2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
bugün 6dan 11 e kadar uyuyamadı mesela bir türlü uykuya geçemedi sanırım sıcaklar da bunaltıyor
Sıcaktanmı acaba diyorum ben de. Sadece Bezli yatırdım, baya iyi uyudu 2buçuk saat kadar. hatta süpürge çalıştırdım tık demedi.

Selam kızlar bugün 13 günlük olduk başlar da uykusuzluk çok çok zor gelse de günler geçtikçe alışıyorum. Çocuğumun belirli saatlerde ağlaması tutuyor uyumuyor sadece emmek istiyor emiyor kusuyor saatlerimiz böyle geçiyor hala ona ve bu düzene alışma sürecindeyim tabi ki lohusalık psikolojiside var annem yanımda herşeyime yardımcı o gidince ne yapacağım bilmiyorum bunları düşünüyorum ayrıca bebeğe yetemiyor muyum kötü anne miyim diye aklıma sorular geliyor böyle geçiyor günlerimiz doğuran arkadaşlar gözünüz aydın olsun doğurmayan arkadaşlar kaldı mı

Benim bebeğim de anne karnında çok sakindi doğdu aynı şekilde uykucuydu ilk 2 hafta şimdi ise tam tersi.
Besleme konusunda senin gibi zorlandım hep uyuyordu topuğunu cimciklediğinde canı acıyordu ama kilo alması lazımdı . Her şeye rağmen sarılıktan kurtulamadı fototerapi aldı. Ve ilk kontrolde doktorda yüzüme yüzüme çocuğu besleyememişsiniz dediğinde o kadar üzüldüm ki şu an kilosu normale dönse bile hala uzun uyuduğunda kaldırıyorum. Bu konuda bebeklerin farklı beslenebilir olması esnekliği olduğunu düşünmüyorum. Günlük 50gr kilo alması gerekiyor. Biraz daha sabredin kaç haftalık oldu bilmiyorum ama bir süre uyandıracağız bebişleri

Kızlar rdrsn den haberi olan var mı nasıl merak ettim doğum yaptığını yazmıştı bi arkadaş umarım kendisi de bebeği de iyidir
Canım merhaba suyum geldi doktora gittim 5 saat sonra suyum bitmişti yaklaşık bi 4 saatte hastanede bekledim sancım gelmedi vakit kalmadığı için sezeryana alındım sarılık çıktı sürekli hastanelerdeydğm hiç giremedim umarıkmsiz iyisinizdir

Sarılık riski yoksa gündüz iyi besleniyor kg/gr alımı yolundaysa bence uyandırmasanızda olur. 3 çocuğumdada sarılık riski geçtikten sonra uyandırmayı bıraktım gecede gündüzde.

Sarılık riski yoksa gündüz iyi besleniyor kg/gr alımı yolundaysa bence uyandırmasanızda olur. 3 çocuğumdada sarılık riski geçtikten sonra uyandırmayı bıraktım gecede gündüzde.
Benim bebeğimin sarılık riski yok, doğum kilosunu da yakaladı fakat max 4 saatte bir uyandırmam gerektiğini söylediler

10. Gün Doğum kilosunu yakaladı , sarılıkta kontrol altındaydı doktor gündüz en geç 2-3 saatte bir emzir ama gece bırak nezaman isterse ozaman ver demişti.
kendi maks 4-5 saat sonra uyanır sorun olmaz demişti
yüzüstü nasıl yatırıyorsunuz? ben deneyemedim hiç sırt üstü yatırın dedikleri için sürekli
Emziriyorum biraz göğsümde dik tutuyorum sırtına poposuna pış pış yapıyorum gazı bazen çıkıyorum bazen çıkmıyor
Baktım uyuyor Önce yan yatırıp sonra yüz üstü döndürüyorum kafasını yana çekiyorum
Uyunursa popoya pış pışa devam
Senin için foto ekledim
Sırt üstü asla yatmıyor sıçrayarak kendini uyandırıyor
kızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
Sarılık riskinden sonra ben veriyorum ama almıyor ilk ögürüyordu vermeye hala devam bugün 1 aylık , agladığında , hafif uyanırken , çok keyifliyse fln veriyorum ama atıyor ağzından
O emzik emilecek
Grubun neşesiydin bir kayboldun pir kayboldun
Şimdi nasılsınız?

Eklentiler

• image.webp
    57 KB · Görüntüleme: 65
Bugün bir aylık oldu bebişim sağlık ocağına kontrole götürdüm kıyafetleriyle tartıyorlar sizde de öle mi yapıyorlar
Kafasını boyunu göğsünü kilosunu ölçtü
2 ayda aşılarda görüşmek üzere dedik
45 günlükken kalça usg dedi
3 aya kadar göz kontrolü dedi

Benim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
Kaç günlük bilmiyorum ama sarılık bende fobi oldu. O yüzden uzun uykulardan işkilleniyorum, dikkatli olmak gerek.
bugün 6dan 11 e kadar uyuyamadı mesela bir türlü uykuya geçemedi sanırım sıcaklar da bunaltıyor
Dün gece bizimki de dalamadı. O kadar uykusu var dalamıyor. Sıcak. Öyle sıcak ki onlar da rahatsız oluyor. Kalkıp yıkadım. Banyodan sonra dalabildi çok şükür.
Çişli beş sayısını referans al o öyleyse. Günde 5+ çişli beş varsa yeterli besleniyor demek. Yine de geceleri tamamen onun inisiyatifine bırakma. Yenidoğan dönemde sarılık büyük sıkıntı. 2 saat olmaz da 3 olur. Sen yine şansını dene.
Geçmiş olsun diyeyim. Google emimden sonra bi de chat gpt çıktı başımıza. neyi sorsak ölümcül hastalığa yoruyor.
kızlar emzik vereniniz oldu ku ne zaman verilmesi gerekiyor meme reddi yaşamamak için belli bir zamanı var mı
1 ay diyorlar. Meme reddi yaşamamak için.
Ama yenidoğan yoğun bakımda yatan pramatüre bebeklerde hemen veriyorlar. Emme refleksi kuvvetlensin unutmasın diye.

Ben de geçen gün aldım verdim ama tükürüyor. Tutmadı.
Sıcaktanmı acaba diyorum ben de. Sadece Bezli yatırdım, baya iyi uyudu 2buçuk saat kadar. hatta süpürge çalıştırdım tık demedi.
Süpürge beyaz gürültü onlar için. Canına con con yani
Ay biz aynı gün mü doğurduk seninle ?
Bugün oğlum bir aylık

Ben de dün gittim asm ye.
Sıfır kol zıbın ve şort vardı. Çıkarayım dedim. Gerek yok, biz tartıdan düşüyoruz onu dedi hemşire.

Sehir hastanesi ultrason için 28 Ağustos a randevu verdi. 2 aylık oluyor.
Göz için de 12 Ağustos ta gideceğiz.

O kadar zorlu süreçler geçirdim ki size anlatamam enfeksiyon dediler değilmiş hastanede yattı sarılık için 7 defa kan alındı perişan oldum

Bizim de kıyafetiyle ölçüp biraz düştü sonuçtan ben evde tarttım gitmeden önce sisteme 100g fazla girmiş oldu yine de aşağı yukarı. Bizim boyumuzu ölçmedi kalça ultrasonundan sonra başlıyoruz boy ölçümüne dedi. Büyük oğlumda ölçmüşlerdi halbuki

Evet aynı gün doğum yaptık günlerimizde aynıydı
Benimde kızım var
Bende vakit kaybetmeden kalça usg için randevu alayım

Bende toksoplazma olduğu için doğumda göz kontrolü yapmışlardı ama yine yaptırman gerek dedi hemşire rutin o

O kadar zorlu süreçler geçirdim ki size anlatamam enfeksiyon dediler değilmiş hastanede yattı sarılık için 7 defa kan alındı perişan oldum
Şuanda herşey yolundadır umarım
şükür enfeksiyon değilmiş , buyıl anlamadım sarılık olmayan bebek duymadım daha
Bizdede düştüm dedi kıyafetleri ve bezi ama hiç hassas bir ölçüm gelmedi

Doktora daha 2 gün önce gittik sarılık riski yok ama aşırı uyuyor uyandırması çok zor uyansa da mamasını bitiremeden yeniden uyuyor uyuyarak emiyor biberonu bilemedim

Doktor bana verebilirsin tok olunca oyalamak icin dedi . 18 günlüğüz

Yoğunbakimda başladılar emzige emme refleksini kaybetmesin diye. Halada devam ediyor.

Çok teşekkür ederim kızlar dün akşam yemek yerken durmadı karnıda tok olunca bi 10 dakika verdim emdi ama vicdan azabı çektim acaba erken mi verdim diye bi sorup fikrinizi almak istedim

Ben vermeye başladım çünkü durmuyor sürekli emmek istiyor uykuya dalamiyor başta geri attı ama tm dalmaya yakın verince alıyor tam uykuya geçince de çıkarıyorum en azından emzikle durması iyi yoksa hiç kucaktan inmiyecek

Benim bebeğim de sürekli uyuyor uyanık kaldığı anlar çok az o da mama içerken yine uyuyakalıyor böyle olanlar var mı zor uyandırıyorum beslenmesi için
İki saat te bir zor da olsa uyandır mama veya meme ver böyle beslenemezse sarılık olma ihtimali yükselir Dr öyle demişti bize ama beslenmesi iyi diyorsan cişli bez sayısına bak günde 4-5 bez olması lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…