- 20 Kasım 2019
- 4.405
- 5.821
- 158
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #13.921
Solgar benimkiKalsiyum hangi marka acaba sizin?
Ben bugun bogmaca olan kombinasyonu oldum .Tek doz mu oluyormuş boğmacalı canım biliyor musun?
Bana da 24 e kadar yaptır dedi doktor, haftaya yani 23te yaptıracağım bakalım.
Yan etkisi oldu mu bir de ?
18+6 da 304 gramdi ama doktor normal dediyse normaldir hic takmayin ben korkuyorum 3.300 u falan gecmesinden dogum zor olur diye ilk bebegim 3.200 dogmustu cok sukurBirde kızlar 19. Haftada ki bebeklerinizin kilosu boyu neydi
276 gr dedi ben 19+3 teyim. Ama ölçüm cihazı 18+5 olarak ölçtü de doktor normal dedi . Sizin bilgilerinize daha çok güveniyorum kızlar , normal miiiii ahhahaha
Ben ertesi gün halsizdim kolum ağrıdı o kadarTek doz mu oluyormuş boğmacalı canım biliyor musun?
Bana da 24 e kadar yaptır dedi doktor, haftaya yani 23te yaptıracağım bakalım.
Yan etkisi oldu mu bir de ?
Oyu maşallah miniğe18+6 da 304 gramdi ama doktor normal dediyse normaldir hic takmayin ben korkuyorum 3.300 u falan gecmesinden dogum zor olur diye ilk bebegim 3.200 dogmustu cok sukur
Cok sagol Canim ama inan o şimdiden belli olmaz oyuzden hic merak etme saglikla 3 kiloyuda gecer insallah .Oyu maşallah miniğe
Bende Allah nasip ederde 3 kg doğarsa yeter. Çok zayıf olurda tutamam diye korkuyorum
Yaa inşallah öyle olurBen bugun bogmaca olan kombinasyonu oldum .
Ilk gebeligimde sadece kol agriis olmustu simdidr insallah oyle hafif gecer
Ay iyi bari pek bişey olmamışBen ertesi gün halsizdim kolum ağrıdı o kadar
Bu boğmacalı tek doz sanirim sonraki sadece tetanoz
Ben mesela sola yatmalıyız diye sağa yaptırdım bilerek çünkü gerçekten çok acıyor 2 günYaa inşallah öyle olur
Ay iyi bari pek bişey olmamışhmm yine doktora sormak lazım o halde. Benim sağlık ocağı bi tuhaf onların ipiyle kuyuya inilmez
Ben dün oldum tetanoz aşısını 22+6 da, diğer boğmacalı olanı 27. haftada yaptıracağımKızlar merhaba sağlık ocağından ebe arada bu hafta aşını yapalım birde kan almamız lazım diye ben araştırdım 20 24 hafta arasında aşı yapılıyormuş ben 23 hafta gibi yaptirmak istiyorum bebeğim iyice büyüsün istiyorum siz ne zaman aşı oldunuz ve ne için kan alacaklar bilgisi olan varsa fikir verir misiniz
Yaa bende öyle düşündümBen mesela sola yatmalıyız diye sağa yaptırdım bilerek çünkü gerçekten çok acıyor 2 gün
Geçti ama sonrasında ona göre kolunuzu seçip söyleyin
Benim ilk doğum suni sancıyla başlayıp sezaryenle bittiği için doktor peşin peşin suni alamazsın demişti.. Yani bu her ssvd için geçerliymiş çünkü suni sancı ameliyat yerinde veya rahimde yırtığa sebep olabilirmiş çok iyi bir hastanede takip edilirsen normal doğum deneyebilirsin ama diğer türlü önermiyorum dedi. Benim çatım vs müsaitti ebeler hatta çooook güzel doğurursun demişti ama her ne kadar kordon doğuma engel değil denilse de benim kızımda tam 3 tur kordon dolanması vardı aşağıya inemedi kanala yerleşmedi, zaten suyum azdı gebelik boyunca ve doğumu artık bu sebeplerle başlatmıştıkBisey demedi drum bu konuda, 32 den sonra konusuruz diyerek kapattik ama ben de bunu hic bilmiyodum, aman zaten suni sanciya gerek kalmasinhepimiz icin
Daha önce martta doğum yapmış bir anne olarak sonuna kadar katılıyorum mart ve nisan kesinlikle uzun kollu giyiliyor aksi çok istisna bir durum olur. Haziran sonlarına doğru kısa kollulara geçmiştik haziran ayı bölge bölge sıcaklık değişebilir ama ortalama birçok kişi haziran ortasından sonra kısa kolluya geçer bence ve ben hatırlıyorum da akşamları hala incecik uzun pijamalar giydiriyordum ara ara. Sonra havalar tamamen ısınınca çıksın baldır bacaklar ortayaMart ayında kesinlikle uzun kollu giydirirsiniz ilk bebeğimde kısa kola haziranda geçmişim ve evimiz çok sıcak güney cephe full güneş içinde bir ev olmasına rağmen. Bi arkadas sadece kısa aldım demiş ama bence uzun kesinlikle alınmalı. Mart nisanda kesin uzun giyerler mayısta evin durumu havanın durumuna göre değişir haziranda yavaştan kısalara geçilir. Bu arada gelen hediyeler genelde büyük oluyor bana hiç 0-3 ay hediye gelmedi ilk bebeğimde. Ama anneniz kaynananız sizle iletişim halinde olarak 0-3 ay alabilir onun dışındakiler genelde biraz büyük getiriyorlar. Aslında 2. Cocuk olacak benim ama o zaman doğum ekim sonuydu kışa giriyordu şimdi mart olduğu için yine ne alacağımı ben de tam kestiremedim. Mart fotoğraflarında tulumun üzerinde yelek olan çok fotoğrafı var. O yüzden 0-3 aylık alışverişte içine kısa kollu veya sıfır kollu zıbın üzerine uzun kollu alt üst takım veya uzun kollu tulum şeklinde yapmayı düşünüyorum. 3-6 aya o zamanın mevsimsel şartına göre karar vereceğim. Oğlumda daha doğmadan 0-3 3-6 ve 6-9 alışverişi yapmıştım. Hatta genelde çok beğendiğim kıyafetleri bilerek 3-6 falan almıştım 0-3te çok giyemez diye. Ama full kış ayı olduğu için mevsimsel fark olmadığından sıkıntı olmadı. Şimdi beğendiğim bi kıyafeti 3-6 alsam belki sıcaklara denk gelecek ve hiç giyemeyecek diye riske atmayıp hiç almayım en iyisi dedim. Bence 3 4 tane alt üst takım 3 4 tane de tulum işinizi görür. 1 2 tane penye yelek olması iyi olur uyanınca sırtı terli olursa giydirirsiniz. Doktorlar eldiven takmayın dış dünyayı keşfetsin diyorlar ama ben yine de ilk zamanlar takmıştım yüzünü çizmesin saçını yolmasın diye. Zaten hep elinden çıkıyordu denk geldikçe giydirdim. Bazı takımların üst parçasının kendinden eldiven gibi geçirme yeri oluyor onları pratik bulmuştum. Çünkü eldivenler hep büyük falan geliyor düşüyor elden. 3lü 6lı falan çoraplar oluyor öyle 1 2 set de çorap alabilirsiniz. Yatarken çorap giydirmek yerine patikli kıyafet tercih ettim çorap sıkar kan dolaşımını etkiler diye. 0-3 ayda bebekler baştan ısı kaybettikleri için şapka da takılıyor. Bazı doktorlar başına şapka takın ama çoraba gerek yok diyor.
Ben ilk olarak bugün tek tetanoz oldum ama doktorumun isteği bu şekilde olduğu için onaylı olarak. Normalde ikili aşıyı ilk önce yapıyorlar. 1 ay sonra sade tetanoz yapıyorlar.Hmm peki 2li aşı oluyormuş boğmaca ve tetenoz ikili olandan mı oldunuz siz
Mutlaka başka Dr görüşü alın ve yakın zamanda yapınBana gebeliği sonlandırma ihtimalim olabildiğini ve bunun kararı için son 2 haftam kaldığını falan söyledi. Dünden beri çok psikolojimi bozdum durup durup ağlıyorum. Bidaha asla aynı doktora gitmem
Benim oluyor maalesef bende korktum doktoruma yazdım geçenlerde devamı yoksa korkma kendini sıcak tut bol su iç demiştiSelam kızlar, bugün işten geldikten sonra evde kavaboya girdim idrarımı yaptıktan sonra kalktığımda durduramadığım bi sızıntım oldu eşofmanımı ıslatacak kadar geniş yayıldı. Hemen takipli doktoruma yazdım ama şehir dışındaydı, şehir hastanesi kadın doğum acile gittim alttan muayene ettiler altif bi su akışı göremediler amniyon sıvısı testi yaptılar o da negatif bebeğin suyuda iyi rahim ağzı uzunluğumda normal. 2 hafta önce de kanama yaşamıştım o da sebepsizdi. Ardarda bunları yaşamak çok yıprattı beni. Böyle bi surum yaşayan var mı?
Heh işte böyle bilgileri bayılıyorumCok sagol Canim ama inan o şimdiden belli olmaz oyuzden hic merak etme saglikla 3 kiloyuda gecer insallah .
sadece tavsiye edebileceğim benim yaptigim sey kabak cekirdegi, bol protein , karbonhidrati abartmadan beslenmek birde meyvenin meyve sekerinin ozellikle bebege kilo aldirdigi biliniyor gunde 1 porsiyon yemeye dikkat ediyorum ama mesela sen 2 porsiyon olarak yiyebilirsin belki bir sonraki randevuna kadar bi bak dene istersen.
Timur Alp çok güzel uymuş. Sağlıkla gelsin. MaşallahBebislerinizin isimlerine karar verdiniz mi ? Ben ilk isim olarak kesin Timur’u dusunuyorum ama ikinci bir isim daha istiyorum. Timur Alp, Timur Uras, Timur Aslan ucunden birini istiyorum ama karar veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?