1 ay sonra bile o dikişlerin acısı bişeyle tetikleniyor ama. 3 sene geçti üstünden bu hamilelikte de bazen dikişleri de ağrı hissediyorum. Arkadaşıma da o kesilerden atıldı 1 hafta sonra tamamen normaldi. Hiçbir sağlık sorunu da yok. Ama doktor kontrolsüz yırtık konusunda da haklı. Kontrolsüz yırtığı tamir etmektense kontrollü dikişi iyileştirmeler daha kolay ve konforlu. Bana kalırsa sezaryen hiç konforlu bi doğum şekli değil. Bende ayaktaydım mecburdum bi noktada bebek için ama bu acı çekmediğim anlamına da gelmiyor. Sırf o dikişler sebebiyle sezaryen istiyorsan sezaryen dikişlerinle bunu istediğin için pişman olacağını söyleyebilirim. Rahme kadar kesiliyorsun. İlk 4 saat kalkamıyorsun. Üstelik ameliyatın etkisiyle rahimde kana kesilmesin pıhtılaşma olmasın diye o 4 saatin içinde 4 kere bakıma temizliğe geliyorlar. Göbeğinden bi bastırıyor dünyan dönüyor. İlk günler tuvalete gidince için çekiliyomuş gibi oluyo hissi bastıramıyosun. Ayrıca basur da oluştu. 1 ay sonra korse takmak istedim ilk günlerdeki gibi dikiş ağrısı çekince bırakmak zorunda kaldım. Yanlış anlaşılmasın hemen ayakldım, hemen toparlanan gecesine diğer binaya yürüyebilecek kadar iyi durumdaydım. Ama bu sezaryenin bi ameliyat olduğunu ve herkes aynı şekilde seyretmeyeceği gerçeğini değiştirmiyor. Ama varsa başka bi sebebi o konuda yorum yapamam. Sadece dikiş ve bakım karşılaştırması yaptım. O sancıyı çekmek istememekte bi seçenek tabi kimse kararlarınızı sorgulayamaz ama başınızda en az 15-20 gün size gerçekten destek olcak kimse yoksa bu seçim bi eziyete dönüşebilir. Yalnızken olcak iş değilBen normal doğum yaptım canım ama bunda kararsızım. Doğumum çok kolay geçmişti zaten panikte bir insan değilim soğukkanlıyımdır fakat bacağıma kesi attığı için doktorum maalesef doğumdan sonra alttaki dikişlerden dolayı zor toparlandım. Şimdi yine normal diye gidiyoruz doktorumla ama kesi atacak sanırım yine çünkü sorduğumda atmazsam kontrolsüz yırtıklar oluşuyor büyük tuvaletini tutamayanlar bile var dedi. O alttaki dikişlerin acısı beni korkutuyor. Acaba diyorum arkadaşlarım hep sezeryan yaptı iki-üç gündede ayağa kalktılar çok konforlu geçti. Bu sefer sezeryan mı istesem bilemiyorum.