- 10 Ağustos 2023
- 1.724
- 646
- 53
- 33
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #3.901
Selamlar ben yaşıyorum ara ara çarpıntım oluyor geçen gün dikkatimi çekti benim de. Neden olabilir acabaselamlar tekrardan, çarpıntı sorunu yaşayan var mı?
Ben de testleri yaptirmiyorum sadece detaylı ultrason yaptiracağimben ikili test yaptırmamayı düşünüyorum. Boşuna strese girmek istemiyorum, benim gibi olan yaptırmayan var mı?
Merhaba benide tabloya eklermisiniz ? Son adet 27 temmuz
13+3 gebeyim beklenen doğum tarihi 3 mayıs ilk gebelik fetal verdik sonuç bekliyoruz
Merhaba, maalesef sivilce ilacı kullanamıyoruz. Doktor (dermatolog) 12. Hafta dolduktan sonra gel dedi bana. Ben 11. Haftanın içindeyim iyice kötü oldu benim, sulandırılmış elma sirkesiyle silip, sadece sivilce üstüne geceleri çok az sudocrem sürüyorum. Chatgpt’den öğrendim. Tabi ki geçirmiyor ama acısını alıyor birazMeraba sevgili anneler bugun 8+5 im ve yuzumde sivilceler cikmaya basladi ne yapicam daha simdiden
Ben gebelik oncesinde de niacinamide.kullaniyordum cildim aliskin imternette yaptigim arastirmaya gore niacinamide gebelikte guvenli kabul ediliyor sadece sivilcelerin uzerine kullaniyorum hemen etki ediyor, bnm de cildim cok bozuldu cunku, the purest niacinamide %5+zinc %1 bi arastirin isterseniz.Meraba sevgili anneler bugun 8+5 im ve yuzumde sivilceler cikmaya basladi ne yapicam daha simdiden
Peki gunluk yuzunuzu neyle yikiyorsunuzMerhaba, maalesef sivilce ilacı kullanamıyoruz. Doktor (dermatolog) 12. Hafta dolduktan sonra gel dedi bana. Ben 11. Haftanın içindeyim iyice kötü oldu benim, sulandırılmış elma sirkesiyle silip, sadece sivilce üstüne geceleri çok az sudocrem sürüyorum. Chatgpt’den öğrendim. Tabi ki geçirmiyor ama acısını alıyor biraz
Evet detaylıyı yaptırıcam nasipse ben deBen de testleri yaptirmiyorum sadece detaylı ultrason yaptiracağim
Ben de bütün bakım rutinini değiştiren, makyaj yapmayan ve kendine eziyet edenleri pek anlayamıyorum açıkçası sana katılıyorum bu kadına eziyet gibi geliyor. Ben de makyaj yapıyorum cilt bakımı maske yüz kremleri kullanıyorum ve bırakmadım bana iyi geliyor. Saçımı da her 4 ayda boyatıyorum. Şuan boyatmıyorum ama çok canım isterse boyatırım zaten ombre yaptırıyorum diplere gelmiyor. İşte tek sıkıntı o boyayı içimize çekiyoruz veya kuaförde farklı kimyasal işlemler yapılıyor o ortamda bulunuyoruz bundan kaçınmak için boyatmadım şimdiye kadarArkadaşlar bu benim 3.gebeligim.ve 3 ünde de makyajda yaptım saçta boyadım,şöyle düşündüm,sahne sanatçıları ,calsima hayatinda hep yoğun yanda hafif makyaj yapmak zorunda olan pek çok kadın var ,bebekleri de sağlıklı,beslenme de savaş ortamında misal Gazze deki kadinlarimiz tek lokma olmadan sapasağlam çocuk doğuruyor Allah'ın izniyle , mecburiyetler ayrı diyebilirsiniz ama ben şahsen saçım beyaz bakimsiz inanılmaz huzursuz tedirgin keyifsiz oluyorum , alıştığım rutinim var ,gebelik hastalık değil ,o yüzden iki tel saç boyama ile bebeğe kötü bir şey olacağına inanmıyorum,çok sıkı bir koruma altında zarar oluyirsa bebeğe değil anneye oluyordur
Bu grupta sanırım birçok kişi iki haftada bir kontrole gidiyor. Bazılarımız yurt dışındayız ve türkiye gibi değil burası çok sık olmuyor ben 6+2 de kalp atışı duydum 10+2 de bi sonraki kontrolüme gittim. Ondan sonraki kontrolümü 18+2 ye vermeye çalıştılar ben yalvararak 14+2 ye aldırdımKızlar merhaba Allah nasip ederse Haziran annesi olacağım. Sizlere birşey sormak istiyorum 6+5 kalp atışı duyduk. Bir sonraki randevu ne zaman olmalı sizce? Sizlerde süreç nasıldı. Birde cogu testi devlette yaptırıp sonra özele geçsem yarım paket gibi birşey oluyormu hiç bilginiz varmı
Selamlar ben yaşıyorum ara ara çarpıntım oluyor geçen gün dikkatimi çekti benim de. Neden olabilir acaba
YaaaaaSelam bende de oluyor araştırdım çok normalmiş bebeğimiz olduğu için kalp normalin 2-3 katı çalışıyor daha fazla kan pompalamak için yavrumuz için tüm organlarımız daha fazla efor sarf ediyor :) allahın hikmeti işte
Merhaba hoş geldin canım. Ben fetal dna yarın yaptıracağım 12+3 günlükte. İlk gebeligimde ben de yaptırmamıştım 2017 de yaygın değildiKizlar merhaba, 11+4 ile yeni katildim araniza Allah hepimize evlatlarmizi saglikla kucaklamayi nasip etsin insallah ben ilk gebelikte sadece 2li test ve detayli ilturason yaptirmistim. Seker yuklemesi yerine de aclik sekeri bakmistik. Siz testlerde ne durumdasiniz ne dusunuyorsunuz? Fetal dna o zaman yoktu, yaygin degildi mesela, herkes yaptiriyor mu?Kizlar merhaba, 11+6 ile yeni katildim araniza
Allah hepimize evlatlarmizi saglikla kucaklamayi nasip etsin insallah ben ilk gebelikte sadece 2li test ve detayli ilturason yaptirmistim. Seker yuklemesi yerine de aclik sekeri bakmistik. Siz testlerde ne durumdasiniz ne dusunuyorsunuz? Fetal dna o zaman yoktu, yaygin degildi mesela, herkes yaptiriyor mu?
O kimyasallar var ya olmadığı yer yok ki,deterjanlarin temizlik ürünlerinin her türlüsü,evdeki duvarların boyasında,elimizin değdiği tüm plastiklerde,eğilip giydigimiz ayakkabimizda,evdeki bütün mobilyaların boyasında,giydigimiz kiyaferlede,diş fircamizda,kısaca bu zamanda herşeyde bütün objelerde kimya sektörünün elinden geçiyor,yiyeceklerde ,bütün meyvelerde gerek üretilirken gerek toplandı pazara getirildi hepsinin dışında ,buğdayda,pirinçte nohutta hepsinde ,yediğimiz kuru kayisida cerezde,yumurtada,ette,hayvana verilen antibiyotikler, hepsinde GDO,tarım ilacı pestisit var hiç birinden kacabiliriz,kaldı ki ben 2 doktora gittim her gebeliğimde devlet özel,birinin gözünden kaçarsa biri diye,inanın hepsi de bir şey olmaz dediler ,bir doktorun heikimin dediği birini de tutmuyor ki,ama bildiğim bakımsız gezemem,kırk yılın başı çıksam herkes soruyor hastamızın hastamızın,daha çok sinirim bozuluyor,kuckkende boyleydim ,derli toplu özenli olmayı seviyorum ,herkesin tercihi farklı.ama kılı kırk yatanların tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum,Ben de bütün bakım rutinini değiştiren, makyaj yapmayan ve kendine eziyet edenleri pek anlayamıyorum açıkçası sana katılıyorum bu kadına eziyet gibi geliyor. Ben de makyaj yapıyorum cilt bakımı maske yüz kremleri kullanıyorum ve bırakmadım bana iyi geliyor. Saçımı da her 4 ayda boyatıyorum. Şuan boyatmıyorum ama çok canım isterse boyatırım zaten ombre yaptırıyorum diplere gelmiyor. İşte tek sıkıntı o boyayı içimize çekiyoruz veya kuaförde farklı kimyasal işlemler yapılıyor o ortamda bulunuyoruz bundan kaçınmak için boyatmadım şimdiye kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?