Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    39
Aynı dertten muzdaribiz arkadaşım doktorum prilamı sabah akşam 2 doza çıkardı ama mide yanmasına çok etkisi olmaz dedi. Muhtemelen gebelik reflüsü bu. Ben son bir haftada 4 kilo verdim hiç bir şekilde yiyemiyorum sürekli boğazımda bir yumru gibi yanma hissi. Lakin ilk trimester sonrası azalacak diye umut edip, geçici olduğuna odaklanıyoruz

Fetal dna 10.haftadan, ikili test 12. Haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum doğru mu? Detaylı ultrason 18. Haftada mı yapılıyor?

2li test 10.hafta itibariyle yapılıyor.
Benim doktorum sata göre 10+2’de yapacak.
Ama geç döllenme dediği için 9+5’te yapmış olacak aslında. Sata uyumlu çıkmıyor embriyo boyutu bende.

Hatta bana bu yüzden en son görüşmemizde 1 ay sonra gelsen geç olur. 3 hafta sonra gelmelisin diyerek gün verdi.

Ben de fetal dna düşündüm aslında ama sonra hatalı sonuçların çıktığı konusunda mesajlar görünce vazgeçtim. Ama yapılabilir. Cinsiyeti erken öğrenmek de çok güzel olur.

Doktorum 2li ve 4lü test yeterli dedi bana.

Detaylıya da 21.haftadan sonra gitmiştim diye hatırlıyorum.

Betahcg tekrar düşmeye başladıkça bulantı azalacak diyorlar. Bakalım, hadi inşallah 

Teşekkür ederim fiyat alacağım sigortadan bakalım

ben Rusyada yasiyorum buradaki doktorumun soylediklerini soyleyeyim, ben henuz mide bulantisi yasamadim ama mide bulantisi olursa nane limon kaynatip icebilecegimi soylemisti. belki ise yarar...

Merhaba aynı durumu yaşıyorum doktora gittiniz mi acaba ? Bugünle beraber 12 gündür kahverengi lekelenmem var Doktorum normal dedi progesteron vermedi Duphaston diye bir hap verdi sabah akşam onu kullanıyorum ama hiç geçmedi lekelenmem hep devam etti

Bir tane mi içiyorsun ? Belki dozu yeterli gelmiyor dur
aslında evet ilaç içmeyi sevmediğim için hele bu dönemde de folik asit dısında bişey kullanmak istemiyorum
o sebeple gece yatmadan bi tane prilam içiyorum, doktor günce 4 taneye kadar içebilirsin dedi ama ben içemiyorum

evet umarım geçer yoksa hayat kalitemi düşürdüğü için sürekli mutsuz gibi geziyorum sonra da kendime kızıyorum en güzel zamanlarımda nasıl olduğumlam ilgili
bende sabah sadece yiyebiliyorum onun dısında yiyemiyorum , nasıl geçecek böyle bilmiyorum.
ama geçecek az daha sıkalım dişimizi

bende çok evham yapmıştım ama doktor olabiliyo artık çok sık rastalanan bi durum dedi 3 doktorda bana bunu dedi. bir de kalp atışı dinleyince banada çok iyi geldi artık lekelenmeyi dert etmiyorum genelde dinleniyorum zamanka geçicek dedi doktor doktora güveniyorum

Arkadaşlar merhaba 7+3 teyim çok şükür tüm doktor kontrollerim çok iyi geçti bebek gayet sağlıklı kalp atışıda duyduk benide muayene etti istenilen kan testlerini yaptım temiz çıktı herşey yolunda fakat benim sağ boşluğumda bir haftadan fazladır geçmeyen nefes alırken batma ağrı var ve artık dayanamıyorum iki doktorda hiç birşey olmadığını bebeğe organların yer açtığı için bazı gebelerde bu durumun gözüktüğünü söyledi sola yatınca rahatlıyor ama tüm hayatımı kısıtladı her gün bu gün geçecek diye uyanıyorum geçmiyor bunu yaşayan varmı aranızda ne yapabilirim bana yardımcı olur musınuz

Üşütmüş olabilir misin canım daha önce hiç duymadım öyle bir şey şimdi zaten daha çok minik bebek organların açılmasına daha zaman var gibi ya

Yeterince su içiyor musunuz

apandiste benzettim ben

Biraz can acıtıyor ama üzerine parmak ile karbonat ya da toz sumak basmak çok iyi geliyor hemen iyileştiriyor. Bir de bol bol C vitamini ile bağışıklığı desteklemek gerek.
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi deneyeceğim

Selam arkadaşlar, bugün doktor günümüzdü.
daha önce belirtmiştim 5 haftalıkken kırmızı yoğun kanama yaşamıştım.hatta düşük yapıyorsun kürtaja alacağız demişlerdi. O arada bir sürü doktor gezdim aldırmadım 1 hafta sonra sonra kanama alanım kücüldü.
Kahverengi lekelenme yaşamaya devam etmiştim. Progestanı hem hap hem de göbekten iğne olarak kullandım. Bugün kontrolde içeride kanama alanımın kalmadığını söyledi doktor çok sevindim. Progestanı fitil olarak kullanmaya devam edeceğiz.kahverengi lekelenmesi olanlara kullanmasını tavsiye ederim. Progestanla birlikte bitti şükürler olsun. Tedbir bizden takdir Allah’tan. Ve panik yapmayın kahverengi leke bende de hala geliyor ama herşey yolunda dedi doktor kalp atışını tekrar dinledik o insanı çok rahatlatıyor 7+2

hayırlı olsun güzel haberine çok sevindim. daha önce lekelenme için konuşmuştuk sizinle benimde progestan hapı fitil olarak değiştirdi kahve lekelerim var ama kanama alanı yokmuş kalp atışıda duydum çok şükür. fitilde sizinde şöyle oluyor mu kullanımdan snra uzanıyorum 15-20 dk ayapa kalktığımda az hareket etsem hap erimiş olarak akıyor sanki böyle durum normal mi

Çok teşekkür ederim evet tabi hatırladım :) ben fitili bugün ilk kez kullanacağım. Önden sizden öğrenmiş olduğum iyi oldu gece yatarken yapıp kalkmamak daha iyi olur o halde. Hayatımda hiç fitil kullanmadım hadi bakalım :)
Benim lekelenmem varla yok arası oluyor ama doktor şöyle dedi 10 gün aralıksız hiç leke gelmeyene kadar kullanacağız sonra kademeli olarak bırakacağız birden değil dedi

kullan bakalım şifa olsun inşallah

Karadut şurubu veya reçeli ağız yaralarına iyi geliyo diye duymuştum ama hamileyken tüketilir mi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…