3 cocukla ayrı eve çıkmak

5kisilikailem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
606
688
23
27
Merhaba aslında sorunlarımı bilen biliyor bir önceki konumdan. Kararim kesin dogumdan sonra kesin gideceğim,biraz birikim yapıyorum şuan. Maddi olarak birşey sormuyorum,çocuklara bakım konusunda da birşey sormuyorum aslında. Aklımı kurcalayan şey,ailem. Biz Gaziantepte oturuyoruz yani ilçesinde. Ayrılık ailede ilk değil,benden önce bosananlarda oldu. Ama onlar ayrı eve değil babalarının evine çıktılar. Cocuklari olanlar babalarına verip,kendileri uzaklarda birer evlilik yaptıklar,herkesin kendi tercihi. Fakat ben ne evlilik nede çocuklarım olmadan bir hayat asla düşünmüyorum. Bırakıp gidemem yani,evlenecek olsam birdaha hemen boşanır boşanmaz. Çocuklarım için ayrıldığımin ne anlamı kaldı. Sadete geleyim,ayrı ev konusunda ailem karşı çıksa biraz cesaretim kırılır hemen korkarim diye cekiniyorum ama 3 cocuklada aileme ben katlanamam. Babam cok sinirli,annem zaten sıkan bir kadın birde 75 yaş üstü babaannem var evin içinde hepside şeker hastası,sinirliler. Ailemle konuşmuyorum şuan ama ayrılık devreye girince otomatikmen dahil olacaklar bana. Ayrı eve çıkarsam korkuyorum ailemden,sonra düşünüyorum insan evladına zarar vermez sonuçta 3 tane çocuk için yapıyorum bunu,onu ezmek te istemiyorum. Istiyorum ki herşey rızalarıyla olsun. Evlilik yaparken rizalari olmadi mutlu olamadım,ayrı ev konusundada kırmadan dökmeden karşıma almadan olsun ki mutlu olayım ama ne olur bilmiyorum. Sizce ne yapayım??

Ailem doğu görüşlü ama öyle
Ayrı evi idare edebilecek maddi gücünüz var mı? Kenarda birikmiş paranız vs? Çalışacak mısınız siz çalışırken çocuklara kim bakacak düşünüp hesapladınız mı bunları?
Bunları hesapladım çocuklar konusunda da herşey tamam şimdilik. Destek olacak bir manevi ablam var ikiküçüğe o bakacak oğlum zaten anaokuluna gidiyor. Bekarken ki mobilyaci bir isverenim vardi o da ne zaman gelirsen işin hazır diyor sağolsun geriye ailem kaldı.

Allah yardımcınız olsun
Nasıl gecineceksiniz?
3 cocuk yeni bir düzen.
Maddi imkanınız varsa aileyi karıstırmayın,zaten konusmuyormussunuz.
Evlenmeye izinleri yokmjs bosanıp giderseniz bence bırakmazlar sizi ayrı evde

Yeni doğmuş bebek ve iki küçük çocukla ayrı eve çıktınız diyelim ihtiyaçlarınızı kim karşılayacak? Biriktirdiğiniz para ne kadar idare edebilir ki mecburen çalışmak zorunda kalacaksınız çocuklara bakacak birisi var mı? Ya da bi mesleğiniz var mı? Hayal kuruyosunuz bence gerçekleşme olasılığı çok düşük.

Güllük gulistanlik bir yaşam olmayacak ilk zamanlar buna eminim ama çocuklarımın sahir olduğu şeyler kadar da kötü olmayacaktır eminim. Ishazır diyebilirim. Çocuklara kimbakacak oda hazır evde 500 tl ye 1 artı 1 düşünüyorum eşyalı zaten. Birazda birikimim var bakalim

Diğer yazılara açıklamalarımı okur musunuz

Peki ailenin evlendi diye görüsmediği evlatlarına,bu manevi abla neden kucak acıp?2 cocuguna bakıyor?Yada nereye kadar bakabilei
Kaldı mı öyle iyi insanlar?
İnss kalmıstır.(Manevi abla kafamda soru isareti)
6 senedir komsum kendisi eşi vedat etti çocukları vardı maddi manevi çok destek olduk kendisine alt üst komşuyduk yani. Cektiklerime şahit biri kızım da doğduğun da o bana bakmış beraber Büyütmüştük.

Memleketinize dönünce önce ev tutun , dayayıp döşeyin , sonra haber verin madem.

Böyle yapınca daha kolay olur gibi. Yoksa bırakmazlar .

Tabi sonra habersiz yaptın diye daha da ofkelenmeyeceklerse.
Memleket çok uzak değil 15 dk lik bir yol var ailemle aramda bulunduğum yer çok küçük ablam ve kızkardeşim de burda evli teyzem kuzenlerim var burada. Memlekete dönemem çünkü orada iş imkanı yok ve istediğim şekilde ev yok. Burda rezidans var 500 tl ye eşyalı şimdilik eşyaya para vermek istemiyorum

Hayırlısı hakkınızda ins biran önce düzene girer hersy
Yanlıs anlamayın.
Ben yarım gün calısıyorm 6 gün haftada kvdem 5 gün annem bakıyor.Ayda 10 gün bakıyor annem toplasanız.Yarım gün üstelik
Valla yemediğim laf kalmıyor
Cmrtsi de bakmam dediği icin kvdeye gidiyor kızım
O yüzden merak ettim.
Benim öz anam,öz torununa bakmaya erinirken.
Komsu 2 kücük cocgua bakarsa helal olsun

Diğer yazılara açıklamalarımı okur musunuz
Hanımefendi kalbinizi kırmak istemiyorum ama daha doğmamış bile bebek en az 8 9 ay çalışamazsınız. Kim bakacak emen bebeğe artı iki tane daha çocuğa söyler misiniz? Yada bulduğunuz iş nedir?

Size şu an yardım sözü verenlere güvenmeyin derim. İnsanlar bi çocuğa zor bakıyor sizde üç tane var. Bir gün değil iki gün değil kim para almadan bakar çocuklarınıza senelerce?

Allah yardımcınız olsun. 500 liraya nerede ev tutmayı düşünüyorsunuz? Gaziantep çok pahalı bir şehir. Maaşınız ne kadar olacak?

Bakacak olan bir komsum var
bazen akrabalardan iyi oluyor yabancılar. Görüşlerin için çok teşekkür ederim öncelikle ama bu ablanın çok zor zamanlarında yanında oldum ben burda kendisi yok diye söylüyorum bunları yani niye baktığını açıklamak icjn yoksa asla yaptığımı söylemek istemiyorum lütfen yanlis anlama. Beraber ağlayıp beraber güldük. Her zaman der iyiliğini ödeyemem diye. Siddete hepsine tanık oldu kadın. Kendisi teklif etti açıkçası bakmayı bende sana öderim bakıcıya vereceğim parayı deyince kızdı. Elimde büyüyen kıza parayla mı bakacağım aşk olsun anne yarısı sayılırım dedi. Bebeğe gelince onu vermeyi düşünüyorum komşuma bakması için ama kız seneye kreş yaşına geliyor,babalari kreş parasını karşılayacaktır buna eminim. Sadece bebek oda komsum bakacak. Herşey güllük gulistanlik olacak demiyorum küçük değiliz pembe bakmaya gerek yok ama zorluğun da bir sonu olacaktır eminim. Sürekli küçük kalmayacaklar ki. Bu şekilde daha mutsuz

3 cocugun üçüne bakmayacak elbette. 1 tane bebeğe bakacak sadece. Ben zaten sıfır şekilde baktırmam asla versem de almaz o kadin. Kizim seneye zaten 3.5 yasinda kreş yaşı babası öder kreş paralarını zaten. Oğlumla aynı kreşte olacaklar. Güllük gulistanlik bir yaşam olmayacak ilk zamanlar buna eminim ama çocuklarımın sahir olduğu şeyler kadar da kötü olmayacaktır eminim

Allah yardımcınız olsun. 500 liraya nerede ev tutmayı düşünüyorsunuz? Gaziantep çok pahalı bir şehir. Maaşınız ne kadar olacak?
Gaziantep değil,ilçesi diye yazdım ama sanırım görmediniz 1+1 ler var burda eşyalı küçük ama yeter bize 500 550 civarı.

Siz daha doğum yapmamıştınız doğru hatırlıyorum değil mi? Günlük bebeğe mi bakacak komşunuz? Yanlış anlamayın umarım her dediğiniz çıkar ama bana biraz fazla pembe tablo geldi yazdıklarınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…