2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Bugün direk çıkardım hatta altta sadece bezi durdu ama hemen farketti vücudundaki kızarıklıklar azaldı gibi inan biz Allah'a emanet büyümüşüz artık öyle düşünüyorum 😂
Bende çok düşünüyorum, tuza bas, bala bas yetmedi kat kat yorganlara sar 🤦🏻‍♀️ Allah korumuş 😂😂

19 günlük 2-2.5 saatte 60 cc yapıyorum +aralarda da anne sütü. 60 ccyi uyanıksa bitiriyor uyanık değilse 30-40 anca içiyor. Daha küçükse 30 cc veriyordum 10 günlük falanken
22 günlük 3 saate 60 sadece mama eğer uyaniksa 75-90 zorluyor. Tuhaf bu düzeni var
36 günlük 60 veriyorum emiyor bazen sağdığım sütü de veriyorum bazen kusuyor böyle olduğunda.
Evet çok gelince bizimde çıkarıyor hemen

Kızlar ben ve daha üçüncü günden mahvolmuş göğüs uçlarımla selam vermeye geldim. Biz genel olarak iyiyiz çok şükür. Ama dediğim gibi daha üçüncü gün ve göğüslerim çok kötü hem çok sert hem uçları çok tahriş oldu. Ben yokken doğuran var mı acep, hızlı bir okudum da göremedim.

Bende sağım yapıyordum artık oda ise yaramıyor tamamen kesildi 🥹 neyseki mamalarda artık bı şekilde karşılıyor
Tabiki önemli olan aç kalmamaları, keşke sütümüz yetse ve onlar da emebilseydi hala çokk üzülüyorum anneliğimi bile sorguladım ama şuan düşünüyorum da sevgimiz ilgimiz yetsin gerisi de hallolur umarım sağlıkla büyütürüz 🙏🏼🩵🥹

Kızlar yeni yeni kendime geliyorum ancak yaziyorum. Sağ Salim kavuştuk çok sukur. Şuraya kısa bir özet bırakıyorum merak edenler varsa diye 🥰

Pazar günü öğleden sonra öyle bir uykum geldi ki, “Azıcık kestireyim,” diye yatağa uzandım. İki saat sonra gözümü açtım ve… birden suyum geldi. O anı tarif etmem zor, hem heyecan hem şaşkınlık iç içe. Birkaç telefon görüşmesinden sonra doğum yapmayı planladığım hastaneye doğru yola çıktık.

İlk saatler güzeldi. NST’de düzenli sancılarım vardı, her şey yolunda gidiyordu. Ama sabah olduğunda birden sancılar kesildi. O beklediğim ritim bir anda yok oldu.

Doktorlar kısa bir süre sonra suni sancı önerdiler. Ama ben doğumumun mümkün olduğunca müdahalesiz olmasını istiyordum. “Eğer gerekirse alırım,” dedim, “ama önce pompayla memeleri uyaralım. Eğer işe yaramazsa, suni sancı ile devam ederim.”

Ve o an işte sihir oldu. İki memeye beşer dakikalık uyarılar verdim, sancılarım birden şiddetlendi ve beş dakikada bire inmeye başladı. Artık dönüş yoktu.

Sonrası biraz film sahnesi gibiydi. Doktorlar, ebeler, öğrenciler… Bir ara odada 15 kişi vardı! 😂 Kasılmalar uzun sürdü ama ıkınma o kadar kısa sürdü ki, iki güçlü ittirmeyle İnci Roza kucağımdaydı. Canım kızım.

O andan sonra zaten başka hiçbir şeyin önemi yok…

Evet, dört dikişim var. Doğum tam 23 saat sürdü. Ama bugün taburcu olacağız İnşallah ❤️
Gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun , Çabucak toparlarsın inş
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi😊
Çok teşekkür ediyorum 😍
Ay sen daha doğurmadın mı kızzz😁😁
Ağustosa kalacaktım neredeysee😂 41+2 de geldi o da zorla😂
Kızlar ben ağustos annesiyim ama geçtiğimiz pazar günü doğum yaptım birden suyum geldi ve kızıma kavuştum rabbim isteyen herkese nasip etsin şu an da emzirme ile uğraşıyorum ☹️ çok zor yetememek çok zor sütüm çok değil
Hayırlı olsun, benim ikinci ve emzirmenin bu sefer kolay olacağını düşünmeme rağmen hiç öyle olmadı. Ama bu sefer tecrübeli olduğum şey düzelecek inşallah bunlar hep geçici. Bi de zaten daha midesi çok ufak senin sütün de yavaş yavaş artacak🙏🏻
Geçmiş olsun diyeyim. Google emimden sonra bi de chat gpt çıktı başımıza. 😅 neyi sorsak ölümcül hastalığa yoruyor. 😂
Valla ya yazdım sarı kusuyor diye, diyor ki yenidoğanlarda sarı kusmuk hayatidir hemen götür. Götürdüm sütünün rengi bu normal dedi😅 aman bir şey olmasın da götürürüm iç rahatlığı daha önemli😅

Tabiki önemli olan aç kalmamaları, keşke sütümüz yetse ve onlar da emebilseydi hala çokk üzülüyorum anneliğimi bile sorguladım ama şuan düşünüyorum da sevgimiz ilgimiz yetsin gerisi de hallolur umarım sağlıkla büyütürüz 🙏🏼🩵🥹
Bende çok üzüldüm, ama nasipten öte köy yok. Elimizden gelse zaten fazlasını yapardık. Allah'a şükür aç değiller, ne yapalım 😖

Kızlar emzik mevzusu hiç geçti mi? Verenler ne zaman başladı? Kızım hiç tutmamıştı ama bu bebişim daha üç günlük olmasına rağmen tutuyor. Normalde gündüzleri hep uyuyor ama gece uyanık. Dün gece emzikle baya güzel uyudu.

Kızlar emzik mevzusu hiç geçti mi? Verenler ne zaman başladı? Kızım hiç tutmamıştı ama bu bebişim daha üç günlük olmasına rağmen tutuyor. Normalde gündüzleri hep uyuyor ama gece uyanık. Dün gece emzikle baya güzel uyudu.
Benimde gündüzler uykulu geceler uykusuz hala ayaktayız 🥲

Kızlar gerçekten çok yorucu bir şeymiş bu doğum yapmak daha kolaydı emmiyor uyuyor kaldıramıyorum kalkmıyor hep uyuyor cildinde bana göre sarartılar var ama gören herkes normal diyor ne yapacağım bilmiyorum emmiyor resmen mememi reddediyor
+1 canım bende gündüzleri uyandırıp emzirme döngüsü ve ısrarla uyanmıyor bakınıp yeniden uyuyor, geceleri de uyutamıyorum memeleri boşaltıyoruz mamada veriyorum dolaşıp duruyoruz ev içinde

Kızlar gerçekten çok yorucu bir şeymiş bu doğum yapmak daha kolaydı emmiyor uyuyor kaldıramıyorum kalkmıyor hep uyuyor cildinde bana göre sarartılar var ama gören herkes normal diyor ne yapacağım bilmiyorum emmiyor resmen mememi reddediyor
Yenidoganda sarılık olabilir. Gözlerde yüzde başlar, aşağı doğru iner. Özellikle belden asagısında dizden asagısına inince tehlike olabilir.

Yeterki besleniyorsa süt yada mama ile sorun yok. Günde 5+ bez varsa iyi. 👍🏻
Alıntı yapamadım bizde de kıyafet konusunda benim ani ter basmalarım ani üşümelerim olduğu için bebeği de manyak ettim bi çıkar bi ört bi giydir klima bi aç kapat. Ama gazı falan varsa alt kısmını giydirip örtüyorum müslinle. Bir de bebişimden o kadar çok topuk kanı aldılar ki ayağına bi şey değerse çok fazla tepki veriyor artık çorap bile giymek istemiyor ittire ittire çıkarıyor giydirmiyorum ben de artık kundak da istemiyor. Şimdiden özgürlüğünü ilan etti benimki daral geliyor ona.

Emme süresi de gittikçe kısalıyor ama sıklaşıyor çok sık emmek istemeye başladı. Ekşime yapmasın diye biraz beklemeye çalışıyorum ama çığlık çığlığa ağlıyor. 2 haftalığız şu an. Sanırım istedikçe verecem ben de artık mideleri de büyümeye başlıyor bence. Kusmadığı sürece inş sorun yoktur sık emzirmekte
Biz referans değiliz. Aynı hamilelikte old gibi sensörlerimiz su an güvenilir değil. Babayı referans alacağız.
Kızlar ben ve daha üçüncü günden mahvolmuş göğüs uçlarımla selam vermeye geldim. Biz genel olarak iyiyiz çok şükür. Ama dediğim gibi daha üçüncü gün ve göğüslerim çok kötü hem çok sert hem uçları çok tahriş oldu. Ben yokken doğuran var mı acep, hızlı bir okudum da göremedim.
Aman göğüs ucu bakımını ihmal etme. 🌺
Geçmez olur mu ? Bölüm geçmek için her tuşa basan anneleriz biz 😂

Emziği ilk bir ayda memeden uzaklaşmasına sebep olmasın diye çok önermiyorlar. Ama ver diye Dr da çok. Bence alıyorsa sakiniyorsa ver. Şahsen ben vermeye çalışıyorum. Almıyor.

Yenidoganda sarılık olabilir. Gözlerde yüzde başlar, aşağı doğru iner. Özellikle belden asagısında dizden asagısına inince tehlike olabilir.

Yeterki besleniyorsa süt yada mama ile sorun yok. Günde 5+ bez varsa iyi. 👍🏻

Biz referans değiliz. Aynı hamilelikte old gibi sensörlerimiz su an güvenilir değil. Babayı referans alacağız.

Aman göğüs ucu bakımını ihmal etme. 🌺

Geçmez olur mu ? Bölüm geçmek için her tuşa basan anneleriz biz 😂

Emziği ilk bir ayda memeden uzaklaşmasına sebep olmasın diye çok önermiyorlar. Ama ver diye Dr da çok. Bence alıyorsa sakiniyorsa ver. Şahsen ben vermeye çalışıyorum. Almıyor.
Anne sütünü düzgün emmiyordu sağıp veriyordum ama çok sütüm gelmiyor emme problemi var ben çok doğduğunu düşünmüyorum anne düşüncesi mi acaba sürekli aç hissediyorum ☹️☹️☹️ uykuya çok düşkündü uyandırmak zordu artık onu da bir tık hallettik hemen kalkıyor

Back
X