3. Bebek için saçmalıyor muyum :)

3. Bebiş olmalı mı ? Siz olsanız ne yapardınız ???

• 2 çocuk yeter bundan sonra hayatını yaşa

OY: 45 42,1%
  • 3. Yap

OY: 62 57,9%

• Ankete Katılan
    107
Bu sabah annemle konumuz buydu. Dedi ki şimdiki aklım olsa bi tane daha doğururdum. Bakma gücünüz varsa doğurun 50 olduğunuzda annem gibi aynı cümleyi kurmayın Allah hayırlı etsin evlatlarınızı

Bu bence tamamen sizin ve esinizin verecehi bir karar, kimseye bakmayin cocuk konusunda aile bireyleri her zaman daha iyi karar verir.

Evinizin icini, gecim sartlarinizi ince detayina kadar bilen sizlersiniz neticede.

Küçük bi ilde yaşıyorum,
Tabi ailelerden Okan extra şeylerde var ev arazi gibi. Ben bunların hesabını yapmadan söyledim
Evet 3 evladımı da özel okulda okutucam bunu biliyorum ayrım yapmam düşüncem Budur .

Beni düşündüren savaşlar ve sapıklar bunlardan koruyabilir miyim , çok dikkatli ve hassasım sapıklar konusun da ama

Bakabilecek gücunuz varsa hevesli ve istekliyseniz niye olmasinki çok çocuk yapmak ayip degil sahip çikıcak onlara bakim ve ilgi gösterecekseniz yapin:)

maddi durumun bunu kaldıracaksa,
diğer çocukların şimdi veya ileride herhangi bir sosyalitesinden(kurs, spor, dershane) feragat edilmeyecekse,
3 çocuğa yetecek odanız varsa(tek odaya 3 çocuk bence iyi değil),
olabilir.

1. 2. çocukla 2. 3. çocuğun uni dönemleri çakışacak bir sürü masraf onu da geçtim 2. çocuğunuz arada kaynamış olacak

kari koca vermeniz gereken bir konuyu hic tanımadığı insanlarin fikrine sunmak cok doğru gelmedi bana..yapmayıp keşke diyecek olan yada yapıp iyiki diyecek olan sizsiniz neticede degil mi

Sırf çocuklarınızı değil kendinizi de korumanız gerekiyor. Şu sıralar zaman kötü, çok kötü hem de. Prof. Dr. Bengi Semerci'nin bu konularla ilgili makaleleri mevcut, okuyabilirsiniz, kitaplarını alabilirsiniz.

Yanımda 2 yardımcı kadın calistirabileceksem yapardım. Biri temizlik ve yemek yapsın,diğeri çocuklara baksın. Ben de manikür,pedikür yapayım.

Sanırım bir de kızın olsun istiyorsun :) ben de bir kızım olana kadar şansımı denerdim herhalde... Tabi üç yaramaz erkek çocuk olma ihtimali de var işin ucunda

Istiyorsunuz, bakabileceginize inaniyorsunuz ve de saglam psikolojiniz var. Neden olmasin.
Kendime gelirsem cok cocuga bayiliyorum. Cok isterdim. Ama hamileliklerim cok ama cok zor geciyor.
Ikinci hamileligim yasim 26 ve dogumda tüplerimi baglatacagim siz düsünün gerisini. Ikinci cocugu bile cok zor karar alip yaptim.
Keske benim icin hamilelik kolay gecseydi. Yalnizim ve cocuguma yemek veremeyecek hallere düstüm. O duruma Rabbim kimseyi düsürmesin cok zor. Eger kolay olsaydi hamilelik üc de yapardim dört de..
Bana da yasin genc tüpleri baglatma pisman olursun diyenler var. Bana iki cocuk yeter diyorum. Basta kendim buna inaniyorum. 4 ay neredeyse ac yatmis olan benim ama karsimdakiler konusur da konusur. Tüplerimi baglatip hamilelik isine veda edecegim yakinda.
3. bir cocuk daha istemezmiydim.. hem de cook. Annelik cok güzel ama hamilelik icin ayni seyi söyleyemiyorum malesef. Ben de bu durumu kabullendim.
Size mutluluklar simdiden. Ben de cok cocuk severim. Ama hamilelik kadar zor bir dönemim olmadi daha, Allah daha kötüsünü de yasatmasin.

Eğer maddi açıdan gücüm yoksa, sırf tatlı heyecanlar yaşamak adına üç çocuk yapıp hepsini maddi anlamda yarım yamalak büyütmektense ikinciyi bile yapmazdım ben.

Hep 'ben' olarak konuşmuşsunuz. Sadece kendi tatlı heyecanlarınız, kalabalık aile sevdanız için bebek kararı almanızı doğru bulmuyorum. Şu an ikinci çocuğunuzla ilgilenirken büyük oğlunuzda oyun, ders aktivitelerini ne kadar yapabiliyorsunuz? Nasıl imkanlar sunabiliyorsunuz çocuklara? Sadece maddi olarak değil iki çoçuğunuzda da yeteri kadar sağlıklı vakit geçirip, üstüne bir de tamamen kendinize ve eşinize ayırdığınız zamanlarınız kalıyor mu? Büyük oğlunuzla oturup bi saat bölünmeden kitap okuyabiliyor musunuz mesela?
Yoksa çocuklar kendikendilerine geleneksel usülde büyüyorlar mı?
Bence iki çocuktan sonrası aile bireylerinin birbirinden uzaklaşıp çocukların kendi kendilerine büyümeye geçme eşiği. O yüzden bence çocuklarınızı kendi çok çocuk heveslerinizden önde tutmanız gerekir. Her eklenen çocuk, öncekilerin imkanını azaltıyor, maddi manevi sevgi ilgi başarı vakit anlamında.

Geleneksel usülden kastınız, saldım çayıra mevlM kayıra dokakta yalnız kalan çocuklar gibi büyüttüğümü düşündünüz sanırım.
Aksine çocuklarım sokakta yalnız kalmazlar, Parka bahçeye beraber ineriz. Gözetimim altında olurlar, bu konularda kendime güveniyorum bunlar bi çocuğun en güzel zamanları neden onu basitleştirilmiş bi zaman da kendi başına bırakayım, ben bir eğitimciyim bir çocuk nasıl eğlenir, gelişir bilirim. Kaldık 1 saat 7 yaş çocuğu için çok uzun bir zaman dilimi ilgisi ve algısı dağılır, kitaplarını bol resimli az kelimeli tercih ederim.. 1 saat sürmez

Bakın ben yarım gün çalışıyorum
İzinlerim çok
Gün içerinde küçükle ilgilenirken büyüğüm okulda oluyor . Ben büyüğe yöneldiğim de küçükle babası oynar, sonra akşam yemeği ödev okuma tv en geç 21.30 da uyurlar, geri kalan süre bi karı kocaya yeter.
Çok çocuk olmadı benim bencil olduğumu ifade etmez zamanım olmasa düşünmezdim ben öğle 12.30 da evdeyim hafta sonum da 8 17.00 6 gün çalışsam yoğunum derdim

Emekliliğe doğru can yoldaşı olabilir. Birkaç tanıdığımız var 3. Çocukları 35 40 yaşlarında doğurdular ve yaşlılığa doğru bize yaren olur diyorlar. Çocuklarınız zor değilse olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…