3 çocuğum var ve boşanmak uzreyim sizce çalışıp asgarî ucret le gecinebilir miyim?

Nafaka verirsem evi vermem diyor

Nafakayı vermek zorunda kalır eğer siz talep ederseniz. Onun gelirine göre mahkeme tarafından bir nafaka belirlenir.

Ev konusuda şöyle, adamın üzerinde tapulu olmadığı için siz şuan mahkemede evi alamazsınız. Evin bağış yoluyla devri her açıdan sıkıntı.

Diyelim evin kredi borcu bitti. Mal sahibi akrabanız sizin ya da kocanızın üzerine evi geçirdi. Eğer sizler mal sahibinden önce ölürseniz ev bu akrabaya geçer. Çocuklara kalmaz.

Normal tapu devri yapılması gerekir. Bunun masrafı daha fazla ama daha sağlam, garanti bir seçenek. Siz bu kredi borcunun bitmesini bekleyip, tapu kocanızın üzerine düzgün şekilde geçmeden boşanırsanız, bu ev böyle havadaki bulut gibi puf olur uçar gider.

Zaten evi alan kişinin yani akrabanın tapuda şartı, izni vs gibi işte haciz gibi sıkıntıları olabilir.

evi üstünüze alın derim. Dünyanın kaç türlü hali var. 30000 de ödesin eşiniz. Borç olmazsa geçinebilirsiniz ama çocuklara ille yardım etmesi lazım. Tek başına okul masrafı yiyecek faturalar çok zorlanırsınız.

Yaa siz ne sanıyorsunuz ben 14 yıllık ev hanımıyım lisans mezunu.nizde biliyoruz ekonomiyi ev nasıl dönüyor biliyoruz.esim.tum maaşını bana atar ben ceviririm evi.market fiyatlarını biliyorum.faturalari biliyorum.
Bu bayan napsin soruyorum size siz evde huzursuz olmak nedir bilir misiniz.
İstenmemek.nedir.bilirmisiniz..cocuhunuz varmı oğlu 20 yaşında babayla kavga edip evden gitmiş.anlamiyormusunuz.napsin o deli babayla yasasinmi.annesi genç daha asgari ücretle bir yerde düzenli çalışıp eve bakacak bir şekilde bu çark dönecek.napsin muhtaç mi olsun ele güne istenmeyen kocaya

Evi alın ama ev başkasının üzerine diyorsunuz. Nsl olacak? Başkasına ait evi ödeyin sonra o kişi kimse eşinize devret sin ve sizi ortada bıraksınlar... Ev kimin üzerine?
Ev guvenilir bı akrabada borcuyla birlikte devir alcam zaten ne senin rizan olmadan ona nede onun rızası olmadan sana veririm diyor.

Nafaka verirsem evi vermem diyor

25 senelik evlilik, şiddet ve sizin çalışmanıza engel olduğu için sizin bu kocanızdan nafaka dışında aslında yaklaşık 50 bin liralık tazminat alma hakkınız var. Kocanızın tapulu mallarını da paylaşabilirsiniz.

Ev guvenilir bı akrabada borcuyla birlikte devir alcam zaten ne senin rizan olmadan ona nede onun rızası olmadan sana veririm diyor.
Güvenmeyinnnnn, aslaaaaaa. Adam size ödetir ztn ilerde yarı yarıya alır da. Evden çıkmayın.ayrıca eşiniz neden boşanmak istiyor? Ve eşinize güveniyorsunuz?

Biliyorsan doğru şekilde yazacaksın. Lisans mezunu olunca, en başarılı, en bilgili insan olunmuyor. Önemli olan aldığın eğitimde uzmanlaşıp, bunu iyi şekilde kullanabilmek.

Nasıl düzenli çalışacak? Hangi işte? Hangi firma 42 yaşında uzmanlığı olmayan birini düzenli çalıştırma garantisi verir? Hangi banka kredi verir? Kadının hakları var hukuk açısından. Bunları kullansın.

Bilmeden yazıyorsunuz, konu sahibi hanımefendiyi yanlış yönlendiriyorsunuz. Ben sanki yerdeki hamamböceğiyim, benim evimdeki hukuk kitabı, iktisat kitabı boşa var, ben boşa okumuşum. Ya sabır.

Niye muhtaç olsun? Hanımefendinin ve çocuklarının hakları var, bunları kullanmadan asgari ücretle niye perişan olsun?

Evin
Borcunu ödeyeceğini sanmıyorum ben odeyim desem kredi filan benide çok zorlar iyice kafam karıştı evide nafaka almama karşılığı vermeye ikna suan baska türlü de zaten alamam .bosanamiycaz heralde biz

Evi verdi diyelim,faturalar,doğalgaz, market bunlarla nasıl baş edeceksiniz..3 çocuk..okul masrafları..daha önce çalıştınız mı, ilerde emekli olabilecek misiniz,yaşliliginizda bir emekli maaşınız olacak mı?emekliliğinizin olabilmesi için 20 yıl sigortalı bir işte çalışmanız gerek..42 yaşında bunu yapabilecek misiniz? babanızdan,annenizden maaş alma durumunuz olacak mı..hepsini iyi düşünün ..çocukların eğitimi, geleceği herşeyden önemli ona göre karar verin..çocuklarin üniversiteyi bitirene kadar nafaka hakkı var..sadece ev değil çok yönlü düşünün..protokolle sizi baskı altına almasına izin vermeyin..

Sen çok biliyorsun teorikte belli pratikte pek anlamiyorsun

Evin

Borcunu ödeyeceğini sanmıyorum ben odeyim desem kredi filan benide çok zorlar iyice kafam karıştı evide nafaka almama karşılığı vermeye ikna suan baska türlü de zaten alamam .bosanamiycaz heralde biz

Size kredi vermezler öyle kolay kolay. Bu kredi kartlarında avans hesaplar var, kocanız isterse oradan kredi çekmeden avans hesap diye 30 bini çeker, kapatır krediyi.

Hiçbir boşanma mahkemesi size bu akrabanın üzerindeki evin bağış yoluyla size geçeceğinin garantisini veremez.

Siz bu tapu işlemlerini halletmeden boşanırsanız zararlı çıkarsınız.

Pratikte köpek gibi de biliyorum. Kapı gibi diplomam olduğu gibi iş tecrübem de var. Sana tavsiyem bir ara kafanı evinin penceresinden çıkar hayatın gerçeklerini gör, bir sokağa çık bak bakalım insanlar nasıl yaşıyor.

Çok teşekkür ederim beni aydinlattiginiz için bişey daha sormak istiyorum tapuyu uzerime aldigimda bosanma davasindada tekrar hak idda edebilirmi anlaşmalı bosanmada verdiği evden nasıl olacak o

Ya lutfen tartışmayın hepinizin düşüncesi bana göre doğru ve hakli gercekten bende arada yım perişan olmakta istemiyorum çocuklarımla farklı fikirleri ve bilgilenirinizi paylasiyorsunuz minnettarım

Çok teşekkür ederim beni aydinlattiginiz için bişey daha sormak istiyorum tapuyu uzerime aldigimda bosanma davasindada tekrar hak idda edebilirmi anlaşmalı bosanmada verdiği evden nasıl olacak o

Evet eder. Çünkü evin ödemelerini yapan banka hesabı ona ait. Sorun çıkartabilir.

En mantıklısı sizin için şöyle:

Sizin akrabanın ev borcu bitti. Bu borç bitince, kocanız üzerine tapuyu aldı. Bu tapu işlemleri bittikten sonra, siz boşanma kararı aldınız.
Ya anlaşmalı
Ya da anlaşmasız boşanacaksınız.

Anlaşmalı da ortak karar alacaksınız, nafaka ev kim kime ne verecek bunları aranızda konuştuğunuz gibi mahkemeye sunacaksınız. Mahkeme bunu kabul edecek.

Ama anlaşamadınız zaman, bu sefer siz boşanma sürecinde mahkemeden nafaka ve evi talep edeceksiniz. Siz aslında bu alkol, şiddet, sizin çalışmanıza engel olmasından dolayı, çocuklara psikolojik şiddet uygulamasından dolayı tazminat alabilirsiniz. nafaka talep ederseniz, mahkeme nafaka miktarını kendi belirler.

20
Yasında olan da part time bir işte çalışsa
Evde sizinse geçinirsiniz belki
Zor olsa da olur bir şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…