• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Kızlar günaydın ben soluma yatıyorum ya sağımdan uyanıyorum yada ağzı yukarı uyanıyorum bişe olur mu bebişe suçluluk duygusu hissediyorum artık 😔
Hiç korkmayın ben hala yüz üstü bile yatıyorum. Kağan kocatepe videolarını öneririm bu konularda çok güzel rahatlatıyor. Vücut zaten bi sıkıntı olursa kendini uyarır ve siz dönersiniz. Ama yine de sıklıkla sola yatmakta fayda var. Plasentada en çok sola yatınca kan akışı iyi oluyormuş.

ay bilmiyorum ki hiç soru soramadım şok oldum. diğer doktorlar söylemiştir dedi yooo kimse bi şey söylemedi dedim😳 diğer randevularım zaten 5 dk bile sürmüyordu dikkat etmemişlerdir. üniversite hastanesine randevu aldım haftaya bi de ona danışacağım.

etraftan öğrendiğim kadarıyla bu doğum sırasındaki bir probleme işaret ediyor. normal doğum imkansız, sezaryen de yüksek kanama ihtimali oluyormuş. kanın durdurulması zor oluyormuş. bu yüzden istirahat edin, ağır hareket edin. ağır iş yapmayın. cinsel ilişkiden kaçının vs diyorlar. bir de belki birkaç hafta erken doğum olabilirmiş. doğum zamanından önce bebeği alarak kanama ihtimalinin önüne geçiyorlarmış…
Sonradan zamanla yukarı çıkarak düzeliyor diye biliyorum

Kızlar bebiş ne zaman yukarı çıkar bilginiz varmı o kadar yer var karnımda ama o ısrarla aşağıda ve rahmime vuruyor lavaboyla haşır neşir olduk o derece kaçıncı haftalarda çıkıyor 🫣

Selamlar
Vajina batması yaşayan varmı
18 haftalığım
Aniden bıçak saplanması gibi ağrılar oluyor
Google normal yazıyor ama yinede endişeliyim :/

Kızlar bebiş ne zaman yukarı çıkar bilginiz varmı o kadar yer var karnımda ama o ısrarla aşağıda ve rahmime vuruyor lavaboyla haşır neşir olduk o derece kaçıncı haftalarda çıkıyor 🫣
Her hafta 1 cm kadar çıkıyorlar sanırım 2.trimesterde ama ayakları ya da hareketleri aşağıda olduğu sürece lavaboyla doğurana kadar haşır neşir olacağız galiba 😂

Selamlar
18 haftalığım
akıntın varmı şimdi kadın doğum acilden geldim bu şikayetten ötürü ekstra kasıklarımdada cook baskı vardı. ay bi alet soktular kültür almak için vajinamdan aklım durdu böyle bir acı vakumladı birde tövbe tövbe. ileri derecede enfeksiyonum çıktı yine ve yine 😓😓 sebebinide enfeksiyona bağladılar

Selamlar
18 haftalığım
Geçen hafta benim de ağrılı geçti. Dayanılmayacak ağrılar değildi ama kramp gibi bıçak saplanır gibiydi, özellikle alt karın ve kasıklardaydı ağrı. Baya araştırdım normal diyor. Bu hafta da adet olacak gibi karın ağrısı başladı. Sanırım endişelenmeden ağrılarla yaşamaya alışmamız gerek😊korkmayalım hiç çoğu kadın yaşıyor bunu.

akıntın varmı şimdi kadın doğum acilden geldim bu şikayetten ötürü ekstra kasıklarımdada cook baskı vardı. ay bi alet soktular kültür almak için vajinamdan aklım durdu böyle bir acı vakumladı birde tövbe tövbe. ileri derecede enfeksiyonum çıktı yine ve yine 😓😓 sebebinide enfeksiyona bağladılar
Çok geçmiş olsun canım yaaa
Bende akıntı yok
Normal beyaz şeffaf akıntı
Kaşıntı falanda yok
Sende bu belirtilermi varmı

Geçen hafta benim de ağrılı geçti. Dayanılmayacak ağrılar değildi ama kramp gibi bıçak saplanır gibiydi, özellikle alt karın ve kasıklardaydı ağrı. Baya araştırdım normal diyor. Bu hafta da adet olacak gibi karın ağrısı başladı. Sanırım endişelenmeden ağrılarla yaşamaya alışmamız gerek😊korkmayalım hiç çoğu kadın yaşıyor bunu.
Vajina içi giriş kısmı gibi ağrılarınnolduğu yer.
İlk gebeliğim tecrübesizlikleten herşeye endişeleniyorum malesef :(

Kızlar selam özellikle ikiz anneler kaburga kemikleriniz sağa sola esniyor gibi hissediyor musunuz sanki açılmaya başladı genişliyorum ve batıyor gibi özellikle sağ kaburga kemiğim etime mi batıyor bir iç organıma mı dik oturmadığım zamanlar hele beni zorlamaya başladı tedirgin olmalı mıyım acaba yaşayan var mı?
Bende ara ara yaşıyorum normal bence bebekler üste çıkıyor yavaştan bu de benim karnım kızıma doğum yaptığım zamandaki karnımin büyüklüğünde şu an 21.hafta

Vajina içi giriş kısmı gibi ağrılarınnolduğu yer.
İlk gebeliğim tecrübesizlikleten herşeye endişeleniyorum malesef :(
Benim de ilk gebeliğim, aslında bende aynıyım. Her şeyi kafaya takıp araştırıyorum. dr kontrollerine panikten hep sık sık gidiyorum. Yada farklı farklı doktorlara gidiyorum. Bir çoğumuz aynıyız maalesef. Ama aşırı şiddetli değilse çoğu ağrı normalmiş gebelikte. O yüzden rahatlamaya çalışın. Vajina girişi dediğiniz için İdrar yolları enfeksiyonu geldi aklıma. Bu ihtimale karşıda bol su için.dut kurusu suyu ben denemedim ama alternatif olarak içen faydasını gören var. Ataştırabilirsiniz isterseniz.

Merhaba kızlar, bugün bebek arabası satın aldık ve üzerimden büyük bir yük kalktı çok şükür 😅 Herkesin istek, ihtiyaç ve bütçesine göre baktığı model ve markalar farklı oluyor haliyle ama bizimkini düşünenler için bugün yaşadığım aydınlanmayı paylaşmak istiyorum çünkü bu bilgiyi inanın hiçbir yerde göremedim.
Ben baştan beri cybexler pahalı geldiğinden diğer orta sınıf, hafif sayılabilecek ve çift taraflı kullanılabilen modellerden olan bagi neo 2 ve maxi cosi leona 2 arasında kalmıştım. Hep internet alışverişi yaptığımdan internetteki özelliklerine bakıyordum ve leona 2 nin kemer kısmıyla ilgili olumsuz yorumlar kafamı karıştırıyordu. Dün ilk kez Babymallde baktık bahsettiğim modellere ikisi de kampanyalıydı. Bugün karar verip Maxi cosi leona2 yi satın aldık cabriofix pusetiyle birlikte. İnternetten baktığımda Leona 2 nin kemerlerinin sabit olduğu bu nedenle bebeklerin kulaklarını rahatsız ettiğini okumuştum hep meğer olay şuymuş: leona2 nin Avrupa ve Asya pazarlarına sunduğu modelleri farklıymış. Asya modelinde evet kemerler sabit hatta ters dikilmiş gibi duruyo sanki ve pusetin kumaşı polyester. Avrupa modelinde kemerler ayarlanabiliyor ve kumaş tamamen pamuklu. Biz de Avrupa modelini tercih ettik. Uzun oldu biraz ama ilgilenenler için faydalı olur diye düşündüm 🌸

Merhaba kızlar, bugün bebek arabası satın aldık ve üzerimden büyük bir yük kalktı çok şükür 😅 Herkesin istek, ihtiyaç ve bütçesine göre baktığı model ve markalar farklı oluyor haliyle ama bizimkini düşünenler için bugün yaşadığım aydınlanmayı paylaşmak istiyorum çünkü bu bilgiyi inanın hiçbir yerde göremedim.
Ben baştan beri cybexler pahalı geldiğinden diğer orta sınıf, hafif sayılabilecek ve çift taraflı kullanılabilen modellerden olan bagi neo 2 ve maxi cosi leona 2 arasında kalmıştım. Hep internet alışverişi yaptığımdan internetteki özelliklerine bakıyordum ve leona 2 nin kemer kısmıyla ilgili olumsuz yorumlar kafamı karıştırıyordu. Dün ilk kez Babymallde baktık bahsettiğim modellere ikisi de kampanyalıydı. Bugün karar verip Maxi cosi leona2 yi satın aldık cabriofix pusetiyle birlikte. İnternetten baktığımda Leona 2 nin kemerlerinin sabit olduğu bu nedenle bebeklerin kulaklarını rahatsız ettiğini okumuştum hep meğer olay şuymuş: leona2 nin Avrupa ve Asya pazarlarına sunduğu modelleri farklıymış. Asya modelinde evet kemerler sabit hatta ters dikilmiş gibi duruyo sanki ve pusetin kumaşı polyester. Avrupa modelinde kemerler ayarlanabiliyor ve kumaş tamamen pamuklu. Biz de Avrupa modelini tercih ettik. Uzun oldu biraz ama ilgilenenler için faydalı olur diye düşündüm 🌸
Pusetin kumaşı değil arabanın kumaşından bahsetmiştim yanlış olmuş 🤭

Selam,
Bende bugün babymall’den Kasım indiriminden kraft Kenya modelini satın aldım🙂
Zaten bebek arabaları kısmı aşırı yoğundu herkes indirimi değerlendiriyor sanırım🤭
Bende bi çoğunu inceledim ama en son eşimle bu modelde karar kıldık gerçekten düşünenler varsa kullanımı da kolay önerilenler arasında kızlar aklınızda olsun😊

Birşeyi daha aradan çıkarmanın verdiği huzur😁

İlki çok mu zor geçti ikinciyi öyle istediniz
37+2 de suyum gelmeye basladi sizinti seklinde, hastaneye gittik 2 cm aciklik vardi, gece 12 den sabah 7-8 e kadar hic agri sizi olmadan 4cm olmustu sonra enfeksiyon kapar vs diyerek( su an ki aklim olsa izin vermezdim ama hakikaten konuya o kadar uzakmisim ki) suni sanci verildi. O cok degisik bir seydi:) 11 bucukta dogdu oglum. Ama mesela 10 cm tamam diyip dogumhaneye alindim ve asagi inmemis falan dedi dr, üstten bastirdilar cok rahatsiz edici birseydi ve oglum 2900gr dogdu, dr oglumu alirken esraa bu kücücük bebek icin mi bu kadar zorlandin gibi biseyler dedi. Aslinda kötü niyetli bir durum yok ama bilincaltima ben kilolu bir bebek olsa doguramam gibi bir kod yerlesti. Iste 4 sene sonra kizimi bekliyoruz ve ben muayenede 4 kilo üstünü duydugumda tamam dedim bbunu yapamiycam. Cevremizde dr sayisi cok onlarda bana 4 kiloya kadar hep destek oldu ikinci daha kolay yaparsin vs diye ama 4 kg den sonra onlarda sana birakiyoruz vs diyip hakli olarak sorumluluk almak istemediler. 39+3 te 4 küsur kg ve kanala girmemis dogum yakin diyecegim bir durum yok diyince tamam dedim 2 gün sonra sezeryan olabilir miyim, ok dendi ve cok rahat bir sezeryan gecirdim. Spinal anestezi her sey cok gguzeldi. Tabi normal dogumdan sonra hemen dusunu alip normal hayatina dönmek inanilmaz guzeldi. Sezrynda ameliyat oluyosunuz nihayetinde herkes etrafimda pervaneydi o zaman emzirmek disinda bise yapmama gerek kalmiyodu ama su an ben yalnizim, her seyle benim ilgilenmen gerekecek. Esim de yardimci olur ama ana karakter anne😀 yani tombis olsun vs yazilari okuyunca ben herkes icin aman hayirli olan olsun diyorum🤗 özellikle son haftalarda daha dikkatli olmak istiyorum cok kilolu da olmasin saglikla yeterli beslensin insallah dogunca zaten kilo aldiririz biz ona😀 herkesin tecrübesi baska baska iste benimki de böyle hic biri icin zor ya da kolay diyemiyorum. Saglikla hayirlisiyla olsun hepimizinki insallah

Back
X