- 2 Mayıs 2017
- 1.350
- 3.063
- 133
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.701
Senin yanlış yapmanla değil bebeğin mizacı bu şekilde, bazı bebekler sakin olabiliyor ama genelde bebekler bu şekildeBen artık cok yoruldum. Galiba depresyona giriyorum. Herkesin bebeği mutlu huzurlu bir tek benimki huysuzmuş gibi geliyor. Bugün öğlen 2 saat akşam bir saat aralıksız ağladı. O kadar çok ağlıyor ki artık bakım verirken bile ben bir şeyleri yapamıyorum hissi geliyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Sürekli ağlama atağı gelecek diye korkuyorum. Çok yorgunum huzursuzum dışarı adımımı atamıyorum bugün bir bebek mağazasına gitmemiz gerekiyordu eşimle, direkt bakım odasına girip ordan hala ağlayan bebekle çıkıp eve geldimbugün 34.günü ben 34 ay yaşlandım.
Gazı vardır diye gaz damlasına başladım, bağırsaklarla ilgili olduğunu düşünüyorum ama o da genellikle böyle oldugunu duyduğum için..
Kuzucugum olur mu öyle şey, ben de uyutamıyorum, sabah 9dan beri on onbeş dk uyku bir iki saat ağlama beslenme temizlik on dk şekerleme bu döngüde aksammi ettik, şimdi pes ettim sallıyorum ama o pes etmedi yatiracagim şimdi ama umudum yok, dalmadi, bı süre daha sabır, bı düzeni otursun, biraz daha sabır, senlik bı durum değil inan ki, bebeklerin gelişimiyle alakalı bu, gerekeni yapıyorsun, gerisi bebişin bileceği iş, onlarda her gün gelişiyorlar, uyum sağlamaya çalışmaları biraz zorlaştırıyor süreci, azıcık daha sabırben bir şeyleri yapamıyorum hissi geliyor.
İnan aynısını bende yaşadım hatta diyordum bir mutlu edemedik seni oğlum ben anne olmayı beceremiyorum bu çocuğa bakamıyorum anlamıyorum vs vs sürekli ağlıyordum bende ama inan geçiyor evet geçerken bize de geçiriyor ama zamanla daha rahat olacak. Onun verdiği sinyalleri anlamaya başladıkça hayat daha kolay olacak. Yani uykusu mu var aç mı gaz mı hepsi zamanla çözülüyor. Biz de ilk kez bebek mağazasına gittik ilk çıkışımız oydu ve rezil olduk yırtıldı ağlamaktan memeyi almıyor itiyor beni derken derken en son geçen gün avm ye gittik emzirdim sonra biz kahve içerken ona da mama içirdim babası gazını çıkarırken uyudu arabasına koyduk ve o seste gürültü de 2 saatten fazla uyudu. Sen ne kadar dışarıya çıkmaya korkarsan o kadar zor alışır. Yavaş yavaş çıkmaya bak. Bende senin gibiydim ama şimdi kendimi istiyorum çünkü sosyal hayat sıfır ve depresyona girecek gibi oluyor insan. Mesela ben ilk Zamanlar emzirip evden öyle çıkıyordum biliyordum ki 2 saatim var bizde 2 saat takılıp geri geliyorduk o arada zaten uyku süresi oluyordu. Böyle böyle uzattık. Gazı varsa bacaklarını çok çeker ve aşırı ağlar öyleyse hemen tuvalet pozisyonunda tut ve squat pozisyonunda aşağı yukarı in çık sakinleştiriyor. Ama yalnız değilsin bunu bil ben yüzümü yıkayamadığım günlerden tuvalete giremediğim günleri biliyorumBen artık cok yoruldum. Galiba depresyona giriyorum. Herkesin bebeği mutlu huzurlu bir tek benimki huysuzmuş gibi geliyor. Bugün öğlen 2 saat akşam bir saat aralıksız ağladı. O kadar çok ağlıyor ki artık bakım verirken bile ben bir şeyleri yapamıyorum hissi geliyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Sürekli ağlama atağı gelecek diye korkuyorum. Çok yorgunum huzursuzum dışarı adımımı atamıyorum bugün bir bebek mağazasına gitmemiz gerekiyordu eşimle, direkt bakım odasına girip ordan hala ağlayan bebekle çıkıp eve geldimbugün 34.günü ben 34 ay yaşlandım.
Gazı vardır diye gaz damlasına başladım, bağırsaklarla ilgili olduğunu düşünüyorum ama o da genellikle böyle oldugunu duyduğum için..
2025 sürümü biraz bozukgerçekten geçeceğine inanmak istiyorum ama olmuyor. Altı tane yeğenim var büyümelerine yakından tanık oldum böyle bir şey hiç görmedim onlarda.
Evet evet bende 2 gündür ayakta emziriyorum daha fzla kalıyor öyle ama ağırlaşınca oda bize bel ve sırt ağrısı olarak dönücek. Şimdilik bütün tuşlara basıyorumSon zamanlarda benim bebeğimde bu şekil bazen reddediyor gibi istiyor ama ağzına verince çığlık kiyamet sanırım gazdan öyle yapıyor Allahım su gazlı günler bi an önce geçip gitse rahatlasak . Ayakta emzirmeye çalışıyorum bazen ise yarıyor bazen yaramıyor
Emzik denedim sadece aç olduğu zamanlarda emiyor. Tok olduğunda midesi bulanıyor ve öğürüyor. Alıştıramadım çok isterim emzik emmesiniBizim bebek gündüz emiyor yarım saat kadar da her memeyi emiyor bazen bunaltıyor da ama gece söylediğiniz gibi oluyor en fazla 15 dk oluyor. Başlarda gece de uzun uzun emiyordu. Şimdi sabaha karşı uzun oluyor. Geceleri bir kez sağım yapmaya başladım yoksa memelerim taş gibi oluyor alev alev yanıyor emmediği için.
Ben 10 günlükten itibaren emzik verdim belki ondandır gündüz uzun emmeleri. Bir de emzik deneyin. Çenesi güçlenince uzunca emer.
Bende emzirdim uyuttum telefonu elime alabildim bakayım dedimMemedeyiz csnim şimdi ne yapalım uyku düzenlemeye çalışıyoruz, sen nasılsın
İyi geceler, iyi dinlenmeler, bende uyuttum, evi toparladım çok dağılmıştı, bugün uyuyunca bı el attım, yatacağım şimdiBende emzirdim uyuttum telefonu elime alabildim bakayım dedim
Bende ütüye niyetlenmiştim de uyumayınca kaldı bugün de erteledik bakalımİyi geceler, iyi dinlenmeler, bende uyuttum, evi toparladım çok dağılmıştı, bugün uyuyunca bı el attım, yatacağım şimdi
Doğduğundan beri bunu kullanıyorum sevmedi değil bence ama sorunu çözemedim dediğin daha mantıkl her saat vermek biraz zorMamanı mı değiştirsen belki mamayı sevmedi.
Ya da mamanın sıcaklı ayarını mı farklı yapsan.?
Baktın olmadı. 2 saate 70 ml tek sefer vermektense saat başı 30 ya da 40 şeklinde ver.
Bizimki de öyle. Bir öğünü 2 seferde içiyor. Sağıp veriyorum hiçbir zaman tek seferde bitirmedi. Yoruluyor sanırım. Ara verdikten 10 dk sonra bir daha deneyinKızlar biberonla besliyorum ve beslenirken yarısında başlıyor ağlamaya mamayı da bitirmiyor bu durum neden olabilir
Ben artık cok yoruldum. Galiba depresyona giriyorum. Herkesin bebeği mutlu huzurlu bir tek benimki huysuzmuş gibi geliyor. Bugün öğlen 2 saat akşam bir saat aralıksız ağladı. O kadar çok ağlıyor ki artık bakım verirken bile ben bir şeyleri yapamıyorum hissi geliyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Sürekli ağlama atağı gelecek diye korkuyorum. Çok yorgunum huzursuzum dışarı adımımı atamıyorum bugün bir bebek mağazasına gitmemiz gerekiyordu eşimle, direkt bakım odasına girip ordan hala ağlayan bebekle çıkıp eve geldimbugün 34.günü ben 34 ay yaşlandım.
Gazı vardır diye gaz damlasına başladım, bağırsaklarla ilgili olduğunu düşünüyorum ama o da genellikle böyle oldugunu duyduğum için.
Anlık olarak memedeyiz.lady peacock nerelerdesin? Bebiş nasıl oldu?
Ay bizde 4 ten beri memede bırakmıyor orda uyumak istiyorAnlık olarak memedeyiz.
Salı sabahı aşı oldu. Geceye kadar hafif ateş yaptı. Sabaha karşı tamamen kesildi çok şükür.ilaç da vermedim. Darısı yeni yaptıracak olanlara.
Ben de telefonun fenerini açma gafletinde bulundum. Uykusu açıldı. İkidir uyutup yerine koyuyorum, uyanıyor. Karanlıkta emzirdim omzumda gezdirdim, biraz daldı gibi. Ayakta sallıyorum şimdi. Uyursa namazı kılıp hop yatıcam hemen.Ay bizde 4 ten beri memede bırakmıyor orda uyumak istiyoroh maşallah maşallah çok şükür
Ben de ilk çocuğumda süt alerjisi sebebe aylarca katı diyet yaptım ve kakası düzelmemişti ta ki 9.aya kadar o zaman yavas yavas mukus gecmişti ben 49 kiloya düşmüştüm çok mutsuzdum her gün ağlıyordum aç kaldığım için ve bebeğim küçük kalmıştı . şimdi kızımda da aynı kaka var diyet yapmıyorum şimdilik bekliyorum kafama göre hareket etmicem şikayetler çok artarsa cok yasakçı olmayan bir alerji doktoruyla kısa süre diyet yaparım ama inşallah o da olmaz cidden çok zorlayıcı bir durum Allah kimsenin basına vermesin. O yüzden annelere diyorum kafanıza göre diyet baslamayın sonrası çok zor bir kısır döngü oluyor diye sen şimdi açmıssın ne gibi değişiklikler olduSüt alerjisini dibine kadar ilk çocuğumda deneyimlemiş biri olarak size nacizhane tavsiyede bulunmak isterim arkadaşlar ..
Süt alerjisi yani laktoz zaten bir uyarandır şuan 2,5 aylık kızımda gürültülü/mukuslu kakası , yoğun kusması var fakat ben diyeti bozdum . İlk oğlumda yaşadığım durumu yaşamamak adına doğduktan 1 hafta sonra kaka testinde süt alerjisi çıktı ve şu zamana kadar da diyet yaptım , taa ki kalça ultrasyonundan geçemeyince bıraktım diyeti . Bebeğimin kalçasında hafif bir gevşeklik mevcut açılarında .. Gelişmekte olduğu için 1 ay sonra kapanabilir ya da apratla bu durum çözülebilir . Lakin bebeğim benden kalsiyumj zatwn 2 aydır almadığı için haliyle güçsüz kaldı düşüncesiyle bozdum . Şehrimde bulunan bir doktor önerisiylede “ laktozsuz süt zaten mevcut,zaten tamamen kesme çünkü bu çok etken yaratır “ onun yerineher emzirme öncesi özel bir damla vererek süt ürünleri yemeğe devam ediyorum artık ..Kakada kan,ciltte döküntüve şiddetli uykudan uyandıran gaz yoksa diyet falan önermem size
Bakın arkadaşlar elbetteki eski doğallık yok ama her doğn çocuğa da bu test yapılmamış . Biz bazen birçok şeyi abartıyoruz..
Ben , bana verilen damlayla işi çözdüm ve keşke oğlumda bilgim olsaydı da kullansaydım ..
Sütün verimliliği için önce beslenin .. Diyet için acele etmeyin ..
Evet ben yaklaşık bir haftadır bıraktım iyi ki de bırakmışım psikolojik olarak daha rahatım çünkü sadece yeni doğan bebeğin getirdiği uykusuzluktan ziyade aç kalmakta sinir sistemini tamamen etkiliyor ve ek olarak 3 yaşında bir oğlum var.. ben damla kullanıyorum bebeğime her emzirme öncesi 3/4 damla veriyorum ağzına kusması epey yavasladı .. mukus yine var ama afaki şekilde değil.. damlanın faydasını gördüm üstelik düzensiz kullanmama rağmenBen de ilk çocuğumda süt alerjisi sebebe aylarca katı diyet yaptım ve kakası düzelmemişti ta ki 9.aya kadar o zaman yavas yavas mukus gecmişti ben 49 kiloya düşmüştüm çok mutsuzdum her gün ağlıyordum aç kaldığım için ve bebeğim küçük kalmıştı . şimdi kızımda da aynı kaka var diyet yapmıyorum şimdilik bekliyorum kafama göre hareket etmicem şikayetler çok artarsa cok yasakçı olmayan bir alerji doktoruyla kısa süre diyet yaparım ama inşallah o da olmaz cidden çok zorlayıcı bir durum Allah kimsenin basına vermesin. O yüzden annelere diyorum kafanıza göre diyet baslamayın sonrası çok zor bir kısır döngü oluyor diye sen şimdi açmıssın ne gibi değişiklikler oldu
Masaallah canım bende yarın yaptıracağımAnlık olarak memedeyiz.
Salı sabahı aşı oldu. Geceye kadar hafif ateş yaptı. Sabaha karşı tamamen kesildi çok şükür.ilaç da vermedim. Darısı yeni yaptıracak olanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?