- 15 Mart 2021
- 1.776
- 2.918
- 83
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.661
Merhaba benimde bebeğimde dediğiniz belirtiler var . Bende bi deneyeyim bi hafta süt ve süt ürünlerini kesmem gerek değil mi Sizin hiç mi kilo almıyordu nasıldı ?
Süt alerjisini dibine kadar ilk çocuğumda deneyimlemiş biri olarak size nacizhane tavsiyede bulunmak isterim arkadaşlar ..Kan yok kakasında ama sümüklü mü bilmiyorum. Doğduğundan beri kakası sıvı zaten normal katı kaka yapmadı arkadaşlarıma sorduğumda ek gıdaya geçince normal katı kakaları oluyor dediler. Bizim sarılık uzadığı için baya kilo verdi sonra bir yoğun bakım sürecimiz olmuştu o zamanda verdi.
Doktor gelişimi normal dedi ama çok zayıf geliyor bana. (50 günlük muaynede)
Doğduğunda boyu: 49 idi şimdi 55
Kilosu: 2880 idi şimdi 3700
Şuan bilmiyorum nasıl durumu.
Yüzünde sivilceler oluşuyor özellikle emme sırasında sonrasında da azalıyor. Vücudunda yok sivilce.
Bir de kendine ve yediklerine dikkat et. Üşütme. Her ne kadar annenin sindirim sistemi bebeğinkinden bağımsız deseler de, benim gazımın old zamanlarda oğlumun da fazlasıyla gazı old tecrübe ettim.Gittikçe artan ağlamalarımız var.. muhtemelen gaz problemibir öneriniz olur mu
Ben kestirdim bikac kez de cevapladim bu konuyu, aglama falan hicbirsey olmadı, oğlumu da kestirmistik geçen hafta kızımı kestirdim ayak üstü bı islem ağu gugu yaparken tık kesiyorlar gülmeye devam etti anlık bı şok yaşadı sadece, oğlumda dudak bağı da var, bazen hızlı konuşursa tükürükleniyor ağzı, onun dışında sıkıntı yok konuşma problemi yok, inşallah sizinde çok kolay geçerMerhabalar …
Benim pylaşım mesajınıza istinaden bende yazmak istedim ..
Benim eşim de dil bağı var çok hafif anlaşılmayacak şekilde de pelteklik var, konuşmasında veya harflerde sıkıntı yok . Oğlumda da dudak bağı var , yani tavşan dişlerinin üst kısmı .. Damakla dudak arasındaki et kısa .. Dişlerde bir problem yaratmadı zaten şuan 3 yaşında ve konuşmada sıkıntı yok.
Kızım 2,5 aylık .. Malesef hem dil bağı hem de sudak bağı var . Doğumda kucağıma verdikleri anda anladım .. Memeyi kavrıyor emiyor çok şükür .. Farklı sebeplerden de bir türlü doktora gidemedik .. Randevuyu 1 hafta sonrasında Araştırma Hast. Çocuk Cerrahından aldım . Nasipse gidip danışıcam , sanıyorum hiç uyuşturmadan neşterle kesiyorlarmış ve biraz tıkanırcasına ağlamalı oluyormuş. İşlem sonrası da memede biraz zorlanıyormuş acısını hissettiği için dilini çeviremiyormuş ve malesef bazı bebekler emmeyi bile reddedebiliyorlarmış . Bende randevu öncesi bu bahsettiklerim dışında farklı tecrübeler varsa okumak için girdim ama yok .. Ayın 9unda nasipse ben götüreceğim bakalım nasıl bir yol izlenecek …
İnşAllah ..Kötü tecrübeler illaki yaşanmıştır ama bunu min seviyesinde sizin gibi yaşamayı diliyorum ..Ben kestirdim bikac kez de cevapladim bu konuyu, aglama falan hicbirsey olmadı, oğlumu da kestirmistik geçen hafta kızımı kestirdim ayak üstü bı islem ağu gugu yaparken tık kesiyorlar gülmeye devam etti anlık bı şok yaşadı sadece, oğlumda dudak bağı da var, bazen hızlı konuşursa tükürükleniyor ağzı, onun dışında sıkıntı yok konuşma problemi yok, inşallah sizinde çok kolay geçer
Doktor ilk sma iyi kullanabilirsiniz demişti ama oda her mama her çocuğa olmayabilir deneyerek ancak anlarsınız dedi şuan sma ile devam ediyoruz bakalımBen hıpp sma ve aptamil denemiş biri olarak hipp
İle yolumuza devam ediyoruz. Aptamil aşırı gaz yaptı ve çok huzursuz yaptı çocuğu. Sma da çok şekerli geldi bana ağzı yapış yapış oluyordu çocuğun. Ama her mama her çocuğa yaramıyor işte doktorunuzun onerdigin bir Marka yok mu
Oy bebeğimmm benim inşallah atlatırsınız en kolay ve sağlıklısı ile dualarım sizinle sabaha çok çok güzel uyanınAh teyzesi.Ateş var ama hafif. Öperken anlıyorum. Derece ile ölçmedim. İlaç da vermedim bu saate kadar. Bu geceyi atlatalım. Sonra rahat edeceğiz ins.
Ben çekmedim fotografini ama ucuna kadardi bizim, ağlarken falan o deri uca kadar net görünüyor şimdi bile, bizim son raddede tükürüğünde bile boguluyordu dilini kontrol edip yutkunamiyor gibiydi, bir buçuk aylıkken kestirmiş olduk, şükür geçti gitti emmesi de rahatladi, sizinde inşallah kolay gececekİnşAllah ..Kötü tecrübeler illaki yaşanmıştır ama bunu min seviyesinde sizin gibi yaşamayı diliyorum ..
Bizde ki bu şekilde
Sma optipro kullanıyorduk ama bende comford a geçip onu kullacamBen sma confort veriyorum takviye olarak benim bebeğim de kolik diye onu önermişlerdi sağlık ocağında. Sma nın optiprosu da var siz hangisini kullanıyodunuz ikisi arasında fark var diye biliyorum
Eğer ki mama içince huzursuz olmuyorsa devam edin sizde bizim kş mama bitti dşye kıyameti kopartıyorDoktor ilk sma iyi kullanabilirsiniz demişti ama oda her mama her çocuğa olmayabilir deneyerek ancak anlarsınız dedi şuan sma ile devam ediyoruz bakalım
Bu kesilmiş hali bugün gülerken çekmiştimİnşAllah ..Kötü tecrübeler illaki yaşanmıştır ama bunu min seviyesinde sizin gibi yaşamayı diliyorum ..
Bizde ki bu şekilde
Aynı gibi benimkiyleBu kesilmiş hali bugün gülerken çekmiştim Eki Görüntüle 3639452
Rabbim korusun yavrularımızı, hepsi mutlu olsun inşallahAynı gibi benimkiyle
Belki de hiç gerek yok dicekler bakalım ..
Ömrü tebessümle geçsin inşAllah
Şuan ne kadarlık ?Bu kesilmiş hali bugün gülerken çekmiştim Eki Görüntüle 3639452
İnan hiç anlamıyor bile, 54gunluk oldu, hemşireler konusuyor o gülücük atıyordu, ben ağlama eşiğindeydim bakmaya içim el vermiyordu, sedyeye koyduk, bı an durdu gülmeye devam etti, bir dk olmadan geri aldık, beş dk bekleyin kanama olacak mı izleyelim dediler, olmadı çıktık, hiç ekstra bı huysuzluk olmadı şükür rutin devam ettik, öncesinde emzirmistim, işlemden sonra min. bir saat kadar bekleyin dedi, sonrasında yine emdi ve o emme de düzelmişti boğulması falan, rahatça kavrayıp kaçırmadan emebildiŞuan ne kadarlık ?
Keşke işlem öncesi doğal bi uyuşturucu olsa
Ya siz bana şu an çk ilham oldunuz. Ayran yoğurt gaz yapıyor dünde nohut gaz yaptı kimyonu bastığım halde. Ne yiyeceğimi şaşırıyorum böyle olunca yoğurt ekşiyse pişikte yapıyor. Bende en iyisi damla alayım en azından baklagilleri yiyeyim. Gerekli vitamin minerallerden kalsiyumdan mahrum bırakmayayım çocuğumu.Süt alerjisini dibine kadar ilk çocuğumda deneyimlemiş biri olarak size nacizhane tavsiyede bulunmak isterim arkadaşlar ..
Süt alerjisi yani laktoz zaten bir uyarandır şuan 2,5 aylık kızımda gürültülü/mukuslu kakası , yoğun kusması var fakat ben diyeti bozdum . İlk oğlumda yaşadığım durumu yaşamamak adına doğduktan 1 hafta sonra kaka testinde süt alerjisi çıktı ve şu zamana kadar da diyet yaptım , taa ki kalça ultrasyonundan geçemeyince bıraktım diyeti . Bebeğimin kalçasında hafif bir gevşeklik mevcut açılarında .. Gelişmekte olduğu için 1 ay sonra kapanabilir ya da apratla bu durum çözülebilir . Lakin bebeğim benden kalsiyumj zatwn 2 aydır almadığı için haliyle güçsüz kaldı düşüncesiyle bozdum . Şehrimde bulunan bir doktor önerisiylede “ laktozsuz süt zaten mevcut,zaten tamamen kesme çünkü bu çok etken yaratır “ onun yerineher emzirme öncesi özel bir damla vererek süt ürünleri yemeğe devam ediyorum artık ..Kakada kan,ciltte döküntüve şiddetli uykudan uyandıran gaz yoksa diyet falan önermem size
Bakın arkadaşlar elbetteki eski doğallık yok ama her doğn çocuğa da bu test yapılmamış . Biz bazen birçok şeyi abartıyoruz..
Ben , bana verilen damlayla işi çözdüm ve keşke oğlumda bilgim olsaydı da kullansaydım ..
Sütün verimliliği için önce beslenin .. Diyet için acele etmeyin ..
Oğlum 9 yaşındayken kestirdik uyuşturulmadı ağrısı acısı olmadı kanamasın diye yarım saat konuşmadı sadece.Şuan ne kadarlık ?
Keşke işlem öncesi doğal bi uyuşturucu olsa
İlk kez mi koktuKızlar size bir kaç sorum olacak
Bu gece bebeğimin altını temizlerken kakasının rengi normaldi ama ilk defa böyle keskin bir koku oldu acaba normal mi cuma günü doktor kontrolümüz var 2. Ay için ama içim içimi yedi
Birde uykusunun arasında ağlar gibi olup geri dalıyor sizin de başınıza geliyor mu ?
Kaka rengi normalse sorun yapma canım kaka illaki kokacaktir bizim kide kokuyorKızlar size bir kaç sorum olacak
Bu gece bebeğimin altını temizlerken kakasının rengi normaldi ama ilk defa böyle keskin bir koku oldu acaba normal mi cuma günü doktor kontrolümüz var 2. Ay için ama içim içimi yedi
Birde uykusunun arasında ağlar gibi olup geri dalıyor sizin de başınıza geliyor mu ?
Teşekkür ederimKaka rengi normalse sorun yapma canım kaka illaki kokacaktir bizim kide kokuyor
Uyku esnasında da ağlama gülme gözlerini şaşı yapıp devirme gerilme çok hızlı nefes alıp verme bunlar hep var bizde bende başta biseyimi var diye evhamlandim ama tecrübeli arkadaşlardan öğrendim gayet normalmiş beyin gelişimi olduğunu gösteriyormuş
Ayyy gerçekten ilk defa koktu resmen burnum sızladıİlk kez mi koktuöfff eksi kokular, acılı kokular çeşit çeşit kokular, kokunun tadı oluyor bir süre sonra, ilk kez mi denk geldin
Uykusunda içini çekerek ağlama yapar, ağlar gibi yapar dudaklarını bizler, güler, gerinir, ıhhhlar hepsini yapıyor uyumaya devam ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?