- 2 Şubat 2023
- 1.099
- 2.506
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #19.281
Yok diye biliyorumKızlar devler hastanesinde çalışan Dr ların dışarıda doğum yaptırma imkanları var mı ?
Hani hem devlette çalışan hem kendi muayenehanesi olan Dr lar için demiyorum.
benim içinde aglarmısınAy kıyamam sana ya çok tatlısın canım benimAllah güç kuvvet versin egzersiz gibi düşün üzülme bende her şeye üzülüp ağlamak istiyorum şu an istersen senin için ağlayabilirim
Teşekkür ederim cevabın içinOnu tabi doktorlar bilir ama benim 24. Hafta da 47 mm di o haftaya göre normaldi bu hafta da 30 oldu 37 mm e normal dedi
Bende de öyle bi hal var. Hala, bu grip mi korona mı neyse onu atlatamadım. Ondan mı oluyor diyeceğim ama sıcak basıyor, terliyorum, elimde yelpaze Bülent Ersoy gibi dolaşıyorum.Çok sıcakmenapozlu gibiyim klimayı kökledim millet üşüyor ben ateş atıyorum. Help
Bu katil civciv gerçekten benim ya hem ağlıyorum hem bıçağım elimdeYaaaa ahahahayok yok benim için ağlama illa ki bi şeyler bulunur ağlayacak ( Allah buldurmasın tabi )
Bu arada üzülmedim de sinirlendimzaten katil civciv gibi dolanıyorum ortalıkta yine de sürekli kendime şey diyorum. Derin nefes al içinde bebek var etkilenmesin dkdkdkd
Allaaaaah çok heyecanlıKızlar bugün kontrole gittim 34+5im
Bebek 2750 gram olmuş. Kafasını iyice kanala sokmuş, haziranın 3.haftasl gibi sürecimiz başlar muhtemelen çok duracak gibi bir bebek değil dedi doktorum
Gazamız mübarek olsun temmuz annesi olamayanlarla
Aslında eşin çok doğru söylüyor bana da okuyunca mantıklı geldi aslında her şey kısmet kesin dediğimiz hiç bi şey kesin olmuyor arkadaşımın doktoru da aylarca gitti anlık doğumdayken doktorun acil izne çıktığı söylendi ona göre kesindi ve mart ayında doğurmuştu gerçekten kısmetHiç bilmiyorum.
Ben bu Dr la bu zamana kadar gelseydim, tatilini bu haftaya alsaydı, zaten ortada kalacaktım.
Her şey Allah’ın elinde bakalım ne olacak…
Muayenehanesi olan Dr var senecegimde. Ama eşim ona şu açıdan yaklaşıyor. Dr çok iyi olabilir. Ancak üç hastane ile anlaşmalı. Ameliyatlar buralarda yapılıyor. Yıllardır aynı hastanede çalışan bi Dr un ameliyat ekibiyle ( anestezi uzmanı, ameliyat hemşiresi, çocuk Dr u vs) kurdugu ünsiyet, yıllardır beraber çalışmanın vermiş old profesyonellik, birlikte çalışma tecrübesi ile arada bir o hastanenin ameliyathanesi ve ekibiyle iş yapan Dr bir olmaz. Ötesinde Dr sezaryeni yapıp gider. Ekstrem bi durumda müdahale edecek kişi yine o hastanede görevli başka bi Dr dur. O hastanenin çocuk Dr u kimdir nasıldır bilemeyiz vs.
Bu açıdan eşim detaylar konusunda haklı ve mantıklı geldi.
Şimdi Pendik yüzyıl hastanesini aradım. Orada Hale kayıran’a doğum yapan bi arkadaş vardı. Doktorun yorumları da güzel. Bi gidip görüşsem mi diye düşünüyorum. Eşimle istişare edeceğim.
Telefonda doğum için ücret bilgisi sordum.
-Vajinal doğum ve zorunlu sezaryen 33 bin tl. (İsteğe bağlı 55 bin)
-Spinal yada genel anestezi farketmiyor.
-Yatıstan itibaren annenin operasyon öncesi yapılacak tüm tahlilleri,
-Bebeğin yapılacak ilk muayenesi, ilk tahlilleri +topuk kanı, ilk aşıları
-Doğumdan sonraki 28 gün boyunca bebeğin gerekli muayeneleri (50 tl katılım ücreti ile)
-Doğumdan sonraki 15 gün boyunca annenin kadın doğuma kontrol muayeneleri
-kapı susu, foto çekimi bi şeyler dedi ama o kısımla ilgilenmiyorum.
Fiyat, rayiçe göre epey ucuz geldi. Ondan bi gıcıklanmam var. Gidip bakmam lazım. Yenidogan teşekküllü bi yer mi .. Dr un muayene ücreti 1700 tl imiş.
Aslında birileri daha vardı. Pendik yüzyıla giden. @Huri92hati hati miydi? Yoksa o Pendik Ersoy hastanesine mi gidiyordu ? Ersoy’a giden @Haticcee miydi? Beynim yandı.
Hiç bilmiyorum.
Ben bu Dr la bu zamana kadar gelseydim, tatilini bu haftaya alsaydı, zaten ortada kalacaktım.
Muayenehanesi olan Dr var senecegimde. Ama eşim ona şu açıdan yaklaşıyor. Dr çok iyi olabilir. Ancak üç hastane ile anlaşmalı. Ameliyatlar buralarda yapılıyor. Yıllardır aynı hastanede çalışan bi Dr un ameliyat ekibiyle ( anestezi uzmanı, ameliyat hemşiresi, çocuk Dr u vs) kurdugu ünsiyet, yıllardır beraber çalışmanın vermiş old profesyonellik, birlikte çalışma tecrübesi ile arada bir o hastanenin ameliyathanesi ve ekibiyle iş yapan Dr bir olmaz. Ötesinde Dr sezaryeni yapıp gider. Ekstrem bi durumda müdahale edecek kişi yine o hastanede görevli başka bi Dr dur. O hastanenin çocuk Dr u kimdir nasıldır bilemeyiz vs.
Şimdi Pendik yüzyıl hastanesini aradım. Orada Hale kayıran’a doğum yapan bi arkadaş vardı. Doktorun yorumları da güzel. Bi gidip görüşsem mi diye düşünüyorum. Eşimle istişare edeceğim.
-Doğumdan sonraki 28 gün boyunca bebeğin gerekli muayeneleri (50 tl katılım ücreti ile)
Fiyat, rayiçe göre epey ucuz geldi. Ondan bi gıcıklanmam var. Gidip bakmam lazım. Yenidogan teşekküllü bi yer mi .. Dr un muayene ücreti 1700 tl imiş.
Aslında birileri daha vardı. Pendik yüzyıla giden. @Huri92hati hati miydi? Yoksa o Pendik Ersoy hastanesine mi gidiyordu ? Ersoy’a giden @Haticcee miydi? Beynim yandı.
Evet ladycigim doğru hatirliyorsun ben ilk haftalarda hale kayirana gittim çok pahalı bı hastane olmasına rağmen bebeğin haftasını geriden geldiğini söyledi birde A4 kağıdında bı ultrason görüntüsüyle yolladı bizi he drluguna lafım yok cokda güzel ilgilendi tatlı dilli hoş bir bayan ama başka dra gittigimde günüyle aynı çıktı bebiş o yüzden bidaha gitmedim ama yüzyıl da doğum yapıp çok memnun kalan bı iki arkadaşım var ersoya da detaylı ultrason zamanında gitmiştim Esra hocaya tam bir vasat bı kadindi koşarak uzaklaştım kişilik ve drluguna yazıklar olsun diyerek çıktım o derece en son bölgede karar kıldım yakinen eltimi görüp hemşireleri çocuk drlari vs çok çok memnun kalmıştık hastaneden bende yine bu kadar tecrübeden sonra bölgede karar kıldım ama hala Dr seçimi yapmadım bildiklerim tecrübe ettiklerim bu kadar umarım içine sinen güzel bı hastane bulursunEvet. Yanlış hatırlamıyormuşum.
Tabiki ağlarım ne demek ağlıyım mı hemen ağlarım bakbenim içinde aglarmısınbaşkasına söylenen lafı dahi üzerime alınıyorum normal de olaylara takılmayan bir yapım vardır ağla ağla gözümde yaş kalmıyor kötü bir haber iyi bir olay güzel bir anı herşeye aglıyorum
İnşallah canım rabbim hepinizin yardımcısı olsunSeni çok iyi anlıyorum ama sakin kalmaya çalış canımmm
Banada bir anda kanama açılabilir
Böyle giderse sezaryen olursun
hep olumsuz konustular. Etkilendim evet ama takılı kalmadım Rabbim bir güzellik ile kolaylaştıracaktır bize bu mucizeyi veren Rabbim bize bir kolaylıkta ihsan edecektir hic endişe etme ama dedigim gibi hastaneyi iyi seç canım yoksa hangimizin garantisi var ki hicbir sorun olmadıgı halde dogumda sorun yaşayanlar yok mu bir sürü insan. Elini karnına koy hergün ayetel kürsi oku Allahın izniyle hicbirsey olmaz
Haklısın canım bı kaç eksiğim kaldı aslında çevremdeki herkes şimdiden alma şimdiden yapma deyince bende çok acele etmeden aldım ama henüz yıkayıp hazirlamadim eksikleri tamamlqyinca ilk işim çantamı hazırlamak artık ne olacağı belli olmuyor hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Aslında bu aya kadar bol bol yedim herşeyi bu ay biraz kıstım şekerim çıkar diye hep sebze yoğurt ağırlıklı beslendim sanırım onun etkisi olduCanım Perinatolojiye gideceksin zaten. Belki de hiç yaşanmayacak ihtimaller yahut elinden gelmeyen şeyler için kendini şu an bunaltma.
Bebeğin alışverişini yap. Eşyaları hazırsa yıka ütüle. Çantaları artık hazır edelim.
Sen kilo almamış olabilirsin. Ama bebeğe kilo aldıracak şeyler yemeye dikkat et. Ceviz kaşar muz avakado yumurta. Perinatoloji randevusunda bakarsın kilo almış olur. Elinden geleni yap, gerisini Allah’a bırak bacım
Ben gebeliğin başında esra günaya gidiyordum. İlla mutlaka ekstra tahlil dopler falan çıkardı. 8 haftalık gebelikte kalp atışı varken beni gereksiz doplere soktu emin olmak istemişHiç bilmiyorum.
Sen şimdi emsey e mi gidiyorsun bacım ?Ben gebeliğin başında esra günaya gidiyordum. İlla mutlaka ekstra tahlil dopler falan çıkardı. 8 haftalık gebelikte kalp atışı varken beni gereksiz doplere soktu emin olmak istemişinsan panik olup herşeyi kabul ediyor o an. Bir de o hastane ayakaltı gibi ya bi kaos var. Ben pek memnun kalmamıştım emsey daha konforlu gelmişti. Bi antipatim var yüzyıla karşı. Zeynep kamilde doğururum yine de yüzyıla gitmem o derece. En azından 3. Basamak yenidoğan yoğun bakımı var tabi Allah lazım etmesin
Bandırma canım memleketim <3Kız inan artık perişanladımagırlaştım artık kabul ediyorum ve durdum artık Bandırma'da gidicez kayınvalidemlerle hic gözüm kesmiyor suan onlarda kalıyorum gitmem lazım sen gelme diyen yok bana
Ay dur bakalım inan günde 20 dakika yürüsem kâr sayıyorum kendime
Bu bayram salsınlar bizi yaaa! Gerçekten gitmek de bi dert, birilerinin gelmesi de. Doğumdan sonra illa görüşülecek yaniBandırma canım memleketim <3
Onlar gelme demez annemde beni bandırmaya götürmek için ne diller döktü, hatta ısrarına sinir oldum en son :)
Dünde kayınvalidem arıyor onlarda 1,5 saat mesafede bayramda ne zaman geliyorsunuz diyor sori dedim gelmiyoruz çook isterdim gönlüm sizle ama gelemeyiz.
Tabi ki muhakkak işinin hakkını verenler de var benim doktorumun sekreterleri de çok iyidir ama sen de takdir edersin ki çoğu bahsettiğim gibi. Çok yakın arkadaşlarım var sekreter onun anlattıklarını da biliyorum. Bizden çok siz mesai arkadaşları daha çok şahit oluyorsunuzdur eminimLütfen her sekreteri de bir tutmayalım bende sekreterim şehir hastanesindeyim elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya madur etmemeye çalışıyorum özellikle çalıştığım bölüm yaşlı hasta dolu her biri birbirinden değerli insan başta aldığı paranın hakkını vermeli maaşı haketmeli diye düşünüyorum. Ha dediğin gibi kaprisli kendini bi halt zanneden insanda fazla, yok değil ama herkes bir değil
geçti öiCanım geçmiş olsun
Benim basurum o kadar kötülemişti ki (3 ayrı meme çıktı), doktor proctogyvenol kullan demişti eğer dışarıdaysa vajinaya değdirmeden bu kremden sürebilirsin. Suya oturmak sanki yapılmaması gereken bir şeydisabah akşam dalinle yıkayıp bol bol ılık su döküyordum maşrapayla.
En güzelini yapıyorsun otur evinde vallaBandırma canım memleketim <3
Onlar gelme demez annemde beni bandırmaya götürmek için ne diller döktü, hatta ısrarına sinir oldum en son :)
Dünde kayınvalidem arıyor onlarda 1,5 saat mesafede bayramda ne zaman geliyorsunuz diyor sori dedim gelmiyoruz çook isterdim gönlüm sizle ama gelemeyiz.
En kısa zamanda çantanı hazırla canım artık 32 den sonra ne olacağını belli olmuyor hem daha fazla agırlasmadan yıkar ütülersnİnşallah canım rabbim hepinizin yardımcısı olsun
Haklısın canım bı kaç eksiğim kaldı aslında çevremdeki herkes şimdiden alma şimdiden yapma deyince bende çok acele etmeden aldım ama henüz yıkayıp hazirlamadim eksikleri tamamlqyinca ilk işim çantamı hazırlamak artık ne olacağı belli olmuyor hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Aslında bu aya kadar bol bol yedim herşeyi bu ay biraz kıstım şekerim çıkar diye hep sebze yoğurt ağırlıklı beslendim sanırım onun etkisi oldu
Valla senin hafızana hayranımEvet. Yanlış hatırlamıyormuşum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?