- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #6.241
Merhaba, ben de yarın vereceğim. SATa göre 12+1 im yarın, genelde 2 gün ileri çıkıyorum. Sağlıklı mı, onu çok merak ediyorum.güzel haberler alın inşbende perş vericem 12+3 de vermiş olucam merak ettim başka hala bekleyen var mı diye
Geçmiş olsun. Bu durumlarda 2. Doktora dahaKızlar diş ağrısı çekiyorum. Geçmek bilmeyen bir diş enfeksiyonu var. Acıya dayanamadım için atoksilin 1000mg antibiyotik kullanıyorum. Eczacı günde iki defa dedi ama ben korkarak günde bir tane içiyorum sadece. Ama enfeksiyon bu yüzden geçmiyor olabilir. Böyle bir durum yaşayan var mı ya da antibiyotik kullanıp problem yaşamayan
Merhaba, ben diş hekimiyim. Dediğiniz antibiyotik 12 saatte bir kullanılmalı. 2. trimester itibariyle farklı antibiyotikleri de kullanabilirsiniz. Doktorunuz söyleyecektir, etki görmediyseniz farklı bir antibiyotik reçete edecektir mutlaka. Geçmiş olsunDis doktoru verdi ama iki öğün yazmıştı ben tek öğün kullandım malesef etki etmedi
Cok teşekkür ederim canım. Doktor antibiyotik ile olacak iş değil mutlaka Kanal tedavisi olması lazım dedi. Fakat ne kadın doğumcu ne de diş doktoru çok yanaşmak istemiyor olan bana oluyor. Büyük bir ders çıkardım gebelikten önce en önemli olan şey sıkıntılı dişin tedavi edilmesi.Geçmiş olsun. Bu durumlarda 2. Doktora daha
Görün derim. Diş ağrısı kötüdür. Allah yardımcın olsun. Doktorlar hangisi daha zararlı diye bakıp yazıyorlar zaten. Diş için başka çare kalmadığı için yazmışlardır
Çok teşekkür ederim. Fakat diş doktorum kök enfeksiyon kapmış mutlaka Kanal tedavisi olması lazım diyor. İlçede yaşadığım için kısıtlı imkanlar var ve röntgen konusu da sıkıntılı.Merhaba, ben diş hekimiyim. Dediğiniz antibiyotik 12 saatte bir kullanılmalı. 2. trimester itibariyle farklı antibiyotikleri de kullanabilirsiniz. Doktorunuz söyleyecektir, etki görmediyseniz farklı bir antibiyotik reçete edecektir mutlaka. Geçmiş olsun
Ama zaten kadin dogumcular enfeksiyon dojtoruna danisiyor kaldiki benimki oyle yaptiEnfeksiyonum 130 du. Yüksek ateş kusma baş ağrısı acile gittik devlete antibiyotik yazıp yolladı. İçimden kullanmak gelmedi. Enfeksiyon uzmanına gitmeye karar verdim. Medicanada prof. Vardı. Hayır antibiyotik kullanmayacaksın bebeğin için de enfeksiyondan korkma bi şey olmayacak dedi. Bana serum verdi 3 torba peşpeşe. Gittiğimde ağlıyordum serumlar bittiğinde o kadar iyi hissettim ki kendimi. Yemek yemeye başladım enerji geldi birden :). O yüzden enfeksiyon düşük riski vs diye direkt yazılan antibiyotiği içme korkup da. enfeksiyon uzmanına danış derim canım
Kanal tedavisi yaptırabilirsiniz ve diş tedavileri için en uygun dönem de 2. trimesterdir. Şöyle ki kanal boyunu görmek için röntgen dışında kanal bulucu (apex locator) dediğimiz bir aletten yararlanabiliyoruz. İlla röntgen şartsa, ki bazı durumlarda iltihabı görmek için gerekiyor, kurşun önlük giyerek çektirebilirsiniz. Ayrıca lokal anestezi de yaptırabiliyoruz. Kadın doğumcunuzdan bir onay kağıt getirdiğinizde diş hekiminiz işleme başlayabilir. Yine de hekiminiz istekli değilse, mutlaka başka diş hekimine görünün. Hatta kanal tedavisi uzmanı dediğimiz endodontist bir hekime giderseniz daha hızlı aksiyon alırsınız. Önümüzde daha 5-6 ay var. O dişle bu kadar uzun zaman geçirmeyin, mutlaka tedavinizi olun. Tekrar geçmiş olsun.Çok teşekkür ederim. Fakat diş doktorum kök enfeksiyon kapmış mutlaka Kanal tedavisi olması lazım diyor. İlçede yaşadığım için kısıtlı imkanlar var ve röntgen konusu da sıkıntılı.
14. Haftada işlem yapılması sıkıntı olur mu ki doktorlar zoraki işlem yapıyorlarsiz daha iyi bilirsiniz
bende çarşamba doktor kontrolüne gidip perşembe vereceğim oldukça heyecanlıyım bebikoyuda görmeyi özledimMerhaba, ben de yarın vereceğim. SATa göre 12+1 im yarın, genelde 2 gün ileri çıkıyorum. Sağlıklı mı, onu çok merak ediyorum.
ben de ilk defa 3 hafta bekledim, özledim gerçektenbende çarşamba doktor kontrolğne gidip perşembe vereceğim oldukça heyecanlıyım bebikoyuda görmeyi özledim
Söyle ki gittiğim doktor Özel klinikler için yazılı izin vermiyor maalesef sebebini anlamış değilim. Devlet hastanesi ise konsitasyon istedi kendi kadın doğumcum icapcinin başka kadın doğumcu olduğunu kendisinin birşey yapamayacaginj söyledi. Yarın sabah için kendisine yine randevu aldım. Amacım devlet Hastanesi'nde değil de özel diş kliniğinde işlem yapmak hem imkanlar daha elverişli hem doktorlar daha ilgili fakat sıkıntıyı çıkartan kendi kadın doğumcum. Kendisine diğer kadın dogumculardan daha tecrübeli olduğu için gidiyorum. Yarın sabah umarım bu durumu çözer yoksa dediğim gibi yine olan bana olur öğretmenim eğer durum böyle devam ederse okul hayatım alt üst olurKanal tedavisi yaptırabilirsiniz ve diş tedavileri için en uygun dönem de 2. trimesterdir. Şöyle ki kanal boyunu görmek için röntgen dışında kanal bulucu (apex locator) dediğimiz bir aletten yararlanabiliyoruz. İlla röntgen şartsa, ki bazı durumlarda iltihabı görmek için gerekiyor, kurşun önlük giyerek çektirebilirsiniz. Ayrıca lokal anestezi de yaptırabiliyoruz. Kadın doğumcunuzdan bir onay kağıt getirdiğinizde diş hekiminiz işleme başlayabilir. Yine de hekiminiz istekli değilse, mutlaka başka diş hekimine görünün. Hatta kanal tedavisi uzmanı dediğimiz endodontist bir hekime giderseniz daha hızlı aksiyon alırsınız. Önümüzde daha 5-6 ay var. O dişle bu kadar uzun zaman geçirmeyin, mutlaka tedavinizi olun. Tekrar geçmiş olsun.
ultrasonda onu görmek içime su serpiyor resmen o kontroller arasındaki tüm kaygılarım uçup gidiyorben de ilk defa 3 hafta bekledim, özledim gerçekten
Benim de aynı şekilde idrar yollarımda enfeksiyon çıktığı için kullanmak zorunda kaldımBenim de idrar testimde bakteri çıkmış , bol lökosit izlemiş bu bakteriyi öyle yazmış doktorum. idrar kültürü vericem bu hafta muhtemelen bana da antibiyotik verecek. kullan diyorsa doktor yapacak bır sey yok cunku enfeksiyon gebeler için çok zararlı diye biliyorum
Teşekkür ederimm amin inşallah tüm bebişlerin sağlıkla doğum haberlerini alırız inşallahTebrik ederim canım sağlıkla gelsin Ayaz’ınAyaz ismi bizimde listemizde var çok güzel bir isim. Ben beğendiğim isimleri eşime söyledim kendisi bu isimler arasından birini seçecek ben karar veremiyorum çünkü asla
Yok yok tabi ki gerekliyse antibiyotik kullanılmalı. Benimki kullandırtmadan ayaklandırdı 2 gün sonra kontrol amaçlı tekrar baktı düşmüştü. Sağolsun seruma ne kattıysa çok iyi geldi antibiyotiğe gerek kalmadı. Bana söylediği de korkma halledicezdi halletti sağolsun :) bunu söylemek istedim. Ama her doktorda iyi değil maalesef her dediklerine inanmıyorum. bunu çok kez deneyimledim. Kürtaja alıyorlardı Şimdi bebeğim karnımda olmayacaktı 2 doktoru dinlemiş olsaydım :)Ama zaten kadin dogumcular enfeksiyon dojtoruna danisiyor kaldiki benimki oyle yapti
Serumda da antibiyotik koyuyorlar
Ve o kadar doktor dolastim dusuk riski olmadifini ilk kez duydum
Ben asla riske atmam
Bence boyle yonlendirip korkutmayin
Merhaba ben de bugün 11+6yım doktorumun %80lik bir tahmini olduKızlar merhaba bende bugün 11+5 haftalık oldum ama bebis bir hafta ilerde gidiyor yüksek ihtimalle şubatın sonlarına doğru doğum yapicam siz kacinci haftada cinsiyeti öğrendiniz acaba dr bugün bana %70 erkek dedi bu kadar erken belli olur mu
Ben yarın vereceğim tam 12. Haftada oluyorum :)merhaba aranızda hala fetal vermemiş verecek olan var mıdır
benzer zamanlarda öğreneceğiz o zaman güzel haberler gelsin inşBen yarın vereceğim tam 12. Haftada oluyorum :)
Amiiin inşallahbenzer zamanlarda öğreneceğiz o zaman güzel haberler gelsin inş
Kanda bir şey çıkmadı benim idrarda cıktı sadece ve öyle bir belirti vs hiç yok gayet iyiyim yani ama benim doktorum biraz pinpirikli :) yine de ciddi bir şey görmezse vermez diye düşünüyorum kendisine güveniyorum gerçektenEnfeksiyonum 130 du. Yüksek ateş kusma baş ağrısı acile gittik devlete antibiyotik yazıp yolladı. İçimden kullanmak gelmedi. Enfeksiyon uzmanına gitmeye karar verdim. Medicanada prof. Vardı. Hayır antibiyotik kullanmayacaksın bebeğin için de enfeksiyondan korkma bi şey olmayacak dedi. Bana serum verdi 3 torba peşpeşe. Gittiğimde ağlıyordum serumlar bittiğinde o kadar iyi hissettim ki kendimi. Yemek yemeye başladım enerji geldi birden :). O yüzden enfeksiyon düşük riski vs diye direkt yazılan antibiyotiği içme korkup da. enfeksiyon uzmanına danış derim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?