- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #3.021
Aynı dertten muzdaribiz arkadaşımKızlar selam,
Bu hafta iyice mide bulantısı, mide yanması beni beter hale getirdihem uyku bastırıyor ama midem bulandığı için uyuyamıyorum yada gece uykumdan kalkıyorum bundan dolayı ne yapabilirim bilmiyorum prilam içiyorum gece yatmadan oda sadece sabah bulantımı kesiyor ama gün bana bitmiyor
Fetal dna 10.haftadan, ikili test 12. Haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum doğru mu? Detaylı ultrason 18. Haftada mı yapılıyor?
Betahcg tekrar düşmeye başladıkça bulantı azalacak diyorlar. Bakalım, hadi inşallah 
Teşekkür ederim fiyat alacağım sigortadan bakalımDoğuma 2 ay kala biterse doğum için yine ücret vereceksiniz.
Sigorta fiyatı sigortasız doğum ücretinden daha uygun olsa gerek.
Hem yeniden sigortalı olacaksanız. Sağlık sigortası çok önemli bir şey. Yine 10 muayene hakkınız olacak sonuçta istediğiniz bölüm için.
Hem de doğuma ekstra ücret vermeyeceksiniz. Böyle işliyor sistem. Sigorta imkanı olan herkesin her yıl yeniletmesi gereken bir şey. Büyük bir kurtarıcı.
ben Rusyada yasiyorum buradaki doktorumun soylediklerini soyleyeyim, ben henuz mide bulantisi yasamadim ama mide bulantisi olursa nane limon kaynatip icebilecegimi soylemisti. belki ise yarar...Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacak sizlere, yarın 10 haftalık olacağız bebişimle. Fakat birkaç haftadır mide bulantısı ve mide yanması şikayetiyle günlerim geçmek bilmiyor. Prilam da başladık evet kusmama biraz etkisi oldu lakin ne yesem midem yanıyor. Haşlanmış patates bile kötü etkiliyor. Bu konuda sizin bir öneriniz olur mu ? Bu mide yanması bulantıdan çok daha beter bir şeymiş
Merhaba aynı durumu yaşıyorum doktora gittiniz mi acaba ? Bugünle beraber 12 gündür kahverengi lekelenmem var Doktorum normal dedi progesteron vermedi Duphaston diye bir hap verdi sabah akşam onu kullanıyorum ama hiç geçmedi lekelenmem hep devam ettiherkese merhaba son regl tarihim 27 mayıs 24 haziranda gebe olduğumj öğrendim 25 haziranda kanama ve lekelenmelerim başladı progwsterona başladım ama hap olarak fitil kullanmak istemedim. geçen hafta perşembe kese gördük 11mm bu hafta perşembe kalp atışı duymak için çağırdı doktor. şuan sanırım 6+5 deyim ama benim sıkıntım şu benim sürekli kahve ve pembe lekelenmem oluyo akşam özellikle günlük pede gelecek kadar günde 1 tame akşam içiyorum öğlende lekem olursa öğlende alıyorum. siz en fazla ne kadar kullandınız progesteronı lekelenmesş uzun süren var mı canım çok sıkkın lütfen benzer durum yaşayan varsa yazsın yoksa gece doktora mı gitsem perşembe bekleyemiycem
aslında evet ilaç içmeyi sevmediğim için hele bu dönemde de folik asit dısında bişey kullanmak istemiyorumBir tane mi içiyorsun ? Belki dozu yeterli gelmiyor dur
evet umarım geçer yoksa hayat kalitemi düşürdüğü için sürekli mutsuz gibi geziyorum sonra da kendime kızıyorum en güzel zamanlarımda nasıl olduğumlam ilgiliAynı dertten muzdaribiz arkadaşımdoktorum prilamı sabah akşam 2 doza çıkardı ama mide yanmasına çok etkisi olmaz dedi. Muhtemelen gebelik reflüsü bu. Ben son bir haftada 4 kilo verdim hiç bir şekilde yiyemiyorum sürekli boğazımda bir yumru gibi yanma hissi. Lakin ilk trimester sonrası azalacak diye umut edip, geçici olduğuna odaklanıyoruz
bende çok evham yapmıştım ama doktor olabiliyo artık çok sık rastalanan bi durum dedi 3 doktorda bana bunu dedi. bir de kalp atışı dinleyince banada çok iyi geldi artık lekelenmeyi dert etmiyorum genelde dinleniyorum zamanka geçicek dedi doktor doktora güveniyorumMerhaba aynı durumu yaşıyorum doktora gittiniz mi acaba ? Bugünle beraber 12 gündür kahverengi lekelenmem var Doktorum normal dedi progesteron vermedi Duphaston diye bir hap verdi sabah akşam onu kullanıyorum ama hiç geçmedi lekelenmem hep devam etti
Üşütmüş olabilir misin canım daha önce hiç duymadım öyle bir şeyArkadaşlar merhaba 7+3 teyim çok şükür tüm doktor kontrollerim çok iyi geçti bebek gayet sağlıklı kalp atışıda duyduk benide muayene etti istenilen kan testlerini yaptım temiz çıktı herşey yolunda fakat benim sağ boşluğumda bir haftadan fazladır geçmeyen nefes alırken batma ağrı var ve artık dayanamıyorum iki doktorda hiç birşey olmadığını bebeğe organların yer açtığı için bazı gebelerde bu durumun gözüktüğünü söyledi sola yatınca rahatlıyor ama tüm hayatımı kısıtladı her gün bu gün geçecek diye uyanıyorum geçmiyor bunu yaşayan varmı aranızda ne yapabilirim bana yardımcı olur musınuz
Yeterince su içiyor musunuzTansiyonum düşüyor benim sürekli, ya 9-6 ya 8-6 aslında çok düşük değil belki ama benim başımı döndürüyor. Ne yaparsam yapayım yükselmiyor. Bol bol tuzlu ayran içiyorum yine de bir anlığına rahatlıyorum sonra yine düşüyor. Nasıl yükselecek bu, yarın kontrole gidince söyleyeceğim ama ilaç kullanmak istemiyorum
apandiste benzettim benArkadaşlar merhaba 7+3 teyim çok şükür tüm doktor kontrollerim çok iyi geçti bebek gayet sağlıklı kalp atışıda duyduk benide muayene etti istenilen kan testlerini yaptım temiz çıktı herşey yolunda fakat benim sağ boşluğumda bir haftadan fazladır geçmeyen nefes alırken batma ağrı var ve artık dayanamıyorum iki doktorda hiç birşey olmadığını bebeğe organların yer açtığı için bazı gebelerde bu durumun gözüktüğünü söyledi sola yatınca rahatlıyor ama tüm hayatımı kısıtladı her gün bu gün geçecek diye uyanıyorum geçmiyor bunu yaşayan varmı aranızda ne yapabilirim bana yardımcı olur musınuz
Karadut şurubu doğalından bulabilirsen. Aktarlarda var ama guvenilir mi bilmiyorum. Olmazsa eczanede varsa eczaciya ya da Dr una danışarak deneyebilirsin. Şimdi zamanı değil geçti sanırım ya yoksa direkt kendisi de yenirse iyi gelirdi. Ama gebelikte sakıncası var mı arastirmadim ona bakın muhakkak. Normal zamanda kullanıp faydasını görmüştüm. Yutmak sakıncalı ise belki gargara yapılabilir ama
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi deneyeceğimBiraz can acıtıyor ama üzerine parmak ile karbonat ya da toz sumak basmak çok iyi geliyor hemen iyileştiriyor. Bir de bol bol C vitamini ile bağışıklığı desteklemek gerek.
hayırlı olsun güzel haberine çok sevindim. daha önce lekelenme için konuşmuştuk sizinle benimde progestan hapı fitil olarak değiştirdi kahve lekelerim var ama kanama alanı yokmuş kalp atışıda duydum çok şükür. fitilde sizinde şöyle oluyor mu kullanımdan snra uzanıyorum 15-20 dk ayapa kalktığımda az hareket etsem hap erimiş olarak akıyor sanki böyle durum normal miSelam arkadaşlar, bugün doktor günümüzdü.
daha önce belirtmiştim 5 haftalıkken kırmızı yoğun kanama yaşamıştım.hatta düşük yapıyorsun kürtaja alacağız demişlerdi. O arada bir sürü doktor gezdim aldırmadım 1 hafta sonra sonra kanama alanım kücüldü.
Kahverengi lekelenme yaşamaya devam etmiştim. Progestanı hem hap hem de göbekten iğne olarak kullandım. Bugün kontrolde içeride kanama alanımın kalmadığını söyledi doktor çok sevindim. Progestanı fitil olarak kullanmaya devam edeceğiz.kahverengi lekelenmesi olanlara kullanmasını tavsiye ederim. Progestanla birlikte bitti şükürler olsun. Tedbir bizden takdir Allah’tan. Ve panik yapmayın kahverengi leke bende de hala geliyor ama herşey yolunda dedi doktor kalp atışını tekrar dinledik o insanı çok rahatlatıyor7+2
Çok teşekkür ederim evet tabi hatırladım :) ben fitili bugün ilk kez kullanacağım. Önden sizden öğrenmiş olduğum iyi oldu gece yatarken yapıp kalkmamak daha iyi olur o halde. Hayatımda hiç fitil kullanmadım hadi bakalım :)hayırlı olsun güzel haberine çok sevindim. daha önce lekelenme için konuşmuştuk sizinle benimde progestan hapı fitil olarak değiştirdi kahve lekelerim var ama kanama alanı yokmuş kalp atışıda duydum çok şükür. fitilde sizinde şöyle oluyor mu kullanımdan snra uzanıyorum 15-20 dk ayapa kalktığımda az hareket etsem hap erimiş olarak akıyor sanki böyle durum normal mi
kullan bakalım şifa olsun inşallahÇok teşekkür ederim evet tabi hatırladım :) ben fitili bugün ilk kez kullanacağım. Önden sizden öğrenmiş olduğum iyi oldu gece yatarken yapıp kalkmamak daha iyi olur o halde. Hayatımda hiç fitil kullanmadım hadi bakalım :)
Benim lekelenmem varla yok arası oluyor ama doktor şöyle dedi 10 gün aralıksız hiç leke gelmeyene kadar kullanacağız sonra kademeli olarak bırakacağız birden değil dedi
İçiyorum ama yine de sürekli böyleYeterince su içiyor musunuz
Karadut şurubu veya reçeli ağız yaralarına iyi geliyo diye duymuştum ama hamileyken tüketilir mi bilmiyorumKızlar 2 gün önce yanağımın şiştiğini fark ettim yemek yerken de ısırdım çok ağrıdı sonra yara çıktı beyaz beyaz okadar canım yanıyor ki anlatamam hala geçmedi ne konuşabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum karanfil çiğneyince uyuşuyordu sonra karanfilin tehlikeli olduğunu öğrendim ne yapacağımı şaşırdım aft için ne yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?