Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

S.A şu ekmek işini simlanın blogundaki mikro dalga ekmeği ve tost isimli tarifi ile çözebilrisin. Ben ondan yapıyordum ki hala yapıyorum. Resmen ekmek yerine geçiyor. Ben hala yiyorum ve yemeği de düşünüyorum. Tostu süper oluyor. Hem ne güzel kendi ekmeğini kendin yapmış oluyorsun, içinde ne var biliyorsun. Tavuğun falan altına koyup salçalı su ile yaptığında iskender bile yapılıyor. simlanın bloguna bakmalısın kesinlikle. Ben hala takip ediyorum.

o ilacın adı ne sölesende bende kocama kullansamda sigarayı bıraksa

1 kase salata içine bir dilim salam doğradım kızımın tabağından 3 yk makarna toplam 255cal
akşama kabak yemeği bol yoğurtla yer bu işi bitiririm
ha yazmayı unuttum küçük bir kaçamak yaptım şu küçük hobby çikilotadan bir danecik yedim
hesapladım 41 calmış .

ooooo bacım sen aşmışsın artık bu mevzuyu. Kaçamakla bile 300 kalori ediyor menün. Bence en güzel yöntemi buldun sen. Hemde rahat.

ayy ben bunu demin okur okumaz açtım o sayfayı tarifi not ettim mutfağa koştum hemen karıştırdım malzemeyi şuanda dinlendiriyorum beş dakika.. kız eğer bu ekmek olsun varya benden mutlusu olmayacak bu gün ekmek yicem ya varmı böyle birşey..

benki bugne kadar hep diyordum aslında diyette ekmek yemeeyceksin sıfır ekmek olacak.. ama daha bu 2 gündür ekmeksiz kaldım ve resmen yerde sürüncem artık ekmek diye!!

Allah açların yardımcısı olsun... halimize şükür edelim..

özgecim, teşekkür ederim canım demekki 2. evre kiloma ulaşana kadar sürecek... inşallah ulaşırım!! atak evresi şuana kadar iyi gidiyor..

öğlen: yağsız tavada kızarttığım file balık yedim.. doydummu hayır doymadım.. ama internette dukan tariflerini yapanların resimlerini gördükçe dahada iradem güçleniyor..

öğlen yediğim balıktan aynısını evdekilere kızarttım tabii una buladım yanına onlar pilav yediler.. ben ise hiçbirşey.. ekmeğim pişsin tost yapcam kendime..

birazdanda alışverişe gidiyorum.. yağsız süt peynir ve kendi suyunda olan ton balığı alacam.. birde kitapta bulduğum bir tatlı tarifini yapacağım onun içinde sıvı tatlandırıcı ve yağsız kakao alacağım( tabii bulursam))

-.-.-.-.

sigara dedinizde ben içmiyorum bundan 4 yıl önce eşime ( ozamanlar sözlüm bile değildi) sigarayı bırakacaksın dedim.. ertesi gün bıraktı bidahada içmedi vay be adamdaki ne aşkmış 2 yıldır zayıfla diye kendini paraladı ben daha yeni kendime geldim.. (güleyim) . e bide zırlayayım

Tünaydınnn analar, bacılar gardaşlaar

Sabah 6 da kalktım yollara düştüm ve şimdi eve geldim.Tek kelimeyle şu an geberiyorum yorgunluktan
Öğlen bankaya derse gittim, baktım daha vakit var, gişelerin önüne çöküverdim, güvenlikçiden gişecilere kadar tip tip baktılar, bir de banka boş yani düşünün, malının biri boş bankaya girip bekleme bankına oturuyor artık neyi bekliyorsa
Baktım soyguncu gibi bankayı gözetlercesine oturuyorum rahatsız olup öğrencinin yanına çıktım, o da tam yemek söylüyormuş, ohh ne güzel dedim içimden. Israr üstüne ısrar, sonunda diyette olduğumu söyledim, diyet yemek söylerim dedi hatun.Allah var çok iyi biri ama bilmiyorki ben se_zen'den o çeki almak uğruna acımdan ölürüm gene de yemem
Nitekim yemedim.(Nitekim ne ya, Bülent Ersoy Türkçesi olsu neyse )
O da yanımda yemek zorunda kaldı, ben yemiyorum diye o çekindi, ben de o yiyor diye acı çektim, özetle acı dolu bir ders geçirdik
8 saat dışarda olacağım diye korkumdan su bile içemedim çiş problemi yaşarım diye
Şimdi 1 litre suyu diktim yanıma, içip bitirip biraz uyuyacağım yoksa akşamı göremeden dedeler gibi salya akıtıp koltukta uyuyacağım.
Hem böylelikle içimdeki leptin hormonu iyice tavan yapar, yağlar parçalanır (düşünce gücüyle zayıflayan tombiş winston )

Alıntıya bile mecalim yok vallaha;
@Se_zen bacı, bahsettiğin hapları tahmin ediyorum, 2-3 ay kullanmak sonra azat-ltarak kullanmak lazımmış, eğer sigarayı bırktım diye hapı bırakırsan geri başlıyormuşsun, gerçi sen daha iyi bilgi almışsındır kesin.Bir de bu hapların en büyük özelliği abidik gubidik rengarenk rüyalar görmekmiş Şimdiden uyarayım.Bana pahalı gelmişti zamanında ne yalan söyleyeyim.3 kutu alsam 600, eşim de 3 kutu alsa 600 etti 1200 falan demiştim.Gerçi verdiğimiz sigara parası 6 ayda bunu buluyor, o yüzden benimki sigara bırakmak istemeyen şişmanın bahane bulma çabası işte
Ben zayıflamadan böyle bir sürece giremem valla, önce zayıflayacağım, sonra kilomu biraz muhafaza edeceğim, beslenme alışkanlıklarımı törpüleyip öyle bu işe girmeyi düşünüyorum.
Umarım sen bana model olursun, kolaylıkla bırakır bu konuda da beni motive edersin.

@Ejje bacı, onca alkış kıyamet yaptık sana, vay ne güzel yiyor vay sürekli spor yapıyor diye.Sabah sabah yediğin o şey (beynim şu an kulaklarımdan akıyor unuttum ama fena bir şey diye kalmış aklımda ) bence sana yakışmadı bacım.
İmam şaaparsa cemaaat 2 katı şaaparmış, bence bozma kendini.
Ayrıca sen de bilirsin ki, bundan acuk, şundan acuk derken o geri dönüşü olmayan yola kolay gireriz biz.
Bence iradeni bozma bacım, yolundan git ve bizlere de örnek ol.
Hem 19 mayıs gelecek, 4 ince hatun buluşacağız, o günleri düşün

@S_a, bacım sen dukan'ın sitesinden test yapmadın mı? Seyir süresini falan sormuşsun galiba.
Sana özel gün gün grafiklerle sunuyor sitede.
Bu arada 7 gün atak çok değil mi bacım?
Ben de o kilolarda test yaptığımda bana 5 gün demişti.
Hatta geçen yaptığımda (77de falan galiba) 1 gün demişti
Gerçi o sorulara verilen cevaplara göre sonuç şekilleniyor ama ne bilem bana çok geldi.

İsmini anmadığım arkadaşlara da selam ediyorum.
Baba yorgun, gider yatar...

Herkese hafif bir gün ola.

bacım ( artık bende bacım demeye başladım ablamı desem ) ya ben onu daha yeni duydum hesaplanabildiğini dur bi onada bakayım ya ben kitapta okudum 20 kilonun üzerinde zayıflamak isteyenler 5-7 gün arası yazıyordu.. bende 7 gün yapam dedim.. 65 kilo olmak istiyorum.. aaa 20 kilodan azmış.. en iyisi ben gidip hesaplayayım şu evreyi

Şu an kamil amca diye seslensen dönüp cevap veririm o derece
Dün sabaha karşı 4te yattım, 6 da kalktım, taktım koluma çantayı, laptopu, kucağımda kitaplar ora senin bura benim eğitim aşkıyla tutuşan şirketlerde çene patlattım
Şimdi açlık, uykusuzluk, yorgunluk ile resmen içim hırlıyor

Eskiden bir Kuşum Aydın vardı, o herkese "bacım" derdi
Ben de kuşum winston oldum burada
Ablaya mablaya gerek yok bacım ya, kuşum de bana yeter

Kızlar bu arada Ajdar diye bir manyak vardı şu "muz gibiyim muzzz ohhh ohh" diye şarkı söyleyen.
Yeni albüm yapmış, "şahdamar" diye parçası var.
Moraliniz bozukken bir gün dinleyin, yemin ediyorum ne dert kalıyor ne tasa, "rabbim ben bunun gibi değilim ya, sana binlerce kez şükür olsun" diyeceksiniz, hayatı daha çok seveceksiniz

Neyse ben bu sefer cidden uykuya kaçar.
Size iyi sohbetler.

ajdarı geçen eşim dinlemiş banada tutturdu aç die o bi cırlar gibi söylemesi yokmu koptum ne tuhaf insanlar var işte...
benimde çok uykum var ya uyumak istiyorummmmmmm...

Sezennnnn!!!!! ekmeğimi yaptım şuan yiyorum.. valla canım çok teşekkür ederim...!!!

kızlar ekmeğimdeoldu artık tutmayın beni.. ben artık bundan sonra bitek bu ekmekten yerim ya!!! çooook mutluyummm!!!!!!!

Açımmmmm............
Yahu hemen acıktım midem kazınıyor kızlar. halbuki bayaa da yedim. Benim winston gibi uyuma şansım olmadığı için yemek yiycem ne yazık ki. 1 kutu yoğurtu aldım elime şimdi onu yiyorum birazdan da sözde 1 haftada yersem diye yaptığım çorbamı yiycem gene. Bu çorba bana anca 2 gün yetecek. Biz bu açlıkla aman açık büfe kahvaltıya falan gitmylim, adamlar iflas eder yahu.

Bu arada bir şey öğrendim asansör aşşağı doğru inerken tartılırsak 5 kilo daha az çıkıyoruz kızlar. Hadi tartıları alıp doğru asansöre koşalım. çişli kilo, aç karnına kilo, soyunurken kilo dan sonra şimdide asansördeki kilomuz çıktı ortaya.

Sezennnnn!!!!! ekmeğimi yaptım şuan yiyorum.. valla canım çok teşekkür ederim...!!!

kızlar ekmeğimdeoldu artık tutmayın beni.. ben artık bundan sonra bitek bu ekmekten yerim ya!!! çooook mutluyummm!!!!!!!

Afiyet olsun. Ben de diyorum ya dukan mukan kalmadı hala ekmeği yiyorum ama. Artık tostlarımı hep onunla yapıyorum. Ayrıca alışınca içine bazen çörek otu falan da kattım ben, kimyon da kattm kimyonla falan çok lezzetli oluyor. bilgin olsun.

canım şu asansörde tartılmayı denedinmi yoksa

evet bak oda iyi fikir.. öylede yapabilirim.. ya öyle hoşuma gittiki bir anda hepsini yiyebilirim ama tabii diğer yarısı yarın kahvaltım için.. heran pratik ekmek yapıcam diye sürekli yapacak değilim ya..

neyse SA kaçar... alışverişini yapsın sonrada evinin işinin son kalanını yapsın ve spor yapsın...

pilates yapcam

selam kızlar
bende dukanın lavaşını hala yapıyorum. kahvaltıda peynir maydanozla yiyorum. geçen arasına tavuk parçaları marul ve az turşu koydum kendi tavuk dürümümü yaptım.
valla kızlar bu kalori sayımı baya iyi gidiyor. inşallah bozmam .

Ben şu yulaf kepeğinin kalori ve karbonhidrat değerlerini öğrenemedim bir türlü. Onları da öğrensem daha rahat yiycem ama.

Winstonun leptini çalışıyor benimde boğazım. gitti 100 tl mango çeki.
İş arasında biraz kestirsem benimde leptin çalışır mı. Aç da duramıyorum ki midemim gurultusu en köşedeki masadam duyuluyor. İnsanlar garip garip bakıyor bana.

vee SA alışverişten döndü...

dukan amca için aldıkları:

yağsız süt yoğurt peynir
yulaf kepeği ( evde vardı ama olsun)
tatlandırıcı
vanil aroması ( yani şu sopa gibi olandan)
mısır nişastası
yağsız ton balığı
somon füme

mısır nişastası vanil aroması ve tatlandırıcı niye derseniz.. bende şekerli yiyeceklere karşı zaaf var ya bu yüzden birinci evre için olan tatlımı yapacağım vanil puding. :) onu ikinci evredede yiyebilirim

şimdide winstonun dediği gibi ben evreleri bir hesaplayayım.. 7 gün atak çokmu anlayayım..

sezencim yulaf kepeğinin kalorisini ve değerlerini bulamaım demişsin. ben migrostan aldım.. ve üstünde besin değerleri olarak bunlar yazıyor:

1 prsiyon (40 gram) = 138 kalori
karbonhidratı ise 100 gramda= 44 gram ( karbonhidratın 1,5 gramıda şeker)

Kızlar hesaplamayı yaptım.. benim dukanın bitmesine daha 286 gün var..

yani 28 ocakta bitecek... tabii bu o hesaplamaya göre..

6 gün atak yapmam gerektiğini önerdi.. pekala o halde cumaya kadar yaparım cumartesi yerine
ayrıca atak evresindedeeeee 2,5 kg vermemi planlıyor.. bu dmeektirki cumaya kadar inşallah 79lu bir sayı görebileceğim

2. evredede 14,36 kilo vermemi planladı... hadi bakalım inşallah

2. evrede 1 gün protein+sebze 1 gün sadece protein yiyeceğim ..

başarırsam demiyorum başaracağım.. bu cuma ilk defa bireysellere gireyim ya neolur

dukan sayesinde burdan çıkmaz oldum..

akşama tavuklu çorbam veya somon fümeli dukan ekmeğim beni bekliyor.. belkide ikisinide yerim ( oha dediğinizi duydum ama dukan dediki bu besinlerden günün her saati istediğin kadar ee daha ne?

Sabah yediğin sorun olmaz. Sen akşama yememeye çalış. Sabahkini harcarsın nasıl olsa. Akşam yoğurt yersen telafi etmiş olursun.

inşallah hatta şu an akşam yemeğimi yiyiyorum ıspanak ve yoğurt ve ne var biliyo musunuz diyete başlamadan önce ağzıma yoğurt sürmezdim.ne ayran ne cacık sadece mantı yerken koyardım yoğurttan azıcık.belki de bu yüzden şu anda yoğurdu naneli ve kırmızı biberle yediğimde hep tadı mantı gibi oluyo diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…