2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Merhaba benimde bebeğimde dediğiniz belirtiler var . Bende bi deneyeyim bi hafta süt ve süt ürünlerini kesmem gerek değil mi Sizin hiç mi kilo almıyordu nasıldı ?
Süt alerjisini dibine kadar ilk çocuğumda deneyimlemiş biri olarak size nacizhane tavsiyede bulunmak isterim arkadaşlar ..
Süt alerjisi yani laktoz zaten bir uyarandır şuan 2,5 aylık kızımda gürültülü/mukuslu kakası , yoğun kusması var fakat ben diyeti bozdum . İlk oğlumda yaşadığım durumu yaşamamak adına doğduktan 1 hafta sonra kaka testinde süt alerjisi çıktı ve şu zamana kadar da diyet yaptım , taa ki kalça ultrasyonundan geçemeyince bıraktım diyeti . Bebeğimin kalçasında hafif bir gevşeklik mevcut açılarında .. Gelişmekte olduğu için 1 ay sonra kapanabilir ya da apratla bu durum çözülebilir . Lakin bebeğim benden kalsiyumj zatwn 2 aydır almadığı için haliyle güçsüz kaldı düşüncesiyle bozdum . Şehrimde bulunan bir doktor önerisiylede “ laktozsuz süt zaten mevcut,zaten tamamen kesme çünkü bu çok etken yaratır “ onun yerineher emzirme öncesi özel bir damla vererek süt ürünleri yemeğe devam ediyorum artık ..Kakada kan,ciltte döküntüve şiddetli uykudan uyandıran gaz yoksa diyet falan önermem size

Bakın arkadaşlar elbetteki eski doğallık yok ama her doğn çocuğa da bu test yapılmamış . Biz bazen birçok şeyi abartıyoruz..
Ben , bana verilen damlayla işi çözdüm ve keşke oğlumda bilgim olsaydı da kullansaydım ..
Sütün verimliliği için önce beslenin .. Diyet için acele etmeyin ..

Gittikçe artan ağlamalarımız var.. muhtemelen gaz problemi bir öneriniz olur mu
Bir de kendine ve yediklerine dikkat et. Üşütme. Her ne kadar annenin sindirim sistemi bebeğinkinden bağımsız deseler de, benim gazımın old zamanlarda oğlumun da fazlasıyla gazı old tecrübe ettim.

Yiyeceklerde gaz yapıcı besinlerden uzak dur. Bazı sebzeler ve tahıllar gaz yapıyor.

Ben kestirdim bikac kez de cevapladim bu konuyu, aglama falan hicbirsey olmadı, oğlumu da kestirmistik geçen hafta kızımı kestirdim ayak üstü bı islem ağu gugu yaparken tık kesiyorlar gülmeye devam etti anlık bı şok yaşadı sadece, oğlumda dudak bağı da var, bazen hızlı konuşursa tükürükleniyor ağzı, onun dışında sıkıntı yok konuşma problemi yok, inşallah sizinde çok kolay geçer

İnşAllah ..Kötü tecrübeler illaki yaşanmıştır ama bunu min seviyesinde sizin gibi yaşamayı diliyorum ..
Bizde ki bu şekilde

Eklentiler

• IMG_8965.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 43
Doktor ilk sma iyi kullanabilirsiniz demişti ama oda her mama her çocuğa olmayabilir deneyerek ancak anlarsınız dedi şuan sma ile devam ediyoruz bakalım

İnşAllah ..Kötü tecrübeler illaki yaşanmıştır ama bunu min seviyesinde sizin gibi yaşamayı diliyorum ..
Bizde ki bu şekilde
Ben çekmedim fotografini ama ucuna kadardi bizim, ağlarken falan o deri uca kadar net görünüyor şimdi bile, bizim son raddede tükürüğünde bile boguluyordu dilini kontrol edip yutkunamiyor gibiydi, bir buçuk aylıkken kestirmiş olduk, şükür geçti gitti emmesi de rahatladi, sizinde inşallah kolay gececek

Ben sma confort veriyorum takviye olarak benim bebeğim de kolik diye onu önermişlerdi sağlık ocağında. Sma nın optiprosu da var siz hangisini kullanıyodunuz ikisi arasında fark var diye biliyorum
Sma optipro kullanıyorduk ama bende comford a geçip onu kullacam

Doktor ilk sma iyi kullanabilirsiniz demişti ama oda her mama her çocuğa olmayabilir deneyerek ancak anlarsınız dedi şuan sma ile devam ediyoruz bakalım
Eğer ki mama içince huzursuz olmuyorsa devam edin sizde bizim kş mama bitti dşye kıyameti kopartıyor

Şuan ne kadarlık ?
Keşke işlem öncesi doğal bi uyuşturucu olsa
İnan hiç anlamıyor bile, 54gunluk oldu, hemşireler konusuyor o gülücük atıyordu, ben ağlama eşiğindeydim bakmaya içim el vermiyordu, sedyeye koyduk, bı an durdu gülmeye devam etti, bir dk olmadan geri aldık, beş dk bekleyin kanama olacak mı izleyelim dediler, olmadı çıktık, hiç ekstra bı huysuzluk olmadı şükür rutin devam ettik, öncesinde emzirmistim, işlemden sonra min. bir saat kadar bekleyin dedi, sonrasında yine emdi ve o emme de düzelmişti boğulması falan, rahatça kavrayıp kaçırmadan emebildi

Ya siz bana şu an çk ilham oldunuz. Ayran yoğurt gaz yapıyor dünde nohut gaz yaptı kimyonu bastığım halde. Ne yiyeceğimi şaşırıyorum böyle olunca yoğurt ekşiyse pişikte yapıyor. Bende en iyisi damla alayım en azından baklagilleri yiyeyim. Gerekli vitamin minerallerden kalsiyumdan mahrum bırakmayayım çocuğumu.

Şuan ne kadarlık ?
Keşke işlem öncesi doğal bi uyuşturucu olsa
Oğlum 9 yaşındayken kestirdik uyuşturulmadı ağrısı acısı olmadı kanamasın diye yarım saat konuşmadı sadece.

Kızlar size bir kaç sorum olacak
Bu gece bebeğimin altını temizlerken kakasının rengi normaldi ama ilk defa böyle keskin bir koku oldu acaba normal mi cuma günü doktor kontrolümüz var 2. Ay için ama içim içimi yedi
Birde uykusunun arasında ağlar gibi olup geri dalıyor sizin de başınıza geliyor mu ?

İlk kez mi koktu öfff eksi kokular, acılı kokular çeşit çeşit kokular, kokunun tadı oluyor bir süre sonra, ilk kez mi denk geldin

Uykusunda içini çekerek ağlama yapar, ağlar gibi yapar dudaklarını bizler, güler, gerinir, ıhhhlar hepsini yapıyor uyumaya devam ediyor

Kaka rengi normalse sorun yapma canım kaka illaki kokacaktir bizim kide kokuyor
Uyku esnasında da ağlama gülme gözlerini şaşı yapıp devirme gerilme çok hızlı nefes alıp verme bunlar hep var bizde bende başta biseyimi var diye evhamlandim ama tecrübeli arkadaşlardan öğrendim gayet normalmiş beyin gelişimi olduğunu gösteriyormuş

Teşekkür ederim

Ayyy gerçekten ilk defa koktu resmen burnum sızladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…