- 29 Nisan 2021
- 47
- 73
- 38
- 45
- Konu Sahibi Polyana1980
-
O zaman çekişmeli bosanma olacak çünkü her türlü yokuşu yapar çok yipraniriz çocuklarla bilmiyorum biraz düşünüyum bendeEvet eder. Çünkü evin ödemelerini yapan banka hesabı ona ait. Sorun çıkartabilir.
En mantıklısı sizin için şöyle:
Sizin akrabanın ev borcu bitti. Bu borç bitince, kocanız üzerine tapuyu aldı. Bu tapu işlemleri bittikten sonra, siz boşanma kararı aldınız.
Ya anlaşmalı
Ya da anlaşmasız boşanacaksınız.
Anlaşmalı da ortak karar alacaksınız, nafaka ev kim kime ne verecek bunları aranızda konuştuğunuz gibi mahkemeye sunacaksınız. Mahkeme bunu kabul edecek.
Ama anlaşamadınız zaman, bu sefer siz boşanma sürecinde mahkemeden nafaka ve evi talep edeceksiniz. Siz aslında bu alkol, şiddet, sizin çalışmanıza engel olmasından dolayı, çocuklara psikolojik şiddet uygulamasından dolayı tazminat alabilirsiniz. nafaka talep ederseniz, mahkeme nafaka miktarını kendi belirler.
Çok teşekkür ederim beni aydinlattiginiz için bişey daha sormak istiyorum tapuyu uzerime aldigimda bosanma davasindada tekrar hak idda edebilirmi anlaşmalı bosanmada verdiği evden nasıl olacak o
Çalışıyor20
Yasında olan da part time bir işte çalışsa
Evde sizinse geçinirsiniz belki
Zor olsa da olur bir şekilde
Allah kolaylık versin. Nerede işe girdiniz? Kurumsal firmalarda çalışın defacto vs gibi.O zaman çekişmeli bosanma olacak çünkü her türlü yokuşu yapar çok yipraniriz çocuklarla bilmiyorum biraz düşünüyum bendesabah ilk iş günüm 6 da uyanmam lazim fikirleriniz yol gösteriyor teşekkürler minnettarim
O zaman geçinirsinizÇalışıyor
Opet te pompacı olarak basliycamAllah kolaylık versin. Nerede işe girdiniz? Kurumsal firmalarda çalışın defacto vs gibi.
Allah razı olsunO zaman geçinirsiniz
Allah yardımcınız olsun
Yaparsınız ya.Opet te pompacı olarak basliycambecerebirsem evimin yani
Evet ama en çok o istiyor bosan diyor kavga edip gitti babam giderse ben gelirim diyor20 yaşındaki genç çalışırken, babası paraları başkasına mı yedirsin? Genç çocuk, arkadaşları var kız arkadsşı olacak, kendi geleceği olacak. Daha bu yaşta ona bu eve bakma yükünü yıkmak doğru değil babası dururken.
Evet ama en çok o istiyor bosan diyor kavga edip gitti babam giderse ben gelirim diyor
Ev kimin üstüne hala anlamadım benEvi satmayı düşünmüyorum zaten aylık odemesi 1500 odenir diye düşünüyorum kardeslerim filan destek olur ama ben kimseden destek almadan planımı yapmalıyım kimseye guvenmeden
Kardeslerim
Ay kiyamam yaEvet ama en çok o istiyor bosan diyor kavga edip gitti babam giderse ben gelirim diyor
BabaannesindeAy kiyamam yanerde kalıyor peki?
Ben olsam bosanir oglumu yanima alirim, evin borcu bitince 2 asgari maasa ucmasaniz da sanki gecinirsiniz gibime geliyor, oglunuza guvenebilir misiniz? Valla en kötü temizlige gitseniz arada destek amacli calismadiginiz günler/ yarım gün gibi falan olur bence, insallah olsun, gönlünüzce olsun.Babaannesinde
Evin kira degilse navakada alirsan gecinirsin tabikide asgari ücretle evi kira cocuklarina bakan insanlar varMerhaba kızlar 42 yaşındayım 3 çocuğum var ve boşanmak uzreyim sizce çalışıp asgarî ucret le gecinebilirmiyim.
Ben olsam bosanir oglumu yanima alirim, evin borcu bitince 2 asgari maasa ucmasaniz da sanki gecinirsiniz gibime geliyor, oglunuza guvenebilir misiniz? Valla en kötü temizlige gitseniz arada destek amacli calismadiginiz günler/ yarım gün gibi falan olur bence, insallah olsun, gönlünüzce olsun.
Bu konu cok onemli. Ben bosanirken avukatim aynen şunu soyledi "konut kredisi devam eden ev sadece banka onay verirse borcuyla beraber devredilebilir". Çünkü ev bankaya ipotekli oluyor.Aynı şeyleri düşünüyorum bendeşuan ev için krediye 1500 ödüyoruz ev bı akrabasının uzerine krediyide o çekti biz ödüyoruz ona ama borcuyla beraber bana bagisliycak o sekilde oluyormuş sanırım ama tam detaylı araştırmadım 28_30 gibi odenecek bı mebla kaldı
Kalan borcu toplu ödeyip öyle satan da oluyor. Örnek veriyorum 100 bin borcu kaldı. Birilerinden yada bankadan para alıp krediyi kapatıp satınca satıştan gelen paranın 100 bini ile aldığı borcu hemen vermek gibi. Bunda da öyle yapılır buyuk ihtimalle. 30 bin borç kapatılır sonra tapu üste geçirilir.Bu konu cok onemli. Ben bosanirken avukatim aynen şunu soyledi "konut kredisi devam eden ev sadece banka onay verirse borcuyla beraber devredilebilir". Çünkü ev bankaya ipotekli oluyor.
Sonra veririm, borcu bitince veririm diye sizi oyalamasina musaade etmeyin. Bankanin hangi şubesinden kredi cekildiyse o subenin muduruyle bizzat gorusmeniz lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?