- Konu Sahibi ogretmenhanim
- #16.021
Bugün tam 23.haftaya giriş yaptık artık hareketleri o kadar belirgin ki resmen attığı tekme ile bütün göbeğimi sallıyor minicik hareketleri hissediyor muyuz diye sorgularken bugünlere gelmek çok farklı hismiş 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktor da bana gülmüştü böyle olunca ahahaha bende evde sabak akşam ölçmeye çalışıyorum ya da akşam ölçüyorum ama gün içinde mutlaka bakmaya çalışıyorum. Hamileliğin ilk haftaları baya düşüktü şimdi yavaş yavaş normale döndü ama git gide yükselsin istemiyorum tabiDoktor hastane görünce yükselen tansiyonheyecan stres yapınca yükseliyor sanırım. Sürekli evde takipteyim günde 4 kere ölçüyorum ama hep normal çıkıyor.
Amiin Allah razı olsun canım benimyaaaaaa okurken bile duygulanmam normal miallah herkese hayırlı bir süreç nasip etsin amin :)
Ben yeni doğan olarak zıbınları bol almaya çalışıyorum onun dışında 0-3 ay ve 3-6 ay alıyorum . Tahminimce bebeğim çok çok kilolu olmıcak en azından ağustosta kadar beni idare eden şeyler olur ama arkadaşım elinin altın da gidip alacağın mağaza varsa abartma bile gidişata göre gider alırsın demiştihe bir de şu sorum var hep biraz büyük almak gerekiyorda diyorlar o yüzden yazlık şeyleri şort tişört gibi 6-9 ay mı almak lazım acaba oda çok mu büyük olur 3-6 da küçük olursa ne olacak kafamda deli sorular ahahaha
Benim doktorum acele etme ilk dozu 26. Haftada ol demişti haftaya olucam . Yaptıran arkadaşımda kol ağrısı oldu sadeceMerhaba arkadaşlar 23 haftaya gireceğiz insallah Tetonoz henüz olmadım bana böyle aşılar ateş yapıyor covid aşısında öyle olmuştum en azından şimdi doktoruma sorunca sen bilirsin ben öneriyorum ama hassassan senin bileceğin bir durum dedi yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım sizler yaptırdınımı ? Herhangi bir sorun yaşayan oldu mu ?
Bende 10 kilo aldım ya 25. Haftadayım12 kilo ile devam işte bizde![]()
herşeye heves ediyorum ya abartmakta istemiyorum şaştım kaldımAmiin Allah razı olsun canım benim
bu arada bende 4 kg kadar aldım 55le hamile kaldım ama ilk gebelikte 67 ile hamile kalmıştım ve 11 kg almıştım asıl benim boyum yok 156 boy. 9.ayda top gibiydimbunda ne olacak bilmiyorum..
Bebek kıyafeti konusunda ise 0-1 yazanlar varya onları çok kısa dönem giyiyorlar hic almayan bile var ama ben açıkçası üstünde emanet gibi dursun istemiyorum iyi ki aldım demiştim fakat çok abartmamak lazım gerçekten kısa dönem giyiyorlar diğerleri de çuval gibi olacaktı 3 kg doğmuştu kızım bu arada. En çok 0-3, 1-3 olanlardan almak lazım tabi o kısım doğru. 3-6 sevdiğim birkaç parça almıştım çok az almıştım çünkü bebeğin gelişimine göre almak istedim iri bebek olabilir aldıklarım elimde patlayabilir diye sağolsun hep minyon bir çocuk ol
Tek gebeliklerde doğum izni doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftadır, doğum iznine en erken 32. haftada çıkılır.Peki ikizlerde durum nedir biliyorsunuz genelde 36 da sezeryan alıyorlar belki daha erken doğum olacağı gün rapor verse doktor geçerli olurmu kestirilemiyor ya bazen ikiz doğum zamanı onunicin sordum teşekkür ederim
Veririz bir şekilde yaBende 10 kilo aldım ya 25. Haftadayım
İlk 4 ay 4-5 kilo aldım ben sürekli uyumaktan![]()
O zaman vücudun su tutuyor demektir. Her gün bir maden suyu iç, günde 3 lt su içmeyi sabitle, düzenli egzersiz ve tabi akşam muhakkak ayaklarını yukarı kaldırıp dinlenmek vücudun ödem tutmasını engelleyecektir.24 haftada +12 ile devam
62 ile hamile kalmiştim.
Kilo benim korkulu rüyam ama almaya çok müsaitiiiim
Detaylıda doktorum ödemin çok demişti tuzu kes dedi ama ben zaten aşırı tuzlu yiyen bi insan değilim
bel ağrın falan var mı zorlanıyor musun benimde en büyğk korkum bu dozu kaçırırsın ağrılar başlar diye hareket edemem diye ödüp patlıyor24 haftada +12 ile devam
62 ile hamile kalmiştim.
Kilo benim korkulu rüyam ama almaya çok müsaitiiiim
Detaylıda doktorum ödemin çok demişti tuzu kes dedi ama ben zaten aşırı tuzlu yiyen bi insan değilim
aynen öyle valla hahaha mecburen araştırıp öğreniyoruz kontrollü olmak için ama nereye kadar olacak bakalım mesela hareket etmem yürüyüş yoga gibi şeyler yapmam gerektiğini biliyorum ama halaaa başlayamadım fırsat olmuyor fırsat olunca da canım istemiyoO zaman vücudun su tutuyor demektir. Her gün bir maden suyu iç, günde 3 lt su içmeyi sabitle, düzenli egzersiz ve tabi akşam muhakkak ayaklarını yukarı kaldırıp dinlenmek vücudun ödem tutmasını engelleyecektir.
Bu süreçte hem diyetisyen, hem doktor hem spor hocası olduk resmen her konuda uzmanlaşıyoruz![]()
Benim de değerlerim iyi çıkmış doktor gerek duymadı şeker yüklemesine, hatta benim doktorum hastaneden ayrıldı o gerek yok demişti, yeni doktora randevu alıp gittim o da gerek yok yaptırmana dedi ben de yaptırmadım. Sat aynı gün zaten bizim. Bende 25+3 teyim.Kızlar pazartesi açlık tokluk şekerine baktırdım. Açlık 63 tokluk 84 çıktı. Sonucu doktoruma attım gayet iyi bi sorun yok diye geri dönüş aldım. Muhtemelen şeker yüklemesi yaptırmayacak çünkü 25+3 teyim bir sonraki kontrole 29 da gelsende olur dedi. Aranızda bu şekilde yaptıran var mı
Ben yeni doğan tulum ve bir set aldım bir de hediye geldi 4 tane yendioğan kıyafet oldu diğerlerini 0-3 aylık alacağım. Bebek büyük olursa diye yenidoğan kıyafet bana da çok alma demişlerdi bir de yıkanınca çekiyormuş ama yine de normal sınırlarda doğarsa yenidoğan çok rahat olur bence 2 3 tane kıyafet alınabilir.kızlar bir de size bişey danışacağım yenidoğan kıyafeti çok alma diyor çevrem kaç tane almak lazım siz başladınız mı o işlere ben kestiremiyorum sanki abartacakmışım gibi şimdi 2 tane takım çıktı karşıma fiyatı çok düşmüş ikisini de alayım diyorum ama set olarakta alıcaz 2-3 tane çok mu olur acaba büyük bedenini de bulamadım 400 tl görünce de alasım geliyor
Ben bi de diyetisyen eşliğinde ilerliyorum tabi kaçamaklarlaO zaman vücudun su tutuyor demektir. Her gün bir maden suyu iç, günde 3 lt su içmeyi sabitle, düzenli egzersiz ve tabi akşam muhakkak ayaklarını yukarı kaldırıp dinlenmek vücudun ödem tutmasını engelleyecektir.
Bu süreçte hem diyetisyen, hem doktor hem spor hocası olduk resmen her konuda uzmanlaşıyoruz![]()
Az az sık sık ye yapcak bi şey yok alacağız bu kiloları ben kabullenmeye çalışıyorumbende daha 22. haftadayım böyle bir iştah yok gerçekten dinleyipte yesem 10-10 gidicemama anlaşılan hızla artacak çok ağırlaşırsam hareketim kısıtlanır ağrılarım olur diye korkuyorum işe gelmek için min. 2 buçuk saat yol geliyorum çünkü bana güç lazım
![]()
Mutlaka her gün en az yarım saat yürüyüş çok faydalı hem de doğumu kolaylaştırırmışbel ağrın falan var mı zorlanıyor musun benimde en büyğk korkum bu dozu kaçırırsın ağrılar başlar diye hareket edemem diye ödüp patlıyorbide yürümeye hiç fırsatım olmuyo ya pilatese falan da başlamadım o yüzden korkuyorum 24 e 2 haftam kaldı benimde bu gidişle çok hızlı artacak kilom yiyorum hareket etmiyorum
Ay benim de hep öyle oluyor. Evde 11 7-12 8 ama hastanede 13ten aşağı değil. Hatta bir ara 16 10 bile çıktı. Bugün aşı olmaya gittim evden çıkmadan ölçtüm 11 7 oraya gittim 13 8. Travma oluştu bu tansiyon yüzünden.Kızlar bugün kontrolüm vardı şükür herşey yolunda ama benm tansiyonum yüksek çıktı 15 9 . Evde hep 11 7 civarlarında çıkıyor sürekli ölçüyorum beyaz önlük tansiyonumu acabadoktorum dinlen biraz acilde tekrar ölçtür dedi ama korkuyorum