- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi leylimley11223344
-
Öyle ınsanları iyi bilirim. Kafalarından hesap.yapanlari mevcut bide bunların cin takvimine göre oğlan olsunmus falan diye. Hahahaahhaa. Kıskanıyorlar iste. Insallah 2.çocuğunda erkek olur artık bunlar sancilana sancilana bir hal olurlar sende soda ikram edersin hazmetsinler diye
Ne alaka canim erkek çocuğunun soğuk olmasıyla ben senelerce kendimi öz anne babama öptürmedim hic sevmem öyle şeyleri micmic. Sarilsalar öpmek isteseler itiyordum. Iyice saçmalamışlar kıskançlıkla rından. Iyi demissin. Ulaşamadığı ciğere mındar diyorlar iste. Kendilerinin yaptığı cok mu normal herkese öptürüyor cocugunu. Bide simdi kesin bunlar ideal anne yim diyorlardir .Ahhh insallahhhh. Gecen bayram geldiklerinde bir aile büyügümüze gittik oturuyoruz mesela kücuk gorumcemin kızı var sürekli =kızim git dayiyi öp kızım git amcayi öp kizim git teyzeyi öp diyor. Benim oglumda bebekliginden beri öpülmeyi hic sevmez sureklu ogluma umut bak x opuyor sende op diye zorluyorlar çocuk rahatsiz oluyor,zaten bence okadar viçvıç olmasina önunegeleni öpmesine gerekte yok. Sinrasinda hemen dedilerki. Ayyyyy işte erkek cocuklari böyle soğuklar. dayanamadim ayse seninde bir oğlun olsada sende bende bir rahat etsek dedim. halbuki onun 3kizi var ben cok seviyorum hepsini. Insani zorla günaha sokuyorlar
Yooo oyle bisey yok..Çok yakın tanıdığım bir kadin 15 sene öz annesiyle konuşmadı görüşmedi uften püften biseyden ha geçmişte nde gelen seyler varımşta .. cenazesine bile gitmedi.Kadınlar daha duyarlı aileleri konusunda daha hassas oluyor muhtemelen o amaçla söylenmiş bir söz bir de kız çocukları bıcır bıcır kendini sevdirir anlamda belki de . Ben konu sahibinin içini ferahlatmak için söyledim . Bu tip linç girişimlerine de asla canak tutmam cevabımı veririm geçerim . Iyi günler diliyorum :)
Benim etrafimda hamdolsun hep sağlıklı anne kız ilişkileri var . Dilerim sizin de kendi evladinizla güvenli baglanirsinizYooo oyle bisey yok..Çok yakın tanıdığım bir kadin 15 sene öz annesiyle konuşmadı görüşmedi uften püften biseyden ha geçmişte nde gelen seyler varımşta .. cenazesine bile gitmedi.
Ben şuan annemle görüşmüyorum. Umurum da degil. Hatta yalvarsa yakarsa torununu göstermek. Ne yapmış ne etmis mesela beni aradılar annen üzülüyor diye anneannem teyzem beni soruyormuş yani üzüldüğü ben değilim mahalle.dedikodusu. yani aileler konusunda hic hassas degilim.
Kendimi de hic kimseye sevdırmezdım babam beni.opmek isterdi iterdim mesela. Ne bıcır bıcır ligi o bıcır bicirlik bazi cocuklar da bilmişlik oluyor siz karistiriyorsunuz.
Benim etrafimda hamdolsun hep sağlıklı anne kız ilişkileri var . Dilerim sizin de kendi evladinizla güvenli baglanirsiniz
3. Kızım olacak.. Biri 6 biri 4 yaşında dünyalar güzeli 2 kızım vardı.. Şimdi bir tane daha olacakmış... Allah içimi biliyor bir oğlum olsun çok istemiştim.. Ama kızın olacak deyince doktor çokta üzülmedim... Allah sağlıklı sığğatli hayırlısını versin dedim... Dünden beri arayan bitmedi.. Hatta biri... napalım başa gelen çekilir dedi.... Ben şokOlsun 4.ye yaparsın diyor bazılarıda.. Bunların diyenlerin hepside kadın.. Benim kızımı daha doğmadan aşşağılıyorlarmış gibi geliyor.. Çok üzülüyorum.. Eşimde pek bişey demedi.. Daha önceden ikiz bebeklerimiz vardı bi kız bi erkekti... Onlar erken doğum oldu ve ikiside öldü.. Eşim onlar keşke ölmeseydi dedi... Bir oğlum olsun çok isterdim ama sağlık olsun dedi..... Kızımı kimse sevmezse ben severim.. Ama 3.kız diyip aşşağılamaları beni çok üzüyor..
Aslında haklısınız . Ebeveynlerin tutumuyla da çok alakalı bu durum . Dediginiz gibi erkek çocuğuna da aynı şekilde yakınlık gösterilirse o da bağlı olur ailesine .Bunun kızı oğlanı yok demek istiyor size.
Yani her kız çocuğu annesine düşkün oğlan çocuğu sevgisiz ilgisiz soğuk, annesine babasına bağlanmayan insan demek değil.
O bahsettiğiniz erkek çocuklarını oğlan diye her şeye hak yetiştirdikleri için böyleler.
Biz dört kardeşiz. Üç kız bir erkek. En ufak benim. Abim hepimize çok bağlıdır. Burda diyorlar ya erkekler annesini aramaz kızlar arar diye, gün içinde annemle mutlaka konuşur, ablam ve benle de her akşam yazışır.
En büyük ablamsa inanılmaz özgürlüğüne düşkün bir yapıda. Bazen bir hafta konuşmadığımız oluyor. Kızını üniversiteye yollayınca hepimizin yaşadığı şehirden taşınacak, artık egede yaşamak istiyor. Bunu yaptığımda annem babam 70 yaşında olacak.
Hepimiz de bunu destekliyoruz annem ve babam da dahil. Kendi hayatı. Arada gelir görür özlem gideririz diyoruz.
Kısacası siz evlatlarınızı eşit severseniz, kıza ayrı oğlana ayrı davranmazsanız oğlunuz size uzak durmaz.
Ben oğlumla kek çırparım, kocaman oyuncak mutfağı var, evcilik de oynarım ki empatili oyunlar empatiyi duygusal zekayı geliştirsin diyr.
Evladın kızı oğlanı yoktur.
Nasıl ki erkek adamın oğlu olur cümlesi yada illa oğlan olsun diyenler rahatsız ediyorsa, kız hayırlıdır, ailesine düşkündür, öz evlattır cümleleri de aynı derecede çirkin.
Bunun kızı oğlanı yok demek istiyor size.
Yani her kız çocuğu annesine düşkün oğlan çocuğu sevgisiz ilgisiz soğuk, annesine babasına bağlanmayan insan demek değil.
O bahsettiğiniz erkek çocuklarını oğlan diye her şeye hak yetiştirdikleri için böyleler.
Biz dört kardeşiz. Üç kız bir erkek. En ufak benim. Abim hepimize çok bağlıdır. Burda diyorlar ya erkekler annesini aramaz kızlar arar diye, gün içinde annemle mutlaka konuşur, ablam ve benle de her akşam yazışır.
En büyük ablamsa inanılmaz özgürlüğüne düşkün bir yapıda. Bazen bir hafta konuşmadığımız oluyor. Kızını üniversiteye yollayınca hepimizin yaşadığı şehirden taşınacak, artık egede yaşamak istiyor. Bunu yaptığımda annem babam 70 yaşında olacak.
Hepimiz de bunu destekliyoruz annem ve babam da dahil. Kendi hayatı. Arada gelir görür özlem gideririz diyoruz.
Kısacası siz evlatlarınızı eşit severseniz, kıza ayrı oğlana ayrı davranmazsanız oğlunuz size uzak durmaz.
Ben oğlumla kek çırparım, kocaman oyuncak mutfağı var, evcilik de oynarım ki empatili oyunlar empatiyi duygusal zekayı geliştirsin diyr.
Evladın kızı oğlanı yoktur.
Nasıl ki erkek adamın oğlu olur cümlesi yada illa oğlan olsun diyenler rahatsız ediyorsa, kız hayırlıdır, ailesine düşkündür, öz evlattır cümleleri de aynı derecede çirkin.
Benim de cinsiyetçi yetiştirmemem kayınpederime dert olmuştu bir ara. Okulda çok ezecekler, fazla nerin yetiştiriyorsun dedi. Umrumda değil. Ezilmesin diye de kaba saba bir varlık yetiştiremem dedim. Dediğimin de arkasındayım. 3,5 yaşında oğlum. Teşekkür eder, eline sağlık anne der, babasıyla markete dahi yollasam anneme de mutlu edecek bir şey alalım baba dermiş her seferinde. Oğlan diyr hissiz olmuyorlar. Burda bile oğlan diye kaba saba pat küt çocuklardan bahsediliyor hayret ederim. Vurmalı oyun sevmez. En çok legolatlar oynar, boyama yapar, kepçe kamyon inşaat sever, benimle mutfaktan zevk alır. Buna laf edecek biri oldu bir keresinde hala dalga geçeriz pipisi düşmedi şükür diye.Hani bazi zihniyetler diyorlarya erkek cocuklari hayirsiz anaya babaya bakmaz vs .diye aslında milyonlarca erkek cocuklarinin günahini üstlerine aliyorlar. benim anlamadigim o hayirsiz erkek cocuklarini yetistirende kadinlar degilmi. Diger türlü guzel Allahimizin özenerek yoktan vareddigi bir canlı neden kötü vicdansiz olsun. Yaradan her kulunu esit yaratmadimi. Simdi bu zihniyetler bu sekilde konusarak bıyüttükleri kiz cocuklarinin hayatlarinda erkeklerden cekinen ve onlardan kendilerini geri planda gören bireyler olmasina neden olmayacaklarmi.
Daha cocuklukta empoze ediyoruz herseyi.
Kız cocuklarina bebek ,mutfak esyasi süpürge vs aliyoruzki evin yükü cocuklarin yükü sende diye yetistiriyoruz.
Erkek cocuklarina araba silah motor aliyoruzki hayatin keyfi sizde .
Benim oglum 6 yasinda. Ben hep zeka gelistiren oyuncaklar aliyorum. Kendi yatagini kendi toplar, toplayabilecegi kadar oyuncaklarini dagitir,benimle sofra kurar,kendi tabagini makinaya yerlestirir,kendi odasini süpürür,kendi camasirlarini katlar,bu oglen islak kek yaptik birlikte.... ve bunlar nedeniyle 3 kızi olan görümcemin kızlarinin yaninda bana soyledigi =zeynep yazik degilmi kiz gibi yetistiriyorsun umutu Allah muhafaza.... diye biten bir cümle kuruyor. Yani kız gibi nedemek .kız olmak asagilik bir duygumu. Benim oglum annesine yardimci olunca afedersin cinsel kimligimi kayacak. Valla insan olsun, ilerde eşine evde yardimci olsun, kendi karnini doyursun.
Benim de cinsiyetçi yetiştirmemem kayınpederime dert olmuştu bir ara. Okulda çok ezecekler, fazla nerin yetiştiriyorsun dedi. Umrumda değil. Ezilmesin diye de kaba saba bir varlık yetiştiremem dedim. Dediğimin de arkasındayım. 3,5 yaşında oğlum. Teşekkür eder, eline sağlık anne der, babasıyla markete dahi yollasam anneme de mutlu edecek bir şey alalım baba dermiş her seferinde. Oğlan diyr hissiz olmuyorlar. Burda bile oğlan diye kaba saba pat küt çocuklardan bahsediliyor hayret ederim. Vurmalı oyun sevmez. En çok legolatlar oynar, boyama yapar, kepçe kamyon inşaat sever, benimle mutfaktan zevk alır. Buna laf edecek biri oldu bir keresinde hala dalga geçeriz pipisi düşmedi şükür diye.
Yani insanlar oğlan çocuğu diye empatden uzak, ben merkezci, ezilmesin diye haydutluk yapmasından zevk alırsa tabiiki farklı sonuçlar alacaktır. Ağladığında dahi kız gibi ağlama diye susturulan çocuklar var ileride bu çocuklar elbette duygularını ifade edemeyecekler.
Bosver sen onu sarisin,saglicakla al kuzunu kucagina.Bende ikisi de var,sor ki farkli mi,asla.Bana da kaynanam olcak sahsiyet yoksunu şahıs benim tercihim kız ama seninki erkek olcak galiba demişti. Ultroson fotosundan anlamış erkek cocugu 40 günde oluşurmuş organları falan
.O zaman da belli olmuyordu fotoda bisey.
Oooh canıma değsin oğlum olcak diyorum simdi de. Hatta 2.cocugu hic istemiyordum. Simdi bazen 2.olursa o da oğlan olur inşallah diyorum. Bi de böyle insani herşeyden nefret ettiriyorlar ki hamile kalmadan önce kızım olsa diye hayal kurardım benim icin hic önemli degil cok zor hamile kaldım zaten sinir stres bin paraydı. Rahim filmi hastane O bu.. bu insanların keşke agzina bisey tıkasak ta hic konuşamasalar. Kendisinin oğlu da kızı da var hiçbiri kendini takmıyor halbuki.neden tercihi kız onu da anlamadım sanki.manavdan meyve seciyoruz
Esim aglamaktan utanmamayi benle evlendikten sonra ogrendi.Benim de cinsiyetçi yetiştirmemem kayınpederime dert olmuştu bir ara. Okulda çok ezecekler, fazla nerin yetiştiriyorsun dedi. Umrumda değil. Ezilmesin diye de kaba saba bir varlık yetiştiremem dedim. Dediğimin de arkasındayım. 3,5 yaşında oğlum. Teşekkür eder, eline sağlık anne der, babasıyla markete dahi yollasam anneme de mutlu edecek bir şey alalım baba dermiş her seferinde. Oğlan diyr hissiz olmuyorlar. Burda bile oğlan diye kaba saba pat küt çocuklardan bahsediliyor hayret ederim. Vurmalı oyun sevmez. En çok legolatlar oynar, boyama yapar, kepçe kamyon inşaat sever, benimle mutfaktan zevk alır. Buna laf edecek biri oldu bir keresinde hala dalga geçeriz pipisi düşmedi şükür diye.
Yani insanlar oğlan çocuğu diye empatden uzak, ben merkezci, ezilmesin diye haydutluk yapmasından zevk alırsa tabiiki farklı sonuçlar alacaktır. Ağladığında dahi kız gibi ağlama diye susturulan çocuklar var ileride bu çocuklar elbette duygularını ifade edemeyecekler.
Esim aglamaktan utanmamayi benle evlendikten sonra ogrendi.
"Ooo X fenadir,kimseye pabuc birakmaz,otekine catar,berikiyle tartisir,ailemizin hakkini yedirmez"diye diye yetistirmisler,esim de rolünü kabullenmis,oyle gidiyordu.
Fakat aile bir yandan da "Ne yapalim,satasma diyoruz bizi dinlemiyor,dedesi de oyleydi"der,evde de aferin diye omuzunu pispislarlarmis.
Tanistik,bakiyorum benim gozlerimin dolmadigi birseyde gozleri yasariyor,utaniyor,saga sola bakiyor,ici yumusak biri.
Aileler bazen insanin ayarlariyla oynuyor,icindeki benligini yasatmiyorlar evlatlarina...
Fakat kayinpederinize bir yonden hak verdim,cocugunuz naif olsa da dunyayi tanisin,kotu ve zorba insanlar var bilsin,ezmemek evet,ama ezilmemeyi de ogrensin.
Ben cocuklarimda bunu yasadim,"sana yapilani sen de karsikine yap ki bir daha cesaret edemesin" de buldum careyi...
Su anda siz yanindasiniz.Okul ortami cok farkli oluyor.Bazen başımıza bir kaç ufak şey geldi. Dilimin ucuna gelse de yap diyemedim. Sadece sen kimseye vurma, sana da vurulmasına müsade etmiyorum. Şimdilik büyük sorunlar yaşamadık. İtişmeler, ısırmalar oluyor elbette ama kendi aralarında çözdükleri sürece de karışmıyorum.
Akım demeye çalışırken bokum demek böyle bir şey galiba.Kız çocuğu anneye yoldaştır, destektir, arkadastır. Hangi devirde kalmış bu insanlar. Erkek çocuğu büyüyüp ele karışacak ama kız çocuğu her zaman sana destek, arayıp soran olacak. Her şeyde bir hayır vardır. Böyle konuşanlara gereken cevabı verin ve araya mesafe koyun. Bu dönemde böyle düşünen insan örümcek kafalıdır ancak.
Cnm hiç takma insanlar bir kızım olsun iki gözü kör olsun diyor sağlıklı olsun olsunda ne cinsiyet olursa olsun üzülme çokta takma esininde kafasına girmesin kızda erkekte olsa sen bakacaksın kimse birgün bile bakmaz onlar sizin canınız boşver hiç üzülme bebisin sar baş bahrina hayırlı evlat olsunda3. Kızım olacak.. Biri 6 biri 4 yaşında dünyalar güzeli 2 kızım vardı.. Şimdi bir tane daha olacakmış... Allah içimi biliyor bir oğlum olsun çok istemiştim.. Ama kızın olacak deyince doktor çokta üzülmedim... Allah sağlıklı sığğatli hayırlısını versin dedim... Dünden beri arayan bitmedi.. Hatta biri... napalım başa gelen çekilir dedi.... Ben şokOlsun 4.ye yaparsın diyor bazılarıda.. Bunların diyenlerin hepside kadın.. Benim kızımı daha doğmadan aşşağılıyorlarmış gibi geliyor.. Çok üzülüyorum.. Eşimde pek bişey demedi.. Daha önceden ikiz bebeklerimiz vardı bi kız bi erkekti... Onlar erken doğum oldu ve ikiside öldü.. Eşim onlar keşke ölmeseydi dedi... Bir oğlum olsun çok isterdim ama sağlık olsun dedi..... Kızımı kimse sevmezse ben severim.. Ama 3.kız diyip aşşağılamaları beni çok üzüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?