- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.401
Ah bu anneler.. Benimkide ağlamayan uyuyan bebeği sallıyor. Sallama gerekmedikçe sallamıyom ben diyom ne zararı var diyo. Duran çocuktamı sallanır Allah aşkına
Sıcaktanmı acaba diyorum ben de. Sadece Bezli yatırdım, baya iyi uyudu 2buçuk saat kadar. hatta süpürge çalıştırdım tık demedi.bugün 6dan 11 e kadar uyuyamadı mesela bir türlü uykuya geçemedi sanırım sıcaklar da bunaltıyor
Doktor bana verebilirsin tok olunca oyalamak icin dedi . 18 günlüğüzkızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Yoğunbakimda başladılar emzige emme refleksini kaybetmesin diye. Halada devam ediyor.kızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Merhaba kızlar,
Benim bebeğim karnımdayken geceleri hep uyurdu hiç uyandırmadı hatta. Ben uyuduğum an o da uyur ve ben uyandıktan birkaç dk sonra uyanırdı. Şimdi 11 günlük olduk ve gece beslenmesini kabul etmiyor uyumak istiyor. 3te uyandırmaya çalıştım olmadı 4te denedim olmadı 5'te zorla hırpalaya hırpalaya bir şekilde tam uyandırdım dedim onda da sinirden mememi ısırarak 5 dk anca emmiştir. Bu sırada da elleriyle yüzünü yanaklarını gözünü vs sıkıyor elleri hiç durmuyor açtıramıyorum ellerini. Sinirinden hem bana kendine zarar veriyor.
5 dk emdikten sonra rüyalar görerek uyumaya devam etti. Açlık yoktu, keyfi yerindeydi, gülerek rüyalar gördü uykusuna devam etti.
Herkes 2 saatte bir kesinlikle emzir diyor diye zorla uyandırmaya çalışıyorum ama bunun bebeğime iyi geldiğini düşünmüyorum. Bütün gece uykusunu bölmeye çalışıyorum rahat vermiyorum ve sonucunda zorla 5 dk emip tekrar uyuyor. Vicdan azabı duyuyorum uyandırmaktan vazgeçtiğimde ama uyandırınca da vicdan azabı duyuyorum. Çünkü gerçekten uyandığında beslenmiyor ve sinirinden kendini de beni de mahvediyor.
Doktora söylesem ezberden konuşacağı için kesinlikle 2 saatte kaldıracaksın gibi bir tepkiyle karşılaşacağımı biliyorum. Ama her bebek bir değildir ve sizlerin de fikrinizi almak istiyorum. Zorla uyandırabildiğim bebeğimin zorla sinirle 5 dk emebilmesi için saatlerce uykusunu bölmeye çalışmak uykusuyla oynamak mı, yoksa aralıksız keyifle uyumasını bekleyip hava aydınlanınca emzirmeye başlamak mı?
Canım merhaba suyum geldi doktora gittim 5 saat sonra suyum bitmişti yaklaşık bi 4 saatte hastanede bekledim sancım gelmedi vakit kalmadığı için sezeryana alındım sarılık çıktı sürekli hastanelerdeydğm hiç giremedim umarıkmsiz iyisinizdirKızlarrdrsn den haberi olan var mı nasıl merak ettim doğum yaptığını yazmıştı bi arkadaş umarım kendisi de bebeği de iyidir
Sarılık riski yoksa gündüz iyi besleniyor kg/gr alımı yolundaysa bence uyandırmasanızda olur. 3 çocuğumdada sarılık riski geçtikten sonra uyandırmayı bıraktım gecede gündüzde.Merhaba kızlar,
Benim bebeğim karnımdayken geceleri hep uyurdu hiç uyandırmadı hatta. Ben uyuduğum an o da uyur ve ben uyandıktan birkaç dk sonra uyanırdı. Şimdi 11 günlük olduk ve gece beslenmesini kabul etmiyor uyumak istiyor. 3te uyandırmaya çalıştım olmadı 4te denedim olmadı 5'te zorla hırpalaya hırpalaya bir şekilde tam uyandırdım dedim onda da sinirden mememi ısırarak 5 dk anca emmiştir. Bu sırada da elleriyle yüzünü yanaklarını gözünü vs sıkıyor elleri hiç durmuyor açtıramıyorum ellerini. Sinirinden hem bana kendine zarar veriyor.
5 dk emdikten sonra rüyalar görerek uyumaya devam etti. Açlık yoktu, keyfi yerindeydi, gülerek rüyalar gördü uykusuna devam etti.
Herkes 2 saatte bir kesinlikle emzir diyor diye zorla uyandırmaya çalışıyorum ama bunun bebeğime iyi geldiğini düşünmüyorum. Bütün gece uykusunu bölmeye çalışıyorum rahat vermiyorum ve sonucunda zorla 5 dk emip tekrar uyuyor. Vicdan azabı duyuyorum uyandırmaktan vazgeçtiğimde ama uyandırınca da vicdan azabı duyuyorum. Çünkü gerçekten uyandığında beslenmiyor ve sinirinden kendini de beni de mahvediyor.
Doktora söylesem ezberden konuşacağı için kesinlikle 2 saatte kaldıracaksın gibi bir tepkiyle karşılaşacağımı biliyorum. Ama her bebek bir değildir ve sizlerin de fikrinizi almak istiyorum. Zorla uyandırabildiğim bebeğimin zorla sinirle 5 dk emebilmesi için saatlerce uykusunu bölmeye çalışmak uykusuyla oynamak mı, yoksa aralıksız keyifle uyumasını bekleyip hava aydınlanınca emzirmeye başlamak mı?
Benim bebeğimin sarılık riski yok, doğum kilosunu da yakaladı fakat max 4 saatte bir uyandırmam gerektiğini söyledilerSarılık riski yoksa gündüz iyi besleniyor kg/gr alımı yolundaysa bence uyandırmasanızda olur. 3 çocuğumdada sarılık riski geçtikten sonra uyandırmayı bıraktım gecede gündüzde.
10. Gün Doğum kilosunu yakaladı , sarılıkta kontrol altındaydı doktor gündüz en geç 2-3 saatte bir emzir ama gece bırak nezaman isterse ozaman ver demişti.Merhaba kızlar,
Emziriyorum biraz göğsümde dik tutuyorum sırtına poposuna pış pış yapıyorum gazı bazen çıkıyorum bazen çıkmıyoryüzüstü nasıl yatırıyorsunuz? ben deneyemedim hiç sırt üstü yatırın dedikleri için sürekli
Sarılık riskinden sonra ben veriyorum ama almıyorkızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Grubun neşesiydin bir kayboldun pir kayboldunCanım merhaba suyum geldi doktora gittim 5 saat sonra suyum bitmişti yaklaşık bi 4 saatte hastanede bekledim sancım gelmedi vakit kalmadığı için sezeryana alındım sarılık çıktı sürekli hastanelerdeydğm hiç giremedim umarıkmsiz iyisinizdir
Kaç günlük bilmiyorum ama sarılık bende fobi oldu. O yüzden uzun uykulardan işkilleniyorum, dikkatli olmak gerek.Benim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
Dün gece bizimki de dalamadı. O kadar uykusu var dalamıyor. Sıcak. Öyle sıcak ki onlar da rahatsız oluyor. Kalkıp yıkadım. Banyodan sonra dalabildi çok şükür.bugün 6dan 11 e kadar uyuyamadı mesela bir türlü uykuya geçemedi sanırım sıcaklar da bunaltıyor
Çişli beş sayısını referans al o öyleyse. Günde 5+ çişli beş varsa yeterli besleniyor demek. Yine de geceleri tamamen onun inisiyatifine bırakma. Yenidoğan dönemde sarılık büyük sıkıntı. 2 saat olmaz da 3 olur. Sen yine şansını dene.Merhaba kızlar,
Geçmiş olsun diyeyim. Google emimden sonra bi de chat gpt çıktı başımıza.Kızlar ben de buranın saatine göre gece doğum yaptım. Sabah da her şey yolunda olduğu için çıkış yaptık. Yarın da 24 saatlik testleri yaptıracağız sarılık topuk kanı vs. Neyse bu bebiş bugün kusmata başkadı ve rengi de sarı. Chat gpt ye sorayım dedim sormaz olaydım neyse gittik acile, bebek anne karnında kakasını yaptığı için onu temizliyır vücudu dedi. Bir şeyi yokmuş yani öyle geldik. Ben ikincide biraz daha rahat olurdum sanıyordum hiç öyle olmadı ya neden olmadı ki acaba
1 ay diyorlar. Meme reddi yaşamamak için.kızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Süpürge beyaz gürültü onlar için. Canına con con yaniSıcaktanmı acaba diyorum ben de. Sadece Bezli yatırdım, baya iyi uyudu 2buçuk saat kadar. hatta süpürge çalıştırdım tık demedi.
Ay biz aynı gün mü doğurduk seninle ?Bugün bir aylık oldu bebişim sağlık ocağına kontrole götürdüm kıyafetleriyle tartıyorlar sizde de öle mi yapıyorlar
Kafasını boyunu göğsünü kilosunu ölçtü
2 ayda aşılarda görüşmek üzere dedik
45 günlükken kalça usg dedi
3 aya kadar göz kontrolü dedi
O kadar zorlu süreçler geçirdim ki size anlatamam enfeksiyon dediler değilmiş hastanede yattı sarılık için 7 defa kan alındı perişan oldum10. Gün Doğum kilosunu yakaladı , sarılıkta kontrol altındaydı doktor gündüz en geç 2-3 saatte bir emzir ama gece bırak nezaman isterse ozaman ver demişti.
kendi maks 4-5 saat sonra uyanır sorun olmaz demişti
Emziriyorum biraz göğsümde dik tutuyorum sırtına poposuna pış pış yapıyorum gazı bazen çıkıyorum bazen çıkmıyor
Baktım uyuyor Önce yan yatırıp sonra yüz üstü döndürüyorum kafasını yana çekiyorum
Uyunursa popoya pış pışa devam
Senin için foto ekledim
Sırt üstü asla yatmıyor sıçrayarak kendini uyandırıyor
Sarılık riskinden sonra ben veriyorum ama almıyorilk ögürüyordu vermeye hala devam bugün 1 aylık , agladığında , hafif uyanırken , çok keyifliyse fln veriyorum ama atıyor ağzından
O emzik emilecek
Grubun neşesiydin bir kayboldun pir kayboldun
Şimdi nasılsınız?
Bizim de kıyafetiyle ölçüp biraz düştü sonuçtan ben evde tarttım gitmeden önce sisteme 100g fazla girmiş oldu yine de aşağı yukarı. Bizim boyumuzu ölçmedi kalça ultrasonundan sonra başlıyoruz boy ölçümüne dedi. Büyük oğlumda ölçmüşlerdi halbukiBugün bir aylık oldu bebişim sağlık ocağına kontrole götürdüm kıyafetleriyle tartıyorlar sizde de öle mi yapıyorlar
Kafasını boyunu göğsünü kilosunu ölçtü
2 ayda aşılarda görüşmek üzere dedik
45 günlükken kalça usg dedi
3 aya kadar göz kontrolü dedi
Evet aynı gün doğum yaptık günlerimizde aynıydıKaç günlük bilmiyorum ama sarılık bende fobi oldu. O yüzden uzun uykulardan işkilleniyorum, dikkatli olmak gerek.
Dün gece bizimki de dalamadı. O kadar uykusu var dalamıyor. Sıcak. Öyle sıcak ki onlar da rahatsız oluyor. Kalkıp yıkadım. Banyodan sonra dalabildi çok şükür.
Çişli beş sayısını referans al o öyleyse. Günde 5+ çişli beş varsa yeterli besleniyor demek. Yine de geceleri tamamen onun inisiyatifine bırakma. Yenidoğan dönemde sarılık büyük sıkıntı. 2 saat olmaz da 3 olur. Sen yine şansını dene.
Geçmiş olsun diyeyim. Google emimden sonra bi de chat gpt çıktı başımıza.neyi sorsak ölümcül hastalığa yoruyor.
1 ay diyorlar. Meme reddi yaşamamak için.
Ama yenidoğan yoğun bakımda yatan pramatüre bebeklerde hemen veriyorlar. Emme refleksi kuvvetlensin unutmasın diye.
Ben de geçen gün aldım verdim ama tükürüyor. Tutmadı.
Süpürge beyaz gürültü onlar için. Canına con con yani
Ay biz aynı gün mü doğurduk seninle ?
Bugün oğlum bir aylık
Ben de dün gittim asm ye.
Sıfır kol zıbın ve şort vardı. Çıkarayım dedim. Gerek yok, biz tartıdan düşüyoruz onu dedi hemşire.
Sehir hastanesi ultrason için 28 Ağustos a randevu verdi. 2 aylık oluyor.
Göz için de 12 Ağustos ta gideceğiz.
Şuanda herşey yolundadır umarımO kadar zorlu süreçler geçirdim ki size anlatamam enfeksiyon dediler değilmiş hastanede yattı sarılık için 7 defa kan alındı perişan oldum
Bizdede düştüm dedi kıyafetleri ve bezi ama hiç hassas bir ölçüm gelmediBizim de kıyafetiyle ölçüp biraz düştü sonuçtan ben evde tarttım gitmeden önce sisteme 100g fazla girmiş oldu yine de aşağı yukarı. Bizim boyumuzu ölçmedi kalça ultrasonundan sonra başlıyoruz boy ölçümüne dedi. Büyük oğlumda ölçmüşlerdi halbuki
Doktora daha 2 gün önce gittik sarılık riski yok ama aşırı uyuyor uyandırması çok zor uyansa da mamasını bitiremeden yeniden uyuyor uyuyarak emiyor biberonu bilemedimKaç günlük bilmiyorum ama sarılık bende fobi oldu. O yüzden uzun uykulardan işkilleniyorum, dikkatli olmak gerek.
Dün gece bizimki de dalamadı. O kadar uykusu var dalamıyor. Sıcak. Öyle sıcak ki onlar da rahatsız oluyor. Kalkıp yıkadım. Banyodan sonra dalabildi çok şükür.
Çişli beş sayısını referans al o öyleyse. Günde 5+ çişli beş varsa yeterli besleniyor demek. Yine de geceleri tamamen onun inisiyatifine bırakma. Yenidoğan dönemde sarılık büyük sıkıntı. 2 saat olmaz da 3 olur. Sen yine şansını dene.
Geçmiş olsun diyeyim. Google emimden sonra bi de chat gpt çıktı başımıza.neyi sorsak ölümcül hastalığa yoruyor.
1 ay diyorlar. Meme reddi yaşamamak için.
Ama yenidoğan yoğun bakımda yatan pramatüre bebeklerde hemen veriyorlar. Emme refleksi kuvvetlensin unutmasın diye.
Süpürge beyaz gürültü onlar için. Canına con con yani
Ay biz aynı gün mü doğurduk seninle ?
Bugün oğlum bir aylık
Ben de dün gittim asm ye.
Sıfır kol zıbın ve şort vardı. Çıkarayım dedim. Gerek yok, biz tartıdan düşüyoruz onu dedi hemşire.
Sehir hastanesi ultrason için 28 Ağustos a randevu verdi. 2 aylık oluyor.
Göz için de 12 Ağustos ta gideceğiz.
Doktor bana verebilirsin tok olunca oyalamak icin dedi . 18 günlüğüz
Yoğunbakimda başladılar emzige emme refleksini kaybetmesin diye. Halada devam ediyor.
Çok teşekkür ederim kızlar dün akşam yemek yerken durmadı karnıda tok olunca bi 10 dakika verdim emdi ama vicdan azabı çektim acaba erken mi verdim diye bi sorup fikrinizi almak istedim1 ay diyorlar. Meme reddi yaşamamak için.
Ben vermeye başladım çünkü durmuyor sürekli emmek istiyor uykuya dalamiyor başta geri attı ama tm dalmaya yakın verince alıyor tam uykuya geçince de çıkarıyorum en azından emzikle durması iyi yoksa hiç kucaktan inmiyecekkızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
İki saat te bir zor da olsa uyandır mama veya meme ver böyle beslenemezse sarılık olma ihtimali yükselir Dr öyle demişti bize ama beslenmesi iyi diyorsan cişli bez sayısına bak günde 4-5 bez olması lazimBenim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?