2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Bebeğin ağzını mı karbonatlı suyla sileceğiz? Pamukçuk olmadı şimdilik ama ne olur ne olmaz :)
Evet canım kaynatılmış soğutulmuş suya biraz karbonat koyup eritip ağız bendiliyle dilini damagini siliyoruz, göğüs uçlarını da siliyoruz, olmasını bekleme ara ara sil ki olmasın 😊

Evet canım kaynatılmış soğutulmuş suya biraz karbonat koyup eritip ağız bendiliyle dilini damagini siliyoruz, göğüs uçlarını da siliyoruz, olmasını bekleme ara ara sil ki olmasın 😊
Peki şeyi nasil yapıyorsunuz 🙃
Gogus ucu kremleme-temizleme-emzirme varsa kalkanlama vs döngüsü :emir_bebek:

Peki şeyi nasil yapıyorsunuz 🙃
Gogus ucu kremleme-temizleme-emzirme varsa kalkanlama vs döngüsü :emir_bebek:
Ben yaraliyken kremleyip strec filmle kapatıyorduk kalkan kullanmadım, streç daha nemli tutuyor daha hızlı iyileşiyor, sonra iyileşince kreme gerek kalmıyor zaten, her emzirmeden öncede suyla yikadigim.bi ıslak mendille siliyorum, zaten sabah akşam da sıcaktan bı vücudumu yıkayıp çıkıyorum, bı göğsü kısa emzirmiyorum iyice boslatana kadar emziriyorum.o arada diğer göğüs hem dinleniyor hem doluyor, şükür on günde ağrılı süreci atlattim

Canımm o kadar giremiyorum ki buraya. Bebeğim sarılık olmuştu şimdi yavaş yavaş toparlıyoruz inşallah. Benim sezaryen de ağır geçtiği için vücudum hala toparlanamadı. Kasıklarım deli gibi ağrıyor ama idare ediyorum. Bi de emzirme de sıkıntı yaşıyorum, meme uçlarım hep kanıyor. O yüzden de deprestona girdim sanırım :( eve gelen giden bitmiyor. Biz zaten her gün hastanedeyiz neredeyse. Durumlar bu şekilde. Sen nasılsınn? Ağrıların azaldı mı iyice bebeğin iyi mi
Geçmiş olsun canım tekrar ameliyat olabilir demiştin merak ettim durumu şuan iyi olmana çok sevindim benim ağrılarım azaldı daha iyiyim ama hala tam toparlanamadim halsizlik basdönmesi üstüne yorgunluk var meme uçları benimde yara oldu sonra gecti bebekte sarılık sinirdaydi onla uğraşıyorum bugün de vücudu baya kızarmış cildi çok hassas galiba sıcaktan oldu bu sicaklarda ayrı bayılttı bizi

Kızlar bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz zıbın tek giydirsem annem soğuk diyor üzerine pijama üstlük giydiriyor bugün baktım baya gövdesi kızarmış yanaklarida öyle acaba sicaklardan mi oldu alerji olsa şimdiye kadar da olurdu yeni oldu ne yapmalıyım
Ben gündüz yarım kol zıbın arti çorap giydiriyorum. Dr kontrolüne gidince dr dedi mutlaka çorap giydir bebekler vücudu sıcak olsa da ayakları üşür dedi. Gündüz klimayı kapatıp evi havalandirdigim için bu şekilde. Gece ise çorapları çıkarıyorum. Kollu pijama takımı giydiriyorum. Klima açık olduğu için. Ve bide şapka takıyorum gözlerini sürekli açıp kapatıyor tam dalamiyor diye. İyi etki ediyor şapka takınca sanki gece uykusu geldiğini anlıyor kuzucum🤗

Ben gündüz yarım kol zıbın arti çorap giydiriyorum. Dr kontrolüne gidince dr dedi mutlaka çorap giydir bebekler vücudu sıcak olsa da ayakları üşür dedi. Gündüz klimayı kapatıp evi havalandirdigim için bu şekilde. Gece ise çorapları çıkarıyorum. Kollu pijama takımı giydiriyorum. Klima açık olduğu için. Ve bide şapka takıyorum gözlerini sürekli açıp kapatıyor tam dalamiyor diye. İyi etki ediyor şapka takınca sanki gece uykusu geldiğini anlıyor kuzucum🤗
Peki İnce battaniye sariyormusun canım yoksa öyle mi bırakıyorsun

Kızlar bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz zıbın tek giydirsem annem soğuk diyor üzerine pijama üstlük giydiriyor bugün baktım baya gövdesi kızarmış yanaklarida öyle acaba sicaklardan mi oldu alerji olsa şimdiye kadar da olurdu yeni oldu ne yapmalıyım
Zıbın ve çorap giydiriyorum sadece

Kızlar bebeğinizi 24 saatte kaç defa besliyorsunuz? Ben 6 kere falan hesapladım. 60 ml mama veriyorum emiyor artı sağdığım 20/30 ml süt neyse onu veriyorum çişli bez 7/8 civarı.
Yapay zekaya göre 8 diyor ama 8 imkansız bizde. Gündüz 3 gece 4 saatte bir beslenme oluyor.
Kaç mı? :-)
Benim o kadar matematiğim yok. :KK45:
Saymaya da çalışmadım hiç.

Memitolar açıkta geziyorum. Gaz dönemi malum. Devamlı susturucu kullanmam gerek. :-)
Kızlar bebeğinde pamukçuk olan varmi benim bebeğim pamukçuk oldu 10 gündür de gecmiyo
Karbonatlı suya batırılmış temiz mendille rutin ağız bakımı yap bacım. Dilinin sütünü de temizle. Açken yap. Tokken kusmayı tetikler. Göğüs ucunu da günde birkaç kez yıka kurula. Bakteriler senden ona, ondan sana geçebilir. Ayrıntılı video YouTube da falan vardır.
hanımlar bebekleriniz ne kadar süre emiyor?
Ne kaç kere emdigini biliyorum, ne kaç dk sürdüğünü 🤔 Saat tutmayı uzun zaman önce bıraktım. Ama yine en az yarım saat sürüyordur.
Selam kızlar nasılsınız biz 23 günlük olduk.
22.günde kilo alımı az olduğu için haftalık kontrole gittik.
Doğum kilosu 3205ti 3420 gr olmuş ama 3 haftalık olmasına rağmen doktorumuz kilo alımını az buldu fakat 1 hafta daha takip edelim aylık kontrolünde kilo boy vs büyümede yavaşlık varsa düzenli mama başlayalım dedi.
Sorun şu ki ben bebeğimi düzenli emziremiyorum yani memeye gelince biraz emiyor hemen uyuyor diğer zamanlarda uyumuyor ama memeye gelince 5-6 dk emip uyku moduna geçiyor asla aktif emmiyor.
Uyandırmak için ıslattığım pamukla siliyorum alt değişiyorum ayağına burnuna pıt pıt vuruyorum ama yok uyanıyor iki emip tekrar dalıyor.Bu durum beni de çok yoruyor çünkü aktif emse doyup uyuyacak böyle olunca emme süresi uzuyor vs
Sizler ne yapıyorsunuz aktif emzirebilmek için?
Ah benim oğlan da öyle. Söyle ritmik düzenli dakikalarca vakumladığı hiç olmuyor desem yalan değil. İki vakumluyor. Uyukluyor. Dürtüyorum ayılıp bi fırt daha çekiyor. Böyle döngü devam ediyor. 🤷‍♀️

İlk bir ay, günde yaklaşık 30 gr alması beklenirmiş. E ilk on günde doğum ödemi gidiyor. Ağırlığının yüzde 8-10unu kaybediyor bebek. 3 ve 4. Haftalarda onu geri alıyorlar. Sen emzirmeye devam et. İns bu hafta daha çok kilo aldığını göreceksin 🌺

Hangi şehirde olduguna, havanın kaç derece olduğuna, evin konumuna güneş almasına, klima kullanımına göre değişir bu.

İstanbul Anadolu yakası, evim full güneş alıyor. Klima yok. Gündüz sıfır kol zıbın, patiksiz eşofman altı. Çorap hiç giydirmedim desem yalan değil. Yatarken de illa yarım kundak yapıyorum ben ya tek kat Müslin örtü yada ince bi pamuklu battaniye ile.

Emzirirken ya sadece zıbın oluyor yada çıplak emziriyorum. Yenidoğan hemşiresi söyledi. Emerken çok fazla çaba harcadıkları için sıvı kaybediyorlar. Ona dikkat edelim.

Benim bebeğimin de yanaklarında yüzünde isilik tarzı puturcukler var. Ter kanalları kapalı old için yenidoğanda olabiliyor. Normal. Yıkayınca sönüyor. Bazen tamamen kayboluyor gibi sonra yine çıkıyor. Ben bi de çok öpüyorum. :oops: Kendimi tutamıyorum. Böyle sapur şupur. Belki bunun da etkisi vardır.

Son düzenleme:
Ben tek atletle durduruyordum da bugün sabah serin diye eşim pijama çekmiş altına ben uyurken, şimdi yine atletle yoksa kızarıyor isilik basıyor bizde de

Kaç mı? :-)
Benim o kadar matematiğim yok. :KK45:
Saymaya da çalışmadım hiç.

Memitolar açıkta geziyorum. Gaz dönemi malum. Devamlı susturucu kullanmam gerek. :-)

Karbonatlı suya batırılmış temiz mendille rutin ağız bakımı yap bacım. Dilinin sütünü de temizle. Açken yap. Tokken kusmayı tetikler. Göğüs ucunu da günde birkaç kez yıka kurula. Bakteriler senden ona, ondan sana geçebilir. Ayrıntılı video YouTube da falan vardır.

Ne kaç kere emdigini biliyorum, ne kaç dk sürdüğünü 🤔 Saat tutmayı uzun zaman önce bıraktım. Ama yine en az yarım saat sürüyordur.

Ah benim oğlan da öyle. Söyle ritmik düzenli dakikalarca vakumladığı hiç olmuyor desem yalan değil. İki vakumluyor. Uyukluyor. Dürtüyorum ayılıp bi fırt daha çekiyor. Böyle döngü devam ediyor. 🤷‍♀️

İlk bir ay, günde yaklaşık 30 gr alması beklenirmiş. E ilk on günde doğum ödemi gidiyor. Ağırlığının yüzde 8-10unu kaybediyor bebek. 3 ve 4. Haftalarda onu geri alıyorlar. Sen emzirmeye devam et. İns bu hafta daha çok kilo aldığını göreceksin 🌺
Teşekkür ederim canım.
Aslında dediğin gibi 30 gr ise tam sınırdan alıyor kiloyu ama doktoru salı günü 40-50 gr bekliyoruz artık dedi ama bu haftadan sonra emmesi kuvvetlerince kilo alımı da artar diye ekledi.
İnşallah bakalım bende sık emzirmeye çalışıyorum zaten iki cok cok yapıp uyuyor beşiğine koyuyorum 5 dk geçmeden uyanıyor tekrar memeye böyle olunca sık emiyor

Teşekkür ederim canım.
Aslında dediğin gibi 30 gr ise tam sınırdan alıyor kiloyu ama doktoru salı günü 40-50 gr bekliyoruz artık dedi ama bu haftadan sonra emmesi kuvvetlerince kilo alımı da artar diye ekledi.
İnşallah bakalım bende sık emzirmeye çalışıyorum zaten iki cok cok yapıp uyuyor beşiğine koyuyorum 5 dk geçmeden uyanıyor tekrar memeye böyle olunca sık emiyor
Kesinlikle. Geçen haftaya göre bu hafta daha çok ve kuvvetli emiyor. Günler bile fark etti. Seninki de seni sömürmeye başlayacak 😂

Uyku konusunda kundak bizim olmasa olmazımız. Kundaksız da denedim ama 5 dk yüzeysel uyuyup kalkıyor. Gece gündüz kundak yapıyorum. Daha derin ve uzun uyuyor.

Kesinlikle kaç doktorla görüştüm sıcaktan daha kötü bir şey yok. Odaya termometre temin edebilirseniz, 25 derecede zıbın ve çorap yeterli sadece. Bu sıcaklarda siz yanarken o çocuğa eziyet kat kat. Eskileri çoğu noktada dinlemeyin Vallahi biz karambole büyümüşüz. 😂

30 Haziran doğumlu hastane dahil zıbın çorap dışı birşey giymedi. Şapka eldiven hiç takmadı.
Serin geliyorsa üstüne bir müslin atıyorum
Akşamları parka çıkıyoruz esiyorsa bacaklarına müslin kapatıyorum okadar .

Kısa kollu zıbın ve çorap fazla giydirince ve benimkide isilik oluyo dış aldirinca da musline sarıyoruz

Klimalı gece de gündüz de zıbın ile duruyor. Gece çorap giydiriyoruz bazen ayaklarına da ince müslin battaniye örtüyorum.

Back
X