İnşallah canım, sadaka veriyoruz Allah kabul etsin inş. ama zekat daha yüksek meblağ olduğu için nasıl hesaplanıyor neye göre hesaplanıyor onu bilmiyorum,mal mülk olarak sadece araba var. Bir de oturduğumuz ev annemin,kira vermiyoruz onun zekatı annemlere mi ait bizemi düşer acaba? Karışık geliyor bana hepmalın mülkün yok zekat düşmeyebilir ama kısarak az buçuk bir şeyler verseydiniz zekat değil de sadaka yerine.inşaallah ilerde bol bol verirsin.
İnşallah canım, sadaka veriyoruz Allah kabul etsin inş. ama zekat daha yüksek meblağ olduğu için nasıl hesaplanıyor neye göre hesaplanıyor onu bilmiyorum,mal mülk olarak sadece araba var. Bir de oturduğumuz ev annemin,kira vermiyoruz onun zekatı annemlere mi ait bizemi düşer acaba? Karışık geliyor bana hep
tatlım kullandığın ev ve araba için zekat gerekmiyor (çok aşırı lüks deilse) bunun dışında elinde paran ,altının vs varsa borcun olan kısmı düşersin kalan kısım için zekatını verirsin..Ama bir arkadaşın dediği gibi şükür Allaha demek için bir fakiri sevindirebilirsisn..
evin zekatı annene düşer, araba için veriliyor diye biliyorum.borç için elindeki parayı altını arabayı toplayıp borcu çıkarıyorsun kalanın 40 ta birini veriyorsun.
Sağol canım cevapladığın için,altın yada para yok bize düşmüyormuş sanırsam. İlk sene çok altın vardı çok da borç vardı hep sıfırın altındaydık yani, ama altınlar araba olduen az 80gr altın yada 7 milyar para varsa onun zekatı verilir onun dışında eve arabaya zekat düşmez
ne kadar varsa 40ta 1iAnaaaamm biz bu zamana kadar yanlis mi vermisiz?? Biz hesaplamadan oylesine veriyoruz. Ben sukadarin sukadarindan vermen gerektigini bilmiyordum. Hesap nasil yapiliyorki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?