Günaydın canımGünaydın kızlar
Kız anneleri ben hala isim bulamadımerkenden seçmek istiyordum çünkü isme özel şeyler alıcam.
Eşimle birlikte karar vericez isme ama benim beğendiklerime hep bir benzetme yapıyor.
Ben Simay ismini seviyorum eşim diyorki SMILE ingilizce geliyor kulağa olmaz dedi
Ben Alina diyorum o erkek ismini andırıyor diyo.
Ben Aysima diyorum Ay la başlayan isimler komik diyo AaaaySima diye komiklik yapıyor.
Kötü olan tarafı da hepsinde haklı geliyor bana hahahaha
Sizin listenizde hangi isimler var? Belki ordan seçerim
Evet canım gözüküyorKızlar benim altta imza gözüküyor mu?
Günaydın hoş geldinKızlar hepinize günaydın ve merhabaa :) aranıza yeni katıldım , buraların acemisiyim 17+5 gebeyim ve tetanoz aşısı konusunda benimde tereddütlerim var ne yapsam bilemiyorum ,kendim de kadın doğum hemşiresiyim bu arada .Okuduklarım ayrı söylüyor duyduklarım ayrı söylüyor . Kesinlikle aşı karşıtı bi insan değilim ama 19-23 haftalarda çok fazla bebek kayıpları olduğunu ve aşıdan kaynaklı olabileceğini okuyorum son zamanlarda,tabi ki bilimsel bi açıklama yok ama insan ister istemez tedirgin oluyor . Sizler yaptırdınız mı ya da ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili ? Özellikle önceleri sadece tetanoz yapılırken son zamanlarda hep 3lü karma aşı yapılıyormuş neden mesela ? Çookk kararsızım
Hoşbulduum :) en son 2014te işe girerken olmuştum tetanoz , gebelikte sezaryen olursan ameliyathanede kullanılan malzemeler vs sıkıntı olabilir o yüzden yapılıyor diyolar ama , diğer ameliyatlarda da bir sürü cerrahi alet kullanılıyor , onlarda neden şart değil aşı olmak . Doktorum da olmamdan yana ama asla kendimi tatmin edecek bi açıklama duyamadım kimsedenGünaydın hoş geldinben yaptırmadım iki doz yaptirmayi hiç düşünmedim , doktorumla konusucam ikna olursam tek doz olmayı düşünüyorum oda 25 den sonra
Bekleyemiyorum ya en geç 7.ayda seçmiş olmalıyım kendimi şartladımGünaydın canımbende hiç bişey yok bulamıyorum içime hiç sinmiyor şöyle köşede bekleyeceğim bakalım
Hoşgeldin aramızaHoşbulduum :) en son 2014te işe girerken olmuştum tetanoz , gebelikte sezaryen olursan ameliyathanede kullanılan malzemeler vs sıkıntı olabilir o yüzden yapılıyor diyolar ama , diğer ameliyatlarda da bir sürü cerrahi alet kullanılıyor , onlarda neden şart değil aşı olmak . Doktorum da olmamdan yana ama asla kendimi tatmin edecek bi açıklama duyamadım kimseden
Ben galiba doğduktan sonra tipine bakarak koyucam ne gider ona göre karar vericem sanırımBekleyemiyorum ya en geç 7.ayda seçmiş olmalıyım kendimi şartladım
Hoşbuldum :) Ama benim yakın zamanda hiç yok muhtemelen en az bir doz yapalım diyecektir bana da doktor . 3 hafta sonra da benim detaylı ultrasonum var olmazsa bende orda sorayım iyi oldu bunu söylediğin çok teşekkür ederimHoşgeldin aramıza
Ben en son 2023 de tek doz tetanoz aşısı oldum, 2 hafta sonra detaylı ultrasonum var o gün doktora sorcam aşı benim için gerekli mi diye. Şimdiye kadar 1 doktora sordum ve gerek yok o doz yeter dedi. Yinede kararı son doktora bırakıyım diyorum zaten kendisi Perinatolog.
Ya bu konu çok su kaldırır daHoşbulduum :) en son 2014te işe girerken olmuştum tetanoz , gebelikte sezaryen olursan ameliyathanede kullanılan malzemeler vs sıkıntı olabilir o yüzden yapılıyor diyolar ama , diğer ameliyatlarda da bir sürü cerrahi alet kullanılıyor , onlarda neden şart değil aşı olmak . Doktorum da olmamdan yana ama asla kendimi tatmin edecek bi açıklama duyamadım kimseden
Ayyy öyle deme ya vallaa napcam bilmiyorum her kafadan ayrı bi ses çıkıyorYa bu konu çok su kaldırır daçok detaya girmek istemiyorum mesela benim sağlık ocağında ki ebem yaptırma demedi direk ama ona yakın konuştu.Ve reddimi direk kabul etti asla baskı kurmadi.
Çıkar evet ya herkesin kendi tercihi tabii bişey diyemiyorum ama ben tek dozdan yanayımAyyy öyle deme ya vallaa napcam bilmiyorum her kafadan ayrı bi ses çıkıyor
Hahaha şaka yapıyooosunBen galiba doğduktan sonra tipine bakarak koyucam ne gider ona göre karar vericem sanırım
Rica ederim haberleşirizHoşbuldum :) Ama benim yakın zamanda hiç yok muhtemelen en az bir doz yapalım diyecektir bana da doktor . 3 hafta sonra da benim detaylı ultrasonum var olmazsa bende orda sorayım iyi oldu bunu söylediğin çok teşekkür ederim
Yok kız vallaa keşke bulsamHahaha şaka yapıyooosunyoksa buldunda gizliyor musun
Şuan sanki biraz erken gibi hissediyorum ya ,en azından 20-21.haftada doktorla tekrar konuşurum olmadıÇıkar evet ya herkesin kendi tercihi tabii bişey diyemiyorum ama ben tek dozdan yanayım
Tamam tamam bendensin senYok kız vallaa keşke bulsamasla sevemedim hiç
Çok geçmiş olsun canım bebeğinin hareketlerini hissediyor musun? Geçen bir yerde okumuştum darbelere karşı çok şiddetli olmadığı sürece bir şey olmaz diye. Bir sonraki kontrolüne çok var mı için rahat etsin tabi yine deKızlar bu akşam bi aile dostumuz geldi 3 yaşında cocuklari yanımda oturdu video izlerken birden karnıma hızlı bir şekilde vurdu tam çocuğun olduğu sol bölgeye. Şu an ağrı yok ama o an çok ağrıdı içime de bi kurt düştü bir şey olur mu sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?