- 3 Mart 2025
- 97
- 69
- 3
- 30
- Konu Sahibi ogretmenhanim
- #12.161
Merhaba benim ikili testim düşük risk çıktı ama sınıra çok yakın. Trizomi 21 için bu arada. Trizomi 18/13 baya düşüktü. Ben zaten ikili testi verdikten sonra sonuç çıkmadan fetal DNA testide yaptırdım. Yeditepe üniversitesi hastanesinde, oranın toplanma günleri vardı . O günlere yakın giderseniz. Çok kısa zamanda çıkıyor. Benim ki 5. İş gününde çıktı. Ve sorun olmadığı söylendi. Bu arada ense kalınlığı normal burun kemiğinde var. Ama hala içimde şüphe var. O yüzden detaylı ultrason için Doktorumun dediği özel bir kliniğe gideceğim.Ordanda sorun çıkmazsa daha da rahatlatacağım. Size de ilk olarak fetal öneririm. Sonra detaylı ultrason. Amniyosentezin riski var diye biliyorum. Ama yeni teknolojik cihazlarla bu risk daha düşükmüş.kizlar yüksek riskli çıkmış dediler cok gerginim suan hic bisey anlamadım acil amniyosentez diyolar anlıyormusunuz sonuclardan
Bir de doktor şunu demişti. Bunlar tarama testleri. Sizin yaşınızda boyunuzda kilonuz da olan her kadını karşılaştırıp bir oran çıkartıyormuş. Benimde 1/400 dü. Senin değerlerinde ki 400 kadından birinde down olasılığı var demişti.
Yani bunlar tarama testi doğruluğu düşük. İlk önce sakin bir şekilde durmaya çalışın. Sonrada fetal yaptırın.