Ama yansıma olarak düşündüğümüzde sola geçmiş olmuyor mu sağda duruyoya şuanYansıma olarak düşünürsek sağ tarafta olarak gözüküyor bebek genelde erkek bebek sağ tarafta olur derlerrrrr
Eğerki öyle bir durum varsa haftaya belli olunca neden boş gebelik olduğu ve tedavi olarak ne gerekli buna yönel cnm. Tüp bebekte embriyo genetiğine de bakılıyor benimde tüp bebekle oldu
Kesinlikle araştırıcam canım yazık günah 2 boş bi kimyasal çok karnım yanıyor. İlkinde araştırmam gerekiyordu aslında ama çocuk tedavisinden o kadar bıkmıştım ki hastaneye gitmekten kürtajdan sonra da bidaha hastaneye gitmek istemedim.Eğerki öyle bir durum varsa haftaya belli olunca neden boş gebelik olduğu ve tedavi olarak ne gerekli buna yönel cnm. Tüp bebekte embriyo genetiğine de bakılıyor benimde tüp bebekle oldu
Eski hamileliklerimden süt ile ilgili aklımda birşeyler kalmıstı. Yoğurt gelince aklıma bi sorayım dedim.Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum canım . Hiç duymadım zaten yoğurt öyle olmuyor mu . Kaynatıyorz sonuçta
Chatgpt şöyle diyor:Kızlar kafama takılan bir şey soracağım. Çiğ sütü kaynatıp ev yoğurdu yapmak hamilelikte sıkıntı yaratır mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Hamilelikte en doğal seyler bile zarar verebiliyor ya. Bitkisel seylerde mesela zencefil dışında herşey yasak nerdeyse.Ben hep öyle yapıyorum en doğalı niye sıkıntı olsun ki.
Ben geçen seneden bu çiğ süt olayını anımsıyorum yenmediğini hatta eşim bile benden daha iyi hatırlıyor. Süt alacaktı çiğ sütten başka yokmuş diyip almamıs. ama yoğurt olunca yenir mi bu konuda bi danışayım dedim. Bende chatgbtye sordugumda yenir dediChatgpt şöyle diyor:
"Hamilelikte özellikle Listeria riski nedeniyle çiğ sütten yapılan yoğurt güvenli kabul edilmez.
En güvenli seçenek: Pastörize sütten yapılmış yoğurt (evde mayalasan bile önce pastörize/UHT süt kullanmak gerekir)."
Mesela benim doktorum çiğ sütten yapılan peynirleri yememem gerektiğini söylemişti. Emin olmak için bir doktorunuza danışın isterseniz.
02222214848 bu numarayı arayıp alabiliyorsun.Ben buraya yeni taşındığım için bilmiyorum
Anadolu hastanesi randevusu nasıl alınıyor ben bulamıyorum
Kaynayan sütten yapılan yoğurt en sağlıklısıdır. Önemli olan kaynaması. Süt kaynamadan yapılan peynirler var onları yemek sakıncalı. Ama kaynayan sütten yapılan yoğurt peynir doğal katkısız olandır. Şöyle düşünün ek gıdaya gecen bebeğinize market yoğurdunu mu tercih edersiniz ev yapımı yoğurdu mu.Ben geçen seneden bu çiğ süt olayını anımsıyorum yenmediğini hatta eşim bile benden daha iyi hatırlıyor. Süt alacaktı çiğ sütten başka yokmuş diyip almamıs. ama yoğurt olunca yenir mi bu konuda bi danışayım dedim. Bende chatgbtye sordugumda yenir dedidedim acaba kızlar napıyor
İyi ki sordunuz kızlar ama önceden annelerimiz ne yedi acaba köylerde mecbur öyle yapılıyordr. Ama çok şaşırdım gerçektenChatgpt şöyle diyor:
"Hamilelikte özellikle Listeria riski nedeniyle çiğ sütten yapılan yoğurt güvenli kabul edilmez.
En güvenli seçenek: Pastörize sütten yapılmış yoğurt (evde mayalasan bile önce pastörize/UHT süt kullanmak gerekir)."
Mesela benim doktorum çiğ sütten yapılan peynirleri yememem gerektiğini söylemişti. Emin olmak için bir doktorunuza danışın isterseniz.
Bencede yaa hem daha doğal temiz değil mi ev yapımı yoğurtİyi ki sordunuz kızlar ama önceden annelerimiz ne yedi acaba köylerde mecbur öyle yapılıyordr. Ama çok şaşırdım gerçekten
İyi ki sordunuz kızlar ama önceden annelerimiz ne yedi acaba köylerde mecbur öyle yapılıyordr. Ama çok şaşırdım gerçekten
Kalp atışı için bende haftaya gidecem dua edinBebeğim 7 haftalık olmuş. Bugün kalbinin atışını dinledik. Bu haftalar sadece "inanamakla" geçiyor.Güzel bebeğim içimde büyüyor ya
Bu arada biraz eski sayfalarda kalmış ama biz de kalbini dinlerken çok çok kısa dinletti. Rahatsız etmeyelim, fazla heyecan oluyor onlar için dedi. Orada attığını, yaşadığını bilmek yetiyor zaten.
Bu duyguyu yaşamak isteyen herkes için dua ediyorum. Umarım hepimiz iyi anne babalar oluruz.
Sizlerle de paylaşmak istedim.
Dualarım en çok da hamile kalmış ve bunun tamamlanmasını isteyen kişiler için. Geçen sene dış gebelik geçirdiğim için ne kadar kötü bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.Kalp atışı için bende haftaya gidecem dua edinsağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Ben de bugün kabızlığı soracaktım unuttum yaa. Buna bir çare olmalıKızlar peki hamilelikte yürüyüş çok önemli biliyorsunuz. Yürüyüşlere ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz yada doktorunuza sordunuz mu ? Ben sormayı unuttum maalesef. Kabızlık ve şişkinliğim var aslında yürüyüş yapsam çok faydalı olabilir ama bilmiyorum bu aylarda yapmak riskli olabilir mikabızlık problemi de iyi değil diyorlsr şimdi araştırdım da internette biraz hem gebelik için hem doğum için iyi değil diyorlsr bilemedim ya
Yani şöyle çiğ sütten yapılan şeyleri tüketmeyin diyorlar. Yani buna peynirde dahil. Pastörize sütten yapılanları yiyin diyorlar. Ama yoğurt kısmını hiç duymadığım için bi araştırayım sorayım dedim. Açık sütlerin pastörize halide satılıyor. Yani yine ev yoğurdu oluyor aslında.İyi ki sordunuz kızlar ama önceden annelerimiz ne yedi acaba köylerde mecbur öyle yapılıyordr. Ama çok şaşırdım gerçekten
Ben daha yeni diyetisyene gittim. Kan tahlilime göre yiyeceklerimi düzenledi gebelikte. O bana minimum 2 litre su, tahıl ürünü 6 dilim ekmeğe eş olacak şekilde günlük tüketmemi söyledi. Posa, lif al, sebze ve meyvelerden. ekmekte çok önemli bu miktarlarda kesin ye esmer olanından dedi. Sakın günlük düzeninden çıkartma ya da azaltma dedi. Ekmekte önemli b vitaminleride var ve birçok faydası var dedi. 3 porsiyon yoğurt ve türevleri.Ben de bugün kabızlığı soracaktım unuttum yaa. Buna bir çare olmalıSoran veya çözüm bulan yazsın bize de.
Olmadı 2 hafta sonra ben sorarım
Kese şekliniz düzeldi miBende şuan ayni durumu yaşıyorum bthcg 5000 kese yeni göründü ama şekli bozuk progestan kullanıyorum ve bekliyorum Allah'ım sağlıkla nasip etsin inşal
Canım ben sütü çiğ alıyorum. Kaynatıp yarısıyla yoğurt yapıyorum. Kalanı da içiyorum. Peyniri pastörize bakıp alıyorum. Bunu bende biliyorum o yüzden dikkat ediyorum. Yumurta da iyi pişmiş olacak, Eti’de çok iyi kızarmış olacak şekilde tüketiyorum.Ben daha yeni diyetisyene gittim. Kan tahlilime göre yiyeceklerimi düzenledi gebelikte. O bana minimum 2 litre su, tahıl ürünü 6 dilim ekmeğe eş olacak şekilde günlük tüketmemi söyledi. Posa, lif al, sebze ve meyvelerden. ekmekte çok önemli bu miktarlarda kesin ye esmer olanından dedi. Sakın günlük düzeninden çıkartma ya da azaltma dedi. Ekmekte önemli b vitaminleride var ve birçok faydası var dedi. 3 porsiyon yoğurt ve türevleri.
Kabızlık şikayeti yaşamamak için bunları yap dedi genel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?