• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Selam kızlar doğum olarak sezaryen mi normalmi düşünüyorsunuz yada hangisini istiyorsunuz veya doktor ne uygun görürse onumu olacaksınız merak ettim
Merhaba ben mecbur sezaryen olacağım. 2024 aralıkta kendi isteğimle sezaryen oldum işimdi Ocak sonu şubat başı gibi olacak neredeyse arada 13 ay var yine sezaryen yapar doktorum ben de öyle istiyorum. Kendi isteğimle yapmıştım ilk yürümede zorlandım ama zorlayan şey sezaryen yarasının sızlaması değil bel ağrım olmuştu kalkarken ama bol yürüyüş işe yaramıştı

Merhabalar, subat grubunda olmam gerekirken ikiz oldukları için erken alınacaklarindan dolayi ocak grubundayim:) buraya da bakmak istedim, ozellikle carpinti yasayan var mi benim gibi diye, sizi görünce yazmak istedim. Hamileligin basindan beri var bende, bir ara azalmisti. Simdi 22+4 oldum, bir suredir yine basladi. Ozellikle aksam yemeginden sonra oluyor. Nabzim 110 civari 1 -2 saat kalıyor. O yuzden aksam yemeklerini az yemeye calisiyorum ve yedikten sonra hemen yatmamaya çalışıyorum cunku yatarsam kalbimi bogazimda hissediyorum resmen. Dik oturmaya çalışıyorum. Hatta yürümek biraz hareket etmek yatmaktan daha iyi geliyor, cunku yattikca kalbimi daha cok duyuyorum. Umarim normaldir bunlar.. cok sevgiler🩷
Yemekten sonra benimde oyle yukseliyor 90-100 civari, hafif yemek ve dik oturmak benimde bildigim ve yaptigim. İnşallah sorunsuz gecer hamilelegimiz🌸

Annemde altına döşek yaptıralım dedi evde doğal yünü varmış. Yün yastık yorgan ben bile kullanamıyorum alerji yapıyor bebek nasıl kullansın🤣🤣 pamuğu araştırayım olmadı bizde öyle bişey yaparız
Icinize sinmiyorsa o yapılan döşeği alta da koyabilirsiniz, üstüne de kargoyla gelen ince yatağı. Ki yaptırdığınız döşeğin üstüne de alezi lastikli çarşafı nevresimi derken temas olayı olmayacak zaten kaç kat örtü olacak arada😅

Kızlar sizin de kalbiniz aşırı hızlı atıyor mu? Çarpıntı dedikleri sanırım bu oluyor. Sadece nevresim değiştirdim yarım saattir oturuyorum geçmiyor da aşırı hızlı atıyor nefesimi bile net alamıyorum sanki. Hamileliğin başında vardı geçmişti sonradan. Kullandığım vitaminler mi yapıyor acaba dedim ama kullanmadım yne oldu
Biraz hızlı hareket edersem bende de oluyor ama dinlenmeyle rahatlıyorum yavaş yavaş

• Beğen
Reactions: hku
Merhaba canım. Yok doğum paketi almadık biz ben daha yeni konak hastanesine geçtim ondan önce cihan hastanesinde başka bir doktorda takipliydim. Paket içeriği değiştirilemediğinden tercih etmedik biraz geç kaldık paket için. Şimdiden doğum ücretini ödeyemiyoruz malesef. Sadece şuan için güncel fiyat bilgisi veriyorlar
Tamam canım teşekkür ederim 😘♥️

Kızlar sizce şu aile yılı olayı ücretli izinlerin 16 dan 24 haftaya çıkacak olması olur mu bize denk gelir mi :)
Gerçi babalık izni 15 gün olacakmış özel sektör için.
Beni o daha çok mutlu ediyor umarım ona denk geliriz.
canım valla ben de akşamdan beri ona bakıyorum. taslak halındeymıs meclıse sunulacak daha ama cumhurbaşkanlığı aile bakanlığı sunuyor reddedilme olasılığı çok düşük bence. bu yıla yetişir diye tahmin ediyorum çünkü 2025 aile yılı dediler ve bu konuyu ocak ayından beri dillendiriyorlar artık bir sonuca bağlarlar. ama ocakta yürürlüğe sokabılırler ve yürürlüğe girdikten sonra doğum izni kullananlar için geçerlidir diyebilirler. ben normalde aralık ortası izne ayrılmayı planlıyordum ama bu ihtimal ortaya çıkınca yıllık izinle ocağa kadar uzatmayı düşünüyorum doktorumla da görüşüp. olursa gerçekten çok sevinicem inşallah olur

canım valla ben de akşamdan beri ona bakıyorum. taslak halındeymıs meclıse sunulacak daha ama cumhurbaşkanlığı aile bakanlığı sunuyor reddedilme olasılığı çok düşük bence. bu yıla yetişir diye tahmin ediyorum çünkü 2025 aile yılı dediler ve bu konuyu ocak ayından beri dillendiriyorlar artık bir sonuca bağlarlar. ama ocakta yürürlüğe sokabılırler ve yürürlüğe girdikten sonra doğum izni kullananlar için geçerlidir diyebilirler. ben normalde aralık ortası izne ayrılmayı planlıyordum ama bu ihtimal ortaya çıkınca yıllık izinle ocağa kadar uzatmayı düşünüyorum doktorumla da görüşüp. olursa gerçekten çok sevinicem inşallah olur
Bence de Ocak a yetişir diye düşünüyorum ben de. Aralık ortası düşünüyordum ben de bu haberle belki Aralık başında ayrılırım 😁 geri kalan günleri raporla kapatırım artık şimdiden zorluyor bebiş 🙈

Bence de Ocak a yetişir diye düşünüyorum ben de. Aralık ortası düşünüyordum ben de bu haberle belki Aralık başında ayrılırım 😁 geri kalan günleri raporla kapatırım artık şimdiden zorluyor bebiş 🙈
İnşallah bebişlerimizin şansına biz de faydalanırız. şimdiden çok şanslılar maşallah onlara:) ilk haberi memurlara diye yapmışlardı o zaman çok üzülmüştüm gerçekten sonra dün işçi ve memurlara diye haber verince baya umutlandım açıkçası. hadi gülsün yüzümüz hepimizin:KK200: bir de 2 yıla kadar ücretsiz izin de diyorlar eğer öyle olursa ben kullanmayı düşünüyorum. kendim büyütmeyi çok istemiştim belki de gerçek olur 2 yıl gerçekten çok güzel bir zaman

Merhaba ben mecbur sezaryen olacağım. 2024 aralıkta kendi isteğimle sezaryen oldum işimdi Ocak sonu şubat başı gibi olacak neredeyse arada 13 ay var yine sezaryen yapar doktorum ben de öyle istiyorum. Kendi isteğimle yapmıştım ilk yürümede zorlandım ama zorlayan şey sezaryen yarasının sızlaması değil bel ağrım olmuştu kalkarken ama bol yürüyüş işe yaramıştı
Merhaba bende isteğe bağlı öyle istiyorum ama eşim istemiyor 🥺 Ben kararlıyım ama 😓

İnşallah bebişlerimizin şansına biz de faydalanırız. şimdiden çok şanslılar maşallah onlara:) ilk haberi memurlara diye yapmışlardı o zaman çok üzülmüştüm gerçekten sonra dün işçi ve memurlara diye haber verince baya umutlandım açıkçası. hadi gülsün yüzümüz hepimizin:KK200: bir de 2 yıla kadar ücretsiz izin de diyorlar eğer öyle olursa ben kullanmayı düşünüyorum. kendim büyütmeyi çok istemiştim belki de gerçek olur 2 yıl gerçekten çok güzel bir zaman
İnşallah gelir ya en kısa zamanda kimseyi mağdur etmeyecek şekilde 🤲🏻

Nasipse ben olabilirim galiba 😁1 subat görünüyor ama aslında genelde 39.hafta geldikleri için benim ocak sonı olur bence. Ocak anneleri grubunu pek sevemediğim için buralardayım 🤭
Bende Ocak ortalarında doğuracağım gibi hissediyorum nedense oğlak burcu hiç istemedim kesin oğlak doğuracağım 🤣🤣

Evet evet ben de ilk memurlar diye okuduğumda tepkim onlara değil ama ayrım yapanlara şiddetliydi. Özeldekiler bebek değil mi diye 🥲
Ben de aralık 2025 de sonuçlanır diye umuyorum. Aile yılı bitmeden :)
Ben ya 1 ocak ya da 10 ocakta yıllık izne çıkmayı düşünüyorum. Yıllık iznim vardı kullanamadık malum onu bağlayıp ocak ayının da maaşı yatsın istiyorum. 31 ocakta doğum iznine çıkmayı düşünüyorum resmi olarak oluyorsa öyle :) 36 haftalık oluyorum. Evden çalıştığım için idare ederim. 32 de zaten yıllık izne çıkmış olurum.
Tabi bu benim planlarım. Kaderde ne var göreceğiz :)
24 hafta olursa çok güzel olur. Bu planlarımla 7 aylık olana kadar maaş almış oluyorum.
Sonrasında tazminat almayı teklif edip ayrılmayı planlıyorum. Yerime birini aldılar bile şimdiden ufaktan eğitim vermeye başlayacağım :) onların da ayrılmam işlerine gelir. Tazminar verirler diye umuyorum.

Evet evet ben de ilk memurlar diye okuduğumda tepkim onlara değil ama ayrım yapanlara şiddetliydi. Özeldekiler bebek değil mi diye 🥲
Ben de aralık 2025 de sonuçlanır diye umuyorum. Aile yılı bitmeden :)
Ben ya 1 ocak ya da 10 ocakta yıllık izne çıkmayı düşünüyorum. Yıllık iznim vardı kullanamadık malum onu bağlayıp ocak ayının da maaşı yatsın istiyorum. 31 ocakta doğum iznine çıkmayı düşünüyorum resmi olarak oluyorsa öyle :) 36 haftalık oluyorum. Evden çalıştığım için idare ederim. 32 de zaten yıllık izne çıkmış olurum.
Tabi bu benim planlarım. Kaderde ne var göreceğiz :)
24 hafta olursa çok güzel olur. Bu planlarımla 7 aylık olana kadar maaş almış oluyorum.
Sonrasında tazminat almayı teklif edip ayrılmayı planlıyorum. Yerime birini aldılar bile şimdiden ufaktan eğitim vermeye başlayacağım :) onların da ayrılmam işlerine gelir. Tazminar verirler diye umuyorum.
Nasıl yerinize birini buldular? Siz çıkacağınızı söylediniz mi?

Back
X