Umarım kimse boşanmaz ama boşanma durumunda da Allah herkese böyle eski koca nasip etsin15 bin değil, adam toplamda aylık düzenli 55 bine yakın ödemeyi kabul etti...15 bin aylık sadece konu sahibinin cep harçlığı...
Saka bir yana benim protokolde cok iyi ama karsi tarafi surundurecek gibi degil. 12 ada olmasa da 5 6 ada alacagimAy konu sahibinin tavrı, yorumları, kafa yapısı, zihniyeti iki günde beni bile delirtti , bu adam 20 yıl nasıl dayanmış bunlara? Adam böbreğini bile satıp verse doymayacak , ciğerini de sat, cocuklarını da sat, hepsi benim hakkım diyecek nerdeyse....
Valla insallah daha fazla kazanıyordur , veya ailesinin evine sığınabilecek durumdadır yoksa aç kalacak gerçekten...Umarım kimse boşanmaz ama boşanma durumunda da Allah herkese böyle eski koca nasip etsinAdam bunu kabul ediyorsa çok çok daha fazla kazanıyordur muhtemelen ya da he he diyip geçiyor planları var…
60 bin kazanan adam en kötü ihtimalle ortalama zekaya sahiptir onu da kendi düşünüyordurValla insallah daha fazla kazanıyordur , veya ailesinin evine sığınabilecek durumdadır yoksa aç kalacak gerçekten...
Çalışınca nafakanın kesildiğini biliyorsunuz değil mi? Ben zaten ancak o kadar kazanırım
Allah gönlüne göre vermiş arkadaşım, "onurumla kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum" diyen kişi yedi kat el olsa bile elinden tutulur...Kaldı ki çocuğunun annesiyse yapacak tabii ki gücü varsa...Saka bir yana benim protokolde cok iyi ama karsi tarafi surundurecek gibi degil. 12 ada olmasa da 5 6 ada alacagim
En onemlisi çocuktan dolayi isime ara vermek zorunda kaldigim icin bana meslegimde ilgili bir destek saglayacak. Bir sinava girip, dosya actirmam lazim onu karsilayacak sonra cevresi genis oldugu icin bana is bulacak. Omur boyu nafaka ile hayat gecmez ki.
Şu konu sahibi için aklımdan geçti. Ama çalışmak istemediği için diyecek birsey yokcevresi genis oldugu icin bana is bulacak. Omur boyu nafaka ile hayat gecmez ki.
Zeka, bilgi, eğitim, farkındalık sahibi olmak her zaman kötülüklerden korunmak için yeterli olmuyor...Ne kadar zeki eğitimli olursan ol , öyle belalar var ki bı kere içine düştün mü, tek başına yıllarca can havliyle çırpinmak zorunda kaliyorsun bazen...Allah hepimizin çolugunu çocuğunu iyilerle karşilastırsın, tek duam bu...60 bin kazanan adam en kötü ihtimalle ortalama zekaya sahiptir onu da kendi düşünüyordur
Konu sahibi calismasa bile adam cocuklarini magdur etmez. Ayni sey bizim icinde gecerli. Şuan nafaka+ekstra giderler (yazlık kislik alisveris, ozel asi, ozel dr) babasinda istesem de karsilayamam cocuk hasta oldu doktor muayenesi 750tl olmus, ilaclarida karsilamiyor ozel olunca. Sonucta ne yapıyorsa cocuguna yapiyor. Ama neden bizimde isimiz, maasimiz olmasin ki. kizim biraz buyudugunde bir hafta otel tatili yapmak istiyorum mesela, beraber gezmek istiyorum, haftasonu bir yerlere gidelim istiyorum. Bunlari babasindan talep edemem. Cocuga biseyler verebilmek icin bizimde calismamiz lazim.Şu konu sahibi için aklımdan geçti. Ama çalışmak istemediği için diyecek birsey yok
Başka biri değilse bile çocuklarının başına kalacak. Buna basa kalma derim çünkü göz göre göre o noktaya gidecek. Sağlıklı,çalışmak için herhangi bir engeli olmayan daha 40 yaşında bir kadın, bir an önce ise gireyim,para kazanayım, sigortam olsun diye düşünür. Bunları yapmayıp, çocuklar biraz daha büyüyünce ben sizi ne zorluklarla büyüttüm bana bakacaksınız diyecek.Ne zamana kadar çalışmayacaksiniz çocuklar büyüyecek herkes kendi hayatını kuracak siz bu sefer ömrünüzün geri kalanında sizi sevmeyen başka birine muhtaç olacaksınız ben burdaki yazanların çoğu gibi tek sizin suçlu olduğunuzu düşünmüyorum ama sizde nato kafa nato mermer mi Allah aşkınıza . Bir an önce ayaklarınızın üstünde durmazsaniz istemediğiniz bir evlilik yaşar ömür boyunca bu sürdüğünüz hayatın onda birini suremezsiniz. Cocukara güvenmeyin büyüyecekler
Gerçekten bu sebepten sorduguna inandınız mıbende konu sahibini tek hatali bulmayanlardanım sadece olan çocuklara oluyor. 20 senelik evlilikte ne bir ev var ne araba en basiti. saga sola para yedirenlerden kocasi da bellii ki. ama konu sahibi en azından sigorta vs için çalişmanız onemli. bunun daha yaşliliği var eşiniz evlendiği zaman bu kadR destek çıkamaz size.
Buradan başkasının eski eşine yürüyecek kadar vizyonsuz insanlar olabilir mi? Olabilir. Ama konu bu değil. Ha ben çalışıp kendi emeğinin ekmeğini yiyen evli bir insanım o yüzden aklıma ilk gelen ihtimal işyerinin iyi olması ama mesele bu da değil tabi. Metinde kastım konu sahibinin olaylara para ve erkek eşin kazanması özelinde bakması ve bu nedenle biri iş yeri sorunca birinin erkek parası yemeyi düşünmesine odaklanmasıydı, sonuçta adamın geliri dışında hiçbir bilgi yokken biri adama yürümek istiyorsa parası içindir, konu sahibi kendi odağını değiştirip hayatını kontrolüne almak yerine, kadınların iş sahibi olabileceğine bakmak yerine başka kadınların erkek parası yeme isteğine bakıyor, bunu belirgin hale getirmek adına yazmıştım. Ek olarak nafaka ve tazminat istenmesi sonuna dek hakken istenen miktar ve isteme şekli bunu zedeliyor. Dediğiniz gibi eski eş ölene dek destek çıkamayacağı gibi çıkma yükümlülüğü de yok.
Çocukların da bakacağını sanmıyorumBaşka biri değilse bile çocuklarının başına kalacak. Buna basa kalma derim çünkü göz göre göre o noktaya gidecek. Sağlıklı,çalışmak için herhangi bir engeli olmayan daha 40 yaşında bir kadın, bir an önce ise gireyim,para kazanayım, sigortam olsun diye düşünür. Bunları yapmayıp, çocuklar biraz daha büyüyünce ben sizi ne zorluklarla büyüttüm bana bakacaksınız diyecek.
Bakarlar bakmazlar kısmı ayrı ama kendisini talebi o yönde olur kesin.Çocukların da bakacağını sanmıyorum
Ahaha ilahi papatya, tabii ki çocuklara güveniyor...Bu zamana kadar ve çocukların elleri ekmek tutana kadar kocası, elleri ekmek tutmaya başlayınca da çocukları bakmak zorunda elbette konu sahibine..."Analık hakkı" (sadece doğurmuş olsa da ) diye bişey var sonucta ve konu sahibinin hayatı boyunca standartlarini koruyabilmek için bütün haklardan olduğu gibi bundan da sonuna kadar yararlanacağı konusunda güveniyorum ben kendisine...Bu mükemmel plan sadece birkaç yıl aksayacak maalesef (önümuzdeki 5 yılı kurtardı tamam ama çocukların üni. den mezun olup iyi maaş almalarina kadar geçen sürede maalesef birazcık düşecek standardı, o da 3-4 yıl maximum)Ne zamana kadar çalışmayacaksiniz çocuklar büyüyecek herkes kendi hayatını kuracak siz bu sefer ömrünüzün geri kalanında sizi sevmeyen başka birine muhtaç olacaksınız ben burdaki yazanların çoğu gibi tek sizin suçlu olduğunuzu düşünmüyorum ama sizde nato kafa nato mermer mi Allah aşkınıza . Bir an önce ayaklarınızın üstünde durmazsaniz istemediğiniz bir evlilik yaşar ömür boyunca bu sürdüğünüz hayatın onda birini suremezsiniz. Cocukara güvenmeyin büyüyecekler
Ben metni yazarken alıntılamayı unutmuşum... Düzenleyemediğim için alıntıları eklemek istedim. Tekrar için kusura bakmayın.
Sorulması zaten mantıksız, sorulduğu konusunda şüphe uyandıracak denli saçma. Ve evet, kıskançlık vb. olabilir de bilmiyorum insan karısından bu şekilde ayrılmak ayrılan adamın gelirinin neyini kıskanır (yazılana bakılırsa adamda bir gelir kalmamış), dediğim gibi ben öyle bir hayat yaşamıyorum aklıma gelen ilk şey bu olmaz ama zaten bu nedenle odağım mesajı atan kişide değil konu sahibinde dedim. Ayrıca iş yerinin çalışan beklemediği mantığıyla bakarsak adam da soran üyeyi kırmızı halıyla bekliyor olamaz, değil mi? Neyse, gereksiz bir detay çok uzadı. Hanımefendinin kendini eski eşine (onu sevmeyen bir adama) ekonomik olarak bağımlı hale sokmasının riskine ve çalışma imkanını değerlendirmesinin uzun vadede çok daha iyi olacağına vurgu yapmak benim için daha önemli.Yani çok mantıksız sorulması. Tek iyi olanaklari olan iş yeri orası değildir heralde. Ki soran uyeyı kapıda bekliyorlardır zaten kirmizi haliylaüyeyi eleştirecegiz diye de herşeyi hakli gösteremeyiz bazi yorumlar gerçekten haddi aşmiş durumda artık çekememezliğe kıskançliğa dönmüş durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?