- 26 Nisan 2023
- 436
- 328
- 33
- 29
- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #14.701
Oy maşallahKızlar bugün bende kontrole gittim 2900 olmuş kilosu 37. Haftadayım 2 ocak için doğumı planladık bir aksilik olmazsa
İlk doğum oldu ya kızAhahah olsun demek ki ne kadar acisa da ikinciye cesaret edebilmissin
Grupta ilk doguracaklardan biri de sensin gibi duruyor ama tabi hic belli olmaz masallah bebisine
Nasipten öte yol yok derler canımYok valla cesaret değil benim eşimin olmuyor diye biliyorduk eşimin de testi vardı olmazdı yani ama ben iki ay üst üste hamile kaldım. İlk bebeğimizi kaybettik regli olmadan bir daha hamile kaldım sonuçları mı yanlış çıktı hastaneden nedir anlamadım.
Deli yaBen gibi grip olma fobisi yasayan var mison aya girdim kendim evden cikmiyorum pek insan icine zaten hastane gibi ortamlarda da maske kullaniyorum ne bileyim annemlere gidip geleceksem arayip saglikli olduklarini teyit ediyorum falan ahaha ama esim ise gidip geliyo isi de hastalarla o getirir diye odum patliyor bi manyak ben miyim bu konuda merak ettim. Zaten hamileligin basindan beri ilac alamadigim icin hapsirik tiksirik cekiyorum alerjim yuzunden bi de uzerine bu eklenince ekstra kotu oluyorum hapsirmaya oksurmeye tahammulum yok asiri rahatsiz oluyorum bi de korkuyorum dogum aninda grip olursam dogurabilir miyim diye agzim yuzum akarken dogum yaptigimi canlandiramiyorum kafamda o kadar video izledim hic hastayken dogum yapan da denk gelmedi korktugum basima gelmese bari ahsjsjsj
Evet canım allahın hikmeti sanırım. Nasipte varmış. Allah isteyen herkese nasip etsin.Aa anladim valla kordon baglatip hamile kalan bile var bebisin gelecegi ve nasibi varmis demek ki.Kimisinin de hicbir sorun olmamasina ragmen olmuyor falan Allahin isi iste
Evet yoksa ben hiç düşünmüyordum ama kestiripte atmıyordum asla diye o da eşimin ilk evliliği baba olmaya hakkı var diye. Nasip böyleymiş gerçekten. Tabii ki bu yaştan sonra zor geliyor ama eşimle ortak bir çocuğumuz olacağı için de heyecanlıyım.Nasipten öte yol yok derler canımnasibinde varmış demek ki
Her zorluğun arkasında bi kolaylık vardır öyle düşünEvet yoksa ben hiç düşünmüyordum ama kestiripte atmıyordum asla diye o da eşimin ilk evliliği baba olmaya hakkı var diye. Nasip böyleymiş gerçekten. Tabii ki bu yaştan sonra zor geliyor ama eşimle ortak bir çocuğumuz olacağı için de heyecanlıyım.
Bende var canım aynısı. Hatta bugünde karnım çok sertleşiyor burda bir şey demedim ama içimde bebek değişik bir kıpırtı yapıyor karnım sertleşiyor iyi hissettirmiyor bana. Ağrı oluyor karnımda. Yarın doktora söylemeyi düşünüyorum bende.Ya bişey sorucam kızlar size. 2 3 gündür böyle yatıp kalkarken yada oturup kalkarken kasığıma doğru acı saplanıyor. Geçen burda da konuşulmuştu hatta, normal sanırım değil mi?
Bebek mi baskı yapıyor anlamadım ki
İnşallah canım bende öyle umuyorum. Şundan 8 ay önceye kadar çalışan ayaklarının üzerinde duran, boyunca kızı olan büyüttüm artık rahatım diyen, fink fink gezen bir kadındım. Geçen seneki yılbaşı fotoğraflarıma bakıyorum bir de bu seneki geliyor gözümün önüne 1 senede hayatım öyle bir değişti ki film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Bu sene astronot tulum arıyorum falan. Bakalım doğumdan sonra neye evrilicem bu hamilelik beni epey yamulttu.Her zorluğun arkasında bi kolaylık vardır öyle düşünbelkide sanada çok iyi gelicek, farklı yanlarını çıkartıcak ortaya
Aksam 5 bucuk gibi hafif kanamam oldu resmini cekip ebe arkadasa attim nişan olduğunu söyledi agrin yoksa esini bekle yemegini ye hastaneye git sanci var mi baksınlar dediAyy boyle ilk hamileligi olmayanlar ilk dogum tecrubelerini paylassa ne guzel olur okumasi cok keyifli benc
Her zorluğun arkasında bi kolaylık vardır öyle düşünbelkide sanada çok iyi gelicek, farklı yanlarını çıkartıcak ortaya
Bende aynıyım bende. İşten çıkmayı düşünüyordum ama başka arayış içerisinde falandım. Hastaneyle uğraşıyordum, arkadaş çevrem çok iyiydi.İnşallah canım bende öyle umuyorum. Şundan 8 ay önceye kadar çalışan ayaklarının üzerinde duran, boyunca kızı olan büyüttüm artık rahatım diyen, fink fink gezen bir kadındım. Geçen seneki yılbaşı fotoğraflarıma bakıyorum bir de bu seneki geliyor gözümün önüne 1 senede hayatım öyle bir değişti ki film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Bu sene astronot tulum arıyorum falan. Bakalım doğumdan sonra neye evrilicem bu hamilelik beni epey yamulttu.
Hastaneden çıktığımdan beri dikkatimi çekti benimde. Ara ara kasığıma bıçak saplanıyor sanki gibi hissediyorum. Yarın benimde aile hekimliğinde izlemim var ona sormayı düşündüm. Bakalım ne diyeceklerBende var canım aynısı. Hatta bugünde karnım çok sertleşiyor burda bir şey demedim ama içimde bebek değişik bir kıpırtı yapıyor karnım sertleşiyor iyi hissettirmiyor bana. Ağrı oluyor karnımda. Yarın doktora söylemeyi düşünüyorum bende.
ay benden sonraymis sat i 5 gun var aramizda ilk ben dogururum saniyordum listenin basinda oluncaOy maşallahgrup yavaş yavaş tarih belirlemeye başladı artık, şenleniyor ortalık
İlk doğum oldu ya kızgerçi seside çıkmıyor BurcuRemzi nerelerdesin, nasıl gidiyor annelik
Mont tulum çok göremedim knDaha dün baktım bir kaç çeşit kıyafet vardı bugün mü girmiş acaba? Hemen bakayım belki astronotta bulurum.
ben molfix aldım ama stoklamadım duruma göre ilerlicem 3 paket yenidoğan aldım pişik vs yapmazsa devam edicemKızlar yenidoğan bebek bezi ne marka ne model aldınız öğrenebilir miyim. Molfix bakıyorum premium ile pure& soft arasında ne fark var anlamadım. Birde 1 numara kaç tane gider sizce. Stok yapmayacağım, pişik, taşma vs emin olamıyorum çünkü. Bir de ıslak mendili ne düşünüyorsunuz (çoğunlukla pamuk kullanırım ama ne olur ne olmaz ıslak mendilde molfixmi önerirsiniz)
Ah kuzum ya kıyamam. Kesinlikle hastane psikolojisi bambaşkadır az çok tahmin edebiliyorum. Neyse öyle yada böyle şükür çıktın daha rahat olursun Allahın izniyleHastanede kaldıkça şekerin yükseldiğini farkettim canım. Sabah yediğim ekmek yumhrta peynir zeytin altı üstü, sayılı onlarda, 164 çıktı. Canıma yetti doktora sordum bende, çıkışımı verir misiniz acaba ne düşünüyorsunuz diye.
Muhattap bile olmadan tedavi red verin taburcu edin dedi.
Bende burnum dik olduğu için kabul ettim. Evde en azından kendim dikkat ederim, daha sakin kalırım diye düşündüm.
Hastane piskolojisi çok fena çünkü.
Ama çıkışta doktoruda hasta haklarına şikayet edeceğim. Ufak bir sorudan direk reddediyor demesi çok saçma geldi.
Ay iyi bari ya çünkü sanırım nezle oluyorum burnum hafif akmaya başladı ve boğazlarım acıyorHayır ben iş yerimde doktora sordum etkilemiyor çalışabilir raporunu dedi. Ara ara al dinlen yoksa son günler zor geçer diye kendi dedi hatta. Ben de bugün rapor aldım sağlık ocağından.
Benim de 180 döndü gibi hissettiğim oluyor canım ya bide o pozisyondayken geriniyor mu napıyor resmen göbüşüm yana doğru büyüyüp küçülüyor. Aha diyorum şimdi kafa aşağı geldi belki de ahahha31 de doğum pozisyonu demişti canım doktor bana da ama bence onun üzerine benim bebeğim bir kaç kere 180 derece döndü gibi hissediyorum :) Bende göbek deliğimin sağında o sertliği hissediyorum ve şişliği. Zaten göbek deliğim elips garip bir hal aldı :)
Ben bez olarak ve ıslak mendil olarak sleepy bio natural aldım canım. Ama bakım seti olarak pureesed aldım onun da içinde iki tane ıslak mendil vardı. 200-250 tane falan 1 numara stokladımKızlar yenidoğan bebek bezi ne marka ne model aldınız öğrenebilir miyim. Molfix bakıyorum premium ile pure& soft arasında ne fark var anlamadım. Birde 1 numara kaç tane gider sizce. Stok yapmayacağım, pişik, taşma vs emin olamıyorum çünkü. Bir de ıslak mendili ne düşünüyorsunuz (çoğunlukla pamuk kullanırım ama ne olur ne olmaz ıslak mendilde molfixmi önerirsiniz)
Aaa neden ters koymak gerekiyormuş acaba. Bende sleepy bio natural almıştımCanım ben prima premium aldım 1 numara elimde şuan 3 paket var. Günde 8-10 tane gidiyor ilk zamanlar sanırım bi 300-350 adet kullanılıyor. Ben daha önce araştırmıştım. İnstada da videolar var bununla ilgili. Islak mendil uni baby yenidoğan aldım. Bir de sleepy yenidoğan aldım mavi olanı. Ondan epeyce stok yaptım. Ters koymak gerekiyormuş onu da sonradan öğrendim hepsini ters çevirdim.
Crp biraz yüksek kuzum ama hamilelikte biraz yüksek olması normalmiş benim boğaz ağrım olduğunda 50 yi gördü crp 2.5 gün antibiyotik kullandım şükür 6 ya düşüvermişti hemenSagolun kizlar
Kizlar gecen hafta saglik ocaginda kan vermistim degerlerime bakilsin diye
Anlayan bakabilir mi?
Haftaya doktor randevum var o zaman gostericem kendisine
O hızlı çıktı canımay benden sonraymis sat i 5 gun var aramizda ilk ben dogururum saniyordum listenin basinda olunca
Estağfurullah ne kusuruMesajını yeni gördüm kusura bakma öncelikle
İlki sezeryan olunca çoğu doktor riske atmak istemiyor maalesef. Bunuda koca istanbulda sadece zeynep kamil yapıyor. Artık vazgeçtim, yapıcak bişey yok. Sağlıklı olalımda gerisi mühim değil
Ya cidden piskolojik baskı, tek başımayım, eşimi kızımı dakikalık görebiliyorum resmen. 4 günde toplasan eşimle kızımı max 10 dk görmüşümdür.Ah kuzum ya kıyamam. Kesinlikle hastane psikolojisi bambaşkadır az çok tahmin edebiliyorum. Neyse öyle yada böyle şükür çıktın daha rahat olursun Allahın izniyle
Ay iyi bari ya çünkü sanırım nezle oluyorum burnum hafif akmaya başladı ve boğazlarım acıyor
Benim de 180 döndü gibi hissettiğim oluyor canım ya bide o pozisyondayken geriniyor mu napıyor resmen göbüşüm yana doğru büyüyüp küçülüyor. Aha diyorum şimdi kafa aşağı geldi belki de ahahha
Ben bez olarak ve ıslak mendil olarak sleepy bio natural aldım canım. Ama bakım seti olarak pureesed aldım onun da içinde iki tane ıslak mendil vardı. 200-250 tane falan 1 numara stokladım
Aaa neden ters koymak gerekiyormuş acaba. Bende sleepy bio natural almıştım
Crp biraz yüksek kuzum ama hamilelikte biraz yüksek olması normalmiş benim boğaz ağrım olduğunda 50 yi gördü crp 2.5 gün antibiyotik kullandım şükür 6 ya düşüvermişti hemen
Ayy iyi cesaret vallaEstağfurullah ne kusuruo arkadaşımın da aslında ilki sezeryan bu ikinci normali deneyecekler. Ama dediğin gibi İstanbulda bile bulmak çok zor. Öz ablamda doğum başladığında sırf ssvd yapmak için Edirne den zeynep kamile gelmişlerdi hızlıca ve normal doğum yapmıştı. Nerdeyse yolda doğuracaktı
Her vücut farklıdır bence hiç korkma. Bana en hızlı iyileşen bölgenin vücutta orası olduğunu söylemişlerdi . Gerçekten de ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyordum o kadar çoktu ki hatta çiş vs tutamama durumu olma ihtimali vardı tekrar operasyon olabilirsin demişti doktor. Ama o kadar hızlı iyileşti ki çok şükür hiç sorun olmadı zaten ağrı kesici de veriyorlar hemencecik iyileşti öyle ağrı vs çok hissetmeden. Aynı gün kalkıp kendi ihtiyaçlarımı bile görmüştümBi çok kişi bu durumdan muzdarip ya. Kiminle konuşsam altta ki dikiş felaket diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?