- 21 Haziran 2022
- 910
- 994
- 53
- 35
Sadece peynirde mi pastörize olmasına dikkat etmeliyiz?Canım ben sütü çiğ alıyorum. Kaynatıp yarısıyla yoğurt yapıyorum. Kalanı da içiyorum. Peyniri pastörize bakıp alıyorum. Bunu bende biliyorum o yüzden dikkat ediyorum. Yumurta da iyi pişmiş olacak, Eti’de çok iyi kızarmış olacak şekilde tüketiyorum.
Ben Beykoz da oturuyorum komşumun ineğinin sütünü alıyorum. Temiz süt, kaynatınca mikrobuda ölüyor. Bence market yoğurtlarından daha katkısız. Yıllardır ev yoğurdu yapar yerim. Kimi doktor öyle diyor kimide ev yoğurdu mantığına aklına güven.Sadece peynirde mi pastörize olmasına dikkat etmeliyiz?
Çiğ sütü kaynatıp yoğurt yapınca bir şey olmaz değil mi? Bir emin olamadım. Dün biraz daha baktım bi doktora denk geldim instada o da çiğ süttü kaynatıp yoğurt yapmayın diyordu. Kararsız kaldım iyice.
Bilmiyorum ki bende de süt kesiği gibi beyaz sarı kokusuz akıntılar (afedersiniz) oluyo enfeksiyonda yok anlamadım normaldir herhalde canımSizde de su gibi akıntı oluyor mu bende bu ara çok oluyor su gibi renksiz akıntı normal sanırım gebelikte 7+5 deyiz
Mantar olabilir canım anlattığın şey tam mantar çünküBilmiyorum ki bende de süt kesiği gibi beyaz sarı kokusuz akıntılar (afedersiniz) oluyo enfeksiyonda yok anlamadım normaldir herhalde canım
Ama kaşıntı yok bide devamlı olmuyor aradaMantar olabilir canım anlattığın şey tam mantar çünkü
İlk bebeğim küçükken pastörize sütten yoğurt yapmayı defalarca denedim asla olmuyor. Yoğurt makinesinde belki tutar ama elle mayalamada imkanı yok olmadı. Sonra çiğ sütü kaynatıp yaptım, hala da öyle yapıp veriyorum. 6 aylık bebeğe bile öyle veriyoruz yani. Çiğ sütü kaynatınca bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama tabi nerden aldığınız da önemli. Kimse kimsenin nerden aldığını bilmiyor, belki aldığınız çiftliğin hayvanlarında şap vardır vs. Araştırıp güvendiğiniz yerden alırsanız bir şey olmazSadece peynirde mi pastörize olmasına dikkat etmeliyiz?
Çiğ sütü kaynatıp yoğurt yapınca bir şey olmaz değil mi? Bir emin olamadım. Dün biraz daha baktım bi doktora denk geldim instada o da çiğ süttü kaynatıp yoğurt yapmayın diyordu. Kararsız kaldım iyice.
Ekrandan baktığın sag olarak düşünmeyeceksin. Böyle bakarsan solda ama sen telefonu çevirip karnının üzerine koyarsan bebek solda gözükür.Ama yansıma olarak düşündüğümüzde sola geçmiş olmuyor mu sağda duruyoya şuan
Kaynatıp ılıtılıp yapıldığında hiç bir sorun olmazmış. Bizzat sütçuye sordum canimKızlar kafama takılan bir şey soracağım. Çiğ sütü kaynatıp ev yoğurdu yapmak hamilelikte sıkıntı yaratır mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Temizlik açısından çok zor olmaz mı bebekleBenim de 3 kedim varrbende bazen bebiş varken nasıl olucak diye düşünüyorum, sonra da dönüp kendime saçmalama kızım bebişinin doğduğunda evde 3 tane arkadaşı olacak çok mutlu olacak diyorum eşim eğer bebeğin alerjisi falan çıkarsa büyüyene kadar çocuklar (kediler) içeride durur sonra hassasiyeti geçince çıkarırız diyor. Bunu bile düşündük
Bence normal bişey doktora gittiğimde de demiştim normal dedi birde gebelikte akıntı artiyormus enfeksiyon olmasında sorun yok kış ayı geliyor üşütmeden de ister istemez olur belkiBilmiyorum ki bende de süt kesiği gibi beyaz sarı kokusuz akıntılar (afedersiniz) oluyo enfeksiyonda yok anlamadım normaldir herhalde canım
Su gibi akıntım yok ama seffaf kokusuz bu hafta arttı uygulamada normal diyordu 8+6dayım suandaSizde de su gibi akıntı oluyor mu bende bu ara çok oluyor su gibi renksiz akıntı normal sanırım gebelikte 7+5 deyiz
Bende okudum da normal yazıyordu işte insan yinede sorguluyor istemsizceSu gibi akıntım yok ama seffaf kokusuz bu hafta arttı uygulamada normal diyordu 8+6dayım suanda
Aynıyız senle bendede sürekli uyku hali var yataktan cikasim yok onun dışında ekstra bir sorunum yok şükürHanımlar ben henüz 7+3teyim ama epey sıkıntı yaşıyorum. Çok halsizim, sürekli uykum var, midem bulanıyor, hiçbir şey yapamıyorum. artık iyice moralim bozulmaya başladı normal hayatıma devam etmekte zorlanıyorumbunlar normal mi, siz de böyle miydiniz
ay içim rahatladı teşekkürler. benim de öyle çok şükür ekstra bi sorun yok. halime şükrediyorum ama normal şartlarda hayatta çok aktifimdir o yüzden artık iyice bu halime sinir olmaya başladımAynıyız senle bendede sürekli uyku hali var yataktan cikasim yok onun dışında ekstra bir sorunum yok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?