Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Selam kızlar biz bugün araba, puset (Prego İbiza Plus) ve park yatak (Kraft Denver Pr) aldık. Park yatak iki tane aldım çünkü ikizler için olan park yataklar çok küçüktü ancak 3-4 ay kullanılabilirdi. Böyle daha kullanışlı geldi. Salı günü benim de şeker yüklemem var inşallah hepimizin sonuçları iyi çıkar.

Bir de kan uyuşmazlığı olan var mı aramızda doktorum 28.haftada kan uyuşmazlığı iğnesi olmak için çağırdı beni.
Öncelikle bebeklerin kilosu gayet iyi. Maşallah erken gelme mevzusunu düşünmemeye çalış diyeceğim ama benim zaten öyle bir öyküm olduğu için şimdi bile korkuyorum inşallah erken gelmez bebisler.
Benim kan uyuşmazlığım da var. İkizlerde 28. Haftamda olmuştum. Doğumdan sonra olmadım. İkisi de (-) negatif doğdukları için.
Bu gebeliğimde de ara ara lekelenmem olduğu için 17. Haftam da tedbir amaçlı yaptılar. 28. Haftada vurdukmak istemiyorum ama bakalım ne olacak

Aynı şekilde erken doğum benimde en büyük korkum zaten tansiyona falan o yüzden takıntılıyım. Allah zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi

İğne olmamak çok tehlikeli neden istemiyorsunuz ki bir zararı yok. Ben kızıma hamileyken birden fazla oldum doğum sonrası da kızım pozitif olduğu için yine oldum. şimdi oğlumda da 1 kere oldum ama 28. Haftada tekrar ve doğum sonrası tekrar iğne olucam çünkü bu bebişte pozitif.

Ayyy iki gün var aramızda benim de 28 Mart tahmini doğum tarihi
Doğumu nerde yapacaksın?
Ben doğum izni alır almaz Ankara’ya gitmeyi planlıyorum. İnsallah Ankara’da yapacağım.
Özel hastane vs de istemedim belirsiz her şey ama şehir hastanesi iyi diye duydum. Ankara’da doğum yapacak olan var mı?

suyu fazla olduğu söylenen oldu mu , doktor karbonhidratı kes dedi önden gidiyordu zaten adet tarihimi 1 hafta geriye çekmişti, şimdi yine 1 hafta önde, yani normal adet tarihime göre 2 hafta önde

Canım benimde çarsamba günü 690 ve 710 gramlardı. İkizlerin haftalarıyla uyumlu kilo alması ama çok kilolu olmaması bu haftalar da daha önemli çünkü rahim taşımakta zorlanabilir erken doğumu tetikleyebilir. Bizim organ gelişimi için ileri haftaları görmemiz önemli inşallah hepimiz 37 leri görürüz

Canım ben doğumu Bodrum da yapıcam burda yaşadığım için Acıbadem hastanesinden paket almıştım doğum falan içinde . Maalesef burda devlet hastanesi çok kötü

Eğer risk teşkil eden bir durum olmazsa olmaya gerek yokki. Çünkü önemli olan doğumdan sonra bebek pozitifse ilk 72 saat içinde olmak. Riskim vardı 17. Haftamda oldum zaten. Eğer kanama vs olmazsa şuan gereksiz. Doktora da söyledim o da bakarız duruma göre dedi. Birde şuan hamileliginizde ki bebeğin pozitif olduğunu nasıl biliyorsunuz ?

Son düzenleme:
21 hafta 6 günlük
Canım benim arkadaşım çok yakın zamanda suyu fazla dediler bunun için sadece şeker yüklemesi yaptırın demiş perinatolog onun dışında maşallah 38. Haftada doğurdu daha dursa durdurdu kendileri sezeryanla aldırdı. O yüzden ne kadar fazlası zara bilmiyorum ama zaten doktorun ona göre yönlendirir

Fetal DNA da kan grubu baktılar pozitif çıktı.

Arkadaşlar şeker yüklemesinden endişelenen varsa eğer diye yazmak istedim bende normalde insülin direnci vardı hamilelikten önce. Doktorum erken gafrada yapmak istedi. Sabah aç karnına su bile içmeden gel demişlerdi öyle gittim. Hızlıca içtim, odada oturdum ben türkşyedeki arkadaşları okudukça çıkıp gezebileceğim diye düşündüm hatta eşimde izin aldı ki dolanalım diye beni odadan çıkarmadılar, eşimle oturduk içerde. yeme içme sıvı alımı yasak ve bazen şekeri çok yüklesen oluyor diye odada durdum 2 saat. Saat başı tam dakikasında ölçtüler bir dakika bile oynatmadan. Burda Wp grupları var, doktorun danışmadakileri uyarmadığı için o sırada çok yürüten tam 1 saat sonra kanı vermeyen arkadaşım var boşuna yükledik diye çok yıprandılar o yüzden dışarda bekleyecekseniz bile doktorla teyitleşin diye söylemek istedim. Bana çok gezmek, yemek içmek ve sıvı alımı tamamen yasaktı, saat başı 2 kez kan verdim hemşiremde alarm kurmuştu, bende kurmuştum 2 dakika önce öttü ikimizinki de. Benim sonuç tertemiz çıktı şükür ama belki çok sonra bir kez daha yapabiliriz dedi, hamilelikte şeker çıkmasındansa bunu yapalım içimiz rahat etsin dedi doktorum. İnsülin direnci ve ailede şekere rağmen iyi çok şükür hiç tatlı yemiyorum, günde 1 meyve ve çilekli aktivya shot alıyorum sadece özetle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…