• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Kızlar doğumdan sonra ilk adetiniz nasıldı. Dün çok afedersiniz aniden kanama başladı hayatımda hiç böyle bişey yaşamamıştım ben 🤦🏼‍♀️ çok özür dileyerek lohusa kilodunu bile 2 saate kalmadan değiştirecek durumdayım normal mi bu durum doktora gitmeliyim 🤦🏼‍♀️

Merhabalar ben eylül annelerinden geldim. 10 haftalık bebeğim var. Memelerim eskisi gibi sertleşmiyor meme terbiyesi olabilir mi yoksa sütüm mü azalıyor? Bir de bebekleriniz kaç dk emiyor?

Gece 01.30-02.00de yatıyor :işsiz:
4. Ay uyku gerilemesi de değil, hep böyleydi.
Şimdi durumuna şükret. Şükür topiği :KK45:
Peki dururken uyumadığında keyfi yerinde mii yoksa az az yatıp kalkıyor mu , bizimki 1.5 saat dolunca başlıyor aşırı huysuzlanmaya tüm günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor ayakta salla kucakta pışpışla 🥲 emerken de asla uyuyakalmaz memeyle savaş halinde çünkü 2 uykuya tek uykuya geçmeyi dört gözle bekliyorum hayır dayanamıyorsan vur kafayı yat di mi yok huysuz huysuz bağırıyim ve uyumiyim derdinde 🙇‍♀️

Peki dururken uyumadığında keyfi yerinde mii yoksa az az yatıp kalkıyor mu , bizimki 1.5 saat dolunca başlıyor aşırı huysuzlanmaya tüm günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor ayakta salla kucakta pışpışla 🥲 emerken de asla uyuyakalmaz memeyle savaş halinde çünkü 2 uykuya tek uykuya geçmeyi dört gözle bekliyorum hayır dayanamıyorsan vur kafayı yat di mi yok huysuz huysuz bağırıyim ve uyumiyim derdinde 🙇‍♀️
Yani gülücükler saçmıyor. Kendi kendini eyleme modunda da çok olmuyor. Biraz ellerini yiyor, bizi izliyor. Genelde ben şarkı söyleyeceğim, küçük oyunlar, arada kucağa alıp dolaştıracağım. Biraz emme, alt değiştirme vs. Böyle zaman geçiyor. Son uykusundan kalkması ve gece uykusuna dalması arasında net 3 saat olur. Bazen daha fazla.

Oğlum da 1.5 saatte bir uyumaya ihtiyaç duyuyor. O saat kaçınca aşırı huysuz oluyor. 😖

Uykusu olup uykuya direnen tek canlı bebekler olabilir. 4. Ay uyku gerilemesinin bizdeki etkisi; uykuya geçişte zorlanma. Normalde emerek uyur. Şimdi çok nadir emerken uyuyor. Arada bir sallardım. Şimdi devamlı sallıyorum. Sallamakla da dalamıyor. 🤷‍♀️ Bi müziği var, onu devamlı dinlemekten beynim sulandı 🥴 Bu kadar çabayla uyuyan çocuk, 15 dk sonra da uyanıyor. Genelde sesli hatta gürültülü ortamda uyumaya alışkın. Ama bu dönemde parkeden çıt sesi gelse gözünü açıyor. Kısır döngüdeyiz. 😓

Kızlar doktorumuz bize göz muayenesi önermişti şimdi hastanelere bakıyorum çocuk göz doktoru diye bir bölüm yok. Yani bazı pahalı göz hastanelerinde var. Normal göz doktorundan mı randevu almalıyım. Var mı aranızda göz muayenesi yaptıran. Damla vs mi sıkıyorlar zorlu bir muayene mi.

Kızlar doktorumuz bize göz muayenesi önermişti şimdi hastanelere bakıyorum çocuk göz doktoru diye bir bölüm yok. Yani bazı pahalı göz hastanelerinde var. Normal göz doktorundan mı randevu almalıyım. Var mı aranızda göz muayenesi yaptıran. Damla vs mi sıkıyorlar zorlu bir muayene mi.
Normal göz doktoruna gidiyorsun canım . Bizde damla vs damlatılmadı

Anladım canım, çok sağol. Ben de egzersizler yaptırmaya çalışıyorum, dediklerini de deneyeyim. Tekme atıyor sert şekilde ama ayakta tutmaya çalışınca bırakıveriyor dizlerini büküyor hala. Senin bebişin çabalamasına sevindim, maşallah💕
Mrb canım bugün 4.ay kontrolümüz vardı boy kafa ölçümü iyi ama bizimki pek kilo almamış sadece 300 grm almış ben zaten bu ara ishal oldu ve üstüne sünnet yaptık geçen haftada ataktan mi ne çok huzursuzluk vardı uyku reddi meme reddi var dedim Dr büyük ihtimalle kilo verdi yeni Yeni toparlamaya çalışıyor haftaya tekrar bakalım dedi aynı kıyafetlerle getir haftada kaç kilo almış bakalım ve bu ayakta durmayı da sordum yeni Yeni duruyor dedim o durumlar şuan hiç önemli değil kafasını tutması ayakta durmasi ayaklarını yere basması bunlar her çocuğun gelişimi farklı olduğu için 6.aydan sonra bakarız dedi ve ozaman bı sorun görürsek nöroloji ye yonlendiririz şuan böyle şeylere kafanızı takmayın yani o durumlar normal görünüyor dedi canım ama egzersiz yaptır benimki baya iyi basıyor artık ama kilo sorunumuz var meme almıyor gece alıyor ondada ne kadar alıyor bilmiyorum sagdigimda 30cc anca çıkıyor gecede mama takviyesi yapacam öyle görünüyor

Mrb canım bugün 4.ay kontrolümüz vardı boy kafa ölçümü iyi ama bizimki pek kilo almamış sadece 300 grm almış ben zaten bu ara ishal oldu ve üstüne sünnet yaptık geçen haftada ataktan mi ne çok huzursuzluk vardı uyku reddi meme reddi var dedim Dr büyük ihtimalle kilo verdi yeni Yeni toparlamaya çalışıyor haftaya tekrar bakalım dedi aynı kıyafetlerle getir haftada kaç kilo almış bakalım ve bu ayakta durmayı da sordum yeni Yeni duruyor dedim o durumlar şuan hiç önemli değil kafasını tutması ayakta durmasi ayaklarını yere basması bunlar her çocuğun gelişimi farklı olduğu için 6.aydan sonra bakarız dedi ve ozaman bı sorun görürsek nöroloji ye yonlendiririz şuan böyle şeylere kafanızı takmayın yani o durumlar normal görünüyor dedi canım ama egzersiz yaptır benimki baya iyi basıyor artık ama kilo sorunumuz var meme almıyor gece alıyor ondada ne kadar alıyor bilmiyorum sagdigimda 30cc anca çıkıyor gecede mama takviyesi yapacam öyle görünüyor
Merhaba. Çok şükür sizin de muayene iyi geçmiş, kilo alma durumu da iyiye gider umarım. Boy ve baş ölçüsü gelişiyorsa bu iyi zaten. Ataklar ve sünnet için de kolaylık diliyorum💐💕Bu yeni ataklarla bizimkinin de salyası, kusması arttı.

Kilo alımı azsa mama takviyesi gerekiyor mutlaka, biz de yaşadık bunları başlarda. Genel olarak meme reddi mi yapıyor senin ufaklık acaba yoksa süt biberon kadar tazyikli gelmiyor diye mi istemiyor? Süt az diyeyse artırmaya çalışabilirsin belki hala. Bizimki süt artınca toparladı, onu da ancak iki ayı geçtikten sonra Solgar vitaminiyle sağlayabildik. Önceden damla damla geliyordu süt, normali bu sanıyordum ve niye istemiyor diye üzülüyordum, meğer fazlasını istiyormuş. Süt daha iyi olunca daha iyi emiyorlar anladığım kadarıyla. Ama mama da gerekiyorsa verelim tabii, biz de akşamları takviye yapıyoruz hala.

Kızlar doğumdan sonra ilk adetiniz nasıldı. Dün çok afedersiniz aniden kanama başladı hayatımda hiç böyle bişey yaşamamıştım ben 🤦🏼‍♀️ çok özür dileyerek lohusa kilodunu bile 2 saate kalmadan değiştirecek durumdayım normal mi bu durum doktora gitmeliyim 🤦🏼‍♀️
Benim de yoğun oldu bayağı geldi 2 kilo vermişim adetten sonra

Biz 45 günlükken göz taramaya gittik. 1 yaşında kontrole gelin dediler.

Çocuk olmasına gerek yok, uzaman göz Dr undan randevu alıp git canım. Eğer devlette randevu bulamazsan, aile hekiminde rezerv randevu oluyor, ondan talep edebilirsin.

Göze damla damlattılar. Yanlış hatırlamıyorsam 1 saat arayla iki kez. Sonra muayene oldu bir dk bile sürmedi.

Göz muayenesi 6. Ay yapılması tavsiye ediyorlar.

Merhaba. Çok şükür sizin de muayene iyi geçmiş, kilo alma durumu da iyiye gider umarım. Boy ve baş ölçüsü gelişiyorsa bu iyi zaten. Ataklar ve sünnet için de kolaylık diliyorum💐💕Bu yeni ataklarla bizimkinin de salyası, kusması arttı.

Kilo alımı azsa mama takviyesi gerekiyor mutlaka, biz de yaşadık bunları başlarda. Genel olarak meme reddi mi yapıyor senin ufaklık acaba yoksa süt biberon kadar tazyikli gelmiyor diye mi istemiyor? Süt az diyeyse artırmaya çalışabilirsin belki hala. Bizimki süt artınca toparladı, onu da ancak iki ayı geçtikten sonra Solgar vitaminiyle sağlayabildik. Önceden damla damla geliyordu süt, normali bu sanıyordum ve niye istemiyor diye üzülüyordum, meğer fazlasını istiyormuş. Süt daha iyi olunca daha iyi emiyorlar anladığım kadarıyla. Ama mama da gerekiyorsa verelim tabii, biz de akşamları takviye yapıyoruz hala.
Meme reddi geçen aydan başladı zaten sütüm de az geliyordu ve iyice bıraktı gündüz vermeye çalıştığımda ağzına bile almıyor çığlık kıyamet basıyor gece uykulu olunca alıyor ve sütüm iyice kesildi mama ilk aydan verdim azar azar ama son bir aydır gündüz ful mama veriyorum bu ay çok sıkıntıli geçti şimdi gecede mama takviyesi yapacam sütümde emmedigi sürece nasıl artacak bilmiyorum

Kızlar bebeğiniz gece uykusuna kaçta geçiyor? Benimki gece ondan önce asla geçmiyor kendime ayıracak hiç vaktim kalmıyor
9 gibi yatırıyorum ben. Önce bez değişimi kıyafet değişimi uyku tulumu giydirme emzirme ve uykuyla kapanış şeklinde ilerliyoruz 😝 bu rutinleri yaparken ışık ve ses olmuyor artık. Yatağına koyduğumda dalmazsa müziği var onu açıyorum. Uyuyana kadar ağlarsa al sakinse yatağa koy şeklinde ilerliyoruz. Bu bazen 5 dk bazen 1.5 saate kadar sürüyor. Gün içinde son uykusunu iyi uyumadıysa çok zor dalıyor. Gündüz uykuları iyiyse akşam çok kolay uykuya geçiyor. Ama tabi abilerin okulu için eve gir çık derken bizim gündüz uykuları çk kötü 😑 zira en ufak ses dokunma uykusunu çatlatıyor ve geri dalamıyor.. uykuya kolay dalabilen bi bebek değil bence. Hiç kendi kendine uyuyakalmıyor.

Oğlumun kendi kendine uyuyabildiği tek ortam, bebek arabası ve oto koltuğu. :KK45:

Bebeğin seste uyuyabilmesi bi nimet. Büyük konfor sağlıyor. Kimisi bunu öğrenebiliyor, buna alışıyor; kimisi için hiç mümkün olmuyor.

süt arttırmak için birkaç anne yazmıştı, benim de sütüm inanılmaz azalmıştı foruma yazmıştım hatta. 40- 60ml geliyordu 3 saat beklemenin ardındaki sağımda. şimdi toparladı kızlar neler yaptığımı anlatayım belki fayda sağlar.

1. kesinlikle emzirdikten sonra beşer dakika her iki memeyi de sağdım.

2. uykuya geçtikten sonra 20 dk sağ- 10 dk bekle- 10 dk sağ 10 dk bekle 10 dk sağ olacak şekilde power pump yaptım.

3. solgar’ın vitamini, e bebek promalt, humantee, bol tahin pekmez ya da tahin helvası, rezene. bunları her gün aldım.

4. sabahları kahvaltıdan önce ya da sonra ara öğüm olarak granolayı/ yulafı yulaf sütüyle tükettim.

tüm bunların içinde tabii ki en önemlisi sağım yapmak ve memeyi boşaltmak. meme boş kaldığında vücut “süt üretmeliyim” moduna giriyor. ve kızlar sakın 1 gün yapıp sonuç alamadım demeyin ben 4. gün düzelmeye başlamıştım. ne kadar da böyle gider bilmiyorum bu düzeni bozmadan her gün yapmaya devam ediyorum çünkü hem burnu tıkalıydı hem de sütüm aynı dönemde azalmıştı, ememedikçe meme reddi yaşadım ve 4 gün gündüz asla emmedi. daha önceden sağmış olduğum sütlerden takviye yaptım. hâlâ gündüz bazen meme reddi yaşıyorum ama en azından sağdığım sütü verebiliyorum yeterli bir şekilde.

çok zor bir süreç, umarım bunu yaşayan tüm annelerin süt ve meme reddi sorunu düzelir.

Yani gülücükler saçmıyor. Kendi kendini eyleme modunda da çok olmuyor. Biraz ellerini yiyor, bizi izliyor. Genelde ben şarkı söyleyeceğim, küçük oyunlar, arada kucağa alıp dolaştıracağım. Biraz emme, alt değiştirme vs. Böyle zaman geçiyor. Son uykusundan kalkması ve gece uykusuna dalması arasında net 3 saat olur. Bazen daha fazla.

Oğlum da 1.5 saatte bir uyumaya ihtiyaç duyuyor. O saat kaçınca aşırı huysuz oluyor. 😖

Uykusu olup uykuya direnen tek canlı bebekler olabilir. 4. Ay uyku gerilemesinin bizdeki etkisi; uykuya geçişte zorlanma. Normalde emerek uyur. Şimdi çok nadir emerken uyuyor. Arada bir sallardım. Şimdi devamlı sallıyorum. Sallamakla da dalamıyor. 🤷‍♀️ Bi müziği var, onu devamlı dinlemekten beynim sulandı 🥴 Bu kadar çabayla uyuyan çocuk, 15 dk sonra da uyanıyor. Genelde sesli hatta gürültülü ortamda uyumaya alışkın. Ama bu dönemde parkeden çıt sesi gelse gözünü açıyor. Kısır döngüdeyiz. 😓
Biz uyku öncesi bir ritüel uygulamıyoruz artık çünkü işe yaramıyor. İlk gece uykusundan uyanıp beslenmek istediğinde altını değiştirip uyku tulumunu giydiriyorum. Gündüz uykularımız çok kötü çok Nadir bir saat kesintisiz uyuyabiliyor genelde 20 dk 30 dk. Geceleri erken uyumaya alıştı tabiki ağlama krizi ile. Bizim gece uykumuz 7 ile 9 arasında başlıyor. Sabah 6-7 arasına kadar sürüyor. İlk uyumasından itibaren uykusu süresi sabaha kadar azalıyor. 4,5 saatten bir saate düşüyor.

Dışarı çıktığımız günlerde çok erken uykuya dalıyor. Eskiden banyo yapmadığımızda geç dalıyordu uykuya ama artık banyo yaptığı gün de yapmadığı günler de aynı, direk dalamıyor. Ben de çok olağan dışı bir şey olmazsa günlük değil de gün aşırı banyosunu yaptırıyorum.

Back
X