Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Canım bende bunu merak ediyordumm. Mesela atıyorum 2-3 gün normal grip nezle için rapor alsam bu analık iş göremezlik raporunu etkiliyor mu acaba?

Canım bende bunu merak ediyordumm. Mesela atıyorum 2-3 gün normal grip nezle için rapor alsam bu analık iş göremezlik raporunu etkiliyor mu acaba?
Sordum onu memurlarda yıllık 40gun sağlık raporu hakki var analık çalışır aldıktan sonra yıl sonuna kadar kadın doğum dışında hastalık raporu alabiliyoruz

Canım benim kurumumda fiilen çalışılan süre sayılıyor. Yani ben çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin veya işgörememezlik raporu aldığımda o süreler doğum sonrası iznimden düşüyor. Mevzuatta çalıştığı süre olarak nitelendirmiş ve buda fiilen çalışma olarak değerlendiriliyor. Ama diğer gruplarda da denk geldiğim bazı kurumlar rapor ve izni çalıştığı süreden kesmiyor. En iyisi kendi kurumunla görüşmen bence.

Kızlar bu arada 34+1 yeni güncelleme bu bebek hiç durmuyor :) Hafif aşağı indiğini hissettim çünkü midemdeki ve nefesimdeki baskı hissi azaldı biraz nefesimin açıldığını hissediyorum özellikle geceleri. Ama bebek resmen içimde yuvarlanıyor çok sık ama düzensiz kasılıyor karnım. Normal değil mi. Hastane çantasını panikle hazırlamaya gerek yoktur inşallah sanki içimde su balesi yapıyor

Canım ben özel sektörde çalışıyorum mühendisim. Ondan tam kestiremiyorum konuyu bi memuriyet olsa dediğin gibi mevzuatlarca değinilmiş oluyor da. Sanırım ki grip nezle için sağlık ocağından alabilirim rapor.
Ay sorna bende de öylee bu saatlerdee özellikle hiç durmuyor. Makat geliş ya hatta diyorum ki acaba dönmeye mi çalışıyor. Ama sonra elimi bi koyuyorum göbek deliğimin üzerinde bir seertlik kafa yani yine dönememiş ahahah

Bilmiyorum ki canım ya dünya da para ödeyeceğiz. Aslında kardeşimde amerikada o da orada istenilenleri atmış bana aslında onlarınki de çok hatta merak edenler olursa diye onunkini de paylaşayım.

Elbette! İşte belgenin Türkçe çevirisi:

Hastaneye Ne Getirmeli

Bebek Doğmadan Önce

Evraklar:
• Kimlik (ehliyet)
• Sigorta kartı
• Sarı kart ve doğum öncesi kayıtlar
• Yaşam Vasiyeti ve Sağlık Vekili belgeleri (isteğe bağlı)
• Çocuk doktorunun adı ve telefon numarası

Anne İçin:
• Bornoz, terlik ve sıcak çoraplar
• Sevdiğiniz müzik
• Masaj için losyon veya yağ
• Uzun saçlar için toka/bant
• Dudak nemlendiricisi
• Diş fırçası ve diş macunu
• Lens veya gözlük kutusu
• Deste kartları, dergi, kitap
• Kâğıt ve kalem
• Renkli yastık kılıflı yastıklar

Eş/Partner İçin:
• Besleyici atıştırmalıklar ve otomat/kafeterya için para
• Tuvalet malzemeleri
• Diş fırçası ve diş macunu
• Fotoğraf makinesi (pilleri ve hafıza kartını kontrol edin)

Bebek Doğduktan Sonra

Anne İçin:
• Rahat iç çamaşırı
• İki veya üç adet gecelik
• Bornoz ve terlik
• Emzirme sütyeni ve iç çamaşırı
• Göğüs pedleri
• Tuvalet malzemeleri
• Saç bakım ürünleri
• Makyaj malzemeleri
• Eve dönüş kıyafeti – erken hamilelik dönemindeki beden önerilir

Bebek İçin:
• Bebek kıyafetleri ve çoraplar (5 veya 6 kıyafet)
• Taburcu için bebek battaniyesi
• Eve dönüş kıyafeti
• İstenirse ayak izi için bebek kitabı
• Takılmış halde bebek oto koltuğu

Emzikler hastane tarafından sağlanmıyor ve önerilmiyor — kullanmak istiyorsanız kendiniz getirin.

Not:

Lütfen takı veya fişe takılması gereken eşyaları (örneğin saç kurutma makinesi) getirmeyin.

Hastanede kaldıkça şekerin yükseldiğini farkettim canım. Sabah yediğim ekmek yumhrta peynir zeytin altı üstü, sayılı onlarda, 164 çıktı. Canıma yetti doktora sordum bende, çıkışımı verir misiniz acaba ne düşünüyorsunuz diye.
Muhattap bile olmadan tedavi red verin taburcu edin dedi.
Bende burnum dik olduğu için kabul ettim. Evde en azından kendim dikkat ederim, daha sakin kalırım diye düşündüm.
Hastane piskolojisi çok fena çünkü.
Ama çıkışta doktoruda hasta haklarına şikayet edeceğim. Ufak bir sorudan direk reddediyor demesi çok saçma geldi.

Kızlar sabah kaçta kahvaltı yapıyorsunuz? Ben şim gittikten sonra uyuyorum biraz 10:30 gibi kalkıyorum ama bu saat oldu yemedim sizce bebişe bir zararı oluyor mudur? Bu aralar da az hareketli.

T tiplikelebek Arkadaşım yazdıklarını ağzım açık okudum . Keşke senin için yapabileceğim bi şey olsaydı . Benim eşim de çok anlamaz öyle ev işi , yemek, temizlik ama ben gerçekten çok çok zor bi gebelik dönemi geçirdim özellikle ilk aylarda yani tuvalete giderken yolda kusuyodum . Yemek yapmayı geçtim adını duyunca kusuyodum , bulantı kusmadan hastanede yattım o dönemde bile çalışıyodum bu arada . Ama sağolsun evi de süpürdü sildi , yemek yapamadı belki ama yeri geldi dışardan söyledi yedirdi . Şimdi eğilip kalkamıyorum diye çoraplarımı bile giydirir . Bazen evi gerçekten b.k götürdüğü de oldu yani yapamadım bi bulaşığı alıp makineye koyamadığım günler oldu , onun da yapamadığı zamanlar oldu ikimizde çalışıyoruz sonuçta . Ama ne o bana laf etti buralar pis , yemek yok yatıp duruyosun bilmem ne diye ne de ben onu kırdım bunlardan ötürü. Ayrıca ailem de uzakta, kayınvalidemlerle de ben rahat edemem diye kimseden destek istemedim , sadece eşim vardı yanımda Allah yokluğunu göstermesin , ayağına taş değdirmesin ben hakkını ödeyemem bi kere daha şükrettim ya

O nasıl bir tavırmış ya. İnsan zaten stresli oluyor şikayet et bence de canım

Kızlar sabah kaçta kahvaltı yapıyorsunuz? Ben şim gittikten sonra uyuyorum biraz 10:30 gibi kalkıyorum ama bu saat oldu yemedim sizce bebişe bir zararı oluyor mudur? Bu aralar da az hareketli.
Canım ben her sabah 9-9.30 gibi kahvaltı yapıyorum pek değişmiyor. Ama benim de son zamanlarda hareket çok az bugün iyice kafaya taktım hatta karnım da sert normale göre. Yarın doktora soracağım.

Canım ben her sabah 9-9.30 gibi kahvaltı yapıyorum pek değişmiyor. Ama benim de son zamanlarda hareket çok az bugün iyice kafaya taktım hatta karnım da sert normale göre. Yarın doktora soracağım.
Benim randevumu da dün doktorumun asistanı arayıp yarına aldı bende yarın gidiyorum sorucam. Yeri mi kalmadı ne oldu anlamıyorum ki. İlk gebeliğimin üstünden de 10 sene geçti hatırlamıyorum bu haftalarda böyle miydi diye. Çıkınca yazarım.

Bir sorum daha var anne yanı beşik alanlar ne zaman kuracaksınız? Kaçıncı hafta kurmalıyız şimdiden toz olur diye kurmuyoruz.

Benim de günüm aynı ve benzer şeyler bende se başladı, reflüm artacağına azaldı. Bebek de maşallah çok aktif bugün. Dün ütülerimi yaptım, hurçlarımı hazırladım. Bugün de biberon, göğüs kalkanı vs. kaynar suda bi steril edeyim diyorum. Belki doğuma daha çok var ama aklımızda kalmasın.

Ay sorma şimdiye kadar iyiydik de son bir haftadır çok gözüme batıyor ya

Hayır ben iş yerimde doktora sordum etkilemiyor çalışabilir raporunu dedi. Ara ara al dinlen yoksa son günler zor geçer diye kendi dedi hatta. Ben de bugün rapor aldım sağlık ocağından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…