• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
İstanbul’da fiyatlar ne kadar da yüksekmiş. Ben diyarbakırdayım doktorum Memorialde doğum ücreti 33 bin dediler. Sezaryen normal farketmiyor. Ama İstanbul’da yaşasaydım Acıbadem’de yapardım doğumu herhalde. Orda ne kadar acaba
110-115 bin bandında değişiyor bahsettiğim Eskişehir Acıbadem , İstanbulu düşünemiyorum :D

Bi de dün böyle bi haber gördüm , bi kaç yerde daha böyle söylentiler dönüyor . Sadece dua ediyorum bi an önce yürürlüğe girsin diye . Özel sektördeki annelerin de yüzü gülsün artık🥹

Bi de dün böyle bi haber gördüm , bi kaç yerde daha böyle söylentiler dönüyor . Sadece dua ediyorum bi an önce yürürlüğe girsin diye . Özel sektördeki annelerin de yüzü gülsün artık🥹
Gunaydin
Bende az once gordum uzatilacakmis diye
Bir de anne dogum iznini babaya devredebiliyormus dusunun hanimlar 😅

Bir diger haberde bosanan eslerde erkek kisisi evde ortak bakilan kedi varsa ona da nafaka odeyecekmis 😅

Kizlar ya 2 3 gundur biraz lokum falan atar oldum agzima ve sonrasinda mide bulantisi halsizlik hisseder oldum 10 15 dk surup geciyor
Evde tansiyon aletim yok ama tansiyonum mu bozuluyor ya da sekerimle mi ilgili anlayamadim
Seker yuklemede aclik 69 2 saat sonra 67 cikmisti sekerim yukseldi desem bilemedim ya
Cok kotu oluyorum ama uzanmak istiyorum kusmak istiyorum degisik hallere giriyorum
Daha once de tatli atistiriyordum ama 2 gundur boyle😒

Kizlar ya 2 3 gundur biraz lokum falan atar oldum agzima ve sonrasinda mide bulantisi halsizlik hisseder oldum 10 15 dk surup geciyor
Evde tansiyon aletim yok ama tansiyonum mu bozuluyor ya da sekerimle mi ilgili anlayamadim
Seker yuklemede aclik 69 2 saat sonra 67 cikmisti sekerim yukseldi desem bilemedim ya
Cok kotu oluyorum ama uzanmak istiyorum kusmak istiyorum degisik hallere giriyorum
Daha once de tatli atistiriyordum ama 2 gundur boyle😒
Tansiyonun değil de ani şeker iniş çıkışların olabilir , insülin direnci gibi . Şeker aletin yoksa yakınlarda bi eczane falan bulup bi kaç gün baktır bence şekerine,bu aralar benimde iştahım aşırı arttı acıktıkça mide bulantısı ve halsizlik de artıyor , öyle bi şey olabilir . Çok geçmiş olsun :KK36:

Ay hadi inşallah çıksın artık yaaa. Ama ben şeyi anlamıyorumm "lk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ayda da 1 buçuk saat süt izni kullanabiliyor." diyor ya 20 hafta olsa ücretli iznimiz bebek zaten 5 aylık oluyor. 24 hafta olsa 6 aylık olmuş oluyor. Döndükten sonraki ilk 6 ay 3 saat mi demek istiyorlar. Yoksa biz dönene kadar bebek zaten 6 aylık olmuş olacak :KK12:

Tansiyonun değil de ani şeker iniş çıkışların olabilir , insülin direnci gibi . Şeker aletin yoksa yakınlarda bi eczane falan bulup bi kaç gün baktır bence şekerine,bu aralar benimde iştahım aşırı arttı acıktıkça mide bulantısı ve halsizlik de artıyor , öyle bi şey olabilir . Çok geçmiş olsun :KK36:
Sagol canim🌼
Sekere nasil baktiriyoruz aclik sekerine mi yoksa oylesine bi saatte bakilabiliyor mu? Birde eczaneler bakiyor mu yoksa saglik ocagina mi gitmek gerekiyor

Ben de istanbuldayim, fiyatları arastirdim 120den asagi yok. 120 ile 190 arasinda ozelde fiyatlar. Ve dogum ocakta olacagi icin zam yiyecegiz. Onceden sabitleme yapmiyorlar:(
Nasıl ya? Erdem bana 30 bin fiyat verdi 2 ay önce zorunlu sezaryen. Tamam zam olursa 100 bin olmaz. Avrupa'da mısınız?

Sagol canim🌼
Sekere nasil baktiriyoruz aclik sekerine mi yoksa oylesine bi saatte bakilabiliyor mu? Birde eczaneler bakiyor mu yoksa saglik ocagina mi gitmek gerekiyor
Anlamlı bi cevap için açlık ve ilk lokmayı ağzına attıktan sonraki 1. Saatte tokluk ölçmelisin. Hem sabah hem akşam. Eczaneleri bilmiyorum aletim olduğu için hiç ihtiyacım olmadı ama sağlık ocağım 10 buçuğa kadar kan akıyor belki ayarlayıp sabah ölçülür ama akşam ölçülmez sğalık ocağında. Bi de 3 aylık şeker ölçümü var ya hbA1c onu yaptırabilirsin. O da fikir verir

Sagol canim🌼
eğer şikayetlerin açken ve ağzına tatlı bi şeyler atınca başlıyosa , açken git ağzına bi parça tatlı at kötüleşmeye başlayınca ölçülsün ki olay anında teşhis edilebilsin . Bazı eczaneler bakıyor , sağlık ocağı ve sağlık kabinleri de bakar , kan aldırarak değil de parmak ucu kan şekerine bi kaç gün baktırarak daha net bilgi sahibi olabilirsin , sonra da çok değişken çıkarsa doktoruna danışırsın :KK200:

Ay hadi inşallah çıksın artık yaaa. Ama ben şeyi anlamıyorumm "lk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ayda da 1 buçuk saat süt izni kullanabiliyor." diyor ya 20 hafta olsa ücretli iznimiz bebek zaten 5 aylık oluyor. 24 hafta olsa 6 aylık olmuş oluyor. Döndükten sonraki ilk 6 ay 3 saat mi demek istiyorlar. Yoksa biz dönene kadar bebek zaten 6 aylık olmuş olacak :KK12:
Evet evet döndükten sonraki ilk 6 ay süt izni 2 yaşa kadar devam edebiliyor çünkü :)

Sagol canim🌼
Eczanelerde şeker ölçüm cihazı ve ucu satılıyor, ondan temin edebilirsiniz yada arkadaşın S Sonami Söylediği gibi aile hekimliği ölçüm yapıyor parmak ucundan, eğer yakınsa onuda düşünebilirsiniz. Sadece sıkıntısı 1 saat sonra tekrar gitmek, aslında 1 saat olmuyorda yarım saate falan denk geliypr, ilk lokmayı yedikten sonra ölçüm istiyorlar çünkü 😔

Nasıl ya? Erdem bana 30 bin fiyat verdi 2 ay önce zorunlu sezaryen. Tamam zam olursa 100 bin olmaz. Avrupa'da mısınız?
Hangi erdem acaba? Çakmak mı çamlıca erdem mi? Bende şuanda çamlıcaya gidiyorum Adalet hanıma ama sanırım devlette doğum yapacağım kararlaştıramadım henüz 😊

eğer şikayetlerin açken ve ağzına tatlı bi şeyler atınca başlıyosa , açken git ağzına bi parça tatlı at kötüleşmeye başlayınca ölçülsün ki olay anında teşhis edilebilsin . Bazı eczaneler bakıyor , sağlık ocağı ve sağlık kabinleri de bakar , kan aldırarak değil de parmak ucu kan şekerine bi kaç gün baktırarak daha net bilgi sahibi olabilirsin , sonra da çok değişken çıkarsa doktoruna danışırsın :KK200:
Aslinda surekli olmuyor
Mesela kahvaltida recel bal vs yiyorum birsey yok
Genelde aksama dogru oluyor🤥

Benim de bi haftadır sabah uyanınca bulantım oluyor hemen bişey atıştırmazsam istifra ediyorum😑

Hayır bebeğin ilk 6ayından bahsediliyor. Bebeğin ihtiyacına göre şekillenen bir şey o çünkü.
32. Haftada doğum iznine çıksanız mesela. 40ta doğum olsa ve doğum izni 24 hafta olsa işe 4 aylık döneceksiniz.
O aradaki 4-6 ay arası 3 saat oluyor izin.

Bendeki bilgi bu şekilde yani :)

Benim de bi haftadır sabah uyanınca bulantım oluyor hemen bişey atıştırmazsam istifra ediyorum😑
Daha önce gebeliğinin başında bulantın olmuş muydu canım. Ben hiç bulantı yaşamadım ama sanki şu birkaç gündür benim de midem bulanmalı yanmalı gibi değişik bir hal aldı

Şeker, önceki doğumum preeklampsi kaynaklı acildi, bi de plasenta rahım ağzının bitişiğinde önde. Hepsi birleşince gerçi şu an için bebek sağlıklı ama benim sağlık sorunlarım bebeği çok etkilemesin, risk oluşmasın diye. Kan sulandırıcı da kullandığım için kanama asla istenmeyen bişey. Zaten biraz ağrı çekmişim rahim ağzı biraz kısalmış anladığım kadarıyla. Ben tam kestiremiyorum ama

Yaaa benim de ilk doğumum acil sezaryenle sonuçlanmıştı. Baştan doktorum yedi beni biraz ssvd deneriz diye. Şimdi de senin durumun riskli. Kan sulandırıcı kullanıyoruz. Şeker de yüksek çıktı. Çok değil ama diyete başladık. İltihaplı romatizmam var. Şu an her şey sağlıklı gidiyorken planlı sezaryen yapsak strese girmesen çok güzel olur diyor doktor. Kaldım ben de arada :(

Back
X