• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    101
Ayyy sormaya korkuyorum ama ne yaşadın ? Belki anlatmışsındır ama görmemiştim
Bu kabızlık olayı gittikçe ilerledi ilaçla birlikte yani 3 4 günü aşardı lavaboya çıkamazdım bunlarla birlikte zaten hamilelikte karın basıncından dolayi görülebilirmiş ama kabızlık çok olunca hemoroidi tetiklemişti ilk defa kızıma hamileyken yaşamıştım öyle birseyi ve ne oturabiliyor ne yürüyebiliyor insan. Birdaha aynısının olmasını gerçekten istemiyorum zaten karın büyüdükçe nefes almak zorlaşıyor birde lavabo sorunları şişkinlik yapınca çekilmiyordu. Demir normal şartlarda bile çok zor toparlanan bir değer hamileyken düzenli takviye almak lazım ve en az 60 70 olması lazım benim şuan 4 demir depom boş diyebilirim. Fakat uygun takviyeyi bulmadan da devam etmek istemiyorum 😔

Dün kontrolüme gittim kızlar. 19+0'ız an itibarıyla. Her şey yolunda ama kafama takılan bir şey oldu. Karındaki su biraz artma eğiliminde gibi, şuan için bir sorun, korkulacak bir şey yok dedi ama. Şeker ve karbonhidrat tüketimi aşılırsa olabilirmiş. Ben de diyetisyene gidiyorum, hiç olmadığı kadar iyi besleniyorum 2 haftadır ama bilemedim :KK16:

Günaydın kızlar 17. haftadayım göğüs ucu hassasiyetim şişliğim azaldı gibi birkaç gündür sizde de öyle mi?
Günaydın canım :) Evet ben de 19. haftadayım. 1,5 haftadır göğüslerde ağrı yok, hassasiyet, acı yok, o şişlik balon sertliği hafifledi dokunabiliyorum artık:)) Hatta bu hafta mide yanması ve ekşimesi yok denecek kadar azaldı diyebilirim, uykusuzluk, yorgunluk gitti daha fazla enerji geldi. Sabahları daha dinç uyanıyorum. Sanırım hamileliğin balayı kısmı bu evrede başladı benim için. İlk defa bu iki hafta hamileliğimden keyif aldım. Darısı en kısa zamanda tüm hamişlere inşallah. Ağrısız, sızısız, hastalıksız keyif dolu aylarımız olsun :KK200:

Günaydın canım :) Evet ben de 19. haftadayım. 1,5 haftadır göğüslerde ağrı yok, hassasiyet, acı yok, o şişlik balon sertliği hafifledi dokunabiliyorum artık:)) Hatta bu hafta mide yanması ve ekşimesi yok denecek kadar azaldı diyebilirim, uykusuzluk, yorgunluk gitti daha fazla enerji geldi. Sabahları daha dinç uyanıyorum. Sanırım hamileliğin balayı kısmı bu evrede başladı benim için. İlk defa bu iki hafta hamileliğimden keyif aldım. Darısı en kısa zamanda tüm hamişlere inşallah. Ağrısız, sızısız, hastalıksız keyif dolu aylarımız olsun :KK200:
Ay maşallah maşallah ben de 2-3 gündür gribim hassasiyet de gidince içime kurt düştüü normalmiş demek🤭

Ay maşallah maşallah ben de 2-3 gündür gribim hassasiyet de gidince içime kurt düştüü normalmiş demek🤭
Çok normal hiç endişe etme artık güzel evreye giriyoruz. Çok geçmiş olsun. Her gün bir tane kivi ve yeşil biber ye en güzel c vitamini bu ikisinde inanamayacaksın faydasına. Bir kaç aydır düzenli olarak tüketiyorum grip olduğumda max 2 gün içinde toparlıyorum, ayakta atlatıyorum. Çok salgın var bağışıklığımız yetersiz hastalığa çok açık vücudumuz.

Kızlar günaydın kaç kilo aldınız aldığım kilo 4 kilo doktorum çok fazla buldu 😂 57 kilo işe hamile kaldım 61 kiloyum 16 hafta bitmek üzere ve daha dikkatli olmamı istedi. Ve yürüyüş vs yap dedi kilo alma aylarına daha gelmediğimi bu hızla gidersem 20,30 kilo dedi gözüm korktu

Kızlar günaydın kaç kilo aldınız aldığım kilo 4 kilo doktorum çok fazla buldu 😂 57 kilo işe hamile kaldım 61 kiloyum 16 hafta bitmek üzere ve daha dikkatli olmamı istedi. Ve yürüyüş vs yap dedi kilo alma aylarına daha gelmediğimi bu hızla gidersem 20,30 kilo dedi gözüm korktu
günaydıınn 18.haftadayım 3 kilo aldım
bence o kadar almamışsın doktor biraz abartmış sanki ya tabi boy kilo oranı da önemli 59 ile hamile kaldım şuan 62yim bende

Ben de 19 hafta içindeyim 3 kilo aldım. 53 ile hamile kaldım 56 kiloyum şu an da.
4 kilo normal sınırlar içinde bence ya endişe etme ödem, gaz, kan hacminin artması bebeğin büyümesi vs artık her şey etkiliyor, günden güne kilo fark ediyor bir sürü etkenden dolayı.

12. haftada 55 çıkmıştım doktorum kızmıştı fazla kilo almışsın diye bir hafta sonraki kontrolde tekrar tarttı 53,5 çıktım. Günden güne değişiyor kilo inan bak hiç gözünü korkutma.
Yürüyüş eklersen ödemini atmanda yardımcı olur.

Bence çok normal ben 8kg aldım
Moralim bozuluyor ama ne yapayım🥲

Henüz almadım. İlk başta verdiklerimi geri aldım sadece hâlâ hamile kaldığım kilodayım bakıyorum bazen yarım kilo + oynuyor bazen o da yok😄 kendimi biliyorum son anda alacağımmm

Bu kabızlık olayı gittikçe ilerledi ilaçla birlikte yani 3 4 günü aşardı lavaboya çıkamazdım bunlarla birlikte zaten hamilelikte karın basıncından dolayi görülebilirmiş ama kabızlık çok olunca hemoroidi tetiklemişti ilk defa kızıma hamileyken yaşamıştım öyle birseyi ve ne oturabiliyor ne yürüyebiliyor insan. Birdaha aynısının olmasını gerçekten istemiyorum zaten karın büyüdükçe nefes almak zorlaşıyor birde lavabo sorunları şişkinlik yapınca çekilmiyordu. Demir normal şartlarda bile çok zor toparlanan bir değer hamileyken düzenli takviye almak lazım ve en az 60 70 olması lazım benim şuan 4 demir depom boş diyebilirim. Fakat uygun takviyeyi bulmadan da devam etmek istemiyorum 😔
Benimde öyle oldu ilte koltuktan kalkarken 3 büklüm okuyordum çok kötüydü ilacı değişti bu da biraz yavaş arttırıyormuş ama demesine göre kabız yapmıyormuş görcez bakalım . Probiyotik falan kullandın mı onlar biraz rahatlatıyor sanırım

Dün kontrolüme gittim kızlar. 19+0'ız an itibarıyla. Her şey yolunda ama kafama takılan bir şey oldu. Karındaki su biraz artma eğiliminde gibi, şuan için bir sorun, korkulacak bir şey yok dedi ama. Şeker ve karbonhidrat tüketimi aşılırsa olabilirmiş. Ben de diyetisyene gidiyorum, hiç olmadığı kadar iyi besleniyorum 2 haftadır ama bilemedim :KK16:
Arkadaşımın suyu fazlaydı en son perinatolog şebelik şekeri mi ne bakıyorlarmış ona baktırdı ama bi şey çıkmadı şükür. Sizde de çıkmasın inşallah zaten diyetisyenle ilerliyorsan çok daha rahat edersin ✨
Bu arada bebeğin boyu kilosu vs nasıl çıktı ? Ben ilk defa dün bu kadar büyümüş gördüm 🤭

Back
X