- 13 Mayıs 2025
- 106
- 147
- 18
- 27
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #2.341
Teşekkür ederim. Bugün devlete gittim doktor olumlu konuştu. Haftaya tekrar gideceğim. Keseyle alakalı bir sıkıntı yoktu zaten varsada söylemedi özeldeki. Sadece bebek yaşamıyor olabilir dedi 3 gün sonra gel ilaçla düşürelim dedi. Bugünkide daha yeni başlamış atım haftaya bakalım dedi çok tedirginim Allahım hayırlısını nasip etsinÇok geçmiş olsun öncelikle acele etmeyin. Benim bu konudaki geçmiş deneyimim olumsuzdu ama belki fikir olur diye yazmak istedim. Özel bi hastaneye gidiyordum 6. Haftada kontrolümde kesenin şeklinde bozulma olduğunu ve bebegi göremediğini söyledi. Kürtaj dedi direkt. Sonra özel muayenehanesi olan bi Dr önerdi kendi arkadaşlarım ve ona gittim. Cihazı çok iyiymiş bebegi gördü kalp atışı dahi gördü fakat atımı çok yavasti ve kese bozulmaya başlamıştı. Burdan sonra yapacak birsey yok fakat acele etmeyelim takip edelim diyip 2-3 gün sonra tekrar görmek istedi. Ordan da ağlayarak çıktım ozeller boyleyse belki devlette çare bulurum dedim emin olmak istedim. Üniversite hastanesine gittim orda da bebegi gördüğünden emin olamadılar. Cihazları oranın da çok iyi değilmiş. Bana bu haftalarda zehirlenme olmaz acele etme takip edelim dediler. Ama gidişatın kürtaja doğru olduğunu söylediler. Durum boyle olunca 2-3 güne bir takip için cihazı iyi olan özel muayenehaneye gittim. Orda kalp atisinin durduğundan ya da devam ettiğinden emin olabileceğim için. İçimde şüphe kalsın istemedim. 8+0 a kadar takip edildim ve zehirlenme vs birsey olmadı, ki 40 larda kilodayim bünyem zayıf. Diyeceğim o ki acele etmeyin ve cihazı iyi birini bulup orda takip ettirin durumunuzu muhakkak. Sadece kesenin şekli bozulsa fakat kalp atışı iyi olsa sonradan kese duzelebiliyormus. Fakat kalp atimi da iyi değilse sorun oluyormuş. Basta yavaş atıp sonradan toparlar diye bekliyorlar bebek ilk oluştuğunda çok net atim duyulmuyor zaten. Ama bunu netleştirmenin yolu takip edilmek. İnşallah cihazı iyi olan bi dr size güzel şeyler söylerdualarım sizinle tek Dr la kalmayın araştırın
Benim ağrım kanamam yok olmadı daha öok şükür. Ama gebelik belirtisi olan mide bulantısı va de yok sadece küçük tansiyonum düşüyor ve uykum var sürekli. Umarım güzel haberler verebilirimBi arkadaşımın ilk kalp atışı 8. Haftada olmuş. O da beklemiş. Acele etmemiş. Ama bu süreçte şiddetli ağrı kanama vs olursa durmayın Dr a hemen gidin ki imkan varsa müdahale edilebilsin ilaç vs ile tutunması için
Umarım başka doktorlarıda araştırıp gideceğimKalp atışını ben de duyamadım doktor sadece ekranda çizgi çıkardı. Cihazın kalitesi de önemli burada devlet tabi ki olur ama cihaz kalitesinin daha yüksek olduğunu düşündüğün bir özel hastaneye de gidebilirsin sanki. Belki geç döllenme falandır
Canım ya çok sevindim bunu okuduğuma bile inşallah zamanda dahada güçlenecek minik kalbi Allah güzel haberler almayı o sesi duymayı sa nasip etsin sanaTeşekkür ederim. Bugün devlete gittim doktor olumlu konuştu. Haftaya tekrar gideceğim. Keseyle alakalı bir sıkıntı yoktu zaten varsada söylemedi özeldeki. Sadece bebek yaşamıyor olabilir dedi 3 gün sonra gel ilaçla düşürelim dedi. Bugünkide daha yeni başlamış atım haftaya bakalım dedi çok tedirginim Allahım hayırlısını nasip etsin
Amin inşallah canım teşekkür ederimCanım ya çok sevindim bunu okuduğuma bile inşallah zamanda dahada güçlenecek minik kalbi Allah güzel haberler almayı o sesi duymayı sa nasip etsin sana
E tamam bak gördün mü en azından görünüyor demiş o sebeple sen gönlünü ferah tut kan testlerinde güzel çıksın haftaya yeniden bi baktır bakalım Allah’ın izni ileBugün devlete gittim daha çok küçük dedi. Hafif kalp atımı görünüyo sanki çok yeni daha dedi. Haftaya tekrar gel dedi kan değeri idrar vs aldı
Benimde öyle yaBenim ağrım kanamam yok olmadı daha öok şükür. Ama gebelik belirtisi olan mide bulantısı va de yok sadece küçük tansiyonum düşüyor ve uykum var sürekli. Umarım güzel haberler verebilirim
Ben bu amaçla yazmıştım yani havalar sıcak ve terliyoruz sıvı kaybediyoruz. Benim gibi normal hayatında pek su içmeyen insanlar sıcaklarda çok fazla etkileniyor. Üstüne hamilelik eklenince ve bu haftalarda bulantı sebebiyle çoğumuz birsey yiyip içmekte zorlanırken daha da etkilenebiliriz diye düşündüm. Sağlık ocağına gittigimde ebem de bu şekilde anlattı ve az su içen ben günde 2-3 bardak fazla içince bile fark olduğunu gördüm şikayetlerimde zaten. Mesela çok su kaybedip yerine koymayınca kabızlık sorunum daha çok oluyor. Ki bizde hormonlar sebebiyle kabızlık bu ara çok olur. Zaten aşırı miktarlarda neyi tüketirsek tüketelim zararı olur. Bu su icin de geçerliBen bu şekilde anlamadım.
Doktor su içmeyin demez ki.hele ki hamilelere sonuçta kan oranımız da gittikçe artıyor havalarda sıcak.
Doktor hanım size cevap olarak ne yazdı peki.
Başka bir doktora gidip farklı Bi sonuç aldığınızı okuyunca yemin ederim içime su serpildiTeşekkür ederim. Bugün devlete gittim doktor olumlu konuştu. Haftaya tekrar gideceğim. Keseyle alakalı bir sıkıntı yoktu zaten varsada söylemedi özeldeki. Sadece bebek yaşamıyor olabilir dedi 3 gün sonra gel ilaçla düşürelim dedi. Bugünkide daha yeni başlamış atım haftaya bakalım dedi çok tedirginim Allahım hayırlısını nasip etsin
Çok sevindim kese de duzgunmus hem. Nasıl bu kadar rahat konuşabiliyor bazı Dr lar gerçekten hayret ediyorum. İnşallah yolunda gider devamı daBenim ağrım kanamam yok olmadı daha öok şükür. Ama gebelik belirtisi olan mide bulantısı va de yok sadece küçük tansiyonum düşüyor ve uykum var sürekli. Umarım güzel haberler verebilirim
Geri dön lütfen ben sebep olduğum icin çok üzüldümNeyse kızlar ben ne yazsam sorun oluyor burda inanın kendimi kötü hissettim bundan sonra yazmayı düşünmüyorum size saglıklı gebelikler…
3500 beta ile doktora gittim, 4+4 te karından ultrasonda gördük keseyi ve yolk kesesini, 5+4 te karın ultrasonunda kesede bebeği gördük kalp atışı dinledikBeta hcg kacti sizin? Alttan ultrosonla mi gormustunuz? Ben ilk ogrendigimde daha kan vermeden 4. haftada karindan ultrosona bakti kese gorunmedi ama rahim kalinlasmasi baslamisti. Doktor istersen alttan bakalim dedi ama ben istemedim o yuzden 7. haftayi bekliyorum kalp atisi icin kesin olsun diye.
Bu doktorlar o kadar anlayışsız ki.. Hamile bir kadının tek bir kelimeyle alt üst olabileceğini düşünmüyorlar.Teşekkür ederim. Bugün devlete gittim doktor olumlu konuştu. Haftaya tekrar gideceğim. Keseyle alakalı bir sıkıntı yoktu zaten varsada söylemedi özeldeki. Sadece bebek yaşamıyor olabilir dedi 3 gün sonra gel ilaçla düşürelim dedi. Bugünkide daha yeni başlamış atım haftaya bakalım dedi çok tedirginim Allahım hayırlısını nasip etsin
Sağol.. ben çok icerdim ama bu ara sudan bile midem bulanıyo zorla iciyorum mide bulantısı problemi yaşıyorum ve iştahım gittiKızlar suyunuzu bol bol içmeyi unutmayın. Suyu biraz azaltsam şikayetlerim artıyor onu farkettim paylaşmak istedim
Benim de aynı. Ama bulantidan suyu ihmal edince de kabızlık sorunum daha kötü oluyor. Başım ağrıyor bi de sıcaklarla birleşince. Bulantılardan önce arka arkaya 2 ser bardak içerdim soğuk soğukSağol.. ben çok icerdim ama bu ara sudan bile midem bulanıyo zorla iciyorum mide bulantısı problemi yaşıyorum ve iştahım gitti
Benim ilk gebeliğimde biraz vardı sonradan hemen hiç olmadı diyebilirim. Ani harekette kramp gibi giren geçici ağrı dışında son 2 gebeliğimde kasık ağrısı yok. Meme belirtileri de ilk gebelikte aşırı belirgindi, şu an hiç başlamadı. Ama iştahsızlık tam gazKızlar daha yolun başındayım ama size bir şey sorcam. Daha önceki gebeliklerimde bu haftalar hissedilir kasık ağrılarım oluyordu. Dün hafif hafif vardı. Gece de vardı ama yine hafifti. Bugün ayakta kalmama rağmen dışarı falan da çıktım halsizlik haricinde hiç ağrım olmadı. Hepinizin ağrısı olmuş muydu bu dönemde
İnşallah canımmm Allahtan ümit kesilmezE tamam bak gördün mü en azından görünüyor demiş o sebeple sen gönlünü ferah tut kan testlerinde güzel çıksın haftaya yeniden bi baktır bakalım Allah’ın izni ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?