• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    171
Ay bi kaç gün girmediğim için toplu okudum yazdıklarınızı kızlar 🤗

Bende kapı süsü vs hastane ile mi anlaşıp yaptırsam dedim hiç uğraşmamak adına ama sanırım o pahalıya gelecek o sebeple haftaya bende bu işe yoğunlaşacağım bi kaç model beğendim sizinle paylaşmak istiyorum yorumlar mısınız😇🩷

Ve geçen haftasonu dolabını aldım kızımın bu haftasonu da gelecek inşallah, sonrasında yıkama ütü ve yerleştirme sürecine gireceğim inşallah 🌺🫠

Zaman az kalınca bi içim tuhaf oluyor 😁

Bu arada hamileliği çok sevdim ama bi an önce de bitsin evimizde sağlıkla zamanında gelsin zaman geçirelim istiyorum, hep bi hayalim en büyük hayalim bebeğimi emzirmek hep o hayalle bekliyorum kızımı🩷🌺🤲🏼
Bence beyaz olan 🥰

Kzılar selam,

Herşeyden alakasız, hamilelikte özgüveni düşen var mı?
Bende tombiş oldum eşim patates demeye başladı bana 😂 karnım bi anda çıktı burnum büyüdü sanki yüzm ellerim ayaklarım şişti 14 kilo aldım
Çok iyi ya öyle ise. Ben kendimi çirkin hissetmeye başladım. Saçımda beyazlar arttı. Boyayamadım. Kilo aldım va giydiğimi yakıştırmuyorum 😃 Bebeğim tabi ki iyi ki var o ayrı konu🤣🤣

Bende 32+3 teyim, göbeğimde ve diğer yerlerimde çatlamam olmadı ancak göğüslerimdeki ergenlikten kalan çatlaklar derinleşti yaygınlaştı gibi görüyorum. Bol bol sürmeme rağmen, cildim hep kuru çok su içmek gerekiyor sanırım ve hiç kurutmamak lazım, umarım böyle çatlamadan devam edebiliriz
Bunların üstüne benim koltuk altımın yan tarafı çatladı 🤓 karşıdan bakıldığında kırmızı kırmızı çatlak oldu aşırı üzüldüm moralim bozuldu, sol kolumda var sadece hergün kremliyorm ama bakalım düzelecek mi,
Göbeğim aşırı derin çatlaklarla doldu çatlaklarım kırmızı ve kahverengi renk aldılar tatlı tatlı bakamıyorum artık göbeğime

Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı 32+1 oldum.
Geçen haftalarda bebek 1 hafta geri çıkmıştı çoookk şükür fark kapanmış tam haftasıyla uyumlu hatta boyu 32+6 çıktı
Kilosu 1932 çook stresliydim rahatladım çookk şükür son 1 aydır proteini çook arttırdım farkı oldu.
Nst de 34 den sonra yapıyormuş o yüzden girmedim
Doğumda sezeryan olucağı için 2 şubatta olucak gibi galiba şubatta ilk doğuranlardan olucamm 🙈😂

Çok duygulandım okurken🥹 sizinki daha zor olmuş evet ama sonu bu sefer çok güzel olacak Allah'ın izniyle 🤲🥰 daha büyür karnımız hatta esas şimdilerde daha çok büyüyecek, bebişlerin kilosunun 2-2,5 katına çıkacağını bi düşününce 🤭 ben 160 civari olduğum için bu göbek şimdiden zorluyor. Yerim dar yani napalım 😅 sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah 😊 ben de günleri saymaya başladım da sezaryen olacagi için tam 2 ay bile değil kalan zaman 🥹
Benimki de sezeryan en geç 6 haftaya alır doktorum sağlıkla gelsinler inşallah

Geçen haftalarda bebek 1 hafta geri çıkmıştı çoookk şükür fark kapanmış tam haftasıyla uyumlu hatta boyu 32+6 çıktı
Kilosu 1932 çook stresliydim rahatladım çookk şükür son 1 aydır proteini çook arttırdım farkı oldu.
Doğumda sezeryan olucağı için 2 şubatta olucak gibi galiba şubatta ilk doğuranlardan olucamm 🙈😂
Yaa çok tatlı hadi bakalım hayırlısı yavaş yavaş doğum tarihleri geliyo🤭🤭🤭🫠

Benimki de sezeryan en geç 6 haftaya alır doktorum sağlıkla gelsinler inşallah
9-10 şubat gibi benim de Dr un verdiği tarih. 38+5 ya da 38+6 da alırız seni sezeryana dedi daha doğrusu hesap yapınca bu iki tarihten biri🥹

Bende tombiş oldum eşim patates demeye başladı bana 😂 karnım bi anda çıktı burnum büyüdü sanki yüzm ellerim ayaklarım şişti 14 kilo aldım

Bunların üstüne benim koltuk altımın yan tarafı çatladı 🤓 karşıdan bakıldığında kırmızı kırmızı çatlak oldu aşırı üzüldüm moralim bozuldu, sol kolumda var sadece hergün kremliyorm ama bakalım düzelecek mi,
Göbeğim aşırı derin çatlaklarla doldu çatlaklarım kırmızı ve kahverengi renk aldılar tatlı tatlı bakamıyorum artık göbeğime
Bebek kilolu mu😃

Evet gercekten derin konular. Bizi de eşimizi de fazlasıyla etkileyen bir dönem. Hele bizim gibi ilk çocuğu olacak kişilerde hayat komple değişecek deneyimsiziz 😅 Bi ara psikolojim çok dalgalandığında ben de başta eşime ve herkese cabuk sinir oluyordum. Birseyden eşime kızdım içimden bi gun hatırlamıyorum şu an konuyu ama o an anneme belli etmedigimi zannetsem de yüzümden anlamıştı ve dönüp eşime hormonlardan diyip işaret edince iyice gerilmistim😂 hormonlar hormonlar diyip durmayın madem anlıyorsunuz nedenini bari açık açık yanımda böyle demeyin çocuk mu kandırıyorsunuz diye ağlamıştım çok saçmaydı gerçekten 😂😂😂 hatırlayınca gülüyorum kendime çocuk gibi nazlandigim o anlar için 😄 ama bu zamana kadar hiç öyle nazlı, her zaman ilgi bekleyen ya da herseye alınan biri olmadım. Tam aksine herseyde ben kendim yaparım kimseye ihtiyacim yok modunda biriyim. Belki de fiziksel kapasitem kısıtlanınca ve en ufak seylerde kendim yapamayıp yardım istemek zorunda kalınca böyle tepkiler oluşmuştur bende o anda. Zaten duygusal olarak da bizi fazlasıyla etkileyen bi dönem. Psikolojiye merakım var o yuzden oturup sonradan olayları anlamlandırmaya, kendimi ya da olaydaki kişilerin tepkilerini çözmeye çalışırım. Sonra eşimle konuşurum söylerim bence bu sebeple böyle oldu böyle hissettim farkında olmadan bu tepkiyi verdik ama tekrar olursa şöyle de yapabiliriz vs vs. O da fikrini söyler konuyu halı altı etmeyiz. Eşimin de hislerini sorarım anlamak isterim. Birbirimizi anlamaya buna çaba göstermeye mecburuz. İlerde çocuğumuz da bizden görüp sorunlarıni konuşarak duygularını ifade ederek çözmesini öğrenecek. Yaşadığı ortam da daha huzurlu olacak inşallah elimizden geleni yapacağız 🤲
Ya zaten mutlu aile mutlu çocuk demekmiş. İlk eğitimi ailede alıyormuş çocuk. Hatta anne karnındayken anne baba tartısmalarını bile hissediyormuş diyorlar. Geçen şey düşündüm. Halukla Meltemin mutfak sahnesi aslında olması gereken diye 😃

Kızlar magnezyum kullandığı için diyare olan var mı? Benim o yüzden oluyor diye düşündüm sağlık ocağı yazmisti gittim cuma günü dedi ki kullanmayı bırak pazartesi tekrar gel. Bıraktım 3 gündür patates yemeği muz falan tükettim ama tamamen geçmedi diyare, siddeti azaldi sadece bir de mide bulantısı karın ağrısı yaşıyorum. Bi de dun aksam karnimda sertlesme oldu magnezyumu kestim diye mi bilmiyorum, sabaha karşı da bacağımda kramp yaşadım 🤦‍♀️ kadın dogumcuna sor dedi sağlık ocağındaki. Aksam üzeri gitcem zaten ama böyle bi durum yaşayan oldu mu ne yapti eğer varsa😐
Son durumun nedir canım, daha iyisindir umarim.
Benimde kac gündür yolunu yapiyordu sanirim bagirsaklarim, bugun basladi magnezyumu tek almaya baslamistim aslinda ama anlamadim.

Kizlar yalanci kasilmayi sanirim ilk kez yasadim. Emin de degilim.
Otururken de yatarken de oldu. Karnim bi gerildi bir sure sonra gecti, icim çekiliyor gibi bir histi. Oglum boyle hareket etmiyordu hic. Dun kipir kipirdi bugun sakin biraz ama hareket var.

Kızlar ben yurt dışında yaşıyorum kontrollerim burada oluyor. Ama çok merak ediyorum Türkiyede kontrollerde neler yapıyorlar ? Doktor nelere bakıyor kontrolünüz ne kadar sürüyor ? Her kontrolde ölçüm yapıyorlar mı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Kızlar ben yurt dışında yaşıyorum kontrollerim burada oluyor. Ama çok merak ediyorum Türkiyede kontrollerde neler yapıyorlar ? Doktor nelere bakıyor kontrolünüz ne kadar sürüyor ? Her kontrolde ölçüm yapıyorlar mı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar
Önce genel durum şikayet var mı ondan konuşuyoruz benim kilo ölçümüm sonra da ultrason.
Baş çevresi karın çevresi bacak boyu ölçümleri yapılıyor suyun durumuna akımların bebeğe nasıl gittiğine bakıyor.
15 20 dakika anca sürüyor ve her muayenede ölçüm yapıyor.

Kizlar yalanci kasilmayi sanirim ilk kez yasadim. Emin de degilim.
Otururken de yatarken de oldu. Karnim bi gerildi bir sure sonra gecti, icim çekiliyor gibi bir histi. Oglum boyle hareket etmiyordu hic. Dun kipir kipirdi bugun sakin biraz ama hareket var.
Ben 25. Haftadan beri ara ara yaşıyorum 😂

Yirmi dk falan suruyor, bebegin tum olcumleri yapiliyor bacak beyin kafa karin, bazen rahim agzi uzunlugu ya da ek bir sikayetim varsa onun icin konusuyoruz.

Yirmi dk falan suruyor, bebegin tum olcumleri yapiliyor bacak beyin kafa karin, bazen rahim agzi uzunlugu ya da ek bir sikayetim varsa onun icin konusuyoruz.
Ama Merhabalar
Önce genel durum şikayet var mı ondan konuşuyoruz benim kilo ölçümüm sonra da ultrason.
Baş çevresi karın çevresi bacak boyu ölçümleri yapılıyor suyun durumuna akımların bebeğe nasıl gittiğine bakıyor.
15 20 dakika anca sürüyor ve her muayenede ölçüm yapıyor.
Peki her ölçüm değerini size söylüyorlar mı ? Kafası şu kadar cm vs. Yoksa kendisi bakıp tamam her şey yolunda diyip geçiyor mu ?

Back
X