• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Evet bene 28den beri kullanıyorum. Kasılıyomuş rahim ben anlamıyomuşum. Sonra progestan ağrılarımı kesince anladım neyi farkedemediğimi. Kaçsın şu an? Ne kadar öndesin benden onu merak ettiğim için sordum
33 hafta 2 günlüğüm canım.

Peki aranızda puset yerine direk otokoltuğu alan var mı? Çok kararsızım uzun vadeli bi harcama yapıcaksam otokoltuğu almalıyım. 6 ay sonra değiştireceğim puseti almak içimden gelmiyor
Bebek arabamız pusetli satılıyordu öyle aldık ama doğru söylüyorsun 3-4 ay sığdı benim ilk kızım. Oto koltukları daha uzun vadeli kullanılıyor. Onu da 6. ayda alacağız biz.

Aranızda evcil hayvanı olan var mı 🥲 doğum sonrası bu süreci nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz varsa bi kedim var asla birine veremem sahiplendiremem ama biraz hırçın ve özellikle bana aşırı düşkün sürekli üzerimde yanımda yatmak istiyor bebekten sonra depresyona girmesinden yada zarar vermesinden korkuyorum nasıl alıştırabilirim sizce
Benim 2 kedim var canım. Köpeğimde vardı aslında bu sene acı bir şekilde kaybettim maalesef. Kedilerimden birini babama bıraktım. O köpeğimle çok iyi anlaşıyordu. O gittikten sonra çok tüy dökmeye başladı. Çiş yapmaya başladı sağa sola. İki kedi beni köpeğimi kaybettikten sonra daha zorladı ayırmak durumunda kaldım. Şimdi kedilerimden erkek olan 4 yaşında o babamda. Dişi olan kedim 9 yaşında o bizimle beraber. Bebekten sonrada birlikteyiz. Belki erkek kedimi bile alırım babamdan. İlk kızımda 1 yaşındayken dişi kedim bize gelmişti bebekle bir hayvanın birlikte büyümesi bambaşka bir duygu. Çocukların gelişimine de çok yardımcı olduğunu düşünüyorum evcil hayvanın. Gece odanıza almayı bebek doğmadan kesebilirsin. Bebekten sonra kesersen psikolojisi bozulabilir. Biz kapımızı kapalı tutuyoruz. İlk günlerde gözetimimiz altında yavaş yavaş koklamasına vs izin vereceğim kıyafetlerini sonra bebeğe yaklaştıracağım. Zaten zarar vereceğini sanmıyorum alışık ilk kızımdan. Bir de mizacı uysal bir kedi. Sende tırnaklarına dikkat edersin hırçın olduğu için yavaş yavaş bir araya getirirsin. Onun zaten bebek olduğunu anlayıp zarar vermeyecektir.

Ben pusetli bebek arabasi almistim kizimda travel sistem önceki aracimizda cok rahattik bagaji büyüktü simdide yaza kadar cok cikmayiz zaten gene o bebek arabasını ve pusetini kullanacagiz 6 aylik olunca ablasinin koltuguna gececek pasam 🙈🙈 ablasinada bakacağız biseyler 👧🏼

Puset hastaneden cikarken zorunlu die biliyorum bi hastanenize danışın çevrenizde puseti olan varsa puseti emanet kullanmak mantikli 6 aylik kullaniliyor çünkü.
Yani işte bi bebek arabamız var değişime de ihtiywcı var aslında ama travel sistem almak gereksiz geliyor. Çünkü 6 ay yani bende çıksam çıksam bebek slingdeyken ya da kangurudayken çıkarım. Oğlum 3 yaşında. bebek Arabası+onu kontrol için uğraşamam ilk bi kaç ay Kara kış zamanında oğlumu arabadan indirmeyi düşünmüyorum. Zaten eşimsiz gideceğimi de sanmıyorum arabada da bi oto koltuğu olcak zaten. Şimdi alırsam 2-3 sene kullanıcak. Bu sırada büyük olan koltuğu bırakıcak zaten küçükte diğer büyük olan koltuğa geçecek. Yani bakınca ekonomik anlamda puset daha doğru geliyor. Ama evet emanet alabileceğim biri var. Sorayım gerekirse mecbursam emanet alırım

Ben direkt oto koltuğu aldım zaten pusetle gezme zamanı tam kış günleri o yüzden full arabayla gidicez nereye gidiceksek oto koltuğu almak daha mantıklı geldi
Bana da öyle geliyo ya. Şimdi bi de 3 yaş çocuğunu Kara kış zamanı yürütemem ki hadi AVM falan neyse de dışarıda olmaz. Zaten arabasız çıkmayız çıksam sling ya da kanguru diye bi icat var küçük için. Ne aldın peki?

Bebek arabamız pusetli satılıyordu öyle aldık ama doğru söylüyorsun 3-4 ay sığdı benim ilk kızım. Oto koltukları daha uzun vadeli kullanılıyor. Onu da 6. ayda alacağız biz.
İşte ileri dönük düşününce zaten bi koltuğumuz var oğlum aktif kullanıyor. 0-22 kiloya kadar olan bi koltuk 3 yaş demek ortalama. 3 sene sonra büyük olan 6 yaşında olur koltuk yerine yükseltici alırız küçük olanda diğer büyük koltuğa geçer gibi düşündüm. Arabamızında değişmesi lazım bi çocuk çıkarmaz ama idare de eder şimdilik zaten aktif kullanıyoruz. Acelem yok yıl sonu indirimleri denk gelir elbet

Aranızda evcil hayvanı olan var mı 🥲 doğum sonrası bu süreci nasıl yürütmeyi düşünüyorsunuz varsa bi kedim var asla birine veremem sahiplendiremem ama biraz hırçın ve özellikle bana aşırı düşkün sürekli üzerimde yanımda yatmak istiyor bebekten sonra depresyona girmesinden yada zarar vermesinden korkuyorum nasıl alıştırabilirim sizce

Benimde 1 kızım var 6 senedir benimle bensiz asla uyumuyor eşimle bile aramıza yatıyor çoğu zaman 😂 nasıl alışır bilemiyorum beşiğinin üstünde şimdilik onu bile sahiplendi garibim artık zorluda olsa bir süreç bekliyor yavaş yavaş koklatarak aynı odada gözlemleyerek tırnaklarını hep keserek deniycez bakalım 🤔

Merhaba kızlar,dün benim oğlum gün içinde çok hareketliydi,ya da ben takip ettiğim için öyle hiss ettim belki de hem de karnım taş gibiydi,iş yaparken de zorlanıyordum,bu gün daha az hareketli gibi geldi,dün yesem de doymuyordum sanki,bu gün öyle değildim.
2ci,3cü gebeliği olanlar ve ilk çocuğunu emzirmiş olanlar size sorum var.Ben oğlumun kıyafetlerini çıkardım,ne eksikse alayım diye.İyi durumda olan çok kıyafetinde sarı lekeler var,kustuğu zaman anne sütünden oluşan lekeler,o zaman yıkadığımda gitmişti,ama görüyorum ki,o lekeler gitmemiş kalmış.Sizde de bu durum oldu mu?Olduysa,o lekeleri neyle çıkardınız?Bir kısmını yıkadım,bazılarında lekeler gitti,bazılarında kaldı.
Bende temiz kaldırmıştım çıkarınca hepsinde sarı leke vardı beyaz sabunla kaynattim birkaç dakika sonra makineye attım hiçbir şey kalmadi tertemiz oldular

Kedi yavrum var ilk başlarda biraz uzak tuttum oğlumu odasına almadık toparlaninca yavaş yavaş alistirdik ama kediler çok hassas olabiliyor aşıları tamsa bı sıkıntı olacağını sanmam🥰kardeş oluyorlar sonra

Bazen bebişler çok hareket ederken bazıları sessiz sakin kalabiliyor canım. Hastaneye yattığımdan beri benimkide öyle mesela bugün daha ciddi vuruyor, bazen çok baskı yapıyor kasığıma. Lekeler içinde güneşte kurutma yapabilirsin diyorlar, güneş geçiriyormuş lekeleri bi dene istersen. Ben leke çıkarıcıyla çıkartmıştım bi çoğunu

Arkadaşada dediğim gibi canım, normal bence. Bazen çok geriden vuruyor gibi bazende öyle şiddetli vuruyor ki canım yanıyor 😊
Teşekkür ederim canım.Son haftalar olduğu için tedirgin oluyorum bir az.Son 3-4 haftamızı da sağlıcakla atlatsak rahatlayacağız inşallah.
.
https://app.hb.biz/yIYlPNS8U1cd şuanda bu indirimde görünüyor. Fiyatları bilmediğim için bilgim yok 😊
Tabii kii şu an Avent de indirim pek yok siveno da Trendyol ve Hepsiburada da 2x1litre 329 tl e bebek de 1 lt 285 civarı olması lazım her türlü e bebek den daha uyguna geliyor
Teşekkürler kızlar,ben Avente emzik için bakıyorum,biberon almak fikrim yok,eczaneden alacağım,anne sütü vereceğim inşallah,paramı o yönde harcamak istiyorum.

Kedi yavrum var ilk başlarda biraz uzak tuttum oğlumu odasına almadık toparlaninca yavaş yavaş alistirdik ama kediler çok hassas olabiliyor aşıları tamsa bı sıkıntı olacağını sanmam🥰kardeş oluyorlar sonra
Aşıları tam kısırlaştırdık da bakalım nolucak doğumdan korkmuyorum birbirlerine alışamamasından korktuğum kadar 😂

Benimde 1 kızım var 6 senedir benimle bensiz asla uyumuyor eşimle bile aramıza yatıyor çoğu zaman 😂 nasıl alışır bilemiyorum beşiğinin üstünde şimdilik onu bile sahiplendi garibim artık zorluda olsa bir süreç bekliyor yavaş yavaş koklatarak aynı odada gözlemleyerek tırnaklarını hep keserek deniycez bakalım 🤔
Bizm de öyle beşiğin içine çarşaf örttüm içine girip yatıyor sakınmak da istemedim kıskanmasın diye ama anlar gibi şimdi de beni kıskanmaya başladı eşimi bile yatakta yatırmak istemiyor adam kalkana kadar bas bas bağırıyor o kalkarsa yanıma yatıp uyuyor 🥲

Benim 2 kedim var canım. Köpeğimde vardı aslında bu sene acı bir şekilde kaybettim maalesef. Kedilerimden birini babama bıraktım. O köpeğimle çok iyi anlaşıyordu. O gittikten sonra çok tüy dökmeye başladı. Çiş yapmaya başladı sağa sola. İki kedi beni köpeğimi kaybettikten sonra daha zorladı ayırmak durumunda kaldım. Şimdi kedilerimden erkek olan 4 yaşında o babamda. Dişi olan kedim 9 yaşında o bizimle beraber. Bebekten sonrada birlikteyiz. Belki erkek kedimi bile alırım babamdan. İlk kızımda 1 yaşındayken dişi kedim bize gelmişti bebekle bir hayvanın birlikte büyümesi bambaşka bir duygu. Çocukların gelişimine de çok yardımcı olduğunu düşünüyorum evcil hayvanın. Gece odanıza almayı bebek doğmadan kesebilirsin. Bebekten sonra kesersen psikolojisi bozulabilir. Biz kapımızı kapalı tutuyoruz. İlk günlerde gözetimimiz altında yavaş yavaş koklamasına vs izin vereceğim kıyafetlerini sonra bebeğe yaklaştıracağım. Zaten zarar vereceğini sanmıyorum alışık ilk kızımdan. Bir de mizacı uysal bir kedi. Sende tırnaklarına dikkat edersin hırçın olduğu için yavaş yavaş bir araya getirirsin. Onun zaten bebek olduğunu anlayıp zarar vermeyecektir.
Arkadaşlarımın bebekleri çocukları vs geldiğimde zarar vermiyor aslında kokluyor falan başlarında duruyor sadece ama geçen bi arkadaşım yürütecle birlikte geldi rahat edelim diye sürekli sağa sola gezdiği için dikkatini çekti sanırım üzerindeki oyuncakları vs sürekli tepesine çıkmaya çalıştı bakalım sonumuz hayrolsun😂

İşte ileri dönük düşününce zaten bi koltuğumuz var oğlum aktif kullanıyor. 0-22 kiloya kadar olan bi koltuk 3 yaş demek ortalama. 3 sene sonra büyük olan 6 yaşında olur koltuk yerine yükseltici alırız küçük olanda diğer büyük koltuğa geçer gibi düşündüm. Arabamızında değişmesi lazım bi çocuk çıkarmaz ama idare de eder şimdilik zaten aktif kullanıyoruz. Acelem yok yıl sonu indirimleri denk gelir elbet
Maxi cosi spinel 360• gibi bişeydi Kasım indirimlerinden aldık yenidoğandan itibaren 36 kg kadar kullanılabiliyor ben çok araştırmadım açıkçası eşim daha çok araştırdı özelliklerini güvenlik sertifikalarını vs en iyi o geldi sanırım fiyat performans olarak o zaman da uygun bi fiyata denk gelmişti

Merhaba şeker ölçümleriniz kaç geliyor açlık tokluk mesela bende de var doktorlar konuştum insüline gerek yok dedi ama hala içimde şüphe var ? genel olarak şekeri olup insülin başlayanların değerleri kaç geliyor kızlar ?
Benim açlıklar 110 üstü, tokluklarda 140 Üstü çıkınca ünsilin başladı bana. Ama doktordan doktora değişiyor açıkçası

Back
X