Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Gaviskon daha öncekinde kafama dikmek suretiyle kullanıyordum ama bari 30 u göreyim diye biraz direniyorum bunda. Az ilaç kullanmaya çalışcam çok antibiyotik kullandım diye tedirginim

Belki yardımı dokunur diye bende fikir belirtiyorum. Elbise olanlar hastanedeki süreçte aşırı iyi ve rahat oluyor. Çünkü sürekli alttan muayene olacaksınız, sezaryense dikişlerinizin üstüne baskı yapmaması açısından da daha iyi. Sonra da önden düğmeli olanlar daha pratik. Bellerini ya çok esnek ya da hamile lastiği olanlardan seçin. Karnınızın hemen inmesini beklemeyin, bu takımları bi süre daha kullanıcaksınız. Evde de rahat ettiricekler. kolları da rahatlıkla geri çekilebilir olsun. Misal veriyorum kol kısmında şerit şeklinde kurdelesi vs varsa o kol geri çekilmiyor. Esnek kumaş seçin. Ki geneli öyle oluyor. Kış ayında doğum yapacağız hastanede oda ısısı ayarlanabilir olsa da doğum sonrası vücut ısınızın normal olmaması çok normal olur. Tansiyon, şeker bakılır, damar yolu olur, kan alınır. Biraz fazla ince düşünmek biliyorum ama önceki doğum tecrübem dikkat etmek gerektiğini söylüyor

Son düzenleme:
Ben bi tane almistim ama eve gelince giymelik baya rahat bisey bildigin babaanne elbisesi gibi. Ama suslu alacagimi da elbise seklinde almayi dusunuyorum sezeryanli falan olursam pijama lastigi belimi acitir diye korkuyorum en rahati elbise bence
Sezaryen dikişi çok çok altta. Pelvik bölge bitişinde kasık hizasında öyle anlatayım. Karnına baskı yapan bi kıyafet olmadıkça can acımıyor. Hamile pijama altları da zaten yüksek bel neredeyse göğüs altı hızasında bitiyor. Ya da göbek hizasında. Evet elbise cidden çok rahat doğru ama ben depend+pantolon pijama birleşimiyle hiç sızdırma yaşamadım rahat güvenli hissettirdi kanamada ki ilk 3-5 gün çok aşırı oluyor ped kurtarmaz yani. Tek seferde bile pedden taşacak kadar kanama oluyodu ilk günler. 1 haftadan sonra adet kanamasına döndü

Çorba içinde un var arpa şehriye var, diyet kurallarına aykırı olan bu. Ayrıca daha yağsız beslenmek lazım. Cidden mutfak seven biri rahatça uyar ama ben gibi biri için hiç uygun değil o diyet mevzusu bebeğim için dikkat ediyorum. Etmeye başlayınca hemen ölçümlerime yansıdı

Ben oğlumda öyle bi besleniyordum ki tatlı şeylerle öğün ypaıp doyuyordum. Ne normalin dışında kilo aldım ne de şeker değerlerim bozuldu. Çok garipsiyorum hala. Üzerinden 3 sene geçti doğumun, şimdi su içsem yarıyo denecek cinsten

Ben de kilo almadım ama maalesef şeker yüksek çıkınca şimdi dikkat ediyorum

Ben de kilo almadım ama maalesef şeker yüksek çıkınca şimdi dikkat ediyorum
Yine kilo almıyorum ilk 4 ay verdim bile 5 kilo kadar ama hiç bişey yiyemeyen kilo veren halimle şeker çıktı bi de tansiyon sorunumda var benim. Preeklampsi yüzünden 36 haftalık erken doğum hikayem var o zaman üstüne düşmeyip önemsenmedi sorunlar kendini belli ediyordu sonuç o oldu şimdi de nokta kadar şeyde beni öyle sıkıyorlar ki sinir oluyorum bazen

Gaviskon daha öncekinde kafama dikmek suretiyle kullanıyordum ama bari 30 u göreyim diye biraz direniyorum bunda. Az ilaç kullanmaya çalışcam çok antibiyotik kullandım diye tedirginim
Bende boğaz ağrısı şikayetiyle 2,5 gün antibiyotik kullanmıştım o yüzden bir süre parol dahil kullanmak istemiyorum bende ya. Bugün gün içinde iyiyim mesela. Sanıyorum ki gece saatlerinde artıyor. Oysa ki günde 3-4 lt su tüketiyırum. Onun baya faydası olması gerekiyor.

Verdiğin bilgiler çok değerli canım benim iyi ki yazmışsın. Dediklerinin hepsini dikkate alacağım. Lafını açmışken; doğum yöntemi hakkında doktorlar kaçıncı aylarda konuşmak lazım sizce.

Bu arada sterilazatörle ilgili bir çocuk doktoru çok gereksiz olduğunu söylüyor ameliyat etmiyorsunuz çocuğu zaten büyüyünce salıncak demiri yalayacak vs ben de ikna oldum

Bende kararsız kaldım ilk kızımda tencereye at kaynat uğraşıyordum. Şimdi dedim acaba böyle daha mı hijyenik olur hem bilemedim. Bebek mama ısıtıcısı yerine de çay makinam yok biberon ayarı olan bir çay makinası mı alsam hem kettle olarak kullanırım biberon ayarında ısıtabilirim diye düşündüm suyunu gece zaten termosa koyarım.

Aaa bu dediğini hiç bilmiyorum kuzum nasıl oluyor ki link falan var mı

Kışın elbise şeklindeki gecelikle acaba üşüme olur mu? Yine içine bir şey giyme ihtiyacı duyabilirim ben. Lohusa takımlarının çoğu da ince penyeden, kışlık ürün pek göremedim bakarken.

Bi kaç gündür çok değişken çıkıyor ben de anlamadım gitti

Eklentiler

• IMG_8213.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 6
Bende akşam yemeği saatimi erkene çekerek çözmeye çalışıyorum hafif aç uyumak işe yarıyor ama onda da açlık vicdanı yapıyorum

Hormonlar + bilinçaltımız hani böyle toplumsal bir empoze oluyor hamilelerin aldatılması vs vs bilinçaltımız çöp ondan
Ayyyy içim rahatladı rüyamda kocamı dövüyordım kızlara öpücük atıyor diye aşskjdjdjdd uyandım adama bir dünya trip attım hepsi hamilelikten mi şimdi

34te çatı muayenesinde yumuşama başlamış, her şey yolunda demişti 36+4te acilen sezaryene alındım tansiyonumu düşüremedikleri için. Preeklampsi gelişiyordu yani. Eğer bebekte ya da sizde bi sağlık sorunu yoksa doktor sezaryen kesin gözüyle bakmıyosa, özellikte sezaryen tercih etmeyecekseniz pek bu konuyu konuşmaya gerek yok. Gerçi dediğim gibi 34-36 arası çatı muayenesi yapıgo doktor o zaman zaten yöntem hakkında da fikrin olmuş oluyo. Eğer bi sağlık sorunu yoksa doğumun kendi başına olmasını bekliyorlar. Ama 37den sonra daha da sık kontrole çağırılıyorsun

Merhabalar kizlar dün 24+5 şeker yükleme yaptık, bebek aşağıda pozisyondan dolayı çok aşağıda hissediyorum tekme felan aşırı baskı oluyor aşağıdan çıkacak gibi 10 15gundur böyle ya nezaman pozisyon değiştirir yukarı çıkar bu bebiş bu durumda alttan baskı oldukça erken açilma felan olur mu ki otururken kalkarken yatarken felan çok skntı Ağrı oluyor, 2.oglumda 36haftada lekelenme ve açılma başlamıştı doğumlarım sezeryen ama bundada sanirim daha erken olacak gibi gibi geliyor bana

Kizlar ya dün bebek hareket ettikce idrar sizmasi oldu bende
Oglumdayken 32.haftadan sonra yasamistim boyle seyler ama su an daha erken gibi
Karnim da cok buyudu oglumda daha kibardi
Penguen gibi yuruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…