- 3 Eylül 2020
- 852
- 424
- 103
- 36
- Konu Sahibi perdesizev
-
- #1.981
Merhaba ben de 7 haftalık gebeyim benim kaş ve kirpiklerim inanılmaz dökülüyor maalesef çözüm de bulamadımKızlar selam kaş ve kirpikleri dökülen var mı bu süreçte ya kaşlarım çok dökülüyor
Ben de cuma gideceğim 7-8 haftadayım bana da 1 ay sonra gel dedi.bir de ikili test zorunlu mu mesela direk fetal dna yapsak ta ikili ve üçlü testleri yapmak zorunda mıyızKızlar ikili test yaptıracakmısınız şuan 8+0 ım doktorum 12. Haftaya kadar gelmene gerek yok geldiğinde ikili testini yaparız dedi ama 4 hafta hiç görmemiş olucam çok değil mi
Evet beni de 12.haftamda çağırdı ikili test ve fetal dna için. Çok zor beklemekKızlar ikili test yaptıracakmısınız şuan 8+0 ım doktorum 12. Haftaya kadar gelmene gerek yok geldiğinde ikili testini yaparız dedi ama 4 hafta hiç görmemiş olucam çok değil mi
Ben hiçbirini yaptırmayı düşünmüyorum kızımda da detaylı yapıldı sadeceEvet beni de 12.haftamda çağırdı ikili test ve fetal dna için. Çok zor beklemek
Ben yaptırmıcam canım. Zaten doğruluk oranı yüzde 70 falan yani yanılma payı yüksek testler o yüzden gerek yok strese girmeyeKızlar ikili test yaptıracakmısınız şuan 8+0 ım doktorum 12. Haftaya kadar gelmene gerek yok geldiğinde ikili testini yaparız dedi ama 4 hafta hiç görmemiş olucam çok değil mi
Zorunlu değil isterseniz hiç birini yaptırmazsınız. Fetal dna yaptırısanız diğerlerime gerek kalmıyorBen de cuma gideceğim 7-8 haftadayım bana da 1 ay sonra gel dedi.bir de ikili test zorunlu mu mesela direk fetal dna yapsak ta ikili ve üçlü testleri yapmak zorunda mıyız
Bende en son 6. Haftada gitmiştim şimdi 8+2 deyim 12 de gel dediKızlar ikili test yaptıracakmısınız şuan 8+0 ım doktorum 12. Haftaya kadar gelmene gerek yok geldiğinde ikili testini yaparız dedi ama 4 hafta hiç görmemiş olucam çok değil mi
O sırada her hafta ultrasona giden benBende en son 6. Haftada gitmiştim şimdi 8+2 deyim 12 de gel dediçok ultrasona gözükmek iyi olmuyormuş o yüzden sanırım böyle yapıyorlar.
İkili test dediğin fetal Dna mı oluyor.Ben yaptırmayı düşünmüyorum
Canım chatgpt’ye sordum böyle cevap verdi. Bence bişey olmazSon adet tarihim 12 Temmuz 3 gün adet gecikmesiyle beta değeri 2963 ile gebeliğimi öğrendim ve keseyi gördük 2 gün sonraki değerim 5649 du ve kese biraz daha büyümüştü yuvarlak şekildeydi bir hafta sonrasında tekrar gidince doktorum kesenin şeklinin bozuk olduğunu ve sağlıksız gebelik olabileceğini söyledi ultrason ile bakıldığında yolk kesesi vardı ancak embriyo yoktu 2 gün sonrasında başka bir doktora gittim ve embriyoyu gördük yolk kesesi de büyümüştü. Ancak doktorum kesenin şeklinin bozuk olduğunu bu durumun sıkıntılı olduğunu söyleyerek günde iki tane Progestan ve kan sulandırıcı verdi düşük riski için.. dün tekrar kontrol için gittik bebeğim 7 haftalık ve kalp atışını duydukdoktorum kese şeklinin hala bozuk olduğunu söyledi ilaçları kullanmaya devam etmemi söyledi ve haftaya tekrar gel dedi.. sürecim bu şekilde yorumlarınız benim için çok değerli ve kıymetli kesenin bozuk olması çok büyük bir sorun mu ?
O sırada her hafta ultrasona giden beninşallah bir zararı olmaz fetal dna’da sizden kan alınıyor, bebeğin kanı ile ayrıştırılıyor ve bebekte (Allah korusun) herhangi bir kalıtsal hastalık var mı diye bakılıyor. Cinsiyet de kesin olarak görülüyor bu şekilde
Çok teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geliyorCanım chatgpt’ye sordum böyle cevap verdi. Bence bişey olmaz
İkili taramada da yine kanla risk belli oluyor ve ense kalınlığı ölçülüyor diye biliyorum. Benim doktorum ikiliyi de fetali de yapacak neden diye sormayı unutmuşum güvendiğim için de sorgusuz sualsiz kabul ettim hssdhhsMerak bu her gün baksak yine bakmak isteriz
Fetal dnayı biliyorum da ikili tarama vs. onları bilmiyorum.
İnşallah sağlıklıdır bir sıkıntı yokturÇok teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geliyordaha net bir şekilde kendimi hamile gibi hissetmiyorum bu yüzden kimseyle paylaşmak istemiyorum siz çevrenize ne zaman söylediniz
Doktor hasta güven ilişkisi hemen oluşmuş ne güzel işteİkili taramada da yine kanla risk belli oluyor ve ense kalınlığı ölçülüyor diye biliyorum. Benim doktorum ikiliyi de fetali de yapacak neden diye sormayı unutmuşum güvendiğim için de sorgusuz sualsiz kabul ettim hssdhhs
Evet aynen öyle olmuş :) Rica ederim ne demek tabi siz bilirsinizDoktor hasta güven ilişkisi hemen oluşmuş ne güzel işteteşekkür ederim iyi yapmışsınız herkesin tercihi farklı oluyor ben yaptırmayı düşünmüyorum
Ben daha kocamın ailesine bile söylemedim 9. Haftaya girecegimÇok teşekkür ederim bunları duymak çok iyi geliyordaha net bir şekilde kendimi hamile gibi hissetmiyorum bu yüzden kimseyle paylaşmak istemiyorum siz çevrenize ne zaman söylediniz
Benim duymayan bir sağır sultan kaldıBen daha kocamın ailesine bile söylemedim 9. Haftaya girecegimbence söyleme ne kadar geç o kadar iyi
Ben daha kocamın ailesine bile söylemedim 9. Haftaya girecegimbence söyleme ne kadar geç o kadar iyi
Benim ilkinde öyleydi test yaptıktan ertesi gün (kese bile görmeden) herkesi görüntülü arayıp söylemiştikBenim duymayan bir sağır sultan kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?