2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
İçiyorum canım nstden öncede içtim baya hafif ağrıda hissediyorum gibi
Şu an sakin kalman gerekiyor her sancı doğum demek değil açılman yoksa suyun duruyorsa doğurmuyorsun şimdi yalancı kasılmalar da oluyor doğuma hazırlanmak için o yüzden hemen doğuruyorum diye düşünme canım

Kızlar bi kaç gündür de hep kötü kötü şeyler yazıyorum ama iş yerinde uzun zamandır görmediğim bi arkadaşımla karşılaştım. Bebeği şu an bir yaşında. 32. Haftasında hiç bi risk yokken plesentası ayrılmış. Çok büyük bi kanamayla hastaneye zor yetişmiş. Ölümden döndüm dedi. Neyse biraz konuştuk. Hastane çantan vs hazır mıydı diye sordum yok dedim kıyafetlerini o gün yıkamıştık. Evde annesigile kıyafetleri aldırmış kıyafetler hep nemliymiş vs çok zor oldu dedi. O yüzden bugün eve git ve en azından kendi giyeceğin ve bebeğin giyeceği kıyafetleri yıka. Ayrıntısını sonra düşünürsün dedi. Sizin de aklınızda bulundun. Çanta hazırlamayan arkadaşlar bugün yarın hazırlayalım bu arada o arkadaşımda Hacettepe perinatolog takipliymiş. Onda farklı bir kronik rahatsızlık var o yüzden. Hocaya gidiyordu. Ama gece aniden kanama olunca hastanede o gece bulunan başasistan yaptırmış doğumu. Yani hoca evden çıkıp gelmemiş. Şimdi size bir sorum var. Ben de riskli gebeyim malum. Böyle bir durumda asistanın mı doğum yaptırması daha mantıklı yoksa kendi özeldeki kadın doğum uzmanımın mı ? Ben sonuçta üniversite hastanesini doğumumu hoca yaptırsın diye de tercih ediyorum. Asistan yaptıracaksa kendi uzman doktorumun yaptırması daha mantıklı değil mi ? Ay çok uzun yazdım okuyacaklara sabır dilerim

Berbat haldeyim o sırt bel bacak ağrılarından canım. Aynen böyleyim. Gece de uyuyamıyorum bu ağrılardan sürekli uyanıyorum.
30 hazirana sezeryan günü verdi doktorum temmuz anneleri olmayı kaçırdık
Hakkınızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsin
Benim bel kalça bacak sırt toptan bir ağrı kuzum
Canım aynen ben gerekince almıştım. Eşim gidip alıp gelmişti fotoğraf göstermiştim de. Benim kızım hem kusuyordu hem uyumuyordu falan. Her şeyden çare aradık doktor da
önerince aldik
kızlar benim düzenli sancım çıktı doktor acile gönderdi korkuyorum ben
Hayırlı haberlerle gel inşallah canım sakin ol vaktini bekleyecek inşallah

Ya işte böyle detaylar da var. Sonuçta doğumun saati vakti belli olmuyor. Planlanmış bi durumda hoca pek ala doğumunu en güzel şekilde yaptırır. Ama bunun garantisi de yok ki

Yada hocayla beraber ekibi girer ameliyata. Yine ekipten biri yapar, hoca müşahede eder. Ne bileyim o kadar ayrıntılı konular ki.. insan kolayca bi tercihte bulunamıyor.

Hastanenin avantajı 3. Basamak sağlık kuruluşu olması. Bu da çok önemli. Doğumdan sonra bebeğin ihtiyacı olan teşekkül ve müdahale de çok mühim.

Şimdi gel çık işin içinden. İyice aklını bulandırdım di mi ?

Hocalarda doğum için ekstra ücret veriliyorsa verseniz mesela o sekılde gece olsa da gelebilir mi özelde olsan gece de olsa kendi doktorun geliyor doğuma tabi perinatolog olmalı di mi senin için ..
Ya ben şehir hastanesinde yattıgımda asistan doktorlar vardı gencti ama ilgililerdi valla bilemiyorum ki ben de

Evet ladycim ya şimdi sen de doktor seçme işinde karışıksın zaten beni en iyi sen anlarsın. Ne yapacağız hiç bilmiyorum Rabbim iyilerle karşılaştırsın şu süreci kolaylıkla geçirelim hepimiz
kuzum bu plesentası yırtılan arkadaşımın doğumuna da işte asistan girmiş ama hayatımı kurtardı dedi. Yani aslında biraz şans meselesi gibi. Tabiki hoca girerse ekstra para vereceğim hocaya. O da ücretsiz değil ne yazık ki. Ben anlamıyorum valla hiç bi üniversite hastanesinin işlerini

Canım bir daha olmadı geçti o nişan değildi sanırım. Ben telaşla iş yapıyorum sabahtan beri. Şimdi bezelye ve barbunya ayıklamaya geçtim
Kız nişan zaten bir kere geliyo devamını bekleme hemen doğum olacak diye bir şey yok tabi benim ilk doğumumda nişanım geldikten 10-14 gün sonra falan doğurmuştum sen de fazla yorma kendini dikkat et

benim bildiğim kadarıyla doktorumun bana anlattığı şuydu doğumumun araştırma hastanesinde olmak zorunda olması şu yüzden demişti bu hastane yeterli değil zor bir sezeryanın olacak bu sebepten acil bir durumda sana desteğe gelecek yeterli bir ekibimiz yok bebek içinde yeterli değil erken doğarsa tabi bu durum benim son kürtajımda eşim ısrar etmişti gel devlette sürünme yapalım özelde gerek yok demiştim araştırmada olmuştum kürtajımı ve diğer kurtajlar gibi geçmedi kanamayı durduramamışlar ve bolan takmışlardı rahime yatmıştım bir kaç gün hastanede sezeryan olmuşum gibi doktorlar eşime çok zor durdurduk kanamayı demişler biz bu olayı özeldeki doktora sonrasında anlattığımızda iyiki orda oldunuz yoksa biz burda aynı müdaheleyi yaparken zorlanırdık aynı imkanlar ve ekip acil durumda hemen elimizin altında olmıyor demişti sıradan bir kürtaj olarak girip acil bir hasta oluvermişim işte bu sebepten beni özel hastane kabul etmedi etmiyor yani doktor değil hastane sanırım önemli olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…