• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Kışın elbise şeklindeki gecelikle acaba üşüme olur mu? Yine içine bir şey giyme ihtiyacı duyabilirim ben. Lohusa takımlarının çoğu da ince penyeden, kışlık ürün pek göremedim bakarken.
Evet bende farkettim onu. Kumaş bakımından pek seçenek yok. önceki doğumum ekimdeydi. Hastane içi de asla soğuk değildi. Geçenlerde aynı hastanede oğlum ameliyat oldu sıcaktı bile. Bazı takımlar elbise+sabahlık+pijama şeklinde oluyor ben ondan almıştım. Şimdi hastanede giyicek hali kalmadı ama hala her parçası sağlam evde giyiyorum. Elbiseyi ilk gün giydim ki dediğim gibi çok işime yaradı. Sonraki günde pijama giydim. Evde de aynı şekil pijamayla dolaştım hep, elbise sevmem normalde ama rahatlık açısından iyiydi gerçekten.

Atayım canım ben homendinkilere bakıyorum. 40 derece ısıtıyor suyu. Biberon işareti oluyor.
Bu linkteki plastik olan. Eklediğim görselde çelik olanı.

Aaa bu çok mantıklıymış kuzum. Ama sütün durumune göre şekillendiririm diye düşünüyorum yine de. Ev için güzel ama dışarısı için zaten sıcak su ve soğuk su termos olacak diye düşünüyorum. Çünkü 40 dereceya ayarlayıp termosa koyarsak illa düşer sıcaklığı diye düşünüyorum.
Bende akşam yemeği saatimi erkene çekerek çözmeye çalışıyorum hafif aç uyumak işe yarıyor ama onda da açlık vicdanı yapıyorum
Öyle de yapsak böyle de yapsak illa birşeyler eksik oluyor :D

34te çatı muayenesinde yumuşama başlamış, her şey yolunda demişti 36+4te acilen sezaryene alındım tansiyonumu düşüremedikleri için. Preeklampsi gelişiyordu yani. Eğer bebekte ya da sizde bi sağlık sorunu yoksa doktor sezaryen kesin gözüyle bakmıyosa, özellikte sezaryen tercih etmeyecekseniz pek bu konuyu konuşmaya gerek yok. Gerçi dediğim gibi 34-36 arası çatı muayenesi yapıgo doktor o zaman zaten yöntem hakkında da fikrin olmuş oluyo. Eğer bi sağlık sorunu yoksa doğumun kendi başına olmasını bekliyorlar. Ama 37den sonra daha da sık kontrole çağırılıyorsun
Anladım canım. Açıkçası ben sezaryen mi vajinal mi onda bile kararsızım henüz. Aslında vajinal istiyorum ama çocuk için sorun yaratan durumlar olduğunu gördüm etrafımda. Doğum esnasında köprücük kemiğini kırmışlardı mesela bir tanıdığımda. Sezaryen olup acaba çocuğum bari rahat bir doğum mu geçirse diyorum bilemiyorum :silah:
Kizlar ya dün bebek hareket ettikce idrar sizmasi oldu bende 🫥
Oglumdayken 32.haftadan sonra yasamistim boyle seyler ama su an daha erken gibi
Karnim da cok buyudu oglumda daha kibardi
Penguen gibi yuruyorum😒
Tam kaç haftalıksın kuzu. Benimkinin de belli ayakları hep aşağıda çünkü bikini bölgemde vuruşları hissediyorum. Mesaneme vurduğu da çok oluyor sanki idrarım ucunda duruyormuş gibi hissettiriyor çünkü. Ama idrar kaçağı hiç olmamıştı. Tekrarlarsa istersen bir doktorunla görüşsen mi?

Anladım canım. Açıkçası ben sezaryen mi vajinal mi onda bile kararsızım henüz. Aslında vajinal istiyorum ama çocuk için sorun yaratan durumlar olduğunu gördüm etrafımda. Doğum esnasında köprücük kemiğini kırmışlardı mesela bir tanıdığımda. Sezaryen olup acaba çocuğum bari rahat bir doğum mu geçirse diyorum bilemiyorum :silah:

Tam kaç haftalıksın kuzu. Benimkinin de belli ayakları hep aşağıda çünkü bikini bölgemde vuruşları hissediyorum. Mesaneme vurduğu da çok oluyor sanki idrarım ucunda duruyormuş gibi hissettiriyor çünkü. Ama idrar kaçağı hiç olmamıştı. Tekrarlarsa istersen bir doktorunla görüşsen mi?
Haftaya kontrolum var aslinda cok sık olmuyor sadece dün aksam cok oldu🫥
Cok saglam vurmaya basladi artik
Bazen cok asagida hissedince uzanip ayaklarimi yukari kaldiriyorum belki yukari cikar diye🫠 gece yatarken yukarda sanirim cunku midem yaniyor
Ama geceye kadar surekli cok altta hissediyorum
Idrar kacirma da hani 1 2 damla kadar
O bile cok rahatsiz ediyor beni:/
Yanlis hesaplamiyorsam 25 haftayim canim

Bu çok uç bi örnek yalnız. Bunun olma olasılığı çok düşük. Açıkçası sezaryen mi normal mi deseler normal derdim. Tamam evet öncesinde belki o sancı ve olmuyo ama sonrası da zor ki ben kolay toparladım ona rağmen zor diyorum. Evde bakımınıza muhtaç bi bebekle bakıma muhtaç olmaktansa o gelene kadar sıkıntı çekip sonrasında rahat olmayı tercih ederdim. Benim böyle bi lüksüm olmadı sağlık sorunu yüzünden. Bu sebeple bu doğumda da olmayacak. Yine de gel normal doğum yap deseler hemen kabul ederim.

Haftaya kontrolum var aslinda cok sık olmuyor sadece dün aksam cok oldu🫥
Cok saglam vurmaya basladi artik
Bazen cok asagida hissedince uzanip ayaklarimi yukari kaldiriyorum belki yukari cikar diye🫠 gece yatarken yukarda sanirim cunku midem yaniyor
Ama geceye kadar surekli cok altta hissediyorum
Idrar kacirma da hani 1 2 damla kadar
O bile cok rahatsiz ediyor beni:/
Yanlis hesaplamiyorsam 25 haftayim canim
Anladım canım o zaman sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum ya. Çünkü mesanem dolupken benimki de mesanemin üzerşnde tepindiği zaman bir keresinde gafil avlamıştı nerdeyse bende kaçırıyordum. Biz de kısmetse bugün 24+0 olduk :) Zaman ne kadar hızlı geçiyor gerçekten yahu

Bu çok uç bi örnek yalnız. Bunun olma olasılığı çok düşük. Açıkçası sezaryen mi normal mi deseler normal derdim. Tamam evet öncesinde belki o sancı ve olmuyo ama sonrası da zor ki ben kolay toparladım ona rağmen zor diyorum. Evde bakımınıza muhtaç bi bebekle bakıma muhtaç olmaktansa o gelene kadar sıkıntı çekip sonrasında rahat olmayı tercih ederdim. Benim böyle bi lüksüm olmadı sağlık sorunu yüzünden. Bu sebeple bu doğumda da olmayacak. Yine de gel normal doğum yap deseler hemen kabul ederim.
Ya canım kıymetli değildir acı eşiğim yüksektir hatta çatı muayenesi olmadım ama şartlar uygun olursa çatır çatır da doğuracağımı düşünüyorum ama gel gelelim ki aklımda deli sorular. 2 doktora tkipliydim birisi de dedi hatta sezaryen yap hiç uğraşma geldi mi gelcek mi yok sabaha karşı olur haftasonu olur ebe bilmediğin planlamadığın biri denk gelir, doğumda nefessiz kalma durumları da göüyoruz sıkıntı falan diye konuştu kafamı da karıştırdı benim. :KK12:

Anladım canım o zaman sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum ya. Çünkü mesanem dolupken benimki de mesanemin üzerşnde tepindiği zaman bir keresinde gafil avlamıştı nerdeyse bende kaçırıyordum. Biz de kısmetse bugün 24+0 olduk :) Zaman ne kadar hızlı geçiyor gerçekten yahu
Evet daha dun gibi cidden
Mutfagin onunden gecemiyordum mide bulantisindan
Simdi ise birseyler yemekten mutfaktan cikamiyorum cok kilo aldim bu sefer:/
Oglumda 8 kg almistim sadece

Ya canım kıymetli değildir acı eşiğim yüksektir hatta çatı muayenesi olmadım ama şartlar uygun olursa çatır çatır da doğuracağımı düşünüyorum ama gel gelelim ki aklımda deli sorular. 2 doktora tkipliydim birisi de dedi hatta sezaryen yap hiç uğraşma geldi mi gelcek mi yok sabaha karşı olur haftasonu olur ebe bilmediğin planlamadığın biri denk gelir, doğumda nefessiz kalma durumları da göüyoruz sıkıntı falan diye konuştu kafamı da karıştırdı benim. :KK12:
Ay ne bicim konusmus doktor ya 🫢
Her dogumun riskleri var kimse kolay demiyor ama seni resmen sezeryana itmis bu doktor yani
Doktorundan memnun musun🫣
Normal dogum istiyorsan henuz 3 ay varken doktorunu degistir derim seni psikolojik iyi hissettirecek bir doktor bul

Aaa bu çok mantıklıymış kuzum. Ama sütün durumune göre şekillendiririm diye düşünüyorum yine de. Ev için güzel ama dışarısı için zaten sıcak su ve soğuk su termos olacak diye düşünüyorum. Çünkü 40 dereceya ayarlayıp termosa koyarsak illa düşer sıcaklığı diye düşünüyorum.

Öyle de yapsak böyle de yapsak illa birşeyler eksik oluyor :D
Evet benim yoktu canım ben kettle istiyordum zaten o yüzden bana bu daha mantıklı geldi. Gündüz bu şekilde hallederim dışarısı ve gece için termos şart. Ben ilk bebeğimdede termosla rahat ettim. Sütüm çok yoktu ilkinde bunda da olmazsa diye korkuyorum.

Kizlar ya dün bebek hareket ettikce idrar sizmasi oldu bende 🫥
Oglumdayken 32.haftadan sonra yasamistim boyle seyler ama su an daha erken gibi
Karnim da cok buyudu oglumda daha kibardi
Penguen gibi yuruyorum😒
Bende de oluyor canım ama hapşurunca başladı. Sürekli kaçırıyorum canımı sıkıyor bu durum. Normal doğum yapmıştım daha önce. Normal doğum yapanlarda da olabiliyormuş.

Sadık beyi sizden duymuştum sonra yorumlarına da baktım çok tatlı birine benziyor çokta tecrübeli olduğu söyleniyor. Ben özel muayenehane de bir doktora gidiyordum onu değiştirip sadık beye gidicem bundan sonra çünkü 🫠 kafanı karıştıracak bişey yok canım bence doktorun gerçekten profesyonel birine benziyor inşallah benimde doktorum olacak kendisi hatta 🤣🤣
Sadik beye gittin mi ya sorcam sorcam unutuyorum hep😁

Bende de oluyor canım ama hapşurunca başladı. Sürekli kaçırıyorum canımı sıkıyor bu durum. Normal doğum yapmıştım daha önce. Normal doğum yapanlarda da olabiliyormuş.
Evet ya insan korkuyor idrar mi su mu diye:/ benim ilk dogum sezeryan ama farketmiyor galiba baski olunca ordan burdan kaciyor🫠

Yani sezaryen olsun diye zaten panik birine daha çok panik pompalamışlar. Zamanında gelmeye karar veren bi bebekle anne emin ellerdeyse sorunsuz geçicektir o doğum. Korkutmuşlsr seni. Bu ihtimaller her doğumda olan ama çoğunlukla gerçekleşmeyen şeyler. He eğer korkup kendini sıkıp doğumu engellersen o zaman evet cidden problem bu dedikleri de olabilir. Ama rahat olursan o zaman doğumunda rahat geçecektir.

Korkutmak veya başka kötü bi duygu yaratmak istemem o yüzden anlatmıyorum ama çok rahat ve iyi doğumda gördüm kötü giden acilen sezaryene giden doğumda gördüm. Ama sezaryene giden doğumun asıl sebebi ne anne ne bebekti. Öyle de bişey var. Doğru ellerde tanısanda tanımasanda güzel geçecektir. Tanıdığım ama o anda sana doğru yaklaşımda bulunmayan bi ebe ve doktora da denk gelebilirsin.

Sadik beye gittin mi ya sorcam sorcam unutuyorum hep😁

Canım ya geçen ay detaylı ultrasona gittim işte kalpte parlaklık çıktı zamanla geçer dediler aradan biraz geçsin diye bekledim. Haftaya randevu alıp gidicem kendisi bilmese de aslında o benim doktorum oldu ya :) Şu parlaklık olayını da merak ediyorum çünkü pozitif bir doktora gitmem gerekiyor o da Sadık hoca diye düşünüyorum:)

Ben normal doğum yaptım canım ama bunda kararsızım. Doğumum çok kolay geçmişti zaten panikte bir insan değilim soğukkanlıyımdır fakat bacağıma kesi attığı için doktorum maalesef doğumdan sonra alttaki dikişlerden dolayı zor toparlandım. Şimdi yine normal diye gidiyoruz doktorumla ama kesi atacak sanırım yine çünkü sorduğumda atmazsam kontrolsüz yırtıklar oluşuyor büyük tuvaletini tutamayanlar bile var dedi. O alttaki dikişlerin acısı beni korkutuyor. Acaba diyorum arkadaşlarım hep sezeryan yaptı iki-üç gündede ayağa kalktılar çok konforlu geçti. Bu sefer sezeryan mı istesem bilemiyorum.

Evet ya insan korkuyor idrar mi su mu diye:/ benim ilk dogum sezeryan ama farketmiyor galiba baski olunca ordan burdan kaciyor🫠
Bende kasların gevşediğini düşünüyorum ama normal doğumla da alakası var diye düşünüyorum. Bir dahaki randevum bu ayın sonunda doktoruma sorucam. Dışarıda hapşurmaktan korkar oldum.

Sezaryen dikişi çok çok altta. Pelvik bölge bitişinde kasık hizasında öyle anlatayım. Karnına baskı yapan bi kıyafet olmadıkça can acımıyor. Hamile pijama altları da zaten yüksek bel neredeyse göğüs altı hızasında bitiyor. Ya da göbek hizasında. Evet elbise cidden çok rahat doğru ama ben depend+pantolon pijama birleşimiyle hiç sızdırma yaşamadım rahat güvenli hissettirdi kanamada ki ilk 3-5 gün çok aşırı oluyor ped kurtarmaz yani. Tek seferde bile pedden taşacak kadar kanama oluyodu ilk günler. 1 haftadan sonra adet kanamasına döndü
Hii ped olacagini dusununce mantikli geldi olmazsa bi tane de oyle bir sey alayim

Evet ayaklari alttan cikacakmis gibi🫣
En son 1 ay once doktor olcmustu 52 demisti rahim agzina
Ama karindan olctu ne kadar dogru cikiyo bilemiyorum
Yaa oncekilerde hiç böyle bişey blmiyorum bu kızceler bize neler yapıyor 🥹 1 2 cm oynar herhalde altta hissediyorum dedim doktora ama pozisyondan dolayı normal dedi ölçtümü blmiyorum rahm ağzını

Back
X