iyi anlassk nolur ki bacım yaa benim annemle hergün bi bağrısmam oluyo çok karisiyo herşeyime dayanamıyorum patlıyorum daha az önce annemle abimle bağrıştık kızdığım şey şurada 8 ayım bile kalmamis niye düzgün bi şekilde konuşmuyorlar benle kaynanayla hiç uğraşamam ben tokatta oturuyorum , kaynanamlarda samsunda, nişanlım tekirdağda çalışıyo dugun samsunda olcak dugunden bikaç gün sonra da tekirdağa evimize gitcez bana dioki kaynanam , bizimde işlerimiz olmasaydi seninle gelirdik alışana kadar kalırdık yanında neyse artık ilerde hep yanında kalcm bakarsn artık bana dio yaa bende hiç birşey diyemiorum nişanlıma bile soyleyemiorum diğer oğlu evleneli 5yıl olmuş sadece bi defa gitmiş yanına bi hafta kalmis, onlar antalyada oturuyorlar onun yanına gitmezmis çünkü o çok serbestmis başına buyruk yaşamaya alışmış beni saf buldular herald napicami hiç bilmiyorum
mihrace olmuş ta bunun bir haftalık özeti olmayacak mi acaba
hayatımmm kendinide vvurdunnn bizide vurdun bukadar geçrekçi olunmazkiizaten o normal porisyonları yesek bu kilolar olmaz yani azaltıyoruz azaltıyoruz ancak okadar oluyorrr hoş gör sende DDD bu bile taktire şayan yaws.
bundna ötesi hiçç yememek olur herhalde. birde şu yk olayıı tencereden tabağa konarkenki kaşık değil yemek yerkenki kaşık4 yk pilavv ne ola 100 gr etmez
1 porsiyon sade makarna 300 kaloridir.Asıl soru şu; bu 300 kalori eden bir porsiyon makarna ne kadardır?
Cevap gelsin; bir nescafe fincanı yani 2,5 yemek kaşığı.
Ama biz anca 10 yemek kaşığı hatta direkt bir koca tabak makarna yemeyi sever, onu yarım tabağa indirince bütün yağlarımız gidecek sanırız.
Pilav hele makarnadan daha tehlikeli.Ve evet 4 yemek kaşığı pilav normal insan için bile fazlayken, diyet yapan insan için epey fazla ve pirincin hem kalorisi çok yüksek hem de kan şekerinde oynama yaptıran bir yiyecek.O yüzden hani kebapçılar ya da restoranlar yapar ya, ortaya koca bir et, yanına 2 yemek kaşığı bulgur pilavı(genellikle,çünkü en sağlıklısı budur) yanına bol salata.Aslı ve sağlıklısı budur.Çorba kasesine doldurulan 8 yemek kaşığı pilavı kalıplayıp ters çevirip yanına bir de sebze yemeği, et yemeği yanına ekmek yanına o bu şu ile değil.
Herkesin seçimi ve mantığı kendine özgüdür tabii, benim demek istediğim 3-4 kaşık yedim diye yazılan şeyler zaten olması gereken 300 kaloriden başlayan, normal insanların yediği porsiyon az değilki.Yani 8 yemek kaşığı pilav yemedi de 4 yemek kaşığı yedi diye diyete ait şahane bir şey yapmıyor ya da avuç içi kadar patates kızartması yiyince yağları erimiyor, kafadan 500 kalori alıyor.Hani "ama çoook az yediiimmm yaa" lık bir olay yok.Madem diyettesin yemeyeceksin, madem yiyorsun, kuş kadardı ot kadardı diye binbir ağlama yapmadan direkt yedim deyip paşalar gibi yazacaksın/yazacağız.Madem yazarken binbir takla atıp kıvranıp, yok bu kadardı ama, yok şu kadardı ama diye can çekişiyoruz, o zaman bir daha yerken aklımıza getirip, bu acıyı çekmeyeceğiz
@Se_zen,
Kaptanların en sıska ve en fit olanı
Listeye "alın bu çocuğu da ağlamasın dışarda kalıp" demişsin, eyvallah
Ama beni listelerde boşa mesaj sayıp zaman kaybı olmasın, direkt almayın bacım.
Ben bir süre inzivaya çekileceğim. (Çok acil inzivam geldi şeysi gibi oldu)
Ben gene gelir, takılırım ara ara sizlerle.
Mihrace sadece yeni üye olarak sadece kendini ve ekino'yu say. diğerleri zaten listede falanda yer almayacak. Ceee yapıp kaçtılar.
siz de bu cuma kilo bildireyi unutmayın. Bu cuma sonuç listesinde yer alacaksınız.
çalışan kadın olmak çok zor hele hele çalışan anne olmak daha zorrrrrrr sen kendini daha iyi biliyorsunnn bebeğinden ayrı olup vicdan yapmayacaksın ayrıca evde kv ve kp faktörünüde takmayacaksan başla çalışmak ii geliyo tabi. yaaa çıkar tadını izinli olmanın kilolayada takmavereceğiz birilikte daha nekadaroldu şurda doğum yapalı canım yaaaa havanın güzel olduğu zamanlarda çık dolaş bebişnlee komşuya geçç. örgü ör battaniye ör bere ör bebişine:))
ah ah evde olmak oğlumla oynamak vardı
sen emziriyosun:)
ben emzirirken balım pekmezim cevizim,pilavım fln eksik olmazdı.yine de 4 ayda 14-15 kilo vermiştim:)
tabi yürüyüşüm vardı birde akşam çok hafif yerdim.
benim koca oğlanı emzirsemmi napsam daha çok kilo veririm aslında
aman amann. sessiz kalma bak. biz evlenmeden eşim annesigile düğünden sonra gelir bizde kalırsınız demiş, çok borçları var düğünden ötürü bi ocak kaynasın hesabı.iyi anlassk nolur ki bacım yaa benim annemle hergün bi bağrısmam oluyo çok karisiyo herşeyime dayanamıyorum patlıyorum daha az önce annemle abimle bağrıştık kızdığım şey şurada 8 ayım bile kalmamis niye düzgün bi şekilde konuşmuyorlar benle kaynanayla hiç uğraşamam ben tokatta oturuyorum , kaynanamlarda samsunda, nişanlım tekirdağda çalışıyo dugun samsunda olcak dugunden bikaç gün sonra da tekirdağa evimize gitcez bana dioki kaynanam , bizimde işlerimiz olmasaydi seninle gelirdik alışana kadar kalırdık yanında neyse artık ilerde hep yanında kalcm bakarsn artık bana dio yaa bende hiç birşey diyemiorum nişanlıma bile soyleyemiorum diğer oğlu evleneli 5yıl olmuş sadece bi defa gitmiş yanına bi hafta kalmis, onlar antalyada oturuyorlar onun yanına gitmezmis çünkü o çok serbestmis başına buyruk yaşamaya alışmış beni saf buldular herald napicami hiç bilmiyorum
yok yok eylüle kadar oğlumlayım inş.çalışan kadın olmak çok zor hele hele çalışan anne olmak daha zorrrrrrr sen kendini daha iyi biliyorsunnn bebeğinden ayrı olup vicdan yapmayacaksın ayrıca evde kv ve kp faktörünüde takmayacaksan başla çalışmak ii geliyo tabi. yaaa çıkar tadını izinli olmanın kilolayada takmavereceğiz birilikte daha nekadaroldu şurda doğum yapalı canım yaaaa havanın güzel olduğu zamanlarda çık dolaş bebişnlee komşuya geçç. örgü ör battaniye ör bere ör bebişine:))
ah ah evde olmak oğlumla oynamak vardı
birden benim de acil inzivam gelir gibi oldu, özendim.@Se_zen,
perşembe günü bu sayfaya yazıyosun canım. cuma sonuç sayfasında yayınlıyo başkanbaşkan kilo bildirimleri pereşembe değilmiydi bu bir, bir de özelden mi bildiriyoduk.... kuralların olduğu sayfayı bulamadım heralde çok mu geride ne....
evet yaaaa naparsan yap çocuğun yanında olup eher istediğinde kokusunu duymak kadar güzel bişey yok
Takiptesin nidahhh
Yaa bende kilo vermek istiyorum ama resmen okuz gibi yiyorum sadece kilo vermekte etmiycek vucudum igrenc ama once kilo vermem lazim bende soyle araniza yavastan misafir oyuncu gibi girsem olur muki acep:26:
Su garibanin elinden bi tutun allah rizasi icin
çizelgen doğruysa bebişin var, emziriyo musun?
gel bacım gel emzirenler olarak ele geçiricez takımı, az kaldı
@Se_zen,
başkan kilo bildirimleri pereşembe değilmiydi bu bir, bir de özelden mi bildiriyoduk.... kuralların olduğu sayfayı bulamadım heralde çok mu geride ne....
Evet canim 2.5 aylik bebisim emziriyorum nidahla ogluslarimiz yasit oglumdan sonra 7-8 kg vermistim ama 8 aylikken baslamistim dikkat etmeye simdi beklemek istemiyorum cunku boyle giderse kilo almaya basliycam
Senin bebisin ne kadarlik
Takiptesin nidahhh
Yaa bende kilo vermek istiyorum ama resmen okuz gibi yiyorum sadece kilo vermekte etmiycek vucudum igrenc ama once kilo vermem lazim bende soyle araniza yavastan misafir oyuncu gibi girsem olur muki acep:26:
Su garibanin elinden bi tutun allah rizasi icin
kaptan yaa biz yeni kilomuzu yazsak ve yanına kaç kg verdiğimizi yazssakta senh esaplasanEvet canım perşembe bildiricez kiloları. Ben yarın liste yayınlarım onun üstünden herkes alıntı yaparak kendi kilosunu ve yüzdesini hesaplayarak yazıyor yüzde de şöyle hesaplanıyor
Verdiğin kilonu geçen haftaki kilona bölüyorsun sonucu 100 ile çarpıyorsun.
Allah bagislasin canim3 ay 10 günlük oğluşum.
evet en azından almamak için dikkat etmek lazım, yoksa iştahı oluyo insanın emzirirken
Gel bacım gel burası zaten taze annelerle doldu valla. Umarım çocuğu olmayan kızlar için sakıncası yoktu.bol mesaj şart ama.
Seninde mi bebisin var
Firsat buldukca yazarim takimlarin kurallarini biliyorum ama ben daha cok misafir olmak istiyorum destek almak acisindan:26:
Allah bagislasin canim
Kesinlikle bi yern baslamk lazim
Seninde mi bebisin var
Firsat buldukca yazarim takimlarin kurallarini biliyorum ama ben daha cok misafir olmak istiyorum destek almak acisindan:26:
kaptan yaa biz yeni kilomuzu yazsak ve yanına kaç kg verdiğimizi yazssakta senh esaplasan
olmazmı kaptanlar bunun içn varrrrrr
örn.mihrace
geçen haftaki kilosu :66
bu hafta:65,400
verdiği kilo : 600 gr
gibim.
yok illa olmaz diyorsan sen örnekli açıklma yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?