2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Doktorun mu izin verdi tatlı yemeye yoksa kendi hür iradenle mi yiyorsun😅

Çok geçmiş olsun inşallah serumla normale iner 🙏

Ne baş ağrısı ne de bel ağrısı yaşadım 13. Dakikada bebişim doğmuştu doktorlar dikiş atarken yan tarafta çocuk doktorunun oğlumu muayene edişini izledim çabucak geçiverdi süreç🍀

Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim🌸 şu kucak mevzusundan dolayı hergün bugün doğurmasam bari diye dua ediyorum
Tamamen kendi hür irademle yedim bir dilim tatlı koydum 3 saatte ara ara gide gele bir çatal ala ala bitirdim. Direkt yemediğim için vücut sanırım tolere edebiliyor o şekeri bir de üstüne insülin olunca . Ama o bile bir risk olduğu için hemen pişman oldum bugün daha dikkatliyim siz yemeyin sakın 😂

Ölçüm yapmıyorum on gündür ve bu sırada kaçamaklar yaptım tabiki 😂😂
Yarından itibaren tekrar ölçüm yapıp kontrole gideceğim bir kaç gün sonra bakalım yediklerimde sonuç ne şekilde çıkacak
Az kaldı az daha sabır kızçeler 🌸
Valla dayanacak gücüm kalmadı yine bayram geliyor geçen bayram da korkuma hiçbir yere ziyarete gidemedim koyulan şeyleri yememek ayıp diye. Milyon tane fesat akraba olduğu için de şekerimi söylemek istemiyorum yoksa çocuğumu engelli bile yaparlar . Bu bayram yine evdeyim 🥹

Tamamen kendi hür irademle yedim bir dilim tatlı koydum 3 saatte ara ara gide gele bir çatal ala ala bitirdim. Direkt yemediğim için vücut sanırım tolere edebiliyor o şekeri bir de üstüne insülin olunca . Ama o bile bir risk olduğu için hemen pişman oldum bugün daha dikkatliyim siz yemeyin sakın 😂
Ben nadiren yiyorum ağır tatlılar olmasa da pekmez mesela canım çok tatlı istediğinde. Ya da kuru üzüm.
Geçen gün 1 lokma ekmek yemedim kahvaltıda karbonhidrat hiç yoktu 2 doz da novarapid vurundum ama 184 çıktı tokluk şekerim hiçbişey anlamadım ben bu işten. Bir akşam da yemek yemedim tahinpekmez ekmek yedim aşırı tatlı istemişti canım tokluğu ölçtüğümde 130larda çıktı. Acaba diyorum vücudumun buna ihtiyacı vardı da ondan mı yükselmedi

Evvet doğumhaneden odaya geçtiğimde getirip verdiler giy bunu biz söylemeden çıkarma dediler, bende uslu uslu giydim 🤷🏻‍♀️🤣

Merhaba, sizin ilk doğumunuz vajinal doğumdu sanırım. Allah nasip ederse ben de öyle istiyorum da, sancılar ne zaman dayanılmaz hale geliyor hatırlıyor musunuz ? Nasıl bir his olarak tariflersiniz? Ikınma aşaması ne kadar sürüyor bebeğin çıkışına kadar?

Merhaba, sizin ilk doğumunuz vajinal doğumdu sanırım. Allah nasip ederse ben de öyle istiyorum da, sancılar ne zaman dayanılmaz hale geliyor hatırlıyor musunuz ? Nasıl bir his olarak tariflersiniz? Ikınma aşaması ne kadar sürüyor bebeğin çıkışına kadar?
Evvet canım, her doğum aynı olmaz ama son bir saate kadar dayanılır durumdaydi, uyudum gezdim problem yaşamadım, son bir saatte sıklaştı ve şiddetlendi, o arada da belde yoğun ağrı ve kasıktan aşağıya dogru şiddetli kasılma hissediyorsun o his geldiğinde titremeyle birlikte acayip bı tuvalet hissi de geliyor bebek baskı yapıyor iyice, bebek görününce titremeyle ebede anlıyor sen de anlıyorsun sancinin geldigini, ıkın diyor sağlam bir iki ikinmada da cikarabilirsin, gücüm yetmemisti ilkte, ikincide biraz çıktı bebiş, nefesim kesildi maskemi çıkarmıştım maskemi taktı tekrardan üçüncüde rahat nefesle ikinabildim hemen doğdu şükür, o an geldiğinde ebe yonlendiriyor zaten .
Şöyle, sanciyi sürekli yoğun hissetmiyorsun, kısa süreli aralıklarla geliyor, ıkınma hissi oluşuyor istemesen de, ebe de anlayıp yönlendiriyor, sen derin nefes alma egzersizleri yap, bulursun videolarını zaten, nefes kontrolü işe yarıyor

Son düzenleme:
Ben nadiren yiyorum ağır tatlılar olmasa da pekmez mesela canım çok tatlı istediğinde. Ya da kuru üzüm.
Geçen gün 1 lokma ekmek yemedim kahvaltıda karbonhidrat hiç yoktu 2 doz da novarapid vurundum ama 184 çıktı tokluk şekerim hiçbişey anlamadım ben bu işten. Bir akşam da yemek yemedim tahinpekmez ekmek yedim aşırı tatlı istemişti canım tokluğu ölçtüğümde 130larda çıktı. Acaba diyorum vücudumun buna ihtiyacı vardı da ondan mı yükselmedi
2 doz novorapid çok düşük değil mi ya ben 8 yapıyorum anca dengeliyor. Bide zaman zaman hiçbir sebep yokken de yükseliyor çok yaşadım onu . Tahin pekmez çok tehlikeli ya onları tüketmesen mi? Pekmezi özellikle vurgulamışlardı sen hamilesin kan yapar diye yedirmeye çalışırlar aman ha dedi doktorum. O zamandan beri korkuyorum pekmezden

Evvet canım, her doğum aynı olmaz ama son bir saate kadar dayanılır durumdaydi, uyudum gezdim problem yaşamadım, son bir saatte sıklaştı ve şiddetlendi, o arada da belde yoğun ağrı ve kasıktan aşağıya dogru şiddetli kasılma hissediyorsun o his geldiğinde titremeyle birlikte acayip bı tuvalet hissi de geliyor bebek baskı yapıyor iyice, bebek görününce titremeyle ebede anlıyor sen de anlıyorsun sancinin geldigini, ıkın diyor sağlam bir iki ikinmada da cikarabilirsin, gücüm yetmemisti ilkte, ikincide biraz çıktı bebiş, nefesim kesildi maskemi çıkarmıştım maskemi taktı tekrardan üçüncüde rahat nefesle ikinabildim hemen doğdu şükür, o an geldiğinde ebe yonlendiriyor zaten .
Şöyle, sanciyi sürekli yoğun hissetmiyorsun, kısa süreli aralıklarla geliyor, ıkınma hissi oluşuyor istemesen de, ebe de anlayıp yönlendiriyor, sen derin nefes alma egzersizleri yap, bulursun videolarını zaten, nefes kontrolü işe yarıyor

Daha olumlu bakmaya başladım yorumundan sonra çok teşekkür ederim çok iyi geldi inşallah kolaylıkla sağlıkla kucağımıza alırız balım ❤️💐

Selam kızlar🌸
Mide yanması normalde de olan biriyimdir. Son 2 haftada iyice ilerledi. Yeme içmeye dikkat etmeye çalıştım ve midem yandıkça mide şurubu içtim ama asla kesilmedi. İlk günler sadece akşamlarıydı. Sonra uyandığımdam itibaren yanmaya başladı ve her yanma hissettiğimde öksürdüğümü farkettim. Geçer dedim umursamadım ve noldu biliyor musunuz? Boğazım yara oldu🤦🏼‍♀️
Boğaz acısından, öksürmekten ölüyorum sanki. Ve bunu yapan sadece basit gibi görünen mide yanması. Canıma tak edince acilen doktoruma gittim ve çok daha etkili bir mide hapı verdi. Şu an midem de boğazım da iyileşme sürecinde ama hâlâ öksürükten ölüyorum resmen. Öksürmekten yorgun düştüm ve karnım çok acıyor artık. Sürekli şiddetli öksürdüğüm için de sürekli olarak idrar kaçırma yaşamaya başladım maalesef.
Eğer mide yanmanız varsa lütfen ilerlemeden bu dereceye gelmeden doktorunuza danışın. Bir de çabucak iyileşmem için dua istiyorum sizlerden. Bebiş de ben de çok yoruldukkk🥺💖

Merhaba kızlar,
Benim diz kapağımın arkasında varisler vardı. Hamilelikten önce de vardı. Bunlar sadece regl olacağım zaman ağrırdı. Karnımdan daha fazla ağrırdı o derece. Şimdi hamile olduğum için, regl olmadığım için ağırmıyordu.

Bugün ağrımaya başladı. Bir doktor regl döneminde ağrımasına rahim kasılmaların bacağa vurduğu için ağrıyordur demişti. Şimdi ağrıyınca korktum farkında olmadan rahimim mi kasılıyor acaba, sancı mı var diye

Sizde var mı varis ağrısı olan , hamilelikte ağrıyan?
Canım benimde war maalesef çok ağrılarım oluyor hele geçen hafta dayanamadım soğuk suda beklettim ama kasılmalardan olduğunu bilmiyordum ben şimdi senden okudum doktorum varis çorabı önermişti ama çok sıcak olduğu için giymedim ben

Bacım, bebişin nasıl ?
Kucağına veriyorlar mı ?🥹
Süreç hakkında Dr bi şey dedi mi ?
Evet çok şükür veriyolar durumu iyi 💕 gebelik haftasını doldurmasını bekliyorlar göz muayenesini de yapıp taburcu edebiliriz diyorlar en az 3 hafta daha orda olacak yani ama buna da şükür

Bana normal doğurmak nasip olmadı ama bi arkadaşım çok güzel normal doğuruyor 😝 şunu söylüyor hep nefes egzersizleri ve doğumdaki nefes kontrolü çok önemli. Doğru yapınca yırtık kesi bile olmuyor herşey çk güzel sonuçlanıyor. Ki 4 kg ve üstü yaptığı doğumlarda. Birde sancılar başlayınca ılık duşta zaman geçirme yada sıcak suya oturmanında süreci hızlandırdığını söylemişti. 3.yü hele sancım arttı diye gitti muayeneyr doktor doğumhaneye zor yetiştirmiş,sancım arttı ne demek saçı gözüküyo demiş 🙈 sakinlik metanet ve doğru yöntemlerle kolaylaşabilen bişey bence. Tabiki doğru doktor ve ebede önemli. Sürecin kendi gelmesini sabırla beklemeleri ve doğru yönlendirmeleri çk şeyi farkettiriyo. Umarım normal doğuracaklar için faydalı olur 🤗

Bana normal doğurmak nasip olmadı ama bi arkadaşım çok güzel normal doğuruyor 😝 şunu söylüyor hep nefes egzersizleri ve doğumdaki nefes kontrolü çok önemli. Doğru yapınca yırtık kesi bile olmuyor herşey çk güzel sonuçlanıyor. Ki 4 kg ve üstü yaptığı doğumlarda. Birde sancılar başlayınca ılık duşta zaman geçirme yada sıcak suya oturmanında süreci hızlandırdığını söylemişti. 3.yü hele sancım arttı diye gitti muayeneyr doktor doğumhaneye zor yetiştirmiş,sancım arttı ne demek saçı gözüküyo demiş 🙈 sakinlik metanet ve doğru yöntemlerle kolaylaşabilen bişey bence. Tabiki doğru doktor ve ebede önemli. Sürecin kendi gelmesini sabırla beklemeleri ve doğru yönlendirmeleri çk şeyi farkettiriyo. Umarım normal doğuracaklar için faydalı olur 🤗
Hangi nefes egzersizi veya taktikleri yapıyorsa bizle de paylaşsan çünkü dikiş olmaması için ne gerekiyorsa yapabilirim 🌸

Back
X