• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Kızlar doğumdan sonra ilk adetiniz nasıldı. Dün çok afedersiniz aniden kanama başladı hayatımda hiç böyle bişey yaşamamıştım ben 🤦🏼‍♀️ çok özür dileyerek lohusa kilodunu bile 2 saate kalmadan değiştirecek durumdayım normal mi bu durum doktora gitmeliyim 🤦🏼‍♀️

Merhabalar ben eylül annelerinden geldim. 10 haftalık bebeğim var. Memelerim eskisi gibi sertleşmiyor meme terbiyesi olabilir mi yoksa sütüm mü azalıyor? Bir de bebekleriniz kaç dk emiyor?

Gece 01.30-02.00de yatıyor :işsiz:
4. Ay uyku gerilemesi de değil, hep böyleydi.
Şimdi durumuna şükret. Şükür topiği :KK45:
Peki dururken uyumadığında keyfi yerinde mii yoksa az az yatıp kalkıyor mu , bizimki 1.5 saat dolunca başlıyor aşırı huysuzlanmaya tüm günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor ayakta salla kucakta pışpışla 🥲 emerken de asla uyuyakalmaz memeyle savaş halinde çünkü 2 uykuya tek uykuya geçmeyi dört gözle bekliyorum hayır dayanamıyorsan vur kafayı yat di mi yok huysuz huysuz bağırıyim ve uyumiyim derdinde 🙇‍♀️

Peki dururken uyumadığında keyfi yerinde mii yoksa az az yatıp kalkıyor mu , bizimki 1.5 saat dolunca başlıyor aşırı huysuzlanmaya tüm günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor ayakta salla kucakta pışpışla 🥲 emerken de asla uyuyakalmaz memeyle savaş halinde çünkü 2 uykuya tek uykuya geçmeyi dört gözle bekliyorum hayır dayanamıyorsan vur kafayı yat di mi yok huysuz huysuz bağırıyim ve uyumiyim derdinde 🙇‍♀️
Yani gülücükler saçmıyor. Kendi kendini eyleme modunda da çok olmuyor. Biraz ellerini yiyor, bizi izliyor. Genelde ben şarkı söyleyeceğim, küçük oyunlar, arada kucağa alıp dolaştıracağım. Biraz emme, alt değiştirme vs. Böyle zaman geçiyor. Son uykusundan kalkması ve gece uykusuna dalması arasında net 3 saat olur. Bazen daha fazla.

Oğlum da 1.5 saatte bir uyumaya ihtiyaç duyuyor. O saat kaçınca aşırı huysuz oluyor. 😖

Uykusu olup uykuya direnen tek canlı bebekler olabilir. 4. Ay uyku gerilemesinin bizdeki etkisi; uykuya geçişte zorlanma. Normalde emerek uyur. Şimdi çok nadir emerken uyuyor. Arada bir sallardım. Şimdi devamlı sallıyorum. Sallamakla da dalamıyor. 🤷‍♀️ Bi müziği var, onu devamlı dinlemekten beynim sulandı 🥴 Bu kadar çabayla uyuyan çocuk, 15 dk sonra da uyanıyor. Genelde sesli hatta gürültülü ortamda uyumaya alışkın. Ama bu dönemde parkeden çıt sesi gelse gözünü açıyor. Kısır döngüdeyiz. 😓

Kızlar doktorumuz bize göz muayenesi önermişti şimdi hastanelere bakıyorum çocuk göz doktoru diye bir bölüm yok. Yani bazı pahalı göz hastanelerinde var. Normal göz doktorundan mı randevu almalıyım. Var mı aranızda göz muayenesi yaptıran. Damla vs mi sıkıyorlar zorlu bir muayene mi.

Back
X