- 17 Temmuz 2021
- 9.429
- 28.361
- 498
- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #14.661
Sabahin 5inde suyum geldi dusunDoğum yaptığın gece netflixten film izlemek mi maşallah diyeyim :) Güzel geçmiş demekki senin de sürecin ne güzel :) Nasip olur mu be hastanede kocamla başbaşa film gecesi, bebeğimde yanımda mışıl mışıl uyusun tam bir aile saadeti :)
Arkadaşlar herkese merhaba. 34. Haftanın içindeyim son haftalarda bebeğin kilo alması için ekstra birşey yapıyor musunuz?
Aksine azaldı benim ki
Aa anladim benim ilk zamanlardaki gibi hassasiyet ve aci olmaya basladi yag falan da suruyorum da sutle mi ilgilidir diye merak ettim. Annem de kardesime hamileyken son zamanlar kollarini bile kaldirip indiremiyordu o altlara kadar sislik hissediyormus sut dolduhu icin heralde oyle anlatmisti da ondan sordumBugun 38. Haftayiz benimde biraz fazla hassaslasti sıksam sut gelecek sankii biraz yorgunlugumla alakalida olabilir bugun dinlendim okadar rahatsiz etmedi sizinde oyledir belki
Buyudugu cevre de cok etkiliyor insani belki is yaptiginda icten ice kendini kilibik hissedecek gurur yapacak oyle gordugu icin. Madem ev isi yapmiyor sende maddi yonden adam etmeye calissanBaştan beri böyle maalesef öyle bi ailede büyümüş ki ev işi kadın işidir o kadar sadece he buna rağmen tamirlik bi iş vs olunca da ben ne anlarım der geçer hayatta tek bildiği şey işe gidip gelmek ekstra bişey olduğu an benden isteme benden bekleme der oturup çocuğumuzun alışverişine bile bi kuruş katkısı olmadı evin bi eksiği olsun sürekli bişey istiyorsun der ama yemek kartım var market alışverişi vs oradan yapılıyor zaten istediğimde gelirken yoğurt al ekmek al demektir maksimum hayatla bi bağı yok bu adamın ben de vardiyalı çalışıyordum hamilelikte sabit vardiyaya geçtim o bile dert oldu vardiyalarımız tersti önceden bitimiz gece birimiz gündüz vs gibi en son ona söyleniyordu ne güzeldi falan diye
Ben yatagi da besigi de alir almaz kurmustum idareten nevresimleri de koydum uzerine ama yikamadim hala yakin zamanda yikayip uzerini bi carsafla kapatmayi dusunuyorum tozlanmasin diyeBir sorum daha var anne yanı beşik alanlar ne zaman kuracaksınız? Kaçıncı hafta kurmalıyız şimdiden toz olur diye kurmuyoruz.
Ekstra bir şey yapmıyorum ama her gün 2 tane muz yiyorum birini sütle birini normal akşam meyve tabağı yaptığımızda. Kaşar peyniri çok tüketiyorum. Çay-kahve tüketmiyorum onun yerine nesquikli süt içiyorum kahvaltıda kızımla birlikte. Ceviz yemeye çalışıyorum. Haftada 1 gün en az balık yemeye çalışıyorum. Akşamları meyve ve çerezimi yiyorum. Yatana kadar besleniyorum. Gün içinde 2 saatte bir bir şey yiyorumdur.Arkadaşlar herkese merhaba. 34. Haftanın içindeyim son haftalarda bebeğin kilo alması için ekstra birşey yapıyor musunuz?
İlk doğumda 12:00 gibi suyum geldi. 1:30-2:00 gibi hastaneye gittim. Sabah doğum yaptım 07:00’de. Gün içinde alttan dikişlerim olduğu için çok ağrım oldu. Sürekli ağrı kesici vuruldu. Babaannemizin tansiyonlar çıkmıştı eve gönderdiler. Annemde akşam saatlerinde grip oldu onu da eve gönderdiler. Eski eşimle bir başımıza kalmıştık. Ben ayağıma almışım bebişi gece durmayınca ağladıkça salladım mı ne yaptım bilmiyorum hiç hatırlamıyorum zaten sabahta taburcu etmişlerdi. Bakalım bu hanımefendi kaçta gelecek kaç gün kalacağız.
Ben basindan beri duydugum seyleri yemeye calistim kilo aldiracak iste cevizdir kasardir vs ama kendim sanki daha cok kilo aldim bebek haftasiyla uyumlu kiloda az da degil ilerde de degil en son 5 gun once gitmistim kontrole 75 kiloydum bugun gittim 77 olmusum ama bebekte 100 gr falan fark var yiye yiye dana gibi oldum yeter artikArkadaşlar herkese merhaba. 34. Haftanın içindeyim son haftalarda bebeğin kilo alması için ekstra birşey yapıyor musunuz?
Masallahh sizinle de ayniymis gunumuz :) benim doktorum alttan bakalim falan demedi hic tahmini doguma 17 ocak diyor ama normal dogumda ne zaman gelir bilemeyiz falan dedi sadece baska aciklama yok bu kadar erken gelmesin ama 17 ocaga kadar da durmasin ya ben ocagin ilk haftasi bekliyorum oyle inandirdim kendimiKızlar bugün kontrol vardı 35+3 deyiz 2.800 olmuş minnakım doktor pazartesi alttan muayene yapalım duruma göre doğuma karar veririz dedi artık sezeryan mı normal mi bebek başı aşağıda 3 gündür düzensiz kasık ağrılarım ve baskı vardı nstde 27 30ları gördük ara sıra beni bir korku sardı yaaapazartesi olmaz bana artık
Sabahin 5inde suyum geldi dusun
Dogum yaptim 9da
11 12 gibi odaya geldim
2 Saat sonra yuruyus yaptim kalkip
aksam oldu 8 9 esime dedim sen git
Annem benimle kalmisti
O koltukta uyukladi
Hemsire geldi arada ogluma mama icirdi arada emzirmeme yardimci oldu falan
Hic uyuyamadim
Film actim ama kafam algilamadi sersem gibiydim
Insallah gonlumuzce olur hersey
Ayy boyle ilk hamileligi olmayanlar ilk dogum tecrubelerini paylassa ne guzel olur okumasi cok keyifli benceİlk doğumda 12:00 gibi suyum geldi. 1:30-2:00 gibi hastaneye gittim. Sabah doğum yaptım 07:00’de. Gün içinde alttan dikişlerim olduğu için çok ağrım oldu. Sürekli ağrı kesici vuruldu. Babaannemizin tansiyonlar çıkmıştı eve gönderdiler. Annemde akşam saatlerinde grip oldu onu da eve gönderdiler. Eski eşimle bir başımıza kalmıştık. Ben ayağıma almışım bebişi gece durmayınca ağladıkça salladım mı ne yaptım bilmiyorum hiç hatırlamıyorum zaten sabahta taburcu etmişlerdi. Bakalım bu hanımefendi kaçta gelecek kaç gün kalacağız.
Ben ilk hamileliğimde ekim anneleri grubunda hastaneden bir canlı yayın açmadığım kalmıştı. İyimişim demekki doğumdan sonra yamuldum ama korkutmak gibi olmasın o alttaki dikişler canımdan can almıştı.Ben basindan beri duydugum seyleri yemeye calistim kilo aldiracak iste cevizdir kasardir vs ama kendim sanki daha cok kilo aldim bebek haftasiyla uyumlu kiloda az da degil ilerde de degil en son 5 gun once gitmistim kontrole 75 kiloydum bugun gittim 77 olmusum ama bebekte 100 gr falan fark var yiye yiye dana gibi oldum yeter artikama istahim da kapanmiyor off daha bi de kendimi durdurmasam neler yicem kim bilir
Masallahh sizinle de ayniymis gunumuz :) benim doktorum alttan bakalim falan demedi hic tahmini doguma 17 ocak diyor ama normal dogumda ne zaman gelir bilemeyiz falan dedi sadece baska aciklama yok bu kadar erken gelmesin ama 17 ocaga kadar da durmasin ya ben ocagin ilk haftasi bekliyorum oyle inandirdim kendimi
Ayy boyle ilk hamileligi olmayanlar ilk dogum tecrubelerini paylassa ne guzel olur okumasi cok keyifli bence
Bende öyle duydum hatta dün eşime diyordum hastaneye yetişiriz umarım 2.ler kolay doğuyormuş ben ilkinde oyalanmıştım bunda oyalanmadan mı gitsek diye.Senin ikinci olucak canım, gördüğüm ve duyduğum kadarıyla ikinciler üçüncüler daha kolay doğuyorlarmış. İnşallah seninde öyle olur su gibi akar gider doğumun yani hepimizin öyle olur inşallah :)
Canim ya seyi sorcamCanım ben prima premium aldım 1 numara elimde şuan 3 paket var. Günde 8-10 tane gidiyor ilk zamanlar sanırım bi 300-350 adet kullanılıyor. Ben daha önce araştırmıştım. İnstada da videolar var bununla ilgili. Islak mendil uni baby yenidoğan aldım. Bir de sleepy yenidoğan aldım mavi olanı. Ondan epeyce stok yaptım. Ters koymak gerekiyormuş onu da sonradan öğrendim hepsini ters çevirdim.
Dosya ekle diyorum, fotoğraf arşivi çıkıyor canım en üstte ordan galeriye atıyor beni seçip ekliyorum. Başka bir şey yapmıyorum.Canim ya seyi sorcam
Mesela sen foto yuklemissin ama tiklamadan buyumuyor
Ben foto ekle diyorum kucuk resim dememe ragmen sayfayi kapliyor
Nasil ekledin bu sekilde
Ben yapamadim ya kan sonucu eklicem de
Canım bir şey merak ettim o güne kadar ya normal gelmek isterse bebiş. Zaten 6 ocak dolduruyorsun gözüküyor 40.haftayı bayağı geçe vermiş sanki doktorun. Gerçi sen öyle istiyordun ama.Kızlar bugün bende kontrole gittim 2900 olmuş kilosu 37. Haftadayım 2 ocak için doğumı planladık bir aksilik olmazsa
Yorumu gönderince küçülüyor canım ekstra bir şey yapmana gerek yokCanim ya seyi sorcam
Mesela sen foto yuklemissin ama tiklamadan buyumuyor
Ben foto ekle diyorum kucuk resim dememe ragmen sayfayi kapliyor
Nasil ekledin bu sekilde
Ben yapamadim ya kan sonucu eklicem de
Ay evet ama beni bir panik sardı anlatamam korku heyecan panik Herşey bir araya geldiNe güzel canım bak bazı şeyler netleşecek en azından :) Günler geçtikçe bende ayrıntıları düşünüp stresleniyorum çok normal :)
Aslında 26 aralıkta almak istiyor doktorum ben 2026 doğumlu olsun dedim diye açıkcası 2 ocak a gün verdi. 1 ocakta okullar tatil kızım okula gitsin de istiyorum. Çok detay düşünüp istiyorum farkındayım ama işte bakalım kaçı gerçekleşirCanım bir şey merak ettim o güne kadar ya normal gelmek isterse bebiş. Zaten 6 ocak dolduruyorsun gözüküyor 40.haftayı bayağı geçe vermiş sanki doktorun. Gerçi sen öyle istiyordun ama.
Bakalım benimde normalde 17 Ocak ama sanırsam erken gelecek gibi gözüküyorBen basindan beri duydugum seyleri yemeye calistim kilo aldiracak iste cevizdir kasardir vs ama kendim sanki daha cok kilo aldim bebek haftasiyla uyumlu kiloda az da degil ilerde de degil en son 5 gun once gitmistim kontrole 75 kiloydum bugun gittim 77 olmusum ama bebekte 100 gr falan fark var yiye yiye dana gibi oldum yeter artikama istahim da kapanmiyor off daha bi de kendimi durdurmasam neler yicem kim bilir
Masallahh sizinle de ayniymis gunumuz :) benim doktorum alttan bakalim falan demedi hic tahmini doguma 17 ocak diyor ama normal dogumda ne zaman gelir bilemeyiz falan dedi sadece baska aciklama yok bu kadar erken gelmesin ama 17 ocaga kadar da durmasin ya ben ocagin ilk haftasi bekliyorum oyle inandirdim kendimi
Ayy boyle ilk hamileligi olmayanlar ilk dogum tecrubelerini paylassa ne guzel olur okumasi cok keyifli bence
Evet çok az kalmış oluyor çünkü her bebekte 40’ı beklemiyor bakalım nasıl olacak seninde inşallah gönlüne göre olur. Benim doktorum beklemezdi sezeryan olacak olsam seninki iyiymiş.Aslında 26 aralıkta almak istiyor doktorum ben 2026 doğumlu olsun dedim diye açıkcası 2 ocak a gün verdi. 1 ocakta okullar tatil kızım okula gitsin de istiyorum. Çok detay düşünüp istiyorum farkındayım ama işte bakalım kaçı gerçekleşir39+3 olacak 2 ocak
Ama tabi suyum gelir sancım olur ya da farklı durum akşamada doğurabilirim
Yorumu gönderince küçülüyor canım ekstra bir şey yapmana gerek yok
Sagolun kizlarDosya ekle diyorum, fotoğraf arşivi çıkıyor canım en üstte ordan galeriye atıyor beni seçip ekliyorum. Başka bir şey yapmıyorum.
Ahahah olsun demek ki ne kadar acisa da ikinciye cesaret edebilmissinBen ilk hamileliğimde ekim anneleri grubunda hastaneden bir canlı yayın açmadığım kalmıştı. İyimişim demekki doğumdan sonra yamuldum ama korkutmak gibi olmasın o alttaki dikişler canımdan can almıştı.
Grupta ilk doguracaklardan biri de sensin gibi duruyor ama tabi hic belli olmaz masallah bebisineKızlar bugün bende kontrole gittim 2900 olmuş kilosu 37. Haftadayım 2 ocak için doğumı planladık bir aksilik olmazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?