, yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi. Uykular 3 aylık olunca düzene girecek diyorlar. Daha 2.5 ayım var, çok yorgun hissediyorum kendimi şimdiden.
Teşekkür ediyorum, hepimiz inşGözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi
20 temmuza beklerken 29 Temmuz da geldi bebiş, o da zorlaAy sen daha doğurmadın mı kızzz
Teşekkür ederimGeriden geliyormuşum ben gözün aydın canım
Hayırlı olsun, hepsi düzelir sen kendi moralini yüksek tutmaya çalışKızlar ben ağustos annesiyim ama geçtiğimiz pazar günü doğum yaptım birden suyum geldi ve kızıma kavuştum rabbim isteyen herkese nasip etsin şu an da emzirme ile uğraşıyorumçok zor yetememek çok zor sütüm çok değil
Çok moral oldunuz teşekkür ederimKız daha kaç gün olmuş ki doğum olalı öyle düşünme olumsuz olmak sütü etkiler hem hep olumlu düşünmeye çalış pozitif olmaya çalış yetememezlik yok öyle düşünme ne olır yıptarmayın kendinizi bebek de olumsuz etkilenir bak huzursuz olur sürekli ağlar uyumaz aşırı gazlı olur. Lütfen sevgili anneler pozitif olamaya calışalım. Hem memeler için özel masajlar var sütün gelmesi için onları uygulayabilirsin hem daha bebeğin emme refleksi de gelişmememiş ki daha bu yüzden sık sık emzir sık sık ten teması yapın bebeğin emme kuvveti arttıkça sütünüzde artacaktır üzülmeyin.
Gözün aydın
Rabbim analı babalı büyütsün. Güzel yazılar yazsın
Çok da erken olmamış. Doğum kaderdir zaten. Bi dk erken yada geç olamaz.
Sütün de gelecek. Artacak.Endişe etme. Zor da olsa emzirmeye devam. Tutmuyorsa sağ. Ki meme bosalsın yeni süt üretilsin. Bu aşamada bebeğinin ac kaldığını düşünüyorsan mama takviyesi yap. Sen annesin. Üstesinden geleceksin
çişli kakalı bez satısında sıkıntımız yokBenimki de ara sıra böyle memeden ayrılmak istemiyor (bugün 19 günlük). Ama öyle 10 saat falan değil. Yenidoğan yoğun bakım hemşiresi arkadaşım var. Emerken yutma refleksini de kontrol et tek memeyi 20dk emse yeterli diyor. Emerken yanakları çukurlaşıp içine göçüyorsa süt yoktur demişti. Bir de eğer gazı varsa daha fazla emmek ister diyor. Siz de takip edin isterseniz. Çişli bez sayısını da arkadaşlar söylemiş diye ben yazmadım. Bu söylediklerim de naçizane benim bildiklerim. Umarım daha iyisinizdir
benim doktorum sezaryenden hemen sonra kulanabilirsin demişti, 1 hafta kontrolünde de bırakabilirsin zaten yalnızca beli desteklemek içindi dedi. göbek/ rahim toparlama özelliklerini yoksaydı yani. vardır bir bildiği herhaldesezaryen sonrası korse kullandınız mı kızlar? benim doktorum önermedi sizler naptınız? bu göbek nasıl gidecek bilmiyorum
yüzüstü nasıl yatırıyorsunuz? ben deneyemedim hiç sırt üstü yatırın dedikleri için sürekliÖle olunca memeden çıkarıp göğsümde uyutuyorum hemde gazını çıkarıyorum
Ve gündüzleride yüz üstü uyutuyorum diğer türlü kendini yattığı gibi uyandırıyor
Havalar bukadar sıcak olmadan önce yarım kundak yapıyordum ama şimdi çok sıcak diye yapmıyorum
benimki bazen 2 bazen 4 kez yapıyor gün içindeKizlar 7. Gunumuz gunde kac kez kaka yapiyo bebeleriniz
Benimkisi de ilk günler hemen hemen aynıydı zar zor uyandırıp emziriyordum 1,5-2 saatte bir. Gece gündüz ayırt etmeksizin. Ama bazen de bir oluyor uykuya dalmak memeden ayrılmak istemiyor anlamadım bu işiBenim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
Bizim kızın adı kakalı kalacak yakındaKizlar 7. Gunumuz gunde kac kez kaka yapiyo bebeleriniz
Aa masallah sipsak olmusNe ilk çocukta (13 yaşında) ne bu sefer, öyle bebeği göreyim, ilk anlarına şahit olayım hayalim olmadı. Her ne kadar ortam korunaklı da olsa beni kesip diktiklerini görmek-bilmek hissi beni rahatsız ediyor. Ekstrem bi durum olsa o telaşı korkuyu ben de yaşayacağım çünkü. Özel bi korkum olmamasına rağmen bu bakımdan genel anestezi bana daha konforlu geldi.
Saat 9 gibi ameliyathaneye alındım. 09.30da oğlum doğmuş. Saat 10 gibi de ben odaya gelmişim. Ama tabi tam ayık olmadığım için detay hatırlamıyorum. Etrafta konuşulanları duysam dinlesem de gözlerimi açamıyordum. Bir gözüm açık oğlumu kucağıma verdiler emzirdim.
Sütün gelmesi yahut gelmemesi ile anestezi türünün alakası yok. Sezaryende normale göre bi tık geç geliyormuş süt ama o da genel bi ifade. Herkeste öyle olmuyor.
Ayrıca spinal anestezinin baş ağrısı gibi nadir de olsa bi yan etkisi olabiliyor.
Bu yazıyı görünce ben de şimdi emzik verdim. Aslında hiç taraftar değildir en azından 1-2 aylıktan önce ama gerçekten hiç hiç uyumuyor. Ve açlıktan değil tamamen meme bağımlılığındanemzik verdim şimdi, yarım saat ağlaması durdu, kahvaltı yapabildim sonra emziği de itti ağladı. yine emziriyorum mecbur. memeler kulak memesi kıvamında yumuşadı artık emzirmekten. sanırım mama takviyesi deneyeceğim
aslında 5’ten fazla her gün. sütüm de yetiyorsa derdi ne hiç bilmiyorum.
Ben ilk defa az önce verdim. İçim pek rahat değil ama gündüzleri asla yatağında uyumuyor kucağımda memede uyuyor yerine yatırdığım an fırlıyor. Şimdi yine tam uyandığı vakit emziği verdim 5-6 dk içinde uykuya daldı , ağzından çıkardımkızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Birşeyi olmamasına sevindim canım valla bebekler birbirinden o kadar farklı ki birinciyle ikincinin alakası yok bunda daha stresliyim emzirirken bile tedirginim ilkinde ne kadar rahatmışım diyorum bu tamamen bebekle alakalıKızlar ben de buranın saatine göre gece doğum yaptım. Sabah da her şey yolunda olduğu için çıkış yaptık. Yarın da 24 saatlik testleri yaptıracağız sarılık topuk kanı vs. Neyse bu bebiş bugün kusmata başkadı ve rengi de sarı. Chat gpt ye sorayım dedim sormaz olaydım neyse gittik acile, bebek anne karnında kakasını yaptığı için onu temizliyır vücudu dedi. Bir şeyi yokmuş yani öyle geldik. Ben ikincide biraz daha rahat olurdum sanıyordum hiç öyle olmadı ya neden olmadı ki acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?