2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Sil sil göğüste de kalmasın, geçer inşallah 😊

Kaç mı? :-)
Benim o kadar matematiğim yok. :KK45:
Saymaya da çalışmadım hiç.

Memitolar açıkta geziyorum. Gaz dönemi malum. Devamlı susturucu kullanmam gerek. :-)

Karbonatlı suya batırılmış temiz mendille rutin ağız bakımı yap bacım. Dilinin sütünü de temizle. Açken yap. Tokken kusmayı tetikler. Göğüs ucunu da günde birkaç kez yıka kurula. Bakteriler senden ona, ondan sana geçebilir. Ayrıntılı video YouTube da falan vardır.

Ne kaç kere emdigini biliyorum, ne kaç dk sürdüğünü 🤔 Saat tutmayı uzun zaman önce bıraktım. Ama yine en az yarım saat sürüyordur.

Ah benim oğlan da öyle. Söyle ritmik düzenli dakikalarca vakumladığı hiç olmuyor desem yalan değil. İki vakumluyor. Uyukluyor. Dürtüyorum ayılıp bi fırt daha çekiyor. Böyle döngü devam ediyor. 🤷‍♀️

İlk bir ay, günde yaklaşık 30 gr alması beklenirmiş. E ilk on günde doğum ödemi gidiyor. Ağırlığının yüzde 8-10unu kaybediyor bebek. 3 ve 4. Haftalarda onu geri alıyorlar. Sen emzirmeye devam et. İns bu hafta daha çok kilo aldığını göreceksin 🌺
Teşekkürler kızlar deneyeceğim hemen 🥰😘

Kızlar baston bebek arabası tavsiyesi istiyorum.

Kolay açılıp kapanan, fazla yer kaplamayan, (alüminyum iskelet) hafif ve aşırı pahalı olmayacak bi marka model bilen varsa bacınıza söylesin. :KK51:

Zıbın ve çorap giydiriyorum sadece
Ben tek atletle durduruyordum da bugün sabah serin diye eşim pijama çekmiş altına ben uyurken, şimdi yine atletle yoksa kızarıyor isilik basıyor bizde de
Kısa kollu zıbın ve çorap fazla giydirince ve benimkide isilik oluyo dış aldirinca da musline sarıyoruz
Klimalı gece de gündüz de zıbın ile duruyor. Gece çorap giydiriyoruz bazen ayaklarına da ince müslin battaniye örtüyorum.
Kesinlikle kaç doktorla görüştüm sıcaktan daha kötü bir şey yok. Odaya termometre temin edebilirseniz, 25 derecede zıbın ve çorap yeterli sadece. Bu sıcaklarda siz yanarken o çocuğa eziyet kat kat. Eskileri çoğu noktada dinlemeyin Vallahi biz karambole büyümüşüz. 😂
30 Haziran doğumlu hastane dahil zıbın çorap dışı birşey giymedi. Şapka eldiven hiç takmadı.
Serin geliyorsa üstüne bir müslin atıyorum
Akşamları parka çıkıyoruz esiyorsa bacaklarına müslin kapatıyorum okadar .
Hangi şehirde olduguna, havanın kaç derece olduğuna, evin konumuna güneş almasına, klima kullanımına göre değişir bu.

İstanbul Anadolu yakası, evim full güneş alıyor. Klima yok. Gündüz sıfır kol zıbın, patiksiz eşofman altı. Çorap hiç giydirmedim desem yalan değil. Yatarken de illa yarım kundak yapıyorum ben ya tek kat Müslin örtü yada ince bi pamuklu battaniye ile.

Emzirirken ya sadece zıbın oluyor yada çıplak emziriyorum. Yenidoğan hemşiresi söyledi. Emerken çok fazla çaba harcadıkları için sıvı kaybediyorlar. Ona dikkat edelim.

Benim bebeğimin de yanaklarında yüzünde isilik tarzı puturcukler var. Ter kanalları kapalı old için yenidoğanda olabiliyor. Normal. Yıkayınca sönüyor. Bazen tamamen kayboluyor gibi sonra yine çıkıyor. Ben bi de çok öpüyorum. :oops: Kendimi tutamıyorum. Böyle sapur şupur. Belki bunun da etkisi vardır.
Tşk ederim kızlar bende öyle yapıyorum ama ah bu büyükler dinlemiyorlar bebeğim hep isilik oldu anca öyle görünce daha bişey demiyor ah işte tecrübe olmayınca bizde bilemiyoruz iyiki burası varda birbirimize destek oluyoruz ☺️

Tşk ederim kızlar bende öyle yapıyorum ama ah bu büyükler dinlemiyorlar bebeğim hep isilik oldu anca öyle görünce daha bişey demiyor ah işte tecrübe olmayınca bizde bilemiyoruz iyiki burası varda birbirimize destek oluyoruz ☺️
Giydirme canım bebeğini yakından takip ediyorsun bunaliyor mu rahat mı belli oluyor zaten, kızarıyor çocuk, ben oğlumda da sonbaharda tek katla durduruyordum, KV.m hala lafını ediyor oğlanı da donsuz durduruyordun diye, çok şükür serinlikten hiç hasta olmadık, bu havada biz nefes alamıyoruz yazık el kadar bebekler nasıl dayansın, terleyemiyorlarda doğal olarak isilik oluyorlar

Ben yaraliyken kremleyip strec filmle kapatıyorduk kalkan kullanmadım, streç daha nemli tutuyor daha hızlı iyileşiyor, sonra iyileşince kreme gerek kalmıyor zaten, her emzirmeden öncede suyla yikadigim.bi ıslak mendille siliyorum, zaten sabah akşam da sıcaktan bı vücudumu yıkayıp çıkıyorum, bı göğsü kısa emzirmiyorum iyice boslatana kadar emziriyorum.o arada diğer göğüs hem dinleniyor hem doluyor, şükür on günde ağrılı süreci atlattim
Ayy tesekkur ederim🤗 unutmam dogurduktan sonra ins 🫠
Bugun su cikmisti karsima.paslayım size de😉

Geçmiş olsun canım tekrar ameliyat olabilir demiştin merak ettim durumu şuan iyi olmana çok sevindim benim ağrılarım azaldı daha iyiyim ama hala tam toparlanamadim halsizlik basdönmesi üstüne yorgunluk var meme uçları benimde yara oldu sonra gecti bebekte sarılık sinirdaydi onla uğraşıyorum bugün de vücudu baya kızarmış cildi çok hassas galiba sıcaktan oldu bu sicaklarda ayrı bayılttı bizi
Evet ya çok kötü dönemde doğum yapmışız gibi hissediyorum. Bebişler pişik olmaya çok meyilliler o kadar sıcak ki. Ben bile pişik olurum bu sıcakta. Benim de hemoglobin en son 8 di şimdi kaça çıktı bilmiyorum ama baş dönmelerim baya azaldı kuzum. Sadece sezaryen yerimde ağrılarım oluyor ama onlarda normaldir kaç tane dikiş var sonuçta 🌺 yavaş yavaş iyileşeceğiz 😍

Kızlar gerçekten çok yorucu bir şeymiş bu doğum yapmak daha kolaydı emmiyor uyuyor kaldıramıyorum kalkmıyor hep uyuyor cildinde bana göre sarartılar var ama gören herkes normal diyor ne yapacağım bilmiyorum emmiyor resmen mememi reddediyor
Hoşgeldin aramıza 🥹 uzulmeee alisacak, alisacaksinizz, altını falan açiyor musun uyandırmak için, haftalık kontrole gitmiyor musun bakmiyorlar mi sarılığa, yenidoganlar sarımsı olur zaten, zamanla düzelir, kaç gün oldu sizin

Kaç mı? :-)
Benim o kadar matematiğim yok. :KK45:
Saymaya da çalışmadım hiç.

Memitolar açıkta geziyorum. Gaz dönemi malum. Devamlı susturucu kullanmam gerek. :-)

Karbonatlı suya batırılmış temiz mendille rutin ağız bakımı yap bacım. Dilinin sütünü de temizle. Açken yap. Tokken kusmayı tetikler. Göğüs ucunu da günde birkaç kez yıka kurula. Bakteriler senden ona, ondan sana geçebilir. Ayrıntılı video YouTube da falan vardır.

Ne kaç kere emdigini biliyorum, ne kaç dk sürdüğünü 🤔 Saat tutmayı uzun zaman önce bıraktım. Ama yine en az yarım saat sürüyordur.

Ah benim oğlan da öyle. Söyle ritmik düzenli dakikalarca vakumladığı hiç olmuyor desem yalan değil. İki vakumluyor. Uyukluyor. Dürtüyorum ayılıp bi fırt daha çekiyor. Böyle döngü devam ediyor. 🤷‍♀️

İlk bir ay, günde yaklaşık 30 gr alması beklenirmiş. E ilk on günde doğum ödemi gidiyor. Ağırlığının yüzde 8-10unu kaybediyor bebek. 3 ve 4. Haftalarda onu geri alıyorlar. Sen emzirmeye devam et. İns bu hafta daha çok kilo aldığını göreceksin 🌺
Offf bugün o gazı iliklerimize kadar yaşadık vallahi 😬😬😬çok zordu.. ve düzenli emmiyor evet herkes aynı şeylerden muzdarip okudukça diyorum ki yalnız değilsin

Alıntı yapamadım bizde de kıyafet konusunda benim ani ter basmalarım ani üşümelerim olduğu için bebeği de manyak ettim bi çıkar bi ört bi giydir klima bi aç kapat. Ama gazı falan varsa alt kısmını giydirip örtüyorum müslinle. Bir de bebişimden o kadar çok topuk kanı aldılar ki ayağına bi şey değerse çok fazla tepki veriyor artık çorap bile giymek istemiyor ittire ittire çıkarıyor giydirmiyorum ben de artık kundak da istemiyor. Şimdiden özgürlüğünü ilan etti benimki daral geliyor ona.

Emme süresi de gittikçe kısalıyor ama sıklaşıyor çok sık emmek istemeye başladı. Ekşime yapmasın diye biraz beklemeye çalışıyorum ama çığlık çığlığa ağlıyor. 2 haftalığız şu an. Sanırım istedikçe verecem ben de artık mideleri de büyümeye başlıyor bence. Kusmadığı sürece inş sorun yoktur sık emzirmekte

Alıntı yapamadım bizde de kıyafet konusunda benim ani ter basmalarım ani üşümelerim olduğu için bebeği de manyak ettim bi çıkar bi ört bi giydir klima bi aç kapat. Ama gazı falan varsa alt kısmını giydirip örtüyorum müslinle. Bir de bebişimden o kadar çok topuk kanı aldılar ki ayağına bi şey değerse çok fazla tepki veriyor artık çorap bile giymek istemiyor ittire ittire çıkarıyor giydirmiyorum ben de artık kundak da istemiyor. Şimdiden özgürlüğünü ilan etti benimki daral geliyor ona.

Emme süresi de gittikçe kısalıyor ama sıklaşıyor çok sık emmek istemeye başladı. Ekşime yapmasın diye biraz beklemeye çalışıyorum ama çığlık çığlığa ağlıyor. 2 haftalığız şu an. Sanırım istedikçe verecem ben de artık mideleri de büyümeye başlıyor bence. Kusmadığı sürece inş sorun yoktur sık emzirmekte
Ben de aynı, 1-2 saat arayla 30-45 dk emiyor

Bebiş kendine göre ayarlanmazzz biz lohusayiz durumlar değişken oluyor, babaya göre ayarlanir, eşine ya da kim varsa evde sıcak mı soğuk mu ona göre ayarla, en kolay yolu da göğsü ve sırtına dökün sıcak mı soğuk mu, soğuksa giydir sıcaksa tek ince bı zıbın yeterli, kendine göre takip etmeye çalışma bize uymaz bebisler, bizim hormonlar.halaya devam 😂😂

Bebiş kendine göre ayarlanmazzz biz lohusayiz durumlar değişken oluyor, babaya göre ayarlanir, eşine ya da kim varsa evde sıcak mı soğuk mu ona göre ayarla, en kolay yolu da göğsü ve sırtına dökün sıcak mı soğuk mu, soğuksa giydir sıcaksa tek ince bı zıbın yeterli, kendine göre takip etmeye çalışma bize uymaz bebisler, bizim hormonlar.halaya devam 😂😂
Ay evet öyle dediydiler de gel de bana anlat 🤣 dengesizlik havada sanıyorum ama aslında bende bi kabul etsem 🥲 eşime göre de sürekli çıplak olmalı bebiş. En iyisi dediğin şekilde sürekli kontrol etmek

Hoşgeldin aramıza 🥹 uzulmeee alisacak, alisacaksinizz, altını falan açiyor musun uyandırmak için, haftalık kontrole gitmiyor musun bakmiyorlar mi sarılığa, yenidoganlar sarımsı olur zaten, zamanla düzelir, kaç gün oldu sizin
4. Gündeyiz 2. Günde yok sarılık denilmişti bugün var gibi hissediyorum ve çok uyuyor iki gündür

Evet ya çok kötü dönemde doğum yapmışız gibi hissediyorum. Bebişler pişik olmaya çok meyilliler o kadar sıcak ki. Ben bile pişik olurum bu sıcakta. Benim de hemoglobin en son 8 di şimdi kaça çıktı bilmiyorum ama baş dönmelerim baya azaldı kuzum. Sadece sezaryen yerimde ağrılarım oluyor ama onlarda normaldir kaç tane dikiş var sonuçta 🌺 yavaş yavaş iyileşeceğiz 😍
Benimde o kadar kan takılmasına rağmen 8di en son dikişleri almaya gittiğimde Dr yükselmiş iyi şuan demişti ama demirim düşük ona devam ediyorum bide bu Multi vitamin verdi bana hem benim için hem bebek için süt yapar dedi onları kullanıyorum bebisler için daha iyi olacaz inşallah 🤲

Peki İnce battaniye sariyormusun canım yoksa öyle mi bırakıyorsun
Gündüz çok sıcak hicbirsey ortmuyorum 46 derece hava+nem. Ama klimayı açıkça kollu artı ince bir battaniye ortuyorum. Ayağı soğuk olunca uykuya dalamiyor. Gece çorabını çıkarıyorum ortuyorum üstünü.

Giydirme canım bebeğini yakından takip ediyorsun bunaliyor mu rahat mı belli oluyor zaten, kızarıyor çocuk, ben oğlumda da sonbaharda tek katla durduruyordum, KV.m hala lafını ediyor oğlanı da donsuz durduruyordun diye, çok şükür serinlikten hiç hasta olmadık, bu havada biz nefes alamıyoruz yazık el kadar bebekler nasıl dayansın, terleyemiyorlarda doğal olarak isilik oluyorlar
Bugün direk çıkardım hatta altta sadece bezi durdu ama hemen farketti vücudundaki kızarıklıklar azaldı gibi inan biz Allah'a emanet büyümüşüz artık öyle düşünüyorum 😂

Back
X