- 29 Nisan 2021
- 47
- 73
- 38
- 45
- Konu Sahibi Polyana1980
-
Nafaka verirsem evi vermem diyorOkuyan çocuğunuza nafaka alabilirsiniz. Bnm kızıma vermk zorunda kalınca verdi. 13 yaşındakilere neden almıyorsunuz? Sizde alablrsnz. Bn sigortalı çlştığım halde alıyorum.
Nafaka verirsem evi vermem diyor şuan sadece emekliliği olacak oda 9 bin sogortasiz da calisabilir o zaman ev kirasını tüm nafakalari versek yetermi acaba
Evi alın ama ev başkasının üzerine diyorsunuz. Nsl olacak? Başkasına ait evi ödeyin sonra o kişi kimse eşinize devret sin ve sizi ortada bıraksınlar... Ev kimin üzerine?Nafaka verirsem evi vermem diyor
Nafaka verirsem evi vermem diyor
Yaa siz ne sanıyorsunuz ben 14 yıllık ev hanımıyım lisans mezunu.nizde biliyoruz ekonomiyi ev nasıl dönüyor biliyoruz.esim.tum maaşını bana atar ben ceviririm evi.market fiyatlarını biliyorum.faturalari biliyorum.Ya siz gerçekten bu yazdıklarınıza inanıyor musunuz? Faturaları ödeyip, çocukların karnını nasıl doyuracak? Buzdolabı asgari ücret alan, 4 kişilik evde nasıl dolacak?
Hadi tam zamanlı çalıştı haftanın 6 günü, 42 yaşında kadın, ya hastalansa, iş yerinde kaza geçirse, işten çıkarsalar ne hale düşecekler?
Yani oturduğunuz yerden konuşmak kolay, gaz veriyorsunuz böyle ama bu yanlış. Ekonomi diye bir şey var, faizler var. Market fiyatları, zamlar, faturalar var.
Para olmayınca nasıl huzur olacak? Bunlar gelişim çağında çocuklar, yarı aç mı yaşasınlar?
Ev guvenilir bı akrabada borcuyla birlikte devir alcam zaten ne senin rizan olmadan ona nede onun rızası olmadan sana veririm diyor.Evi alın ama ev başkasının üzerine diyorsunuz. Nsl olacak? Başkasına ait evi ödeyin sonra o kişi kimse eşinize devret sin ve sizi ortada bıraksınlar... Ev kimin üzerine?
Nafaka verirsem evi vermem diyor
Güvenmeyinnnnn, aslaaaaaa. Adam size ödetir ztn ilerde yarı yarıya alır da. Evden çıkmayın.ayrıca eşiniz neden boşanmak istiyor? Ve eşinize güveniyorsunuz?Ev guvenilir bı akrabada borcuyla birlikte devir alcam zaten ne senin rizan olmadan ona nede onun rızası olmadan sana veririm diyor.
Yaa siz ne sanıyorsunuz ben 14 yıllık ev hanımıyım lisans mezunu.nizde biliyoruz ekonomiyi ev nasıl dönüyor biliyoruz.esim.tum maaşını bana atar ben ceviririm evi.market fiyatlarını biliyorum.faturalari biliyorum.
Bu bayan napsin soruyorum size siz evde huzursuz olmak nedir bilir misiniz.
İstenmemek.nedir.bilirmisiniz..cocuhunuz varmı oğlu 20 yaşında babayla kavga edip evden gitmiş.anlamiyormusunuz.napsin o deli babayla yasasinmi.annesi genç daha asgari ücretle bir yerde düzenli çalışıp eve bakacak bir şekilde bu çark dönecek.napsin muhtaç mi olsun ele güne istenmeyen kocaya
EvinNafakayı vermek zorunda kalır eğer siz talep ederseniz. Onun gelirine göre mahkeme tarafından bir nafaka belirlenir.
Ev konusuda şöyle, adamın üzerinde tapulu olmadığı için siz şuan mahkemede evi alamazsınız. Evin bağış yoluyla devri her açıdan sıkıntı.
Diyelim evin kredi borcu bitti. Mal sahibi akrabanız sizin ya da kocanızın üzerine evi geçirdi. Eğer sizler mal sahibinden önce ölürseniz ev bu akrabaya geçer. Çocuklara kalmaz.
Normal tapu devri yapılması gerekir. Bunun masrafı daha fazla ama daha sağlam, garanti bir seçenek. Siz bu kredi borcunun bitmesini bekleyip, tapu kocanızın üzerine düzgün şekilde geçmeden boşanırsanız, bu ev böyle havadaki bulut gibi puf olur uçar gider.
Zaten evi alan kişinin yani akrabanın tapuda şartı, izni vs gibi işte haciz gibi sıkıntıları olabilir.
Borcunu ödeyeceğini sanmıyorum ben odeyim desem kredi filan benide çok zorlar iyice kafam karıştı evide nafaka almama karşılığı vermeye ikna suan baska türlü de zaten alamam .bosanamiycaz heralde bizNafakayı vermek zorunda kalır eğer siz talep ederseniz. Onun gelirine göre mahkeme tarafından bir nafaka belirlenir.
Ev konusuda şöyle, adamın üzerinde tapulu olmadığı için siz şuan mahkemede evi alamazsınız. Evin bağış yoluyla devri her açıdan sıkıntı.
Diyelim evin kredi borcu bitti. Mal sahibi akrabanız sizin ya da kocanızın üzerine evi geçirdi. Eğer sizler mal sahibinden önce ölürseniz ev bu akrabaya geçer. Çocuklara kalmaz.
Normal tapu devri yapılması gerekir. Bunun masrafı daha fazla ama daha sağlam, garanti bir seçenek. Siz bu kredi borcunun bitmesini bekleyip, tapu kocanızın üzerine düzgün şekilde geçmeden boşanırsanız, bu ev böyle havadaki bulut gibi puf olur uçar gider.
Zaten evi alan kişinin yani akrabanın tapuda şartı, izni vs gibi işte haciz gibi sıkıntıları olabilir.
Tapulu uzerine hiç bir şey yok25 senelik evlilik, şiddet ve sizin çalışmanıza engel olduğu için sizin bu kocanızdan nafaka dışında aslında yaklaşık 50 bin liralık tazminat alma hakkınız var. Kocanızın tapulu mallarını da paylaşabilirsiniz.
Evi verdi diyelim,faturalar,doğalgaz, market bunlarla nasıl baş edeceksiniz..3 çocuk..okul masrafları..daha önce çalıştınız mı, ilerde emekli olabilecek misiniz,yaşliliginizda bir emekli maaşınız olacak mı?emekliliğinizin olabilmesi için 20 yıl sigortalı bir işte çalışmanız gerek..42 yaşında bunu yapabilecek misiniz? babanızdan,annenizden maaş alma durumunuz olacak mı..hepsini iyi düşünün ..çocukların eğitimi, geleceği herşeyden önemli ona göre karar verin..çocuklarin üniversiteyi bitirene kadar nafaka hakkı var..sadece ev değil çok yönlü düşünün..protokolle sizi baskı altına almasına izin vermeyin..Valla kafasındaki tek şey sorumluluklardan kaçıp rahat alkol alip hayatını yasamak..evi üzerine yaparım diyor ama baska planı varmı bilmiyorum nasıl sıkıntı çıkar yada ne yapabilir.bosanma protokolü yapmış getirmiş bugun de evi vermeye karşılık bosandiktan once ve sonra çocuklarım ve kendim adina nafaka talep etmiycem diye ben hiç konusmadan okuyup çıktım eksik varmi dedi bakarim dedim.bi avukata danismadan bişey yapmam zaten
Sen çok biliyorsun teorikte belli pratikte pek anlamiyorsunBiliyorsan doğru şekilde yazacaksın. Lisans mezunu olunca, en başarılı, en bilgili insan olunmuyor. Önemli olan aldığın eğitimde uzmanlaşıp, bunu iyi şekilde kullanabilmek.
Nasıl düzenli çalışacak? Hangi işte? Hangi firma 42 yaşında uzmanlığı olmayan birini düzenli çalıştırma garantisi verir? Hangi banka kredi verir? Kadının hakları var hukuk açısından. Bunları kullansın.
Bilmeden yazıyorsunuz, konu sahibi hanımefendiyi yanlış yönlendiriyorsunuz. Ben sanki yerdeki hamamböceğiyim, benim evimdeki hukuk kitabı, iktisat kitabı boşa var, ben boşa okumuşum. Ya sabır.
Niye muhtaç olsun? Hanımefendinin ve çocuklarının hakları var, bunları kullanmadan asgari ücretle niye perişan olsun?
Evin
Borcunu ödeyeceğini sanmıyorum ben odeyim desem kredi filan benide çok zorlar iyice kafam karıştı evide nafaka almama karşılığı vermeye ikna suan baska türlü de zaten alamam .bosanamiycaz heralde biz
Sen çok biliyorsun teorikte belli pratikte pek anlamiyorsun
Biliyorsan doğru şekilde yazacaksın. Lisans mezunu olunca, en başarılı, en bilgili insan olunmuyor. Önemli olan aldığın eğitimde uzmanlaşıp, bunu iyi şekilde kullanabilmek.
Nasıl düzenli çalışacak? Hangi işte? Hangi firma 42 yaşında uzmanlığı olmayan birini düzenli çalıştırma garantisi verir? Hangi banka kredi verir? Kadının hakları var hukuk açısından. Bunları kullansın.
Bilmeden yazıyorsunuz, konu sahibi hanımefendiyi yanlış yönlendiriyorsunuz. Ben sanki yerdeki hamamböceğiyim, benim evimdeki hukuk kitabı, iktisat kitabı boşa var, ben boşa okumuşum. Ya sabır.
Niye muhtaç olsun? Hanımefendinin ve çocuklarının hakları var, bunları kullanmadan asgari ücretle niye perişan olsun?
Çok teşekkür ederim beni aydinlattiginiz için bişey daha sormak istiyorum tapuyu uzerime aldigimda bosanma davasindada tekrar hak idda edebilirmi anlaşmalı bosanmada verdiği evden nasıl olacak oSize kredi vermezler öyle kolay kolay. Bu kredi kartlarında avans hesaplar var, kocanız isterse oradan kredi çekmeden avans hesap diye 30 bini çeker, kapatır krediyi.
Hiçbir boşanma mahkemesi size bu akrabanın üzerindeki evin bağış yoluyla size geçeceğinin garantisini veremez.
Siz bu tapu işlemlerini halletmeden boşanırsanız zararlı çıkarsınız.
Ya lutfen tartışmayın hepinizin düşüncesi bana göre doğru ve hakli gercekten bende arada yım perişan olmakta istemiyorum çocuklarımla farklı fikirleri ve bilgilenirinizi paylasiyorsunuz minnettarımPratikte köpek gibi de biliyorum. Kapı gibi diplomam olduğu gibi iş tecrübem de var. Sana tavsiyem bir ara kafanı evinin penceresinden çıkar hayatın gerçeklerini gör, bir sokağa çık bak bakalım insanlar nasıl yaşıyor.
Sen çok biliyorsun teorikte belli pratikte pek anlamiyorsun
Çok teşekkür ederim beni aydinlattiginiz için bişey daha sormak istiyorum tapuyu uzerime aldigimda bosanma davasindada tekrar hak idda edebilirmi anlaşmalı bosanmada verdiği evden nasıl olacak o
2020_13_13 yaşlarında çocuklar nafaka vermiycek evi veriyim diyor evinde şuan 30 bin borcu var ben odiycem onuda meslegim yok ama yıllar önce ofis temizliği çay yemek gibi işler yaptım yarında opette pompacı olarak işe basliycam becerebilorsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?